Cum să ajungă pe cineva să vorbească cu tine

Pornirea unei conversații poate fi complicată, fie cu o eventuală cunoștință sau cu un străin perfect. Deși nu pare natural să vorbim despre subiecte banale, există multe modalități de a se pregăti pentru acest tip de situație. Când vă aflați într-o situație socială, urmați câțiva pași simpli și veți fi un mare conversant cu care toată lumea vrea să vorbească.

pași

Partea 1
Simțiți-vă confortabil vorbind cu oamenii

Imagine intitulată
1
Rămâi implicat. Dacă inițiezi o conversație cu o persoană pe care nu o cunoști, cauzează adesea o mare anxietate, încercați să vă amintiți că nu sunteți singurul. Mulți oameni devin nervoși în situații sociale, dar asta nu înseamnă că ei le evită cu totul!
 • Singura modalitate de a vă depăși anxietatea este să vă puneți din nou în situații noi care vă provoacă.
 • Rețineți că nimeni altcineva nu va ști că nu vă simțiți încrezători. Dacă vă înghiți temerile și pretindeți că aveți încredere, nimeni nu vă va imagina că vă simțiți cu adevărat anxios. Cu cât zâmbești mai mult și interacționezi cu ceilalți, cu atât vei avea mai multă încredere în tine.
 • Imaginea intitulată
  2
  Faceți întrebări. Dacă intenționați să participați la o adunare socială organizată, încercați să aflați în prealabil cine va participa. Cu cat stiti mai mult despre ceilalti invitati, cu atat mai bine va fi sa discutati cu ei.
 • Dacă pare potrivit, puteți afla despre invitații la un eveniment corporativ pe Internet și puteți citi despre proiectele lor recente. Dacă vrei să participi la o cină la casa unui prieten, întreabă-l cine vor fi ceilalți oameni care vor fi acolo.
 • Dacă nu puteți afla detalii specifice despre persoanele pe care le veți găsi, gândiți-vă la ce ar putea fi interesați sau implicați. Puteți folosi aceste informații pentru a vă imagina întrebări pe care le puteți cere pentru a rupe gheața. De exemplu, dacă este un eveniment social la universitate, puteți să îi întrebați pe ceilalți despre clasele cele mai interesante.
 • Imaginea intitulată
  3
  Rămâneți actualizat. Dacă sunteți îngrijorat că nu trebuie să vorbești cu cineva, unul dintre cei mai buni pași necesari este de a citi știrile și să fie informat cu privire la evenimentele curente. Dacă știți ce se întâmplă în lume și în comunitatea locală, veți avea întotdeauna ceva de discutat, chiar dacă este la fel de banală ca furtuna care se așteaptă săptămâna viitoare.
 • Evitați să fii foarte politic cu oameni pe care nu îi cunoști. Unii nu doresc să vorbească despre probleme sensibile, în timp ce alții nu vor ezita să înceapă o dezbatere aprinsă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Fii interesant Este mai ușor să vorbiți despre acest subiect decât să îl puneți în practică, dar, în realitate, trebuie să vă simțiți pasionați de ceva care să aibă o conversație excelentă. Indiferent dacă sunteți un călător pasionat sau un baiat de film, probabil că veți găsi câteva idei interesante despre care puteți vorbi.
 • Când vă gândiți la subiecte interesante despre care să vorbiți, puneți-vă accentul pe problemele pe care majoritatea oamenilor le pot avea în legătură într-un fel. Pentru a vă testa, gândiți-vă la întrebările pe care le puteți cere celeilalte persoane să le implice în conversație. De exemplu, ați putea spune: "Îmi place să încerc diferite tipuri de bucătării. Aveți un restaurant preferat lângă aici? " Aceasta este o întrebare pe care majoritatea oamenilor le poate răspunde.
 • Deși este o idee grozavă să vă gândiți la subiecte interesante despre care să vorbiți, rezistați nevoii de a planifica exact ceea ce veți spune. Probabil că această opțiune va fi foarte pregătită și ciudată. În plus, acestea ar putea să vă ia, de asemenea, prin surprindere, dacă cealaltă persoană nu răspunde exact cum vă așteptați.
 • Imaginea intitulată
  5
  Aflați să citiți limbajul corpului. Această manifestare este foarte importantă și cu cât o înțelegi mai bine, cu atât vei avea mai multă încredere în situațiile sociale. Acordarea atenției la limbajul corpului vă va ajuta să stabiliți când va fi adecvat să vă apropiați de cineva și când va fi timpul să încheiați o conversație.
 • Dacă o persoană se grăbește sau este ocupată, probabil că cel mai bun lucru nu este să se apropie, dacă nu veți oferi ajutor, fără nici o îndoială.
 • Dacă o persoană se deconectează de la grup prin citire, ascultare muzică sau îndepărtare de la ceilalți, este foarte probabil că nu vor să fie deranjați.
 • Dacă o persoană cu care vorbiți este deranjată, nu vă privește sau nu răspunde, acestea ar putea fi semne că trebuie să încheiați conversația sau să schimbați subiectul.
 • Dacă o persoană nu te privește în ochi ca tine, poate că nu vrea să vorbească cu tine.
 • Partea 2
  Porniți conversația

  Imaginea intitulată
  1
  Fii accesibil Cu cat esti mai accesibil, cu atat vei avea mai multe oportunitati pentru ca cineva sa inceapa o conversatie cu tine. Asigurați-vă că limbajul corpului comunică că sunteți prietenos și că sunteți deschis să întâlniți oameni noi.
  • Faceți un contact vizual cu ceilalți oameni din cameră și recunoașteți-i. Nu priviți la telefon sau nu vă uitați la grupul de persoane. Căutați în continuare pe cineva care vă privește și nu uitați să vă zâmbiți.
  • Nu traversați brațele sau picioarele.
  • Zâmbind, înclinându-ți capul și ridicându-ți sprâncenele, sunt semne subtile că ești prietenos și abordabil.
 • Imaginea intitulată
  2
  Luați inițiativa Dacă nimeni nu v-a abordat pentru a vorbi, poate că va trebui să luați inițiativa. Ați putea să vă apropiați de cineva pe care l-ați întâlnit anterior sau de un străin, în funcție de locul în care vă aflați și de cine este prezent.
 • Dacă știți deja persoana înainte, chiar dacă interacțiunile lor au fost scurte, pune întrebări despre ce au spus ei pentru a arăta că vă amintiți ultima conversație au avut. De exemplu, ați putea spune o expresie asemănătoare cu "Mi se pare că atunci când ne-am întâlnit ultima oară vă mișcați. Cum e noul tău apartament?
 • Dacă nu cunoașteți cealaltă persoană înainte de a avea ceva în comun, cum ar fi o cunoștință, utilizați aceste informații pentru a rupe gheața. De exemplu, ați putea spune: "Bună, tu ești Tom, nu? Numele meu este Jill. Mi-au spus că-mi cunoști prietenul, Jane, de multă vreme.
 • Dacă vă aflați într-un mediu de afaceri, introduceți-vă singur și spuneți celeilalte persoane care este postul dvs. Este foarte probabil ca interlocutorul dvs. să răspundă în același mod. Dacă doriți să continuați conversația, puteți începe să vorbiți despre aspecte similare ale carierei dvs. sau să cereți un aviz bazat pe cunoștințele profesionale.
 • Indiferent de situație, este întotdeauna posibil să începeți o conversație cu cineva dacă vorbiți despre orice tip de experiență pe care o împărtășesc, fie că este vorba de o școală pe care o frecventează, de o persoană pe care o cunosc sau chiar de un eveniment la care ambii vor participa.
 • Imaginea intitulă
  3
  Rugați pe cineva să vă prezinte celeilalte persoane. Dacă există o persoană particulară cu care doriți să vorbiți la un eveniment social și vă simțiți foarte nervos să vă prezentați, cereți-i pe altcineva să o facă pentru dvs. Puteți să întrebați gazda sau pe cineva pe care îl cunoașteți în comun pentru a vă prezenta persoana respectivă, în funcție de situație.
 • Imaginea intitulată
  4
  Lăsați-vă deoparte temerile pentru a vorbi cu publicul în străinătate. Mulți oameni sunt îngrozit de ideea de a începe o conversație cu un străin perfect într-un autobuz sau o cafea. Aceasta este probabil pentru că presupunem că alții nu vor să fie deranjați. Cu toate acestea, conform studiilor recente, majoritatea oamenilor ajung într-o stare mai bună după conversarea cu un străin, deci nu există nici un motiv să vă fie frică!
 • Cea mai bună modalitate de a vă simți mai confortabil vorbind cu străinii este să o faceți tot timpul, fie cu cineva care generează un interes romantic, fie pur și simplu cu persoana din fața ta în coada de supermarketuri. Cu cât o faceți mai mult, cu atât mai ușor va fi, deci nu vă faceți griji dacă nu faceți bine tot timpul.
 • Dacă nu știți nimic despre persoana cu care vorbiți, începeți conversația comentând vremea sau un alt aspect al mediului pe care îl împărtășesc - de exemplu, renovarea frumoasă pe care au făcut-o doar în magazinul în care locuiau Ei au găsit. În plus, puteți încerca să întrebați cealaltă persoană pentru o opinie simplă, cum ar fi: "Ce fructe credeți că ar trebui să cumpărați pentru a face un tort de ciocolată?" Sau lăudați-l astfel: "Îmi place haina ta, de unde ai luat-o? ? "


 • Imaginea intitulată
  5
  Profitați de conversația trivită. Poate că această conversație pare plictisitoare și incomodă, dar este o modalitate foarte bună de a afla informații de bază despre persoana cu care vorbești. Odată ce știi puțin despre interlocutorul tău, conversația poate să crească și să se dezvolte.
 • De exemplu, puteți începe o conversație cu cineva vorbind trivial despre hobby-urile lor. Dacă cealaltă persoană menționează un hobby pe care îl împărtășesc întâmplător, puteți începe o conversație mai profundă despre aceasta. Dacă acesta este cazul, chiar dacă conversația trivială era incomodă, nu ați fi știut niciodată că au avut un joc comun, dacă nu ar fi fost pentru ea.
 • Imagine intitulată
  6
  Trebuie să știi care este scopul tău. Dacă vrei doar să fii sociabil și întâlni oameni, poți lăsa conversația să se desfășoare în mod natural. Cu toate acestea, dacă doriți să discutați cu cineva despre un anumit subiect, va trebui să călăuziți conversația în această direcție.
 • Nu ignorați prezentarea și conversația trivială, chiar dacă aveți un anumit scop. Cealaltă persoană va fi mai dispusă să vorbească cu dvs. dacă sunteți prietenoși și politicoși. Nu uitați să arătați interesul pentru modul în care vă aflați înainte de a trece la scopul conversației.
 • Asigurați-vă că persoana cu care doriți să vorbiți are suficient timp să vorbească despre asta. Dacă acest lucru este într-un mod particular, asigurați-vă că acestea se află într-un mediu adecvat.
 • Dacă nu puteți avea întreaga conversație, gândiți-vă să vă apropiați de persoana cu o conversație minunată și apoi să le spuneți că doriți să discutați cu ei despre un anumit subiect când pot. Dați-le o carte de vizită sau schimbați informațiile de contact pentru a putea continua conversația în viitor.
 • Partea 3
  Fii un mare conversant

  Imaginea intitulată
  1
  Nu pierdeți contactul vizual. Deci persoana cu care vorbești știe că ești interesată de conversație, uită-te în ochi. Dacă te uiți în mod repetat într-o altă direcție, interlocutorul tău poate crede că nu vrei să vorbești cu el.
 • Imagine intitulată
  2
  Ascultați și puneți întrebări. O persoană va dori să vorbească cu dvs. dacă îi arătați că sunteți interesat de viața sa și de ceea ce are de spus. Arătați-i că doriți să o cunoașteți, luând timpul să ascultați cu atenție și să-i cereți să vă spună mai multe.
 • Dacă vă întâlniți doar cu o persoană, adresați-vă o mulțime de întrebări despre locul de muncă, familia și interesele dvs.
 • Adresați întrebări deschise. Este posibil ca interlocutorul tău să fie timid sau nu prea vorbăreț, așa că întrebându-se dacă îi place sushi-ul poate duce conversația la un simplu "da" sau "nu" - în timp ce îl întreabă ce gândește despre restaurantul sushi în care acestea vor avea un răspuns mai lung și o conversație mai profundă. Unele exemple bune de întrebări deschise sunt cele care încep cu "Ce crezi despre ...?", "Ce crezi despre ...?" Sau "De ce crezi că ...?".
 • Formeaza-ti raspunsurile pe baza celeilalte persoane si nu pe tine. De exemplu, dacă o persoană vă spune despre programul lor ocupat, spuneți "Atunci nu veți avea prea mult timp să vă relaxați" și nu "Știu cum se simte că nu ai timp să te odihnești".
 • De asemenea, puteți arăta că sunteți atenți și interesați dacă faceți interjecții afirmative, cum ar fi "Aha" sau "Deci!" Când cealaltă persoană îți spune ceva.
 • Imaginea intitulată
  3
  Trebuie să știți ce subiecte să evitați. În plus, pentru a evita toate problemele controversate, ar trebui să stați departe de orice problemă care ar putea fi spinoasă pentru interlocutorul dvs. Acest aspect nu este întotdeauna posibil să se prevadă, dar dacă ascultați cu atenție, poate puteți evita gafele.
 • De exemplu, în cazul în care cealaltă persoană vă spune că au divorțat recent, mai bine nu vorbiți despre nimic legat de relațiile sentimentale. Mai degrabă, încercați să luați conversația într-o direcție mai pozitivă.
 • Imagine intitulată
  4
  Fii pozitiv Dacă vrei ca oamenii să se bucure de vorbă cu tine, trebuie să ai energia potrivită. Chiar dacă nu vă simțiți optimist, amintiți-vă că o persoană pe care tocmai ați întâlnit-o nu va dori să vă audă plângerile.
 • Nu uitați să zâmbiți în toată conversația. Râziți când este cazul.
 • Dacă nu vă puteți gândi la ceva pozitiv de a vorbi, adresați o întrebare deschisă interlocutorului dvs. - de exemplu, "Ce ați planificat să faceți în această vară?".
 • Nu este greșit să vorbim despre probleme grave în anumite contexte. De exemplu, dacă cineva pe care îl cunoașteți este în spital, nu este nimic rău să menționați că sunteți trist și că vă așteptați să se îmbunătățească în curând. Cu toate acestea, încercați să nu rămâneți subiecți umbroși sau este puțin probabil ca oamenii să vor să continue să vorbească cu dvs.
 • Imaginea intitulată
  5
  Vorbeste despre tine pentru scurt timp. Indiferent dacă doriți să vă faceți prieteni sau contacte de afaceri, este important ca persoanele pe care le vorbești să aibă o idee despre cine sunteți. Dacă aveți o impresie bună asupra lor, vor fi mult mai probabil să vorbească cu dvs. data viitoare când se vor vedea reciproc. Cu toate acestea, aveți grijă să nu le oferiți prea multe detalii despre viața personală sau să vorbiți numai despre opiniile dvs.
 • Dacă începeți să simțiți că monopolizați conversația, căutați o modalitate de a vă schimba concentrarea asupra celeilalte persoane. Încercați să puneți întrebări precum "Ce credeți despre asta?" Sau "Cum se întâmplă lucrurile la lucru?"
 • Când vorbești despre tine, fii modest. Chiar și atunci când ați făcut lucruri incredibile, nimănui nu îi place să audă o altă persoană plină de bucurie.
 • Imagine intitulată
  6
  Nu fi ofensat Dacă cineva nu este interesat să vorbească cu dvs., nu-l luați personal - ați putea fi distras sau ați avut o zi groaznică, deci poate că asta nu are nimic de-a face cu tine. Dacă plecați cu un zâmbet, veți da un eșantion de clasă și încredere, dar nu veți închide ușa la posibilitatea de a vorbi cu cealaltă persoană într-un alt moment sau loc, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată
  7
  Ieșiți din conversație cu eleganță. Când sunteți gata să încheiați conversația, este politicos să îi mulțumiți celeilalte persoane pentru timpul lor sau să le spui că le-a plăcut să vorbești cu ei. Dacă nu plecați de la eveniment, dați-i un motiv pentru care veți termina conversația. Puteți spune o expresie precum "Mi-a plăcut să vă cunosc, dar tocmai am văzut pe cineva cu care trebuie să vorbesc. Poate putem urma această conversație mai târziu "sau" Mă duc la mâncare, mă bucur să vă cunosc ".
 • sfaturi

  • Practica abilitățile de conversație cât de des poți. Înainte de a ști, veți fi un interlocutor atât de incredibil încât toată lumea va dori să vorbească cu dvs.
  • Lăudând pe cineva este o modalitate fabuloasă de a începe o conversație, atât timp cât lauda este autentică.
  • Adresați-vă unui prieten pentru sfaturi onest despre abilitățile de conversație. Nu vă jigniți dacă faceți critici - mai degrabă încercați să învățați de la ei.
  • Nu vorbiți niciodată rău de un terț pentru a stabili o relație, chiar dacă este o glumă, pentru că ar putea fi nepotrivită și rău intenționată. De asemenea, poate că persoana care are șosetele ridicole este fratele interlocutorului tău: nu știe niciodată. Pe de altă parte, luarea glumelor despre persoana cu care vorbiți este, de asemenea, inadecvată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă obișnuiți să lucrați cu publicul dacă sunteți timidCum să vă obișnuiți să lucrați cu publicul dacă sunteți timid
  Cum să găsiți sprijin pentru anxietatea socialăCum să găsiți sprijin pentru anxietatea socială
  Cum să controlați anxietatea socială severăCum să controlați anxietatea socială severă
  Cum să evitați înnegrirea atunci când nu este adecvatăCum să evitați înnegrirea atunci când nu este adecvată
  Cum să-ți exprimi sentimentele adevărate prin a fi timiziCum să-ți exprimi sentimentele adevărate prin a fi timizi
  Cum să vă faceți prieteni dacă suferiți de tulburare de anxietate socialăCum să vă faceți prieteni dacă suferiți de tulburare de anxietate socială
  Cum să mângâi pe cineva tristCum să mângâi pe cineva trist
  Cum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensatorCum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensator
  Cum să nu mai fii timidCum să nu mai fii timid
  Cum să eviți să fii un defect socialCum să eviți să fii un defect social
  » » Cum să ajungă pe cineva să vorbească cu tine

  © 2011—2020 ertare.com