Cum să te alături soțului tău

Căsătoria poate fi foarte dificilă. Problemele mici pot duce la dezacorduri dacă tu și soțul tău aveți o viață ocupată cu familia, munca și alte obligații. Puteți să vă înțelegeți mai bine cu soțul / soția, acceptând-o, învățând să comunicați cu el în mod eficient și rezervând timp pentru ambele.

pași

Metoda 1
Acceptați soțul / soția

Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 1
1
Concentrați-vă pe pozitiv. Este important să vă acordați timp pentru a vă aprecia pe soțul / soția dvs. în fiecare zi. Există ceva care te-a atras inițial acelei persoane și trebuie să te asiguri că te hrănești cu sentimente de iubire. Rezervați timp pentru a vă concentra asupra aspectelor pozitive ale partenerului dvs.
 • Dragostea și admirația sunt printre cele mai importante aspecte ale unei relații pe termen lung. Uneori, activitățile și responsabilitățile zilnice îi determină pe oameni să nu se mai concentreze pe afecțiunea pe care o simt pentru soțul / soția. Asigurați-vă că hrăniți aceste sentimente.
 • "Apreciez" este o activitate care favorizează sentimentele de afecțiune. Tu și soțul / soția ar trebui să scrieți trei sau mai multe caracteristici pozitive unele cu altele, cu exemple care să ilustreze aceste caracteristici. Apoi, luați rândul lectură ceea ce au scris unul despre celălalt.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 2
  2
  Învață să trăiești cu anumite defecte. Toți avem defecte. Nu există niciun soț perfect și anumite comportamente nu se schimbă, chiar dacă celălalt soț o întreabă în mod repetat. Dacă nu este o problemă gravă, vă recomandăm să o ignorați.
 • Este puțin probabil ca soțul / soția să schimbe un obicei rău pe care l-ați avut pe tot parcursul vieții, chiar dacă îl întrebați cu insistență. De exemplu, dacă soțul tău este murdar, este probabil să învețe cum să sorteze lucrurile, dar nu uitați să se spele imediat vasele sau să ia gunoiul de reciclat în mod regulat. Deși aceste comportamente pot fi enervante, dacă nu sunt un motiv pentru ruperea relației, este recomandat să le ignorați.
 • Este perfect acceptabil să cereți soțului dvs. să schimbe aspectele serioase care vă deranjează. În cazul în care, de exemplu, soțul dumneavoastră are tendința de a lua decizii financiare proaste, care este un factor destul de mare, în care cei doi trebuie să lucreze. Cu toate acestea, defectele nesemnificative nu pot fi schimbate și nu ar trebui să începeți o relație în speranța de a vă perfecționa sau îmbunătăți partenerul.
 • Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 3
  3
  Încurajați obiectivele soțului / soției. Căsătoriile sunt mai fericite dacă soții se încurajează reciproc. Trebuie să sprijiniți așteptările și visele soțului / soției și să le încurajați în mod activ să desfășoare activități care să le ajute să își atingă obiectivele pe termen lung. Încercați să ascultați și să înțelegeți ce vrea soțul / soția dvs. în viață și găsiți modalități de ao sprijini. Desigur, nu puteți atinge obiectivele soțului dvs., dar puteți oferi sprijin emoțional și sfaturi de-a lungul drumului spre succes.
 • Metoda 2
  Să se ocupe de dezacord

  Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 4
  1
  Comunicați în mod eficient Comunicarea eficientă este cheia pentru a preveni și a face față dezacordurilor inevitabile care apar în timpul căsătoriei. Pentru ca dvs. să vă înțelegeți bine cu soțul / soția, este important să învățați să comunicați într-un mod productiv.
  • Când vă exprimați frustrarea, evitați să spuneți lucruri care reflectă o judecată externă despre o situație. Comentariile dvs. ar trebui să înceapă la prima persoană în loc de a doua persoană. De exemplu, dacă doriți ca soțul / soția să vă ofere mai mult timp singur din când în când - în loc să vă spună "Te aștepți să fac totul pentru tine și nu am timp pentru mine", reformulați comentariul într-un mod care pune accentul pe sentimentele dvs. personale asupra situației și nu asupra unui fapt obiectiv. Spune ceva de genul "Simt că nu am suficient timp pentru mine și asta mă face să mă simt stresat".
  • Ascultați opinia soțului dvs. despre discuție. Frecvent, luptele pentru o mică problemă au ieșit la lumină din cauza circumstanțelor care stau la baza. Când voi doi nu sunteți de acord, ascultați cu atenție soțul / soția și repetați tot ce nu înțelegeți, ca să puteți clarifica acest lucru.
  • Nu vă așteptați ca soțul / soția să vă citească mintea. Dacă există ceva care te deranjează despre soțul tău, nu te aștepta să afle pur și simplu. Cu cât spui mai repede ceva, cu atât mai repede poți să rezolvi problema și să o rezolvi în mod eficient.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 5
  2
  Acceptați valorile soțului / soției dvs. Două persoane nu au aceleași opinii și valori tot timpul. Trebuie să acceptați valorile soțului dvs., chiar dacă nu sunteți de acord cu acestea.
 • Soții sunt de obicei capabili să se înțeleagă cu valori politice și religioase diferite. Cu toate acestea, problemele apar atunci când unul dintre cei doi simte că valorile lor nu sunt respectate. Chiar dacă nu sunteți de acord cu soțul / soția dvs. cu privire la o anumită problemă, încercați să înțelegeți de unde provin ei și să-i respectați părerea.
 • Dacă sunteți în dezacord complet cu soțul dumneavoastră despre o problemă, nu există nici o problemă în cazul în care două nu decid să vorbească despre asta. Uneori, este greu să nu cedeze tentației de a schimba punctul de vedere al unei persoane, mai ales daca este un subiect care vă interesează foarte mult.
 • Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 6
  3
  Aflați stilul de comunicare al soțului dvs. Oamenii tind să comunice în moduri diferite. Trebuie să fiți atenți la felul în care soțul / soția își transmite emoțiile. În acest fel, veți putea să o înțelegeți mai bine și să vă calmați discuțiile într-un mod mai eficient.
 • Unii oameni sunt mai mulți comunicatori vizuale. Acești oameni nu trebuie neapărat să vorbească despre sentimentele lor, ci să folosească indiciile vizuale, cum ar fi modul în care se comportă și mișcările oculare, pentru a-și exprima sentimentele. Dacă acesta este cazul cu soțul / soția, asigurați-vă că cei doi comunică față în față.
 • În cazul în care soțul dumneavoastră tinde să devină foarte emoțional în timpul comunicării, încearcă să vorbească încet și vă rugăm să le dea un sprijin tinandu-si mainile, atingând și de a face alte gesturi iubitoare.
 • Când vorbiți cu soțul / soția, reformulați mereu ceea ce spun ei. Astfel, se vor asigura că se înțeleg reciproc.


 • Imaginea intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 7
  4
  Înțelegeți modul în care soțul dvs. exprimă dragostea. Oamenii au "iubesc limbile" diferite. Cu alte cuvinte, oamenii folosesc mijloace diferite pentru a arăta că vă pasă. Dacă tu sau partenerul tău se simt subapreciat, cei doi ar trebui să folosească mai multe "iubesc limbile", cum ar fi următoarele:
 • Cuvintele de afirmare: înseamnă că soțul dvs. exprimă modul în care se simt direct. Posibil tu asculți "Te iubesc" de multe ori și să primească complimente pentru lucruri mici. Poate că aceasta este limba cea mai directă și mai ușor de citit.
 • Actele de serviciu: se referă la cineva care simte că acțiunile sunt mai puternice decât cuvintele și arată afecțiunea față de soțul / soția lor, făcând mici sarcini pentru el sau ea. De exemplu, soțul / soția dvs. poate scoate gunoiul pentru dvs. sau poate spăla vasele dacă ați avut o zi lungă. Aceste tipuri de oameni sunt uneori mai puțin verbale cu afecțiunea lor și actele lor de dragoste sunt ușor de ignorat dacă nu-ți dai seama că scopul lor este de a transmite afecțiunea.
 • Acțiunea de a da daruri: înseamnă că oamenii se simt iubiți împărtășind și dând. Soțul dvs. poate aduce flori sau o mică surpriză din magazin pentru a vă arăta că vă pasă. Ca și cu "actele de serviciu", Soțul dvs. poate fi mai puțin afectuos verbal în cazul în care este modul în care aceasta exprimă dragostea.
 • Timp de calitate: înseamnă că dragostea se exprimă prin acordarea unei atenții exclusive celeilalte persoane. Este posibil ca soțul / soția să vrea să petreacă timp numai cu tine și să prețuiească momentele mici care ar putea să nu fie importante. De exemplu, mesele de seară pot fi foarte importante pentru soțul / soția dvs., dacă acesta este modul în care vă exprimați dragostea.
 • Contact fizic: înseamnă că soțul / soția vă arată afecțiunea prin atingerea dvs. Poate că vrea să vă țină mâna, să te țină și să te sărute. Soțul dvs. poate fi mai puțin verbal afectuos, dar face un efort pentru al compensa prin contact.
 • Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 8
  5
  Întrerupeți în timpul discuțiilor. Dacă o discuție nu ajunge nicăieri, este bine să o întrerupeți. Dacă nici unul dintre părți nu ascultă celălalt și repetă aceleași informații, opriți pur și simplu discuția, dați spațiu unii altora și reanalizați problema mai târziu.
 • Metoda 3
  Petreceți timpul împreună

  Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 9
  1
  Stabiliți ritualuri. Ritualurile sunt importante pentru o căsnicie fericită. Găsiți modalități de a petrece timp singuri în timpul săptămânii.
  • Ritualurile pot fi orice este semnificativ pentru tine și soțul tău. Mergând la cină o dată pe săptămână, vizionând împreună un anumit emisiune TV, luând plimbări lungi și alte activități pe care le bucurați ca un cuplu pot servi drept ritualuri.
  • Este important să mențină un anumit tip de program. Evident, există multe lucruri de făcut și uneori ați putea fi dor de o întâlnire. Cu toate acestea, stabilirea unei zile a săptămânii sau oră pentru ambele persoane vă va asigura că nu vă pierdeți timpul împreună în mijlocul obligațiilor săptămânii.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 10
  2
  Menținerea unei vieți sexuale sănătoase Sexul este important pentru o relație romantică. Menținerea unei vieți sexuale sănătoase pe termen lung este vitală pentru obținerea împreună cu soțul / soția.
 • Dacă tu și soțul tău aveți impulsuri sexuale diferite, există modalități de a fi de acord. Acest lucru nu înseamnă doar sex mai mult sau mai puțin, în funcție de nevoile celeilalte persoane, dar pot explora fantezii, diferite niveluri de preludiu, joacă rol și alte mijloace pentru tine si partenerul tau sunt pe același nivel.
 • Dacă sexul devine o problemă, mergeți la un terapeut de cuplu pentru a afla dacă există probleme care stau la baza care vă afectează impulsurile sexuale.
 • Imagine intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 11
  3
  Ei cred că au valori comune. Este important să aveți unele valori comune ca un cuplu. Deși este posibil să nu se pună de acord asupra tuturor, trebuie să aibă anumite valori comune. Aceștia pot colabora pe obiectivele relației, viitorului și carierei lor. Stabilirea valorilor împreună ca un cuplu poate consolida o relație și să asigure un viitor pozitiv.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un soț / soție Pasul 12
  4
  Aveți propriul dvs. simț al individualității. Cuplurile cele mai fericite și sănătoase au vieți individuale separate de viață ca un cuplu. Nu puteți avea încredere în soțul dvs. pentru a satisface toate nevoile dvs. în același timp. Chiar dacă vă străduiți să vă petreceți timpul împreună, găsiți activitățile pe care le bucurați să le faceți singuri sau cu alte persoane, cum ar fi să vă înscrieți într-un club de carte, să mergeți la bar cu prietenii noaptea o dată pe săptămână, să faceți meserii etc. Este important ca toată lumea să aibă un spațiu mic pentru ca relația romantică să fie sănătoasă.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că există două persoane în relație și fiecare este la fel de importantă ca și cealaltă.
  • Întotdeauna încercați să iertați greșelile celeilalte persoane, de la cele mai mici greșeli la cele mai mari dezacorduri. Lăsând trecutul în urmă le poate ajuta să meargă înainte.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți convingi soțul să aibă grijă de copiii luiCum să-ți convingi soțul să aibă grijă de copiii lui
  Cum să-i spui soțului tău că vrei să divorțeziCum să-i spui soțului tău că vrei să divorțezi
  Cum să-i dovedesc soției sau soțului că îl iubești cu adevăratCum să-i dovedesc soției sau soțului că îl iubești cu adevărat
  Cum să te divorțezi în ArkansasCum să te divorțezi în Arkansas
  Cum să discutați cu soțul / soția despre a avea copiiCum să discutați cu soțul / soția despre a avea copii
  Cum să vorbești cu soțul tău despre mutareCum să vorbești cu soțul tău despre mutare
  Cum să-ți faci soțul romanticCum să-ți faci soțul romantic
  Cum să te facă să te iubeștiCum să te facă să te iubești
  Cum să-ți ignori soțulCum să-ți ignori soțul
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  » » Cum să te alături soțului tău

  © 2011—2020 ertare.com