Cum să faci față unei persoane prea imature

Indiferent dacă ne place sau nu, vom întâlni cu toții o persoană incredibil de imatură, poate într-o situație de muncă sau voluntară. Poate fi în detrimentul vieții tale emoționale, al vieții tale sociale și al perspectivei tale complete. Cu puțină înțelegere, autocontrol și practică, puteți să vă ocupați cu ușurință de acea persoană.

pași

Metoda 1
Înțelegeți comportamentul imatur

Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 1
1
Luați în considerare vârsta persoanei. Cuvântul "imatur" înseamnă că "nu este pe deplin dezvoltat". Prin natura, persoana poate să nu poată înțelege cum să răspundă situațiilor tipice. Cu cât persoana este mai tânără, cu atât mai dificilă este cunoașterea. Fiți mai înțeles de imaturitatea celor mai tineri.
 • De exemplu, un copil mic ar putea arăta imaturității lor de a face glume despre sani si penisuri, farting cu prietenii, cu degetul în nas și, în general, care acționează ca un copil. Deși este neplăcut, poate fi pur și simplu un comportament normal pentru cineva de vârsta ta și probabil că trebuie doar să o ignori. Oferiți oamenilor mai tineri un spațiu pentru a crește și a se maturiza înainte de a fi prea supărat.
 • Pe de altă parte, un adult care pare a fi matur (de exemplu, cineva care a lăsat în urmă glume și farting) pot încă nu au maturitatea emoțională: poate fi nechibzuit, în imposibilitatea de a accepta vina pentru greșelile lor sau să încerce să dea gelozia sau obtinerea de furie in mod deliberat.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 2
  2
  Identificați reacțiile emoționale mature și imature. Uneori, situațiile extreme pot produce reacții imature emoționale, numită regresia vârstei și pot bloca liniile dintre emoțiile adulților și ale copilului. Reactați mai atent când recunoașteți că cineva reacționează cu maturitate. Există câteva modalități de a afla dacă reacția este o emoție adultă sau infantilă și imatură.
 • O persoană care este imatur emoțional: să fie exploziv, vei simti ca o victimă, vă exterioriza emoțiile lor (reacții intense sau instinctual, cum ar fi furie explozive, brusc plâns etc.), să fie centrată pe sine și va avea grijă de protecție personală, se pare întotdeauna ea își justifică acțiunile cu ea însăși și cu alții, va fi manipulativă, se va simți motivați de frică sau de sentimentul că "trebuie să" Fă ceva, precum și nevoia de a evita eșecul, disconfortul și respingerea.
 • O persoană care arată maturitatea emoțională va fi dispus să asculte perspectivele celorlalți vor proactiv se vor simți motivați de creștere și să acționeze cu o viziune sau scop-act pentru că v-ați decis să facă acest lucru, nu pentru că mă simt că ar trebui să facă acest lucru și să se comporte cu integritate, adică acțiunile lor vor fi congruente cu valorile lor.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 3
  3
  Înțelegeți de ce o persoană poate fi imatură din punct de vedere emoțional. Persoanele care sunt imature din punct de vedere emoțional întâmpină dificultăți în a face față emoțiilor lor și de cele mai multe ori au o neajutorare învățată sau sentimentul că nu își pot schimba situația sau nu își pot îmbunătăți viața. Aceasta poate fi pentru că nu au învățat niciodată să facă față sau să controleze emoții dificile. Deși comportamentul său imatur nu este adecvat, aceasta poate ajuta să fie mai înțelegere dacă vă dați seama că în calitate de frică și sentimentul că trebuie să fie protejate de aceste emoții incomode.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 4
  4
  Recunoașteți posibilele probleme de sănătate mintală. Persoana cu care vă confruntați poate avea o tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) sau o tulburare de personalitate. Unele tulburări de acest tip pot să apară imature și se pot manifesta în mai multe moduri.
 • o persoană cu ADHD poate părea pur și simplu imatur, dar de fapt suferă de o tulburare mentală. Este posibil să aveți dificultăți acordând o atenție și discuțiile excesiv, acesta poate apărea autoritar sau întrerupe conversații, fie verbal agresiv atunci când frustrat sau au dificultăți în a controla emoțiile lor, ducând la accese de furie sau lacrimi.
 • Borderline tulburare de personalitate de obicei însoțite de schimbări de dispoziție.
 • Persoanele care suferă tulburare de personalitate ansocială Ele sunt adesea neprietenoase și nu au capacitatea de a respecta sentimentele altora.
 • Persoanele care suferă de o tulburare de personalitate histrionară pot fi foarte emoționale pentru a atrage atenția și pentru a arăta anxietate atunci când nu sunt centrul atenției.
 • Tulburarea de personalitate narcisistă Se manifestă în oameni care au o viziune exagerată asupra valorii lor și puțină empatie față de ceilalți, ceea ce cauzează o vulnerabilitate care ar putea provoca izbucniri.
 • Metoda 2
  Să se ocupe de o persoană imatură din punct de vedere emoțional

  Imaginea cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 5
  1
  Înțelegeți că nu puteți forța pe nimeni să se schimbe. Adevărul este că nu este o luptă pe care trebuie să o luptați - dacă persoana nu dorește să vă recunoască comportamentul sau să ia măsuri pentru ao schimba, nu puteți face prea multe lucruri. Poate fi deosebit de dificil pentru o persoană imatură din punct de vedere emoțional să recunoască faptul că el sau ea trebuie să se schimbe, deoarece o caracteristică distinctă a imaturității emoționale îi învinovățește pe ceilalți oameni sau împrejurări pentru propriul comportament defectuos.
  • Singurul lucru pe care îl poți controla este comportamentul tău: modul în care reacționezi cu persoana și timpul petrecut cu ei.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 6
  2
  Încercați să vă limitați contactul cu persoana respectivă. În funcție de gravitatea imaturității și dorinței de a schimba persoana, poate fi necesar să o eliminați din viața voastră. Dacă persoana imatură este partenerul dvs., este posibil să fie necesar încheie relația dacă nu sunteți dispus să vă schimbați. Dacă persoana este o persoană pe care nu o puteți scoate din viața dvs., cum ar fi șeful, un coleg sau o rudă, încercați să limitați contactul cât de mult puteți.
 • Păstrați interacțiunile cât mai scurte posibil. Scuzați-vă din conversații cu fermitate și bunătate spunând ceva de genul: "Îmi pare rău că trebuie să scurtez această conversație, dar sunt în mijlocul unui proiect mare și chiar trebuie să mă întorc la lucru".
 • Într-un cadru social, faceți tot ce este mai bun pentru a evita persoana și a discuta cu ceilalți prieteni sau familie.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 7
  3
  Comunicați ferm O persoană imatură emoțional poate fi manipulativă și egocentrică, deci dacă trebuie să comunicați cu ea, încercați să o faceți în mod clar și ferm. A fi ferm nu înseamnă a fi agresiv, ci a fi clar, respectuos și a spune ce aveți nevoie, în timp ce respectați nevoile, sentimentele și dorințele celorlalți. Pe scurt, vă exprimați ceea ce aveți nevoie și nu vă îngrijorați de rezultat.
 • Înțelegeți că, deși vă comunicați matur nevoile, este posibil ca persoana imatură să nu răspundă cu maturitate.
 • Aflați mai multe despre cum să acționați ferm citit acest articol de wikiHow: "Cum să fii asertiv".


 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 8
  4
  Vorbește cu persoana Dacă credeți că persoana este dispusă să asculte comentariile și este cineva pe care doriți să o păstrați în viața dvs., poate doriți să încercați să discutați cu ea despre comportamentul ei. Pregătește-te pentru că ai putea obține defensivă, ceea ce ar putea întrerupe mesajul pe care vrei să-l oferi. Puteți chiar să sugerați să discutați cu un consilier sau cu cineva care vă poate învăța cum să comunicați cu maturitatea.
 • Denumiți comportamentul imatur și efectele pe care le are asupra dvs. De exemplu: "Mă simt copleșit când nu-ți asumi responsabilitatea pentru treburile casei. Ați putea să mă ajutați în fiecare săptămână?". Apoi, indicați anumite lucruri specifice pe care persoana le poate face în fiecare zi pentru a vă ajuta.
 • Poți să-i reamintești că schimbarea poate fi foarte dificilă, dar vrei să fii alături de ea și să o ajuți să crească și să se maturizeze, dacă ea dorește.
 • Metoda 3
  Răspundeți comportamentului agresiv imatur

  Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 9
  1
  ignorările la persoana și retragerea. Este cea mai simplă și mai simplă reacție atunci când persoana imatură încearcă să vă atragă atenția sau să provoace o reacție. Răspunzând comportamentului, veți da pur și simplu ceea ce persoana dorește și va întări acțiunile imature. Este posibil ca, ignorând-o, să fii frustrat de atacul tău eșuat asupra ta și trebuie să te predai.
  • Dacă persoana imatură își pierde temperamentul sau încearcă să înceapă un argument, este important să stați departe de eforturile sale de a vă supăra.
  • Uită-te. Întoarceți-vă capul sau aruncați o privire. Nu-i recunoașteți prezența.
  • Întoarce-ți spatele Chiar dacă se îndreaptă spre tine, întoarce-te din nou.
  • Pleacă Deplasați-vă cu un scop pentru a evita acest lucru cât de repede poți până când nu te mai urmăresc.
  • Încercați să o ignorați cu un dispozitiv electronic. Vorbind sau deranjând pe cineva care este constant la telefon sau tabletă este foarte dificil. Vei fi atat de distras, incat nici macar nu vei realiza ca este acolo.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 10
  2
  Cere-i persoanei să te lase singură. Dacă persoana nu înțelege motivele sau nu pleacă, poate că va trebui să o confrunți puțin și să îi spuneți că nu mai puteți să o relaționați. Strângeți curajul și cereți-vă să vă lăsați în pace, în timp ce vă retrageți simultan din mediul dureros. Încercați una dintre următoarele abordări:
 • Faceți persoana să plece spunând: "Vă rog, lăsați-mă în pace în acest moment. Nu am o stare bună.
 • Du-te la punct și spune-i ce vrei: "Lasă-mă în pace".
 • Încercați o abordare îndrăzneață: "Nu voi contesta cu voi. Conversația sa terminat. "
 • Utilizați tehnica discului zgâriat. Doar spuneți din nou și din nou că refuzați să vorbiți: "Conversația sa terminat". Păstrați calm folosind această tehnică și încercați să scăpați.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 11
  3
  Informați persoana despre acțiunile lor. Este posibil ca persoana să nu-și dea seama că se comportă imatur. O parte din maturizare învață să se ocupe de oameni mai tineri sau mai puțin maturi. la confrunta Pentru persoana imatură care vă deranjează și vă informează că acțiunile dvs. sunt inadecvate, puteți încerca să vă evitați.
 • Fiind direct ar putea fi de ajutor: "Nu-mi place comportamentul tău. Te rog, nu te mai juca așa.
 • Pur și simplu informați-l despre comportamentul său: "Vă comportați într-un mod foarte imatur. Nu mă mai deranja.
 • Formulați răspunsul dvs. ca o întrebare: "Îți dai seama cât de neînsemnat acționezi?"
 • Imagine cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 12
  4
  Rezistați tentației de a lupta cu focul. Deși este posibil să fiți tentați să răspundeți în același mod persoanei imature, pentru a le oferi medicamente proprii, ar putea fi foarte contraproductivă. Dacă interacționați cu această persoană într-o situație de lucru, comportamentul dvs. imatur ar putea intră în necaz. În plus, ar putea fi chiar periculos să provocați o persoană imatură care este și ea agresivă sau are un caracter rău. Când simțiți tentația de a reacționa prost, acționați cu maturitate și retrageți-vă.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană prea imatură Pasul 13
  5
  Cereți ajutor Dacă persoana este agresivă și nu se oprește să vă deranjeze, consultați un avocat sau poliția. Nimeni nu are dreptul să vă hărțuiască sau să vă atingă. Acești oameni au nevoie de influențe externe pentru a înceta să vă deranjeze și, probabil, nu vor înceta să o facă, până când cineva nu poate exercita o influență pe care nu o pot nega. Există câteva opțiuni posibile:
 • Utilizați rețeaua de asistență socială. Dacă contactul cu persoana este inevitabil, căutați un prieten, un membru al familiei, un profesor sau un administrator școlar, un șef sau orice altă persoană în care aveți încredere și cere ajutor.
 • Spuneți persoanei pe care o veți apela poliția. Amenințarea din partea autorităților vă poate intimida suficient încât să nu vă mai deranjez.
 • Sunați la poliție. Dacă vă temeți de siguranța dvs. sau de persoana respectivă te hărțuiește, te amenință, Te condamn sau a fost violent, poliția poate interveni sau puteți prezenta un raport de poliție. Asigurați-vă că luați note detaliate despre fiecare incident pentru a avea o evidență a hărțuirii și pentru cât timp sa întâmplat.
 • Hărțuirea include: amenințări, apeluri telefonice repetate, mesaje text, e-mailuri, lăsarea de note sau contactarea altor persoane, urmărirea unei persoane, șantajarea și ștergerea anvelopei auto.
 • Puteți să trimiteți o restrângerea ordinii de hărțuire. Legile diferă în funcție de statul sau de țara în care locuiți, dar puteți discuta cu poliția sau cu un avocat despre opțiunile dvs. pentru a solicita o comandă de restricționare.
 • sfaturi

  • Respiră adânc Nu vă răsflați furia asupra acestei persoane, deoarece vă veți răscula și lăsați-l să câștige.
  • Nu acționează în acest moment. Dacă simțiți nevoia de a face ceva, faceți o lungă perioadă de timp înainte de a lua o decizie sau de a spune ceva.

  avertismente

  • Există o diferență între o persoană care, de obicei, nu acționează în funcție de vârstă și de un bully. Dacă simțiți că această persoană se comite abuz, solicitați ajutor suplimentar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i înveți pe copii despre prietenieCum să-i înveți pe copii despre prietenie
  Cum sa alegi numele unui copilCum sa alegi numele unui copil
  Cum să acționați eroicCum să acționați eroic
  Cum să scapi de oamenii care te urăscCum să scapi de oamenii care te urăsc
  Cum să comunicați cu o persoană cu dizabilități mintaleCum să comunicați cu o persoană cu dizabilități mintale
  Cum să scapi de reputația de a fi imaturCum să scapi de reputația de a fi imatur
  Cum să determinăm dacă cineva este un sociopatCum să determinăm dacă cineva este un sociopat
  Cum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericitCum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericit
  Cum să acționați normal cu persoana care vă placeCum să acționați normal cu persoana care vă place
  Cum să vă controlați sentimentele atunci când sunteți aproape de persoana care vă placeCum să vă controlați sentimentele atunci când sunteți aproape de persoana care vă place
  » » Cum să faci față unei persoane prea imature

  © 2011—2020 ertare.com