Cum să te descurci cu o persoană mândră

Poate fi foarte frustrant să se ocupe de cineva care pur și simplu nu vrea să recunoască faptul că are o slăbiciune sau acceptă critici. Toți oamenii sunt mândri din când în când, dar există oameni care par să fie mândri tot timpul. A trata cu cineva de acest gen va necesita un pic de subtilitate, dar cu o pregătire atentă și cu răbdare puteți ușura sarcina de a trata mândria lor.

pași

Metoda 1
Au o conversație deschisă

Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 1
1
Aceasta stabilește limite clare. Înainte de a interacționa cu persoana mândră, contactați-i și stabiliți domeniul conversației. Fii clar și specific cu privire la ceea ce vrei să vorbești și să rămâi la asta.
 • De exemplu, "Vreau să vă vorbesc despre analiza performanțelor și politica noastră de creștere".
 • Fii conștient de menținerea limitelor. Este bine să spui lucruri precum "Știu că ești încântat de munca ta în municipiu, dar am acceptat să nu vorbim despre asta. Să ne concentrăm asupra proiectului grădinii comunitare pe care îl conduc ".
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 2
  2
  Gândiți-vă la răspunsuri în avans. Dacă știți despre ce vor vorbi și credeți că puteți prezice ceea ce va spune persoana mândră, planificați modul în care veți răspunde. Nu veți fi frustrați atât de ușor dacă vă așteptați la frustrare.
 • Dacă confruntarea te face nervoasă, încercați să scrieți un scenariu în modul în care doriți ca conversația să curgă și să vă exersați partea.
 • Dacă persoana spune "Ai citit nota pe care o trimiți? Am lăsat lucrurile clar, nu?". Puteți răspunde la ceva asemănător "Da, am citit-o Am vrut să vorbesc despre limba folosită în notă".
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 3
  3
  Utilizați asociații de cuvinte pentru a direcționa conversația. Dacă vă simțiți blocați pe un singur subiect, încercați să dați conversației un impuls incredibil. Nu fi prea abruptă. Când doriți să faceți o schimbare în conversație, lăsați-o să curgă puțin înainte de a da un impuls.
 • De exemplu, dacă persoana mândră dorește să vorbească despre modul în care comisia ar fi trebuit să voteze în favoarea lor, puteți schimba subiectul și treceți la discutarea limitărilor democrației.
 • Image cu titlul Deal cu o persoană proactivă Pasul 4
  4
  Încearcă să ajungi la un acord treceți la un alt subiect. Uneori, cea mai bună modalitate de a trata o persoană mândră este să îi faci să creadă că ești de acord cu ei. Utilizați metoda "da, dar" pentru a introduce ceva despre care doriți să vorbiți. De exemplu:
 • "Sunt de acord că putem fi mai productivi, dar ar fi foarte util dacă bazele de date nu ar fi atât de greu de gestionat".
 • "Da, cred că ar putea funcționa, dar consecințele ar fi devastatoare."
 • "Da, voi termina raportul, dar prioritatea mea principală este prezentarea pe care o voi face a doua după-amiază".
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 5
  5
  Apără-ți poziția. Dedicarea voinței persoanei mândre va diminua numai autoritatea voastră asupra ei și o va face mai puțin receptivă în viitor. Dacă nu acceptați poziția dvs., schimbați subiectul.
 • De exemplu, "Suntem doar atârnând în jurul valorii de la acest punct. Va fi mai productiv să o analizăm după ce am vorbit despre rapoarte. "
 • Amintiți-vă să fiți fermi și folosiți expresii precum "Asta va ajuta ..." sau "Știu ...". Încercați să evitați expresii precum "cred că ..." sau "cred că ...".
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 6
  6


  Recunoașteți și evitați declanșatoarele negative. Oamenii mândri vor deveni încăpățânați dacă se vor confrunta cu fapte sau adevăruri care nu se potrivesc cu viziunea lor asupra lumii. Fiți atenți la orice cuvânt, frază sau subiect care declanșează încăpățânarea persoanei mândre. Luați notă de acest detaliu și evitați să îl menționați în conversațiile viitoare.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană mândră Pasul 7
  7
  Cereți ajutorul lor. O persoană mândră îi place să preia controlul și să-și mențină autonomia. Poți să flatezi o persoană mândră, cerându-ți părerea. Fiți atenți la ceea ce spuneți ca pe un semn de respect. Toți oamenii răspund bine la această metodă. Cererea de ajutor pentru persoana mândru poate fi, de asemenea, o modalitate de ajuta-o pentru a depăși mândria.
 • Metoda 2
  Ai grijă de tine

  Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 8
  1
  Încercați să nu luați acest comportament personal. Nu sunteți cauza acestui comportament negativ. Dacă simțiți că nu vă ascultă, nu este pentru că nu aveți nimic valoros cu care să puteți contribui. O persoană mândră are dificultăți în a accepta sfatul, deoarece o consideră critică.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană mândră Pasul 9
  2
  Încredeți-vă în propriul dvs. simț al realizării. Este puțin probabil să primiți recunoașterea unei persoane mândră. Adesea, oamenii mândri nu recunosc lucrurile pe care le realizați pentru că se concentrează pe ele însele. Poți să-ți plesni spatele pentru îndeplinirea unei sarcini dificile sau atingerea unui scop.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 10
  3
  Respirați și rămâneți liniștiți. Uneori vorbind cu o persoană mândră se poate simți ca echivalentul emoțional de a se prăbuși în mod repetat împotriva unui zid de cărămidă. Știind cu ce te confrunți nu este suficient. Uneori va trebui să vă relaxați și să respirați pentru a lăsa frustrarea. Această măsură va necesita o anumită practică și de răbdare.
 • când respira profund, Fii atent ca nu arata ca tu ai suspinat. Nu trebuie să dezvăluiți că vă simțiți frustrați. Acest lucru va împiedica interacțiunea.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană proactivă Pasul 11
  4
  Faceți un pas înapoi. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să-ți dai un pic de spațiu. Puteți simți că investiți mult timp și energie în menținerea unei relații toxice. Acest lucru poate fi obositor din punct de vedere mental și te poate face să te simți foarte rău pentru tine. Luați o pauză de la persoana care provoacă acest stres.
 • Nu trebuie să fie o separare permanentă. Poate doriți să reluați relația la un moment dat, dar lămuriți-i persoanei mândre că o veți face numai în termenii voștri. Spuneți-i că aveți nevoie de spațiu pentru a gândi și că veți fi în contact cu el atunci când sunteți gata.
 • sfaturi

  • Dacă niciunul dintre aceste sfaturi nu funcționează, încercați să discutați cu persoana după masă. Oamenii sunt mai receptivi și mai iertați după ce au mâncat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să se ocupe de cei dragi care nu vor să se schimbeCum să se ocupe de cei dragi care nu vor să se schimbe
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limităCum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limită
  Cum să acceptați critica sinceră a partenerului dvs.Cum să acceptați critica sinceră a partenerului dvs.
  Cum să acceptați și să vă ocupați de persoanele care vă etichetează drept lesbianăCum să acceptați și să vă ocupați de persoanele care vă etichetează drept lesbiană
  Cum să acționați în fața unui manipulatorCum să acționați în fața unui manipulator
  Cum să ajuți o persoană mândrăCum să ajuți o persoană mândră
  Cum să mângâi pe cineva tristCum să mângâi pe cineva trist
  Cum să controlezi un narcisistCum să controlezi un narcisist
  Cum să-i spui altora că ești bisexualCum să-i spui altora că ești bisexual
  » » Cum să te descurci cu o persoană mândră

  © 2011—2020 ertare.com