Cum să oblige o persoană să facă ceva pentru tine

Înainte de a putea convinge pe cineva să facă ceva pentru dvs., trebuie să-i convingeți că, făcând acest lucru, vor beneficia într-un fel. Puteți să o atingeți atât dacă dați ceva ce doriți și dacă stabiliți condițiile care vă fac să vă gândiți să vă dați cererile.

pași

Partea 1
Dă-i ce vrea

Imagine intitulată Obțineți persoane să facă lucruri Pasul 1
1
Trebuie să înțelegeți factorul psihologic. Dându-i o persoană ceea ce vrea și are nevoie poate să-l facă mai dispus să-ți asculți cererile.
 • Nu este vorba de a face ca cineva să vă datoreze ceva. Dacă faci pe cineva o mare favoare, această persoană se poate simți în datoria ta. Dar odată ce renunți la favoarea, interacțiunea se va sfârși.
 • În schimb, trebuie să demonstați un efort continuu de a satisface nevoile celeilalte persoane fără a fi obligat să se simtă obligat să-și revină în favoarea ei. Când ceilalți vă văd generoși, sentimentele lor față de dvs. pot deveni mai pozitive în general, ceea ce, la rândul lor, ar putea duce la o atitudine mai pozitivă față de posibilitatea de a face ceva pentru dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane să facă lucruri Pasul 2
  2
  Ascultă. Majoritatea oamenilor consideră că este mai ușor să vorbească decât să asculte, dar când vorbesc, vor să simtă că cineva ascultă. Dacă acordați atenție dorințelor și nevoilor unei persoane, o veți face să se simtă bine sprijinită.
 • Vorbind despre problemele și nevoile noastre poate fi primul pas pe calea vindecării emoționale. Dacă îi permiteți pe cineva să-ți spună ce simt, îi vei face o favoare și vei deveni mai plăcută pentru acea persoană.
 • De asemenea, dacă ascultați ceea ce vă spune cineva, puteți face ceva despre dorințele și nevoile lor. Dacă o persoană vă spune ce au nevoie, veți ști ce trebuie să le dați. Dar aveți grijă, deoarece de multe ori oamenii confundă dorințele cu nevoile. De exemplu, o persoană ar putea crede că are nevoie de simpatia dvs. (durere), când, în realitate, ceea ce vă va ajuta este empatia (înțelegerea).
 • Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Lucru 3
  3
  Conectați-vă cererea cu nevoia dvs. Dacă puteți convinge pe cineva că satisfacerea cererii dvs. va satisface nevoia lor, această persoană ar putea fi mai dispusă să vă ajute.
 • Mita va avea un succes limitat, deoarece dorința persoanei nu are o legătură directă cu a ta. Fără această legătură, nu veți fi implicat emoțional cu cererea dvs.
 • Conectarea directă a ambelor dorințe poate crea această implicare emoțională în cererea dumneavoastră. De exemplu, ați putea oferi să gătiți alimente preferate cuiva dacă sunteți de acord să cumpărați consumabilele. În acest fel, această persoană va obține ceea ce dorește (mâncarea preferată) numai dacă participă la proces (dacă va cumpăra).
 • Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Lucru 4
  4
  Alegeți mediul potrivit În mod normal, oamenii sunt mai puțin dispuși să facă ceva atunci când se simt inconfortabil. Crearea unui mediu cât mai confortabil poate aduce calm celorlalți și îi poate încuraja să sufere un mic disconfort pentru voi.
 • Când întrebați pe cineva pentru o favoare, faceți-o într-un mediu cunoscut și confortabil pentru acea persoană.
 • Abordarea unei persoane pe teritoriul propriu ar putea fi utilă. În mod normal, oamenii simt că au un avantaj atunci când sunt în casa sau biroul lor. Dacă vă puteți armoniza cu curaj și cereți cuiva o favoare în timp ce vă simțiți încrezători în propriul mediu, este mai puțin probabil ca această persoană să vă dăruiască cererea.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane pentru a face lucrurile Pasul 5
  5
  Creați un sentiment de apartenență. Ființele umane sunt creaturi sociabile, astfel încât majoritatea oamenilor au dorința de a simți că aparțin unui loc și de a fi acceptați.
 • Dacă puteți face ca oamenii să se simtă că, făcând ceva, vor câștiga un loc în grup, s-ar putea să se simtă mai dispuși să facă acest lucru.
 • Luați în considerare o activitate împreună cu altcineva pentru a crea o legătură socială. În mod similar, puteți încuraja pe cineva să aibă încredere în tine, dacă arătați că aveți încredere în el sau ea.
 • Atunci când cereți ceva, folosiți substantive ("fii sponsor") în loc de verbe ("sponsor"). Substantele ii fac pe oameni sa gandeasca, subconstient, despre identitatea unui grup.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Lucru 6
  6
  Prezentați o provocare Aproape toată lumea are un instinct care îi determină să se îmbunătățească și să fie cei mai mulți experți în domeniul lor. O provocare rezonabilă va încuraja oamenii să urmeze acest instinct.
 • Conectați o provocare rezonabilă la cererea dvs. Acest lucru trebuie să fie realizabil, dar nu prea ușor de realizat.
 • Oferiți controlul oamenilor cu privire la modul în care se confruntă cu provocarea. Pe măsură ce progresați, aveți unele observații pentru a le păstra animate. Asigurați-vă că comentariile dvs. sunt atât laude, cât și critici constructive.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane să facă lucruri Pasul 7
  7
  Dă-i o recompensă Oamenii răspund bine la o serie de premii, adăugând astfel un set de recompense pentru solicitarea dvs., ar putea face mai atractivă.
 • În funcție de ceea ce este favoarea, acest premiu ar putea fi ceva la fel de simplu ca un compliment sincer.
 • Dacă este o sarcină mai complexă, asigurați-vă că această persoană știe ce va fi recompensa când ați terminat. Oamenii tind să muncească mai mult atunci când au o motivație.


 • Partea 2
  Convingeți persoana să vă ajute

  Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Stuff Pasul 8
  1
  Înțelegeți "Efectul lui Benjamin Franklin". Potrivit acestui fenomen (așa-numitul pentru că a fost acest personaj care l-ar fi descoperit-o), o persoană care ți-a făcut deja o favoare va fi mai dispusă să o facă din nou mai târziu.
  • Acest principiu apare în procesele de gândire subconștientă ale minții umane. Datorită modului în care este conceput, creierul percepe o persoană ca pe un individ drăguț după ce i-a făcut o favoare. În timp ce percepția dvs. asupra unei persoane este mai pozitivă, cu atât mai dispus să faceți lucruri pentru el sau ea.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Lucru 9
  2
  Încurajați-i să investească. Investiția poate fi tangibilă sau intangibilă, dar, în orice caz, trebuie să-i convingă pe cealaltă persoană să facă o mică investiție înainte de a le face să facă una mai mare.
 • Odată ce această persoană a investit deja în tine, va începe să vă îngrijoreze. Cu cat iti pasa mai mult, cu atat mai mult ai vrea sa investesti in tine mai tarziu.
 • Încurajați acest sentiment de investiții solicitând o mică favoare la început. Cereți ceva împrumutat sau sfaturi cu privire la un subiect care interesează cealaltă persoană.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane de făcut Stuff Pasul 10
  3
  Stabiliți modele de comportament. Este dificil să ne schimbăm obiceiurile, așa că, dacă cineva și-a obișnuit deja să facă favoruri, va fi mult mai probabil ca această persoană să continue să facă acest lucru, spre deosebire de cineva care nu are acest obicei.
 • Porniți procesul cât mai curând posibil pentru a maximiza efectul acestuia. Dacă tocmai v-ați întâlnit pe cineva și știți că mai târziu va trebui să-i cereți o mare favoare, el începe să ceară lucruri mici de la început.
 • Cu toate acestea, amintiți-vă că există o limită. Dacă întrebiți în mod continuu favoruri fără a vă arăta vreun fel de recunoștință sau dacă sunteți supărat, probabil că oamenii își vor încheia complet relația cu voi.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane pentru a face pasul 11
  4
  Vino cu o bună dispoziție. Oamenii tind să răspundă pozitiv în fața unei atitudini pozitive. Dacă vă apropiați de cineva care are o dispoziție bună atunci când cereți ceva, puteți influența starea de spirit și a le face pozitivi.
 • În loc să mergeți direct la punct, petreceți puțin timp pregătirea persoanei până când acestea sunt într-o stare bună. Salută-o cu un zâmbet. Fă-o să râdă sau să vorbească despre subiecte care o fac fericită.
 • Odată ce persoana se află într-o stare bună, faceți cererea.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane pentru a face pasul 12
  5
  Modificați povestea. Oamenii își văd adesea viețile ca și cum ar fi o poveste și preferă un anumit nivel de coerență în acest sens.
 • Dacă înțelegeți povestea pe care o spune o persoană, va fi mai ușor să îi convingeți să schimbe o mică parte din ea în beneficiul dumneavoastră.
 • Împărtășirea unei povestiri poate contribui la această modificare. Dacă o persoană aude că o altă persoană promovează într-o manieră adecvată un atribut în poveste, acea persoană va adapta mai mult propria poveste pentru a include acest atribut. De exemplu, o persoană de origine ar putea să facă o excursie după ce a auzit o poveste despre relația călătorind cu cunoașterea de sine.
 • Imaginea intitulată Obțineți persoane să faceți treaba 13
  6
  Urmați-vă instinctele Instinctele de bază sunt ceea ce conduce oamenii, deși nu sunt întotdeauna conștienți de asta. Dacă înțelegeți mai bine aceste instincte, va fi mai ușor să le folosiți pentru propriul dvs. beneficiu.
 • Frica este unul dintre instincturile care îi mișcă pe oameni. Dar acest lucru nu se limitează la teama de pericol - teama de a pierde ceva îi poate determina pe cineva să acționeze. Dacă puteți face pe cineva să se teamă de pierderea unei oportunități prin faptul că nu vă face o favoare, puteți încuraja această persoană să o considere mai atentă.
 • Imagine intitulată Obțineți persoane pentru a face pasul 14
  7
  Faceți-o ușor de acceptat. Creierul uman trage concluzii fără a trebui să gândească prea mult, deci dacă puteți să vă păcăliți mintea și să vă credeți că ceva vă va fi de folos, probabil nu puneți la îndoială această idee mai târziu.
 • Evitați surprizele. Oamenii lucrează mai bine atunci când lucrurile se întâmplă așa cum se așteaptă.
 • Oamenii tind să reacționeze negativ la informațiile cu care nu sunt de acord, însă dacă au convenit la un subiect de la început, vor fi în general mai dispuși să ia în considerare punctul de vedere opus.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum puteți împiedica alții să schimbe deciziileCum puteți împiedica alții să schimbe deciziile
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivăCum să dezvolți o atitudine pozitivă
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viațăCum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viață
  Cum să acceptați complimenteleCum să acceptați complimentele
  Cum să acționați în fața unui manipulatorCum să acționați în fața unui manipulator
  Cum sa-i spui cui nu esti interesat de el sau de eaCum sa-i spui cui nu esti interesat de el sau de ea
  Cum să nu mai fii călcată de ceilalțiCum să nu mai fii călcată de ceilalți
  Cum să stabiliți limite sănătoase pentru a ajuta pe alțiiCum să stabiliți limite sănătoase pentru a ajuta pe alții
  Cum să vorbești cu cineva pe care l-ai înșelatCum să vorbești cu cineva pe care l-ai înșelat
  Cum de a face pe cineva să se simtă atras de tineCum de a face pe cineva să se simtă atras de tine
  » » Cum să oblige o persoană să facă ceva pentru tine

  © 2011—2020 ertare.com