Cum să te alături unui prieten de tulburare

Conflictele sunt normale și reprezintă o parte sănătoasă a fiecărei relații și pot fi utile în comunicarea nevoilor restante și a eșecurilor de comunicare. Cu toate acestea, uneori procesele pot fi excesive și epuizante. Poate te simți confuz și nu știi dacă încă ești prietenul cuiva. Dar există speranță de a salva această prietenie și de a reduce numărul de procese, și totul începe cu tine.

pași

Partea 1
Rezolvați conflictele din interior

Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 1
1
Luați o pauză și calmați-vă. Dacă simțiți că un proces va avea loc sau dacă veți vedea că veți reacționa la ceva pe care prietenul dvs. îl spune, faceți o clipă pentru a căuta o anumită pace. Inspirați profund de câteva ori și amintiți-vă să nu reacționați.
 • Amintiți-vă că nu sunteți responsabili pentru ceea ce fac sau spun ceilalți, dar sunteți responsabili pentru acțiunile și reacțiile dvs. Utilizați afirmații, de exemplu: "Eu decid cum să răspund la alții și eu decid să am pace în acest moment".
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 2
  2
  Alegeți cu înțelepciune ce să discutați. Nu acordați atenție detaliilor. Problemele importante trebuie abordate fără îndoială, dar nu trebuie să existe litigii pentru fiecare dezacord. Uneori, anumiți oameni preferă să vadă reacția celorlalți. Nu cădeți în acel joc.
 • Schimbați subiectul sau spuneți-i că nu doriți să vorbiți despre acest subiect.
 • Fiți atenți și nu răspundeți într-o manieră ostilă. Există o diferență între "Nu aș mai vorbi despre asta" și "Nu mai vorbi despre asta pentru totdeauna!"
 • Uneori, anumite lucruri trebuie discutate, dar poate că nu este timpul. Poți să spui: "Este important să vorbim despre asta, dar nu sunt pregătit acum și nu vreau să spun lucruri pe care aș putea să le regret mai târziu. Putem vorbi mai târziu, când am avut puțin timp să mă gândesc și să mă calmez?
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 3
  3
  Observați comunicarea dvs. non-verbală. Observați-vă corpul, astfel încât să știți ce îi spuneți prietenului dvs. care ar putea începe o discuție. Observați contactul vizual (sau dacă evitați contactul vizual), poziția corpului, gesturile și expresiile feței. Dacă exprimați distanța sau ostilitatea, este posibil ca prietenul dvs. să îl captureze și să-l hrănească cu o discuție verbală.
 • O limbă închisă a corpului exprimă faptul că are brațe sau picioare încrucișate, privindu-se, distorsând corpul cuiva.
 • Un limbaj agresiv sau ostil al corpului este exprimat prin faptul că are dinții sau pumnii închiși, având tensiune musculară, se uită în ochi sau arată neliniște.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 4
  4
  Evitați răspunsurile inutile la un conflict. Nimeni nu răspunde perfect conflictului de fiecare dată când se întâmplă. Mai ales dacă conflictele sunt continue, cel mai probabil vina nu este în întregime cealaltă persoană și aveți și o anumită responsabilitate. Este timpul să examinați modul în care reacționați și cum contribuiți la apariția conflictelor. Unele moduri nesănătoase de a răspunde la un conflict sunt:
 • Incapacitatea de a recunoaște lucrurile importante pentru prietenul tău.
 • Au reacții defensive, explozive și furioase.
 • Vinați ("Nu pot să cred că ați făcut-o, numai oamenii răi fac astfel de lucruri").
 • Respingeți ("Nu vreau să știu nimic despre scuzele voastre, nu înseamnă nimic pentru mine").
 • Incapacitatea de a ceda.
 • Fii frică și respinge conflictul. Aveți o așteptare proastă a rezultatului.
 • Imagine intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 5
  5
  Ia responsabilitate Salvați timpul și energia tuturor și vă asumați greșelile. Presupunând că greșelile noastre nu sunt un semn de slăbiciune, dar arată disponibilitatea noastră de a recunoaște rolul nostru în interacțiunile negative și de a rezolva problema.
 • Încercați să faceți acest lucru simplu. Nu dați explicații sau scuze excesive. Este suficient un simplu "Scuză-mă că mi-am turnat stresul. Îmi dau seama că am fost supărat pentru că pisica a ruinat perdelele și le-am scos pe tine.
 • Partea 2
  Rezolva conflictele cu prietenul tău

  Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 6
  1
  Păstrați lucrurile în perspectivă. Nu lăsați ca greșelile sau disputele zilei să genereze un conflict cu prietenul tău. Ești supărat pe el sau cu traficul din acea zi și de ce-ți pierzi frustrarea față de el? De asemenea, vezi dacă prietenul tău pune stresul asupra ta. Vă puteți simți copleșiți de școală, de muncă sau de copii și nu vă puteți risipi stresul. Din păcate, oamenii își resping stresul față de ceilalți. Păstrați lucrurile în perspectivă.
  • Gândiți-vă la posibilele probleme care ar putea fi afectate de viața prietenului dvs. Apoi, vorbiți despre el cu el, arătând o preocupare reală.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 7
  2


  Practica empatie. După ce ați câștigat o anumită perspectivă, aveți o anumită empatie. Este posibil ca prietenul dvs. să nu știe cum să se ocupe de stresul său și să îl transforme pe ceilalți. Capacitatea de a arăta că înțelegeți sentimentele unei alte persoane poate fi una dintre cele mai puternice abilități de comunicare. Astfel, celălalt se simte audiat, ceea ce va descuraja conflictul.
 • A avea empatie nu înseamnă că ești de acord cu perspectiva lor, dar înseamnă că înțelegi sentimentele lor (de exemplu: "am înțeles bine că te-a supărat").
 • Reflectați pe ceea ce spune și simte prietenul tău. "Spui că ești stresat și copleșit. Aș simți același lucru dacă aș fi în pantofii tăi. Înțeleg perfect de ce vă costă atât de mult. "
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 8
  3
  Concentrați-vă pe nevoile prietenului dvs. Conflictele apar, de obicei, datorită prezenței diferitelor nevoi sau pentru că nu sunt exprimate suficient. Dacă două persoane se simt acceptate, susținute și înțelese, conflictele sunt puțin probabile. Gândește-te la ceea ce se află în spatele ceea ce exprimă prietenul tău. Apoi, analizați în ce mod s-ar putea să nu îl susțineți sau să-l acceptați. Rețineți că conflictele vor continua să scadă până când le veți confrunta direct.
 • Poate prietenul tău dorește să petreacă mai mult timp cu tine decât ai la dispoziție.
 • Gândește-te la modul în care te poți sprijini pe prietenul tău. Arătați-vă sprijinul.
 • Dacă nu sunteți sigur de ce aveți nevoie, discutați cu el. Întreabă-l: "Cum pot fi un prieten mai bun?"
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 9
  4
  Vorbește cu prietenul tău Vino la el și spune-i că vrei să vorbești despre dinamica negativă cu tine. Fă-o fără confruntări și nu începe conversația cu o listă de lucruri care nu-ți plac despre el. Mai degrabă, rămâneți deschisi pentru rezolvarea conflictului și ascultarea acestuia. Spune-i că prietenia dintre tine este importantă și că nu vrei să fii în litigiu cu el. Este posibil ca prietenul dvs. să se simtă în același mod.
 • Ascultați cu atenție și lăsați-i să-și exprime sentimentele și modul de gândire.
 • Fii cinstit, dar și respectuos. Amintiți-vă: scopul este de a rezolva conflictul, nu de a da vina pe nimeni.
 • Partea 3
  Continuă cu prietenul tău

  Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 10
  1
  Reguli comune în comun. Poate că există anumite subiecte pe care le discută întotdeauna, de exemplu, despre echipele sportive, religia sau partidele politice. Luați decizia de a evita să discutați despre aceste probleme. Spuneți celorlalți prieteni apropiați că aceste probleme sunt interzise și că doriți ca aceștia să respecte acea decizie când sunteți împreună cu prietenul dvs. în cauză.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 11
  2
  Comunicați într-un mod care facilitează deschiderea și rezolvarea problemelor. Nu vă închideți și nu abordați o problemă cu ostilitate. Asigurați-vă că vă simțiți deschisi în interacțiunile dvs., întotdeauna pozitivi. Încercați un climat care promovează rezolvarea problemelor, de exemplu, permițându-i pe ceilalți să-și exprime emoțiile și să ceară mai multe informații atunci când nu sunteți siguri de ceva.
 • Nu vă întâlniți cu prietenul dvs., gândindu-vă că cu siguranță nu vă veți înțelege. Mai degrabă, întâlniți-l așteptând ca lucrurile să meargă bine.
 • Nu vă grăbiți să nu fiți de acord. Mai degrabă, concentrați-vă asupra aspectelor pozitive ale interacțiunilor dvs. sau treceți la alte subiecte mai pozitive. Dacă prietenul tău dorește să vorbească despre schimbările climatice, spune-i: "Este important să vă pese de mediul înconjurător. Eu admir asta despre tine.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 12
  3
  Găsiți o ieșire. Dacă vedeți că lucrurile devin puternice între voi, căutați o cale de ieșire. Există, de obicei, puncte care creează dezacorduri, așa că fii atent la orice tensiune în dezvoltare. Modificați subiectul, treceți la un alt subiect sau spuneți prietenului dvs.: "Prefer să nu vorbesc despre asta".
 • Dacă aveți prieteni în comun, cereți ajutorul lor pentru a întrerupe un alt subiect sau pentru a schimba direcția conversației.
 • Imaginea intitulată Împreună cu un prieten care dorește întotdeauna să lupte Pasul 13
  4
  Scuzați-mă Nu are nici un folos de resentimente. Ne face să ne simțim răi și să facem rău prietenilor. Având o resentiment poate, de asemenea, vă predispune să căutați defecte în altele, care va aduce mai multe dezacorduri. Învățați să iertați și să vă bucurați din nou de prietenia dvs. din nou.
 • avertismente

  • Nu toate prieteniile cu procesele sunt sănătoase. Dacă sincer nu vă întâlniți cu prietenul dvs. și prietenia nu merită suficient pentru ao salva, reconsiderați-o.
  • Nu striga sau vorbeste nepoliticos. Comunicarea este importantă, dar nu o înfrângere și furie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți o pauzăCum să accepți o pauză
  Cum de a rezolva o prietenie ruptăCum de a rezolva o prietenie ruptă
  Cum să ajuți un prietenCum să ajuți un prieten
  Cum să-ți faci prietenul să-și lase prietenaCum să-ți faci prietenul să-și lase prietena
  Cum să păstrezi o prietenie după un sărutCum să păstrezi o prietenie după un sărut
  Cum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de eaCum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de ea
  Cum sa-i spui cui nu vrei prietenia lor fara a-ti rani sentimenteleCum sa-i spui cui nu vrei prietenia lor fara a-ti rani sentimentele
  Cum să-i spuneți unui prieten care vă place că doriți să rămână prieteniCum să-i spuneți unui prieten care vă place că doriți să rămână prieteni
  Cum să-i spui unui prieten că partenerul tău te insereazăCum să-i spui unui prieten că partenerul tău te inserează
  Cum să te confrunți cu ruperea unei relații cu prietenul tăuCum să te confrunți cu ruperea unei relații cu prietenul tău
  » » Cum să te alături unui prieten de tulburare

  © 2011—2020 ertare.com