Cum să-i dau pe cineva să-ți spună da

Ați avut vreodată să cereți ceva și nu știați cum să obțineți răspunsul pe care îl căutați? Poate fi stresantă și descurajantă să vi se spună să nu o faceți în mod repetat, la locul de muncă, la școală sau la domiciliu. Deși nu există niciodată o garanție că puteți obține pe cineva să spună da, există strategii pe care le puteți utiliza pentru a vă mări semnificativ șansele.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă pentru succes

Imaginea intitulată Comunicarea cu adolescentul despre sex Pasul 6
1
Vorbiți cu încredere și atenție. Dacă vă apropiați de cineva cu o propunere sau o întrebare, va trebui să vă dați tot ce aveți mai bun. Se mărește foarte mult șansele de a-ți face pe cineva să-ți spună da, perfecționând modul în care vorbești. Vorbiți cu încredere și în mod deliberat, fără a spune "acest" sau "hei" sau mizerie cu cuvintele tale.
 • Amintiți-vă că practica este perfectă. Înainte de a vă pune întrebarea, încercați ceea ce credeți să spuneți. Nu trebuie să repeți să memorezi, din moment ce nu vrei să suni ca un robot. Pur și simplu practică să întrebi ce vrei să ceri până când simți că păreți sigur și pregătit. Dacă sunteți un cursant mai vizual, ar putea fi benefic pentru dvs. să scrieți exact ceea ce doriți să spuneți și astfel să repetiți în acest fel.
 • Practicarea în fața unei oglinzi este utilă în special deoarece vă ajută să luați notă de problemele non-verbale pe care le aveți, cum ar fi jocul cu părul sau evitarea contactului vizual.
 • Imaginea intitulată Reglați la cârlige Pasul 1
  2
  Dă-ți capul în timp ce vorbești. Studiile au arătat că dând din cap, pe măsură ce dați o idee, vă ajută să vă simțiți mai pozitivi și siguri, ceea ce se traduce într-o mai mare încredere și cunoaștere a publicului, fie că este vorba de un șef, de un client sau de un iubit.
 • În timp ce acest semnal non-verbal este important de utilizat, este la fel de important să nu exagerați. Simțiți doar când vă simțiți natural. Nu forțați-o sau poate că va fi o distragere a atenției de la cuvintele dvs. în loc de o adăugare utilă pentru ei.
 • Imaginea intitulată
  3
  Arătați modul în care propunerea sau ideea dvs. beneficiază persoana. Este mult mai probabil ca o persoană să spună da, dacă puteți dovedi în ce mod ceea ce vă propuneți ar putea ajuta sau beneficia într-un fel. Arătați-i cum vă poate servi dacă va accepta întrebarea.
 • De exemplu, dacă doriți să faceți ceva timp de lucru, atunci puteți discuta cu șeful dvs. despre ce perioade ale anului sunt, de obicei, mai lente în munca dvs. și treceți de acolo. În acest fel, șeful dvs. va vedea beneficiul acordării vacanțelor dvs., deoarece veți reflecta și le veți lua într-o perioadă lentă a anului, astfel încât să nu dați seama de rezultatele companiei.
 • De asemenea, dacă doriți să luați soțul dumneavoastră la o dată și trebuie să convingi adolescentul să aibă grijă de frații mai mici, ai putea cere să aibă grijă de ei, în schimbul pentru a da bani, mai mult timp pe ieșirile sau autorizarea lor de a utiliza masina ta week-end. Acest lucru vă va arăta adolescenta că vă spun da va fi benefică pentru ambele.
 • Image title Întrebați-vă mama despre pubertate (pentru fete) Pasul 5
  4
  Puneți întrebări pentru a afla ce este cel mai important pentru persoană. Nu puteți să vă vindeți ideea sau propunerea cuiva dacă nu ați făcut temele, fie în avans, fie în timpul conversației curente. Dacă cineva nu este interesat de ceea ce sugerați sau oferiți, atunci nici o sumă de persuasiune nu vă va face să spuneți da.
 • Dacă o familie de cinci se alătură unui dealer de mașini și începeți să încercați să le vindeți o mașină sport cu două locuri, veți pierde timpul. Puneți întrebări, cum ar fi "Pentru ce folosiți vehiculul?" Și "Ce caracteristici căutați într-un vehicul?" Concentrați-vă asupra a ceea ce au nevoie și va fi mult mai probabil să vă spun da și să puteți finaliza o vânzare.
 • Imaginea intitulată Actul ca și cum ai vedea un pas Ghost 10
  5
  Faceți o primă comandă mică. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de metoda „sparge prin“ și se referă la cer ceva mic ca un bilet la un ordin mai mare, cu ideea că oamenii sunt mai susceptibile de a spune da la o propunere mai mare în cazul în care au spus deja că da la ceva mai mic. De exemplu, dacă spui copilului tau sa manance cel putin o mușcătură de cină, apoi, o dată acceptați unul va fi mult mai probabil să păstreze manca, dacă vă întreb. Mai ales dacă există o recompensă pentru continuarea mâncării!
 • Image title Întrebați-vă mama despre pubertate (pentru fete) Pasul 4
  6
  Încercați să plasați comanda într-un mediu pozitiv. Nimic nu ruinează negocierile ca o stare proastă. Dacă este posibil, nu încercați să negociem cu cineva furios sau îndepărtat. Așteptați până când persoana are o dispoziție mai bună să menționați solicitarea dvs. În timpul unei mese, fie acasă, fie în timpul unei nopți, este de obicei un moment potrivit pentru a plasa o comandă.
 • Desigur, acest lucru nu se aplică situațiilor de muncă în care trebuie să negociați, de exemplu, atunci când vindeți ceva unui client nemulțumit. Plasarea comenzii într-un mediu pozitiv nu va fi întotdeauna posibilă. Cu toate acestea, dacă alegerea este sub controlul dvs., așteptați până când persoana pe care o căutați vă spune să aveți o dispoziție bună. Acest lucru va crește șansele de a auzi un astfel de răspuns.
 • Unele semne non-verbale, dar indicator care vă așteptați dacă este posibil, sunt cu brațele încrucișate, distragerile externe (cum ar fi un apel telefonic sau copii care se comportă rău) sau arată fruntea încrețită sau ochi. Chiar dacă persoana interacționează cu dvs. cu politețe, ei nu vă vor asculta cu adevărat, deci va fi mai bine să așteptați și să vă apropiați într-un moment mai bun când sunteți mai puțin distrași sau supărați.
 • Metoda 2
  Utilizați strategii de persuasiune

  Imaginea intitulată Evitați greșelile când cumpărați un pas acasă 11
  1
  Utilizați presiunea grupului. Oamenii tind să-și bazeze deciziile pe opiniile altora. Citiți recenzii de la restaurant înainte de a merge la cină, citiți recenzii de filme și întrebați opiniile prietenilor înainte de a merge la filme. Aceeași "mentalitate a turmelor" poate fi un instrument util pentru a face pe cineva să spună "da".
  • De exemplu, dacă încercați să vândă o casă, folosiți această tehnică de imprimare ar implica clasele de cartier, care sunt disponibile online, arata un potential special modul în care cumpărătorii sunt proprietate și arată că zona are unele dintre cele mai bune școli din oraș. Acest grup de presiune prin opiniile pozitive ale altor oameni ar putea sigila afacerea pentru tine atunci cand vrei sa-ti vinzi casa.
  • În mod similar, dacă încerci să convingi părinții tăi să plece în străinătate să studiați, să le știu cât de unic este programul sau cât de favorabile luate în considerare experiența altor elevi și părinți (și viitorii angajatori!) Așa că astfel încât să îi puteți convinge să vă permită să călătoriți.


 • Imagine cu titlul Fii o plăcere să ai acasă Pasul 4
  2
  Utilizați abordarea "un motiv". Dacă întrebați pe cineva pentru o favoare fără a vă aduce un beneficiu clar, este posibil să nu fie dispuși să vă ajute. Cu toate acestea, dacă dați un motiv, este mai probabil să spui da. Este important să vă asigurați că motivul dvs. este adevărat și valabil. În caz contrar, dacă stabiliți că mințiți, veți arăta ca o persoană necinstiți și va fi mai puțin probabil să acceptați cererea dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă sunteți într-o linie lungă pentru baie și nu puteți aștepta, puteți încerca să mergeți la persoana din față și să îi cereți să vă treacă prin. Dacă spui doar că "trebuie să folosesc baia. Pot trece? ", Va fi mult mai puțin probabil să accepți spre deosebire de ceea ce s-ar întâmpla dacă întrebați întrebarea și vă dați cu un motiv. Spunând ceva de genul "Pot trece? Trebuie să folosesc urgent baia pentru că am o tulburare digestivă "va fi mult mai probabil ca cineva să accepte cererea dumneavoastră.
 • Imagine cu denumirea Fii o plăcere să ai acasă Pasul 1
  3
  Folosiți "norma reciprocității". Acest concept psihologic se bazează pe ideea că, odată ce cineva face ceva pentru noi, ne simțim nevoiți să ne răsplătim făcând ceva pentru el. De exemplu, dacă ați acoperit rândul său, de un coleg de serviciu, când a fost bolnav, data viitoare ai nevoie de cineva pentru a acoperi rândul său, puteți solicita ca coleg de serviciu care lucrează pentru tine și vă reamintesc că înainte de a acoperit deja.
 • Pentru a face acest lucru, puteți încerca să spuneți ceva de genul: "Trebuie să fiu dor de această vineri și de când te-am acoperit săptămâna trecută, speram să lucrezi pentru mine săptămâna asta". Această datorie trecută te face mai probabil să spui da să lucrezi pentru tine.
 • Imaginea intitulată
  4
  Asigurați-vă că articolul sau serviciul dvs. pare limpede. Agenții de publicitate folosesc această tehnică tot timpul declarând că oferta pe care o dețin este o "ofertă de timp limitată" sau că este disponibilă "numai pentru durata lotului". Puteți folosi acest truc pentru a face pe oameni să spună da. Dacă vindeți ceva cuiva și menționați că acesta este disponibil numai pentru o perioadă limitată de timp sau că este o versiune limitată, atunci veți fi mai probabil să acceptați cumpărarea produsului pe care îl oferiți.
 • Metoda 3
  Luați doar un răspuns da

  Imaginea intitulată Găsiți o casă de îngrijire medicală pentru un pas senior 10
  1
  Dați persoanei singura opțiune de a spune da. Studiile au arătat că oamenii se simt copleșiți și descurajați când sunt prezentați cu prea multe opțiuni. Dacă este posibil, încercați să vă limitați propunerea la doar câteva opțiuni pentru a împiedica acest lucru să se întâmple.
  • Câteva exemple ar putea fi să oferiți doar două opțiuni de restaurante partenerului dvs. sau să întrebați ce rochie de două persoane pe care ați selectat-o ​​prefera mai mult prietenului dvs. mai mult. Acest lucru va reduce domeniul de întrebări mai largi și mai dificile, cum ar fi "Unde ar trebui să mergem să mâncăm în seara asta?" Sau "Ce ar trebui să port?" Oferirea de opțiuni specifice și limitate de la care să alegi oferă o alegere de două "yess" și asigură că cealaltă persoană poate lua cu ușurință o decizie.
 • Imagine intitulată Atragerea oamenilor să cumpere păsările dvs. Pasul 3
  2
  Fii deschis spre negociere sau da da parțial. Nu toate bătăliile pot fi câștigate fără compromisuri. Dacă încercați să convingeți pe cineva să spună da și acea persoană este dispusă să negocieze sau să spună da cu condiții, atunci va fi un pas în direcția cea bună. Luați în considerare o victorie pentru a fi convins și pentru a ajunge la jumătate (sau mai mult) din procesul de convingere.
 • Acest lucru se aplică în special situațiilor în care vă ocupați de un superior, cum ar fi un părinte sau un șef. De exemplu, dacă încercați să raționați cu părinții dvs. cu privire la termenul de sosire la domiciliu, atunci ar putea exista loc de negociere. Dacă vrei să vii acasă la ora 11:00. m. și vrei să rămâi până la ora 1 a. m., va fi o victorie dacă acceptați miezul nopții ca angajament. Sau, dacă vă apropiați de seful tau pentru a primi o creștere de 7% și 4% sunt de acord, apoi ia în considerare acest lucru ca o victorie pentru că ai reușit să-l convingă că merita mai mulți bani. Ați obținut ceea ce căutați (mai mult timp cu prietenii sau o creștere) într-un mod indirect.
 • Nu priviți angajamentele negative. În schimb, uitați-vă la ele ca și cum ați primi un răspuns cu condiții. Puterea ta de convingere vă va pune într-o situație mult mai bună decât ați fost înainte de a încerca să convingeți persoana că aveați nevoie de ceea ce ați cerut.
 • Imaginea intitulată Evitați să deveniți victimă a furtului de identitate Pasul 37
  3
  Puneți întrebări pe care le știți că le va da un răspuns. Uneori este util să adresați întrebări despre care știi că va duce la răspunsuri pozitive. În loc să încercăm să convingem pe cineva sau să vindem ceva, din când în când vrem răspunsuri pozitive pentru a crea un mediu relaxat sau inofensiv. De exemplu, într-o primă întâlnire sau într-o întâlnire de familie, când aveți suficient interes pentru a vă asigura că toată lumea este de acord cu ceva, aceasta poate fi o strategie utilă de utilizat.
 • De exemplu, dacă ați mers la o întâlnire, ați putea spune ceva de genul "Nu a fost vinul delicios?" Sau "Nu vă place acest oraș?" Sau, la o cină de familie, ați putea spune ceva de genul "Nu este cea mai bună curcană a bunicii?" Aceste tipuri de întrebări aproape insistă asupra unui răspuns și vă ajută să găsiți un teren comun cu oamenii din jurul dvs.
 • Imaginea intitulată Ajutați un membru al familiei fără adăpost Pasul 1
  4
  Se încheie cu o notă activă. Chiar dacă nu ați primit persoana care să spună da, ar trebui să încercați să încheiați întâlnirea sau conversația proactiv, cu o privire în viitor. Acest lucru vă va scoate din senzație și vă va face să progresați spre obiectivul dvs.
 • De exemplu, dacă ați încercat să vindeți un mobilier unui bărbat care spune că trebuie să vorbească cu soția, atunci puteți încheia conversația spunând ceva de genul "Este excelent. Va fi joi o zi bună pentru a continua cu voi doi? " Vânzătorii și alți oameni care lucrează la acorduri pentru a face un stick viu la zicala "Întotdeauna trebuie să vă închideți". Lucrul proactiv pentru următoarea întâlnire este o modalitate excelentă de a nu primi un răspuns fără să apară copleșitoare sau de a face pe cealaltă persoană descurajată complet.
 • sfaturi

  • Este important să rețineți că trebuie să așteptați până la momentul potrivit pentru a plasa comanda, dacă este posibil. Dacă cineva este furios sau distras (mai ales un soț, un șef sau un părinte), atunci este mult mai puțin probabil ca aceștia să-i spună lui da. Dacă timpul permite, așteptați să întrebați întrebarea până când observați că aveți o dispoziție mai bună. Acest lucru va crește foarte mult șansele ca celălalt să spună da.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face computerul să spună ce scriețiCum de a face computerul să spună ce scrieți
  Cum să faci pe cineva să spună cuvântul morcovCum să faci pe cineva să spună cuvântul morcov
  Cum să joci 21 de provocăriCum să joci 21 de provocări
  Cum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexualeCum să ajuți un prieten care a suferit abuzuri sexuale
  Cum să rămâi calm când ești criticatCum să rămâi calm când ești criticat
  Cum să recunoști că cineva îți placeCum să recunoști că cineva îți place
  Cum să ajuți pe alțiiCum să ajuți pe alții
  Cum puteți obține o întâlnireCum puteți obține o întâlnire
  Cum să descoperi un mincinosCum să descoperi un mincinos
  Cum să adresați întrebări emoționale cu tactCum să adresați întrebări emoționale cu tact
  » » Cum să-i dau pe cineva să-ți spună da

  © 2011—2020 ertare.com