Cum să umpleți tăcerea inconfortabilă

Cu toții recunoaștem când o conversație se apropie de sfârșit și oamenii încep să se îngrijoreze de plictiseala incomodă. Nu este necesar să folosiți abilități sociale perfecte pentru a retrăi conversația - trebuie doar să aveți pregătiri și să fiți dispuși să practici. Punctele cheie sunt de a pune întrebări care necesită răspunsuri detaliate, de a cunoaște interesele celeilalte persoane și de a pregăti câteva subiecte alternative. Pe măsură ce vă înțelegeți mai bine, veți învăța să vă simțiți mai puțin îngrijorați atunci când există o liniște incomodă și să o transformați într-o ieșire elegantă din conversație.

pași

Partea 1
Continuă conversația

Imaginea intitulată
1
Aflați câteva subiecte de bază pentru a rupe gheața. Nu este necesar să aveți abilități incredibile de vorbire pentru a avea o mică discuție. Amintiți-vă doar câteva întrebări simple pe care le puteți folosi pentru a umple tăcerea:
 • Dacă sunteți o persoană despre care nu știți prea multe, întrebați "De unde vă aflați?", "Cum știți [prietenul dvs. în comun]?" Sau "Ce faci pentru distracție?"
 • Dacă e prietenul tău, întreabă-l "Cum faci la locul de muncă?", "Cum este familia ta?" Sau "Ai făcut ceva distractiv în weekend?"
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 2
  2
  Gândiți-vă la subiecte de conversație în avans. Înainte de a participa la un eveniment social, gândiți-vă la câteva subiecte care vă vor ajuta să retrăiți o conversație moartă. Acest lucru vă va permite să ocupați tăcerile inconfortabile, pentru a nu rămâne blocați atunci când vorbiți.
 • De exemplu, dacă există persoane care îți împărtășesc interesele pentru un sport sau pentru un hobby, poate fi mult mai ușor să vorbești cu ei. Doar vorbiți despre ceea ce veți găsi interesant, indiferent dacă este vorba de jocul din noaptea precedentă sau de un nou model de croșetat pe care l-ați găsit.
 • Dacă vorbești cu colegii, gândește-te la un subiect de lucru pe care toată lumea îl recunoaște, dar nu simți că este o muncă în sine. Alegeți ceva casual, cum ar fi "Ce credeți despre locul nou pentru a lua prânzul?"
 • Știrile recente, evenimente locale, cărți populare și emisiuni de televiziune reprezintă alternative bune pe care le puteți utiliza pentru a începe conversațiile. Dacă oamenii nu vor să intre în dezbateri, evitați problemele politice.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 3
  3
  Evitați să răspundeți într-un mod simplu. Răspunzând pentru un simplu "da" sau "nu" sigur va produce tăcere ciudate. Evitați să puneți întrebări care generează astfel de răspunsuri. De exemplu, dacă cineva vă întreabă "Îți place sportul?", Nu răspunde cu un simplu "da" sau "nu", ci mai degrabă oferiți o explicație și împărtășiți informații personale. Poți spune ceva de genul "Da, îmi place schiatul. Am făcut-o încă din copilărie. Unele dintre cele mai bune amintiri ale familiei mele se întâmplă pe pantele munților. Ce sport îți place? "
 • De asemenea, evită subiectele care pun capăt conversației, cum ar fi răspunsurile care pun capăt discuțiilor. De exemplu, dacă vorbești despre ceva distractiv și cealaltă persoană spune "Da, a fost distractiv!", Nu răspundeți cu un "Ha, ha, da". Dimpotrivă, continuă cu conversația, poate spune ceva de genul "De fapt, a fost. Dar nu la fel de mult ca ultima dată. Vă amintiți când ne-am deghizat în străini?
 • Imaginea intitulată
  4
  Eliberați presiunea Dacă apăsați prea tare pentru a menține conversația, veți pierde focalizarea în conversație. Dimpotrivă, stați vigilent și reacționați la lucrurile pe care interlocutorul dvs. le spune. Mențineți dorința dvs. de a permite discuția să meargă în orice direcție. În caz de dubii, respirați profund și relaxați-vă. Subiectele pe care le-ați pregătit în avans servesc numai pentru a menține conversația curgătoare. Dacă ați început să vorbiți despre subiecte noi, felicitări!
 • Uneori, voi toți aveți probleme cu tăcerea ciudată. Evitați să acordați o importanță deosebită acestui lucru, deoarece va mări problema numai în loc să o rezolve.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 5
  5
  Partajați informațiile treptat. Dacă exprimați totul dintr-o dată, este posibil ca conversația să nu dureze mult. Dimpotrivă, prezentați treptat informațiile despre dvs. pe tot parcursul conversației și dați-i timp și partenerului dvs. să contribuie. În acest fel, veți prelungi conversația și veți reduce liniile inconfortabile.
 • Dacă observați că vorbiți mult despre munca dvs., luați o pauză și întrebați cealaltă persoană cum ar fi: "Cum ați lucrat în aceste zile?" În acest fel, ambele pot contribui în mod egal la conversație.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 6
  6
  Fii drăguț Fiind amabil, veți liniști cealaltă persoană și veți permite un flux mai bun în conversație. Nu uitați să zâmbiți și să respectați lucrurile pe care le spuneți. Acceptați-o și veți face mai confortabil să vă deschideți și să vă vorbiți, ceea ce va permite conversației să rămână activă. Doar asigurați-vă că ați lăsat-o să facă contribuții. Rețineți că o conversație bună este responsabilitatea tuturor părților implicate, nu doar a dvs.
 • Validați lucrurile pe care cealaltă persoană le spune când repetați o parte din informații. De exemplu, dacă această persoană vă vorbește despre boala de pe foaia dvs., puteți spune: "Este groaznic să fii în acel stat. Gripa este cea mai rea! Îmi amintesc când a avut și fiul meu. " În acest fel, veți arăta că ați ascultat-o ​​și că sunteți interesat de ceea ce a spus, precum și că veți putea menține fluxul conversației.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 7
  7
  Acordați o închidere elegantă conversației. Conversațiile nu durează pentru totdeauna și nu trebuie să vă fie rușine să încheiați una. Dacă de obicei rămâneți blocat în conversații fără sens sau dacă nu vă simțiți bine să vă spuneți la revedere, luați în considerare câteva modalități de a continua și de a le pune în practică:
 • Dacă întâlniți o persoană bine-cunoscută în public, spuneți "Bună ziua, Juana! Arăți grozav. Mă grăbesc, dar ne vedem mai târziu, bine?
 • Dacă aveți o scurtă conversație prin telefon sau prin mesaj text, spuneți "Bine, mă bucur că am rezolvat [scopul conversației]. Vom vorbi mai târziu! "
 • Dacă ați avut o conversație amplă la un eveniment social, spuneți "Wow, mi-a plăcut cu adevărat [vă întâlnim / ne vedeți din nou]. O să vorbesc cu ceilalți.
 • Partea 2
  Proiectați-vă

  Imaginea intitulată
  1
  Vorbește despre pasiunile tale. Dacă sunteți încântați și mândri de ceea ce faceți, alții vor reacționa la această pasiune. Discutați despre realizări sau obiective personale care vă fac unice și vă face cunoscută personalitatea. De exemplu, dacă sunteți cu un grup de entuziaști în aer liber, puteți spune ceva de genul "Am făcut alpinism săptămâna trecută și am ajuns până la 5.9 fără beta!". Cealaltă persoană va fi interesată de ceea ce spui sau se va întreba ce este 5.9 fără beta!
  • Evitați să vă lăudați de problemele concurențiale sau de a vă compara cu alte persoane. Concentrați-vă asupra obiectivelor personale și asupra modului în care atingerea acestora vă face să vă simțiți.
  • Aveți grijă atunci când atingeți subiecte pe care ar putea fi sensibile cealaltă persoană. Nu spuneți despre vacanța dvs. incredibilă pentru cineva care nu-și permite sau presupune dieta dvs. de succes cu cineva care are probleme de a pierde în greutate.
  • Dacă nu sunteți buni la sărbătorirea realizărilor dvs., cereți-i idei de la un prieten sau membru de familie care este mândru de tine.
 • Imaginea intitulată
  2
  Spuneți o poveste Când există o pauză în timpul conversației, împărtășiți informații noi despre dvs. printr-o poveste de divertisment. De exemplu, puteți spune: "Noaptea nopții, cel mai amuzant lucru din lume mi sa întâmplat". Apoi, împărtășiți o experiență memorabilă care ți sa întâmplat (de exemplu, poate ați fost blocat în afara casei și a trebuit să găsiți o cale de intrare). O poveste bună va trezi interesul interlocutorului tău și vei prelungi conversația.
 • Imaginea intitulată
  3
  Aveți încredere Veți avea întotdeauna ceva valoros pentru a contribui la orice conversație. Aveți o perspectivă unică pe care alții ar dori să o audă. Doar asigurați-vă că luați în considerare importanța dvs. în conversație și permiteți-vă să faceți o contribuție ori de câte ori considerați necesar. În cele din urmă, o bună conversație va permite altora să împărtășească informații între ele. Fii tu însuți ca să poți stabili o conexiune reală și să eviți situațiile inconfortabile.
 • Ia-ți ocazia să împărtășești ceva care ți se pare foarte important pentru tine. De exemplu, puteți vorbi despre un obiectiv fundamental, cum ar fi dorința dvs. de a participa la un maraton. Chiar dacă acest lucru nu este de interes pentru cealaltă persoană, vă va permite să vă cunoașteți mai bine și veți descoperi ceva pe care doriți să-l realizați.
 • Imaginea intitulată
  4
  Faceți-i un compliment. Acest sfat este întotdeauna o alternativă sigură, atât timp cât complimentul este potrivit. De exemplu, puteți spune: "Pentru un timp am vrut să vă spun că îmi place foarte mult cămașa ta. De unde l-ai achiziționat? Acest lucru poate determina conversația să meargă într-o altă direcție, în timp ce, în același timp, făcând interlocutorul să se simtă bine.
 • Dacă vrei doar să te angajezi într-o scurtă discuție, înflăcărați personalitatea sau realizările unei persoane. Rezervați complimente fizice ori de câte ori doriți flirt.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 12
  5
  Schimbați subiectul conversației. Este posibil să nu fi rămas cu nimic de spus, ci mai degrabă că ați atins foarte mult un subiect. Discutați despre știri, despre vreme sau despre cartea dvs. preferată pentru a duce conversația la o altă adresă. Utilizați orice idee care vă permite să modificați tema anterioară. Dacă nu are loc o tranziție evidentă, creați-vă propriile folosind următoarele fraze:
 • Știu că asta nu are nimic de-a face cu ceea ce vorbim, dar tocmai mi-am amintit că cineva a spus că l-ai cunoscut pe Joel. Cum v-ați întâlnit?
 • "Revenind la ceea ce ați spus mai devreme, aveți un câine, nu? Ce rasă este?
 • Dacă nu vă deranjează să fiți extravaganți, aduceți la întâmplare un subiect: "Care este cel mai ciudat loc unde ai fost?" Acest lucru funcționează cel mai bine în contexte casual, cu oameni care se distrează.
 • Imagine intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 13
  6


  Găsiți ceva simplu despre ce să comentați. Un comentariu potrivit pentru a face este o observație despre locul în care vă aflați. De exemplu, într-un moment liniștit, puteți spune "Wow, ce pictura este! Aș vrea să pictez în acest fel. Ești artist?
 • Dacă mâncați împreună, puteți vorbi despre ceva legat de mâncare: "Sunt eu sau servesc cea mai bună salată din oraș?" Aceasta nu numai că va înceta tăcerea, dar, punând o întrebare, îi veți da și celeilalte persoane ocazia de a vă răspunde.
 • Faceți un comentariu interesant sau amuzant despre un obiect neînsuflețit, cum ar fi "Am auzit că aceste platforme aparțin inițial conacului Winchester. Știi? Proprietarul casei a fost foarte excentric. "
 • Partea 3
  Ascultați și răspundeți

  Imaginea intitulată
  1
  Găsiți tonul general. Uneori, tăcerea inconfortabilă este rezultatul unui comentariu inadecvat. Dacă nu știți sigur dacă interlocutorul dvs. vă va simți confortabil cu sentimentul de umor ridicat, evitați să faceți o glumă până când veți avea certitudinea că va fi bine primit.
  • Pentru a găsi tonul potrivit, faceți conversația mai departe, făcând comentarii curioase și observând reacția oamenilor. De exemplu, dacă doriți să vorbiți despre politică, puteți spune: "Cu siguranță, acestea au fost voturi fascinante". Poate că interlocutorul dvs. exprimă unele dintre punctele lor de vedere și astfel puteți stabili dacă ați aprecia o glumă despre un candidat sau dacă vă veți simți ofensați de acesta.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 15
  2
  Ascultați cu atenție persoana cu care vorbiți și răspundeți după cum este necesar. Ca și în cazul oricăror conversații interesante, cel mai important lucru este întotdeauna să asculți. Dacă interlocutorul vă răspunde scurt și simplu prin a spune "Da" sau "Nu", ar putea fi un indicator că nu se simte foarte confortabil vorbind despre acel subiect. În acest caz, vorbiți despre ceva despre care știți că vă va interesa. De exemplu, puteți spune "Am auzit că ați câștigat jocul de fotbal noaptea trecută. Aș vrea foarte mult dacă mi-ai spus.
 • De asemenea, el se uită la limbajul corpului său. Dacă vă traversați brațele, vă mișcați într-un mod deranjant sau vă uitați în jos, este posibil să nu vă simțiți confortabil cu subiectul despre care vorbiți. Acestea sunt indicatori valoroși care vor indica faptul că trebuie să vă deplasați la un subiect diferit.
 • Dacă nu oferiți prea multe informații, puteți fi pur și simplu o persoană timidă. Încearcă să investighezi ceva mai mult și să determini dacă începe să se deschidă. De exemplu, să presupunem că întrebați "Ți-a plăcut filmul?" Și a răspuns cu un simplu "Nu". În acest caz, îl puteți întreba ce nu-i plăcea. Ar putea fi parcela sau ratingul pe care îl avea. Oricum, acest lucru vă va oferi mai multe oportunități de a relua conversația și de a vă cunoaște mai bine unul pe altul.
 • Imaginea intitulată
  3
  Găsiți o legătură existentă între subiectele anterioare abordate în conversație. Dacă v-ați angajat într-o conversație interesantă în care ați atins diverse subiecte și acest lucru a încetat, amintiți-vă ce sa spus și întrebați cum au ajuns să vorbească despre un subiect atunci când de fapt vorbeau despre ceva foarte diferit. De exemplu, puteți spune: "Cum am terminat să vorbim despre pisici când am vorbit mai întâi despre restaurante?" Probabil legătura principală dintre aceste teme este un prieten comun cu care ați văzut recent un film. Acest lucru poate duce la o conversație fericită despre emisiunile de televiziune și filme, care pe termen lung va duce la cărți sau muzică.
 • Imaginea intitulată
  4
  Discutați pe baza declarațiilor anterioare. Aceasta este o modalitate firească de a ocupa un moment de tăcere. Dacă ați menționat că ploaia torențială și noul dvs. partener de conversație au fost îngrijorați pentru că câinele dvs. sa îmbolnăvit din cauza vremii reci și umede, va fi o modalitate excelentă de a continua conversația. Acum puteți petrece timpul vorbind despre câini, ceea ce va duce probabil la un subiect diferit. Când găsiți un punct comun cu subiectul actual și adăugați informații relevante suplimentare, puteți continua conversația.
 • Dacă există o pauză lungă, gândiți-vă din nou la ceva despre care ați vorbit deja sau reluați o conversație anterioară și o parte a acelui punct. De exemplu, puteți fi liniștiți spunând: "Ultima oară când am vorbit, ați vorbit despre un nou proiect pe care îl dezvoltați. De atunci am vrut să vorbesc despre întrebări despre asta.
 • Imaginea intitulată
  5
  Întrebare. Aflați interesele și hobby-urile interlocutorului dvs. Oamenii le place să vorbească despre interesele lor! Deci, acesta este un mod excelent de a cunoaște mai bine persoana și de a schimba subiectul într-un mod pozitiv, în cazul în care există o pauză. Acest lucru va reduce, de asemenea, disconfortul în conversațiile viitoare, deoarece ambele vor cunoaște reciproc interesele.
 • De exemplu, dacă doriți să vorbiți despre copiii dvs., întrebați "Cum a fost Carlos în ultima vreme?"
 • De asemenea, îl puteți întreba despre o excursie pe care a făcut-o, spunând: "Am aflat că ați făcut o călătorie în Europa luna trecută. Ce ai făcut acolo? Întotdeauna am vrut să plec.
 • Partea 4
  Faceți-vă cu disconfortul

  Imaginea intitulată
  1
  Recunoașteți tăcerea. O pauză în mijlocul unei conversații nu trebuie să fie inconfortabilă. Este posibil ca persoana cu care vorbiți să se gândească înainte de a răspunde sau poate că este doar o pauză naturală. Utilizați această ocazie pentru a vă lega în alte moduri cu persoana, cum ar fi contactul vizual cu ea sau pur și simplu prezentarea cu ea. Nu este necesar ca tăcerea să fie inconfortabilă și că este posibil să o umpleți și cu alte forme, în afară de cuvinte.
  • De exemplu, dacă cineva ți-a spus ceva dificil (de exemplu, boala unui membru al familiei tale), în loc să cauți cuvintele potrivite, pur și simplu le oferi o îmbrățișare. În acest fel, îi veți arăta că vă pasă de acea persoană și poate fi chiar mai expresivă decât cuvintele.
 • Imaginea intitulată
  2
  Identificați originea În general, există ceva care produce tăcere inconfortabilă, prin identificarea acesteia, puteți rezolva mai ușor situația. Este posibil ca cineva să spună ceva care a trezit disconfortul din interlocutor - poate că opiniile dvs. despre un subiect diferă considerabil și preferați să evitați conflictele - sau chiar nu aveți prea multe lucruri comune pentru a discuta. În funcție de situație, puteți răspunde pe baza acesteia și puteți continua conversația.
 • De exemplu, dacă ați spus ceva care a deranjat interlocutorul dvs., vă puteți cere scuze spunând "Ne pare rău, ceea ce am spus a fost în afara locului". Apoi, duceți conversația într-o altă direcție.
 • Dacă nu există prea multe lucruri pe care le aveți în comun și ați vorbit deja despre câteva interese pe care le împărtășiți, tăcerea va indica probabil că este timpul să încheiți discuția. Scuzați-vă spunând ceva de genul "Este timpul să-mi iau fiul în competiția sa de fotbal. Ai grijă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Recunoaște momentul potrivit. Acest lucru funcționează mai bine dacă discuția s-a oprit deoarece cineva a spus ceva jenant, nepoliticos sau nepotrivit. De exemplu, dacă tot timpul spui că urăsc șahul și interlocutorul tău îți spune "văd, este jocul meu preferat. De fapt, eu sunt un profesor de șah ", puteți răspunde spunând" Ei bine, cred că nu vom fi niciodată colegi de șah! ". Apoi schimbați subiectul conversației pentru a vorbi despre ceva în comun și puteți chiar să întrebați pe interlocutorul dvs. despre alte jocuri care vă plac.
 • Pe de altă parte, dacă vorbești cu un prieten și îi vei spune despre data incredibilă pe care ai avut-o noaptea dinainte și el îți răspunde comentând data la care va avea aceeași noapte, ceea ce îi determină să descopere că ambii întâlnesc aceeași persoană, tăcerea va fi prea intensă. Puteți spune doar "Cât de neplăcut!" Cu un ton amuzant pentru a reduce tensiunea.
 • Imaginea intitulată
  4
  Găsiți o activitate pe care o puteți efectua. Dacă te hotărăști să te distrezi cu persoana cu care vorbești, dar din anumite motive discuția a încetat, sugerând că faci ceva împreună. De exemplu, dacă se află la o petrecere, ar putea fi comitetul de bun venit pentru a întâmpina oamenii care sosesc sau ar putea să se angajeze voluntar pentru a fi chelneri pentru o vreme. S-ar putea chiar să-și creeze propriul cocktail și să-i numească atât!
 • Dacă vă întâlniți cu o persoană sau mergeți la o întâlnire, sugerați-i să meargă la o plimbare, să se lupte cu bulgăre de zăpadă sau să facă altceva pe care îl puteți face în acest moment.
 • Imaginea intitulată Umpleți zgomotele nepotrivite Pasul 23
  5
  Evitați comportamentele incomode. Focalizarea pe altceva în loc de interlocutor este o modalitate sigură de a vă spori disconfortul. De exemplu, nu scoateți telefonul și nu începeți să citiți mesajele. Acest lucru nu numai că va face ca cealaltă persoană să simtă că nu este important, ci chiar să-l facă să plece! Căutați metode productive care vă permit să vă ocupați de tăcerea în care ambii pot participa. Dacă simțiți cu adevărat nevoia de a privi la telefonul dvs., îl puteți include prin afișarea unui videoclip scurt sau prin ascultarea unui cântec. În acest fel, puteți începe o nouă conversație.
 • Imaginea intitulată
  6
  Determinați momentul potrivit pentru a vă retrage. Dacă, din anumite motive, nu este posibil să continuați discuția și sunteți în situația corectă, zâmbiți și spuneți "Scuzați-mă" și plecați. Apropiați-vă de un prieten cu care puteți vorbi sau pur și simplu scăpați și obțineți aer curat.
 • Dacă vă duceți la o întâlnire cu cineva și nu puteți face o conexiune, lăsați lucrurile acolo pentru acea zi. Spuneți celeilalte persoane ceva de genul "Ei bine, trebuie să plec. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le fac în seara asta, dar mulțumesc pentru cină.
 • sfaturi

  • Aflați prin încercări și erori. Nu este necesar să aveți o conversație perfectă de fiecare dată. Încercați să vă îmbunătățiți treptat.

  avertismente

  • Nu forța lucrurile. Dacă discuția cu cealaltă persoană nu progresează așa cum ar trebui, probabil că nu au multe în comun, dar nu fac astfel de probleme. Doar scuzați-vă și căutați pe altcineva cu care puteți vorbi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i înveți pe copiii cu autism să înceapă o conversațieCum să-i înveți pe copiii cu autism să înceapă o conversație
  Modificarea unui subiect de conversațieModificarea unui subiect de conversație
  Cum se face conversația fluentăCum se face conversația fluentă
  Cum să dezvolți 5 întrebări pentru a întreba o fată la prima întâlnireCum să dezvolți 5 întrebări pentru a întreba o fată la prima întâlnire
  Cum să evitați un argumentCum să evitați un argument
  Cum să vorbești cu cineva care nu poartă conversațiaCum să vorbești cu cineva care nu poartă conversația
  Cum să discutați cu persoana pe care o doriți, chiar dacă sunteți timidCum să discutați cu persoana pe care o doriți, chiar dacă sunteți timid
  Cum să vorbim cu o persoană timidăCum să vorbim cu o persoană timidă
  Cum să vorbim la telefon cu un băiatCum să vorbim la telefon cu un băiat
  Cum să vorbim la telefon cu o fatăCum să vorbim la telefon cu o fată
  » » Cum să umpleți tăcerea inconfortabilă

  © 2011—2020 ertare.com