Cum să faci față unei persoane violente

Străinii, cunoștințele și chiar rudele pot deveni violenți din mai multe motive, deci este important să știm cum să rezolvăm o situație periculoasă în cazul în care ar apărea. O abordare lucidă este de obicei mai sigură și mai eficientă. Dacă observați semnele de avertizare că o persoană devine violentă, începeți să încercați să vă liniștiți furia. Dacă acest lucru nu funcționează, luați măsurile necesare pentru a vă menține în siguranță pe dumneavoastră și pe ceilalți.

pași

Metoda 1
Păstrați-vă în siguranță

Image titled Deal cu o persoană violentă Pasul 1
1
Crede-ți instinctele. Instincțiile tale recunosc de obicei pericolul mai bine decât mintea ta rațională. Dacă vă simțiți ceva ciudat în legătură cu situația sau dacă aveți un sentiment de rău despre cineva, asculta instinctele tale și a ajunge la siguranță, cât mai curând posibil. Este întotdeauna mai bine să fii prudent decât să te expui unei situații periculoase.
 • Dacă nu știți cum să ieșiți dintr-o situație, faceți o scuză. Poți să spui că trebuie să-ți iei câinele sau să-ți alegi un prieten a cărui mașină a fost avariată.
 • Imagine intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 2
  2
  Încercați să aveți întotdeauna acces la o ieșire. Dacă vă aflați într-o cameră cu o persoană potențial violentă, asigurați-vă că puteți ajunge ușor la ușă. Cu toate acestea, nu ar trebui să blocați ușa. Dacă persoana se simte prins, poate fi mai periculos să se ocupe de ea.
 • Obișnuiți-vă să localizați ieșirile unde mergeți.
 • Imaginea cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 3
  3
  Evitați să se ocupe doar de o persoană violentă. Dacă este posibil, cereți unui coleg, prieten sau rudă să rămână cu dvs. atunci când trebuie să faceți față unei persoane care poate deveni violentă. Prezența altcuiva poate fi suficientă pentru a menține calmul persoanei violente. Dacă decideți să folosiți forța fizică, ar fi mai bine să aveți un rapel.
 • De exemplu, dacă sunteți o asistentă medicală care tratează un pacient care are o istorie de violență, este o idee bună de a cere unul dintre colegii care intra in camera cu tine.
 • Imaginea cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 4
  4
  Aflați apărarea personală de bază. Știind că mișcările de apărare ale unei persoane vă pot salva viața dacă sunteți vreodată atacați vreodată. Căutați pe Internet câteva tehnici pe care le puteți practica acasă sau vă puteți înscrie pentru o clasă de autoapărare pentru începători.
 • Adresați-vă unui prieten pentru a vă ajuta să practicați tehnicile pe care le învățați.
 • Imagine cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 5
  5
  Păstrați copii departe de persoana respectivă. Dacă știți că cineva cu tendințe violente este adesea aproape de copii, siguranța lor ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră. Dacă sunt proprii copii, puneți-i într-un loc sigur (ca în casa unei rude). Dacă ei sunt copii ai altcuiva, oferiți-i să aibă grijă de ei temporar sau să ajute părinții să găsească un loc în care să-i ia.
 • Dacă credeți că un copil este în pericol sau într-o situație de violență la domiciliu, informați imediat autoritățile competente.
 • Copiii nu se pot proteja, astfel încât protecția lor depinde de adulți. Nu presupuneți că altcineva va raporta o situație proastă, ci, mai degrabă, raportați-o dacă credeți că ceva nu este în regulă.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 6
  6
  Aveți un plan de urgență. Trebuie să știți ce veți face dacă cineva din apropiere devine violent. În mod ideal, ar trebui să părăsiți clădirea și să sunați la poliție. Dacă sunteți acasă și nu puteți pleca, mergeți într-o încăpere sigură și închideți ușa înainte apelați serviciile de urgență.
 • Dacă locuiți cu un partener sau un copil, dezvoltați împreună un plan de urgență. Asigurați-vă că toată lumea înțelege ce trebuie să facă pentru a rămâne în siguranță în timpul unei crize.
 • Metoda 2
  Calm mânie

  Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 7
  1
  Rămâi calm Respirați adânc. Nu luați furia celeilalte persoane personal. Evitați agitația, ridicați-vă vocea sau luptați cu persoana.
  • Amintiți-vă că mânia este întotdeauna înrădăcinată în durerea personală a cuiva. Nu este vorba de tine, deși persoana îți deschide sentimentele cu tine.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 8
  2


  Păstrați-vă vocea în jos. Chiar dacă cealaltă persoană vă strigă, răspundeți-i cât mai calm posibil. Dacă sunteți prea nervos să comunicați rațional, nu spuneți nimic până nu vă liniștiți puțin.
 • Dacă vă ridicați vocea, veți alimenta furia persoanei. Nu o încurajați să lupte.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 9
  3
  Evitați să spuneți persoanei să se calmeze. Spunând ceva de genul "Calmează-te jos" sau "Relaxează-te" va face probabil persoana mai furioasă. S-ar putea să-ți fie nemulțumit să-ți spui ce să faci și s-ar putea simți ca și cum ți-ai alunga problema.
 • Creați o conexiune cu persoana care recunoaște furia. Spune ceva de genul: "Se pare că asta te deranjează cu adevărat, putem vorbi despre asta?"
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 10
  4
  Reflectați asupra sentimentelor persoanei. Când persoana vă spune ce este greșit, încercați să empatificați cu ea. Fă-o să simtă că ești de partea ei, chiar dacă nu ești de acord cu ea. Ea va fi mai puțin probabil să devină violentă dacă simte că o înțelegi.
 • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Atunci sunteți supărat pentru că nimeni nu ți-a spus în prealabil despre schimbările planurilor, corect? Simți că nimeni nu a vrut să te includă.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 11
  5
  Utilizați un limbaj corporal care nu este amenințător. Păstrați o poziție deschisă și relaxată. Faceți un contact vizual cu persoana furioasă, dar păstrați o expresie pașnică. Nu faceți gesturi animate, nu puneți mâinile pe șolduri sau nu vă depășiți brațele. Mutați încet și calm.
 • Dați destui spațiu persoanei furioase. De asemenea, această măsură vă permite să aveți o anumită protecție dacă devine violentă.
 • Metoda 3
  Recunoașteți semnele de avertizare

  Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 12
  1
  Luați în considerare antecedentele de violență ale persoanei. Violența anterioară este cel mai mare factor predictiv pentru a ști dacă persoana va deveni violentă în viitor. Participa la lupte, crime violente, fiind cruzi cu animalele și de rupere lucrurile într-o formă de furie sunt exemple de comportament violent.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană violentă Pasul 13
  2
  Identificați schimbările în comportamentul persoanei. Dacă știți persoana, aveți grijă atunci când comportamentul lor pare diferit sau ciudat într-un fel. Notați când vă comportați în mod special agresiv, rezervat sau irațional. Acordați atenție și schimbărilor de dispoziție, cum ar fi explozii de furie sau expresii de disperare.
 • De exemplu, în cazul în care persoana pe care te întâlnești a început să țipe pentru o problemă minoră, continuați cu grijă (probleme de control al furiei se poate muta treptat în violență).
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 14
  3
  Gândiți-vă dacă circumstanțele persoanei s-au schimbat recent. Întrebați-vă dacă persoana a pierdut recent un loc de muncă, a încheiat o relație sau sa înscris la un sistem de credință extremă. Modificările negative în viață pot stimula comportamentul violent în persoană.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 15
  4
  Aflați dacă persoana utilizează droguri sau alcool. Drogurile și alcoolul dăunează judecății unei persoane și reduc inhibițiile, ceea ce le face mai multe șanse să acționeze violent. Dacă cineva pe care-l cunoașteți arată semne de avertizare cu privire la violența potențială și, de asemenea, consumă frecvent substanțe, aveți grijă când sunteți cu persoana respectivă.
 • Potrivit Consiliului Național pentru Alcoolism și Dependență de Droguri (NCADD), 40% din infracțiunile violente implică consumul de alcool.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană violentă Pasul 16
  5
  Determinați modul de identificare a semnelor de furie. Cineva care se înfurie poate arăta tensionat și nefericit. Puteți observa că tremura sau devine roșu. De asemenea, puteți merge de la un loc la altul, vorbind prost pentru oameni, vorbind sarcastic sau ridicându-vă vocea.
 • Furia precede violența. Dacă observați că cineva se înfurie, părăsiți sau faceți ceva imediat pentru a calma persoana respectivă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să detectezi un om periculosCum să detectezi un om periculos
  Cum să evitați intrarea într-o situație periculoasăCum să evitați intrarea într-o situație periculoasă
  Cum să eviți o luptăCum să eviți o luptă
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum să vă ocupați de sentimentele voastreCum să vă ocupați de sentimentele voastre
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să convingem pe cineva să nu se sinucidăCum să convingem pe cineva să nu se sinucidă
  Cum să încetați să faceți tantrumsCum să încetați să faceți tantrums
  Cum se face diferența între a fi asertiv și a fi agresivCum se face diferența între a fi asertiv și a fi agresiv
  Cum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furieiCum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furiei
  » » Cum să faci față unei persoane violente

  © 2011—2020 ertare.com