Cum să se ocupe de o persoană care controlează

A fi aproape de o persoană care controlează nu este niciodată ușor sau plăcut, fie că aveți de-a face cu un prieten mai bun, cu un sef care controlează sau cu o sora mai mare, care vrea totul făcut în felul său. Cu toate acestea, există câteva ocazii când pur și simplu nu puteți scăpa de acea persoană și trebuie să învățați să vă ocupați de comportamentul lor, astfel încât să nu ajungeți frustrat. Când este vorba de a trata o persoană care controlează, este necesar să rămână calm, să înțelegeți de unde provine comportamentul și să evitați situația ori de câte ori este posibil. Dacă doriți să știți cum să faceți față acestui tip de persoană, citiți pașii de mai jos.

pași

Partea 1
Înțelegeți necesitatea de a avea controlul asupra acestei persoane

Imaginea intitulată Deal cu un pas de control Pasul 01
1
Înțelege ce face o persoană un controlor. Persoanele cărora li se atribuie această tendință au nevoie să controleze rezultatele și adesea și altor persoane. Se simt în afara controlului și încearcă să controleze pe altcineva. Ei se tem de eșec, mai ales de propriile lor, și de a nu înțelege consecințele atunci când lucrurile se înșeală. Există o esență de frică sau neliniște în ceea ce privește limitările proprii (adesea neexplorate), o preocupare pentru a nu primi respect și o neîncredere în capacitatea altora de a face ceea ce li se cere.
 • Persoana care controlează nu poate avea încredere în cineva să facă o treabă mai bună decât ea și într-un moment în care ni se spune mereu ce să facem fără a explica complet motivul (gândiți-vă la toate regulile, regretele și avertismentele pe care le trăim zilnic) acest tip de persoană îi place să acopere acest decalaj și să pretindă că este singura figură a autorității, indiferent dacă are sau nu o înțelegere adecvată a faptelor (din păcate, deseori nu o face).
 • Calitățile de bază ale unei persoane care controlează sau se bifează includ lipsa de încredere în ceilalți, nevoia de a critica, un sentiment de superioritate (aroganță) și un gust pentru putere. De asemenea, ei cred că merită lucruri pe care ceilalți nu le consideră și nu simt nevoia de a-și petrece timpul sau de a-și arăta respectul față de ceilalți.
 • Imaginea intitulată 399476 2
  2
  Determinați dacă persoana care controlează are nevoie de ajutor profesional. Uneori, o persoană controlează pur și simplu, dar sunt momente când nevoia de control depășește doar o personalitate iritantă. Oamenii care controlează sau se bossy pot suferi de o tulburare de personalitate (posibil o tulburare de personalitate narcisistă sau o tulburare de personalitate antisocială) care provine din experiențele din copilărie sau din maturitatea timpurie care nu au putut fi rezolvate în mod clar. Dacă persoana șefului are o adevărată tulburare de personalitate, atunci cea mai bună modalitate de a face față este aceea de a obține ajutor.
 • Dacă bănuiți că acesta este cazul, atunci este necesar ca un profesionist să identifice exact tipul de tulburare. Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de faptul că a face pe cineva care îi place să aibă controlul să accepte că aveți nevoie de o astfel de evaluare va fi complicată. În cele din urmă, această persoană trebuie să-și dea seama de tendințele lor de control și să aibă voința de a face ceva în legătură cu aceasta. Cei mai mulți dintre cei care controlează și bossy preferă să învinovățească pe alții pentru problemele lor.
 • De asemenea, este posibil să nu fiți întotdeauna în poziția de a sugera că o persoană care se ocupă cu șeful va căuta ajutor profesional. De exemplu, dacă această persoană este seful dvs. sau un adult mai în vârstă din familia dvs., este posibil să nu fiți în cea mai bună poziție pentru a sugera un astfel de lucru.
 • Image titled Deal cu un control Freak pasul 02
  3
  Înțelege modul în care o persoană care controlează afectează ceilalți. Bossy sau oameni de control sună ca un părinte constant intransigent. Ei pot folosi termeni cum ar fi "Fă-o acum!", "Sunt șeful, fă ce îți spun" sau "Mâinile la locul de muncă!" Fără a întreba frumos sau cu alte tipuri de maniere. Dacă te simți întotdeauna ca un copil lângă această persoană, este aproape sigur că scopul tău este să te controlezi pe tine însuți sau situația. Această persoană ar putea ignora abilitățile, experiențele și drepturile dvs., alegând să sublinieze abilitățile lor deasupra dvs. Controlarea oamenilor tind să creadă că au dreptul să sef alte persoane și să fie responsabili. Acest lucru îi ajută să se simtă mai bine despre ei înșiși.
 • Chiar și în situațiile în care această persoană are autoritate asupra voastră (cum ar fi un profesor, un agent de comandă sau un șef), tendințele de control sunt dezvăluite prin modul în care el folosește această putere. Dacă sunteți lipsit de respect, arogant, arogant și dictatorial, cel mai probabil veți căuta să controlați mai degrabă decât să solicitați, să negociați și să îi respectați. Oamenii aflați în poziții de autoritate sunt lideri sau conducători buni numai dacă îi respectă pe ceilalți în responsabilitatea lor. Aceasta include conducerea prin exemplu sau sugerarea, încrederea și delegarea responsabilităților.
 • Imagine cu denumirea 399476 4
  4
  Rețineți că chiar și oamenii "buni" pot fi șefi sau controlați. Acesta este genul de personalitate care "irită" insistând că "dacă nu faceți X, lucrurile se vor întâmpla în mod greșit". Pot să vă spun dulce, sperând că veți fi recunoscător pentru amintirile iritante. S-ar putea să se prezinte ca voce a rațiunii, permițându-ți să afli că ești absolut irațional. Dacă observați că această persoană ia decizii fără să vă consulte "pentru binele vostru" și speră că vă simțiți confortabil, atunci puteți fi victima unui dictator binevoitor.
 • O persoană controlată nu are mai multă empatie și este adesea ignorată (sau indiferentă) de impactul pe care îl au cuvintele și acțiunile asupra altora. Acest lucru poate fi rezultatul nesiguranței (manifestată ca superioritate și putere) și nefericire. Ar putea fi, de asemenea, un semn de aroganță absolută.
 • Image titled Deal cu un freak de control Pasul 09
  5
  Rețineți că valoarea dvs. nu vine de la această persoană. Ar trebui să vă vedeți întotdeauna drept egal, chiar dacă comportamentul dvs. sugerează altfel. Acest lucru este important pentru bunăstarea ta. Persoana care controlează (mai ales dacă sunteți o rudă) vă poate afecta stima de sine schimbând-o în rău. Indiferent cât de rău vă poate face această persoană să vă simțiți, amintiți-vă că natura dvs. controlată este problema dvs., nu a voastră. Dacă îi permiteți să intre în cap, atunci vă va cuceri.
 • Amintiți-vă că sunteți rațional și că aveți așteptări rezonabile pentru ceea ce o persoană poate și nu poate face. Nu permiteți dorințelor iraționale ale cuiva să vă facă să vă simțiți în vreun fel deficienți.
 • Partea 2
  Răspundeți constructiv persoanei care deține controlul

  Imagine cu titlul Deal cu un control Freak Pasul 03
  1
  Imponte. Acest lucru nu va fi ușor dacă nu sunteți obișnuit să faceți acest lucru, dar este o abilitate pe care o puteți practica și persoana care controlează este un obiectiv atât de bun ca oricare alta. Este important ca persoana care controlează să fie conștientă că nu veți tolera șefii - cu cât îl lăsați să meargă mai mult, cu atât șeful setează mai mult și persoana presupune că o acceptați.
  • Adresați-vă persoanei care controlează în mod privat pentru a vă explica preocupările. Nu faceți acest lucru o problemă publică.
  • Păstrați conversația axată pe modul în care comportamentul care vă controlează vă afectează - nu-l insultați pe persoana care o numește șef. De exemplu, dacă simțiți că șeful dvs. vă spune întotdeauna ce să faceți fără să vă recunoașteți abilitățile, ați putea spune ceva de genul "Am lucrat în acest fel timp de cinci ani și sunt bună la această slujbă. Cu toate acestea, când mă întreabă să-i dau rezultatele pentru ca el să poată revizui totul, simt că îmi ignoră aptitudinile și nu-mi acordă o valoare. Practic, cred că nu are încredere în mine pentru a face munca pentru care sunt bine pregătit și că nu mă respectă. Aș vrea să vorbiți cu mine și să mă tratați cu mai mult respect. "
 • Imaginea intitulată Deal cu un pas de control Pasul 04
  2
  Păstrați calm Este important să tratați persoana care controlează cu calm și răbdare, chiar dacă simțiți că țipați înăuntru. Mâncarea nu rezolvă problema. Poate fi de asemenea util să evitați să discutați cu ea atunci când este evident obosită, stresată sau indispusă. Dacă începeți să fiți exasperați, evitați să folosiți limbajul agresiv și să păstrați ferm și chiar vocea voastră.
 • Dacă sunteți evident iritat sau supărat, atunci cealaltă persoană va vedea că aveți dreptate, ceea ce vă va stimula comportamentul.
 • Enervant vă va face, de asemenea, persoana sefului te văd ca slab și chiar mai ușor de controlat. Nu trebuie să dați acea impresie sau veți fi un obiectiv mai ușor.
 • Imaginea intitulată 399476 8
  3
  Evitați acea persoană cât de mult puteți. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este pur și simplu să evitați comportamentul acestora. În timp ce vorbești cu ea despre comportamentul ei și cum te face să te simți că te poate ajuta să înțelegi și să realizezi un plan care te ajută să lucrezi împreună și să te înțelegi mai bine, uneori ai putea crede că singurul lucru pe care îl poți face este să te îndepărtezi de situație. Desigur, aceasta depinde de persoana pe care încercați să o evitați, dar aici sunt câteva lucruri pe care le puteți lua în considerare:
 • Dacă este un membru al familiei, încercați doar să nu vă lăsați în cale. Uneori, s-ar părea că această persoană nu are nimic plăcut. El vă va critica pentru tot și va fi foarte greu să nu-l luați personal. Te poate face să te simți supărat și să-ți rănești sentimentele. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să vă luptați cu ea, deoarece singurul lucru pe care îl veți realiza este să pierdeți timpul. Această persoană nu se poate schimba (sau se va schimba) dacă nu primește ajutor. Amintiți-vă că acest comportament de control este mecanismul dvs. de gestionare și nu înseamnă că vă disprețuiți. Este vorba despre problema ta care are profund înrădăcinare, nu are nimic de a face cu tine.
 • Dacă o relație personală devine abuzivă ca urmare a comportamentului de control al persoanei, atunci trebuie să vă îndepărtați și să plecați. Spune-i că ai nevoie de o pauză de la ea pentru moment și de a-ți continua viața. Persoanele care recurg la violență sau strategii abuzive nu se vor îmbunătăți până când nu vor căuta terapie pe termen lung.
 • Dacă sunteți adolescent, încercați să fiți drăguți și păstrați-vă foarte ocupați tot timpul. Puteți sta departe și puteți părăsi casa atunci când faceți sport, studiați și îmbunătățiți notele. Spune-i că vrei să ieși sau să vorbești, dar că ești ocupat să studiezi, să jucați, să oferiți voluntari etc. Inventați scuze bune. Apoi ieșiți și găsiți oameni foarte drăguți care te fac să te simți bine despre tine. Stabiliți obiective înalte, dar realiste, și le obțineți doar pentru dvs.
 • Imagine cu titlul Deal cu un pas de control Pasul 08
  4
  Controlează nivelurile de anxietate ale persoanei care deține controlul. O persoană care controlează nu are abilități de a face față când este stresat și atunci când atacă pe alții. Aceste tipuri de oameni cred că nimeni nu poate face un loc de muncă la fel de bine ca și ei. Ei vor fi încurcați prin faptul că au acoperit prea mult pentru ei înșiși și apoi vor ataca. Încearcă să fii conștient de schimbarea tale de dispoziție și să rămâi alertă. Dacă sunteți conștient de creșterea nivelelor de anxietate ale persoanei de șef, atunci veți ști că veți avea mai multe șanse de a prelua controlul.
 • Observând în mod activ faptul că această persoană pare a fi în afara controlului și oferirea ajutorului dvs. cu o anumită muncă poate fi suficientă pentru a vă suprima atitudinea de bossy. De exemplu, ați putea observa că atunci când partenerul dvs. este stresat, ei devin foarte iritabili și controlați. Într-o zi când se pare că este stresată la maxim printr-o prezentare la locul de muncă, încearcă să-și întărească moralul, recunoscând cât de obosită și stresată arată și o liniștește spunându-i că va face o treabă excelentă. Nu exagerați și nu vă amintiți că este posibil să fiți încă iritați, dar trebuie să știți că acest mic stimul vă poate ajuta să vă ușurați o parte din anxietatea dumneavoastră.
 • Imagine cu denumirea 399476 10
  5
  Căutați aspectele pozitive. Acest lucru poate părea imposibil, dar poate fi o modalitate foarte utilă de a vă recâștiga controlul, mai ales atunci când nu aveți altă posibilitate decât să continuați să vă ocupați de această persoană în fiecare zi. Ai putea să te gândești "Șeful meu este cu adevărat de control și exigent, dar pe partea stralucitoare, ea este fermecătoare cu clienții și are o mulțime de afaceri. Este, de asemenea, foarte eficient în X, atâta timp cât reușim să-l ținem departe de Y ". Căutați modalități de abordare a aspectelor negative și găsiți modalități prin care puteți face ceea ce este necesar.
 • Privind partea bună poate necesita creativitate, dar veți descoperi că o persoană care se află la conducere, care constată că o înțelegeți și că veți continua să vă propovăduiți atributele pozitive, nu vă va mai vedea ca o amenințare în mintea ei, condusă de anxietate.


 • Imaginea intitulată 399476 11
  6
  El îl aplaudă pe cel care controlează când o merită. Acordați atenție atunci când persoana care controlează prezintă semne de încredere. Dacă persoana văzută vă arată încrederea, respectul sau vă oferă o anumită responsabilitate, profitați și găsiți-o. Luând în considerare binele și recunoscând-o deschis, inamicul dvs. de control se poate simți suficient de bine în interiorul pentru a dori să o facă din nou.
 • De exemplu, spuneți ceva de genul: "Mulțumesc că ai încredere în mine în această slujbă." Acest lucru va face ca persoana care controlează să se simtă bine și ar putea să o ajute să își micșoreze puțin atitudinea.
 • Imagine cu titlul Deal cu un control Freak Pasul 10
  7
  Rețineți că este posibil să nu auziți. Dacă sunteți o persoană cu idei, creativi sau rezolvatori de probleme, lucrul cu o persoană care controlează vă poate descuraja. Ați putea sugera idei, soluții sau avertizați cu privire la posibilele consecințe, doar pentru a fi ignorate sau diminuate. Și aici sunt rezultatele, ideea sau soluția dvs. este prezentată săptămâni sau luni mai târziu ca "dvs." realizare. Într-un fel, ceea ce spui a fost scurs, nu tocmai ai primit recunoștință. Din păcate, acest comportament frustrant este foarte comun în controlul oamenilor. Dacă vi se întâmplă acest lucru, iată câteva modalități de abordare:
 • Recunoașteți asta pentru ceea ce este. Uneori, este mai bine să precizați ideea sau soluția decât să lăsați nimic să se întâmple deloc. În acest caz, este mai bine să o suporți cu un umor bun pentru binele grupului, al organizației sau al companiei. Sprijiniți rezultatul și nu-l luați personal.
 • Ea atrage atenția persoanei. Acest lucru poate fi riscant și va depinde de context, dinamica grupului și persoana implicată. Dacă este foarte important să clarificați că ideea a fost inițial a ta, ar trebui să folosiți fapte concrete, cum ar fi "Oh, aceasta a fost ideea despre care am vorbit în mai 2012 și încă mai am modelele prototip pe dosar. Am înțeles că echipa noastră ar fi implicată în dezvoltarea sa și sunt foarte sigur că am observat asta. Sunt puțin dezamăgit de faptul că am auzit această idee atunci când se află deja în faza de testare. Dar, după ce am spus că, de când suntem deja aici, suntem liberi să ajutăm să dovedim acest lucru ".
 • Păstrați înregistrări foarte bune. Dacă într-adevăr trebuie să dovediți că ideea este a ta, păstrați înregistrări vocale pe care le puteți folosi în apărarea dumneavoastră, dacă apare ocazia.
 • Dacă continuați să ignorați munca dvs. sau să vă îndepărtați de ea, nu mai sugerați idei noi. Doar limitați-vă să fiți în acord cu ceea ce se spune că mențineți liniștea și încercați să evitați ca persoana care controlează să vă fie îngrijorată de acțiunile dvs. Este posibil să trebuiască să reafirmați constant că este șeful și că vă prețuiți munca. Dacă este posibil, începeți să căutați un nou loc de muncă.
 • Partea 3
  Verificați propriile dvs. tendințe

  Imagine cu titlul Deal cu un pas de control Pasul 05
  1
  Luați în considerare propriul dvs. rol în atitudinea șefului. Uneori, puteți fi victima unor atitudini stăpânitoare sau iritante din cauza lucrurilor pe care le-ați făcut. Acest lucru nu justifică nici un comportament de controler și manipulator. În schimb, este vorba de păstrarea lucrurilor în perspectivă și de recunoașterea faptului că pot exista momente când ați exasperat pe cineva! Fii sincer în auto-evaluare dacă vrei cu adevărat să ajungi la inima acelei persoane. Acestea sunt câteva lucruri pe care le puteți lua în considerare:
  • Ați făcut (sau nu ați reușit) ceva care ar fi cauzat atitudinea de control? De exemplu, dacă nu respectați termenele în mod regulat sau dacă nu vă curățați niciodată camera, nu ar trebui să vă surprindeți dacă cineva responsabil pentru educația dvs. sau pentru salariul dvs. se comportă într-o manieră oarecum bossy cu dvs.
  • Oamenii bossi își întăresc adesea atitudinea față de ceea ce percep ca fiind inutili. În special, acești oameni văd un comportament agresiv pasiv într-un mod similar cu modul în care un taur vede o mantie roșie - pur și simplu îi determină să devină și mai mult controlat, deoarece este frustrat de răspunsul suprapus. Este mai bine să fiți sincer cu nemulțumirea voastră și să vă reafirmați în loc să încercați să subminezi persoana șefului.
 • Imagine cu titlul Deal cu un control Freak Pasul 06
  2
  Luați în considerare propriile tale tendințe. Nimeni nu este un sfânt atunci când vine vorba de a fi șeful - toți suntem predispuși să-i șterge pe alții în jurul nostru în momente diferite în viața noastră. Poate să apară atunci când știi ceva în detaliu, atunci când ai o poziție de autoritate sau când te simți un pic mai arogant decât de obicei din cauza anxietății sau a presiunii, dar vor exista momente în viața ta atunci când te comporți așa. Folosiți-vă amintirea acestei experiențe pentru a vă ajuta să înțelegeți puțin mai bine persoana care este în mod constant șef și poate să vedeți motivul din spatele atitudinii lor.
 • Încercați să fiți mai sensibili la alte persoane atunci când începeți să vă simțiți stăpâni și gândiți-vă la reacțiile lor. Procedând astfel, veți învăța multe despre gestionarea emoțiilor care controlează oamenii de cele mai multe ori.
 • Imagine cu titlul Deal cu un control Freak Pasul 07
  3
  Învățați să evaluați cu sinceritate punctele forte și eșecurile proprii. Puteți face acest lucru prin discutarea problemei (în particular) cu oa treia persoană care nu este implicată. Asigurați-vă că alegeți pe cineva în care puteți avea încredere în informații, care înțelege cum să se ocupe de situații similare și cine vă cunoaște suficient de bine pentru a vă oferi un comentariu exact. Nimeni nu este complet bun sau rău - fiecare are punctele forte și slăbiciunile sale. Când știți adevărul despre voi (bun sau rău), nu veți lăsa să vă păcălească capriciile și tactica emoțională a persoanei care o controlează.
 • Având o idee mai bună despre modul de a se comporta, fie la locul de muncă, fie într-o relație, vă poate da un sentiment mai bun despre cât de rezonabil sunt în realitate așteptările persoanei care o conduce. Dacă aveți altcineva care să vă susțină, veți observa că nu aveți nimic de paranoic și că persoana care controlează este de fapt irațională.
 • Partea 4
  Decide să scapi de persoana care controlează

  Imaginea intitulată Deal cu un control Freak Pasul 11
  1
  Țineți minte că viața este importantă. Există întotdeauna alte locuri de muncă și persoane cu care să aibă relații sănătoase. Dacă situația este intolerabilă, nu vă torturați - în schimb, găsiți o cale de ieșire. Nimeni nu ar trebui să aibă puterea de a "controla" viața ta. Nu uita Chiar dacă credeți că nu puteți găsi niciodată un alt loc de muncă, dacă vă aflați într-un mediu de lucru toxic, este mai bine să lăsați-l pentru propria sănătate mintală.
  • Dacă sunteți adolescent și tot trebuie să așteptați până când sunteți suficient de bătrâni pentru a scăpa, căutați un loc unde puteți lucra ca voluntar, activități sportive, un loc de muncă sau alte lucruri care vă fac să vă părăsiți casa. Cereți-le părinților să plătească pentru colegiu dacă au banii pentru a face acest lucru, apoi aplicați-le pe mai mulți din oraș. Dacă susțineți banii, explicați că universitatea pe care doriți să o urmați este singura care oferă "X" (găsiți ceva realist și rezonabil).
 • Imaginea cu titlul Deal cu un pas de control Pasul 12
  2
  alege ierta. Oamenii care controlează sunt afectați de temeri și de nesiguranță care le lasă întotdeauna nemulțumiți și nefericiți. Ei cer perfecțiunea lor, ceva dificil și adesea imposibil de realizat. Incapacitatea lor de a înțelege că eșecul face parte din ciclul vieții le afectează capacitatea de a deveni ființe umane pe deplin competente și le împiedică din punct de vedere emoțional - aceasta este o stare destul de tristă în care să stagneze. Indiferent de situația proprie, puteți pleca și puteți căuta fericirea pe cont propriu, dar dacă această persoană nu decide să-și schimbe modul de gândire, nu va găsi niciodată pace în viața sa.
 • Găsirea fericirii nu înseamnă întotdeauna îndepărtarea de la persoana care controlează. Ai putea să începi un hobby care consumă mult timp, ai putea chiar să găsești o religie, pentru a petrece mai puțin timp cu acea persoană. Amintiți-vă că părerea dvs. despre voi nu trebuie să vă diminueze stima de sine. Concentrați-vă pe și să vă amintiți asta Nu sunteți responsabil pentru transformarea persoanei care deține controlul.
 • Imaginea intitulată Deal cu un scandal de control Pasul 13
  3
  Începeți să vă refaceți încrederea. Este foarte probabil că a fost afectată, așa că fii bun față de tine. Dacă sunteți sub controlul unei persoane care controlează, aș fi putut să vă fi convins că sunteți fără valoare, deoarece este o modalitate de a vă împiedica să mergeți înainte și să o abandonați. Nu credeți în cuvintele lui pentru o secundă. Controlorilor îi place să-i facă pe alții să se simtă nesiguri despre ei înșiși. Nu cădeți pentru trucurile lor. Începeți să vă distanțezi treptat. Credeți în valoarea voastră ca persoană - este în voi.
 • Îți poți reconstrui încrederea doar dacă-ți petreci timpul cu oameni care te fac să te simți bine despre tine și care nu au nevoie să te controlezi.
 • Faceți lucruri care vă fac să vă simțiți apreciați și capabili. Este posibil ca persoana care controlează să te facă să simți că nu poți face nimic corect. Acordați-vă timp pentru a face sarcinile care vă fac să vă simțiți în siguranță, fie ca lucruri ca yoga, fie să scrieți un raport anual.
 • Image titled Deal cu un control Freak Pasul 14
  4
  Decideți ce veți face în continuare. În acest caz, dezvoltați un plan pentru a continua munca sau relația romantică sau a scăpa, dar stabiliți un termen limită, astfel încât să puteți simți că aveți control asupra problemei. Dacă locuiți cu o persoană de control, încercați să rezolvați lucrurile strategic și cu atenție. Nu alimentați discuțiile - împărtășiți ceea ce simțiți într-un mod eficient și calm. Nu trebuie să fiți sub control - amintiți-vă că aveți dreptul să faceți ceea ce vă place.
 • În cele din urmă, îndepărtarea uneori este tot ce poți face, mai ales când încerci să te reafirmi și să te confrunți cu situația, nu duce la nimic mai bun pentru tine.
 • sfaturi

  • O persoană controlantă poate folosi emoțiile pentru a vă controla. De exemplu, te-ai putea panica despre orice știind că te va pune sub control, simțindu-ți rău pentru ea.
  • Dacă este posibil, încercați să nu vă implicați într-o relație sau să lucrați cu o persoană care controlează. Există semne de avertizare că o persoană este așa, când trebuie să insiste ca totul să-și facă tot felul de lucruri, atunci când găsește în mod constant greșeli în ceilalți, când nu reușește să se relaxeze și să-i permită pe ceilalți să se ocupe de un proiect. S-ar putea să simțiți nevoia de a controla fiecare acțiune pe care o întreprindeți într-o relație personală și puteți deveni extrem de gelos și posesiv pentru nici un motiv aparent.
  • În timpul unei întâlniri, asigurați-vă că căutați semnele. Gelozia și vinovăția pot fi o cale oamenii de control. Oamenii care controlează sunt, de asemenea, foarte buni la manipulare. Ține-ți ochii și urechile deschise!
  • Pentru o persoană care controlează, este mai important să simțiți că are dreptate în legătură cu ceva decât relația pe care o are cu voi. Dacă e șeful tău, ești de acord cu el despre lucrurile mici, chiar dacă nu vrei să spui asta. Cu toate acestea, nu compromiteți prin încălcarea legii sau rănirea altor persoane. Păstrează-ți poziția și fii persoana care are morale și valori.
  • Aveți grijă dacă o persoană șefă vrea să facă totul pentru tine într-o relație, ca să vă ducă în mașină, să vă cumpărăm, etc. Pune-o la încercare spunându-i că ai alte planuri pentru week-end. Dacă nu puteți să vă opriți sau să încercați să vă implicați în viața dvs., vă aflați lângă o posibilă "persoană controlată". Fii atent, te îndrepți spre un dezastru.
  • Persoana care controlează ar putea spune că are grijă de tine și că face doar așa ceva pentru că îi pasă de tine. Acest lucru vă poate face să vă simțiți confortabil cu asta și vă puteți întreba dacă sunteți cel care a înțeles lucrurile în mod greșit. În acest fel, vă aflați sub controlul lor.
  • Rețineți că persoana care controlează poate avea multe probleme în viața sa. Încercați să vă păstrați rău pentru ea, deoarece acest lucru vă va ajuta să fiți mai liniștiți când sunteți lângă ea și să nu fiți frustrați atât de ușor. Poate că nu este un comportament acceptabil, dar acea persoană o poate vedea ca pe o cale de a se simți mai bine despre ei înșiși sau ca o modalitate de a gestiona stresul. Acestea fiind spuse, nu trebuie să renunți și să-l lăsați să facă ceea ce vrea - el recunoaște pur și simplu ce motivează acest comportament, apoi încearcă să se ocupe de acesta într-un mod care te protejează.
  • Dacă sunteți adolescent și tatăl dvs. este o persoană de control, este important să vă explicați cum vă afectează. Intenția dvs. ar putea fi să vă "protejați" de deciziile nepotrivite, dar trebuie să înțelegeți că aveți dreptul să vă luați pe cont propriu deoarece este viața voastră și este în natura voastră să doriți să o controlați.
  • O persoană de control ar putea încerca să te facă să crezi că ești paranoic și că tu ești tu care ai problema (încearcă să fii nebun). Acest lucru vă poate afecta sănătatea mentală. nu Tu ești cel care are această problemă, dar această tactică te poate face să-ți reduci garda, exact ceea ce dorește persoana care controlează.

  avertismente

  • Nu presupuneți că o persoană care controlează este o persoană cu care nu vă puteți ocupa, în special în contexte de muncă și sociale. Da, există oameni care doresc să violență și da, există probleme mai intime cu unii oameni care sunt imposibil de rezolvat decât dacă stai departe de ei pentru totdeauna, dar, în general, pentru a alege pentru a obține, împreună cu tot felul de oameni de-a lungul viața ta Minimizarea contactului poate fi un răspuns mai sănătos decât generarea mai multor drame. Păstrați comportamentul în perspectivă cum ați aborda orice regres aveți despre crearea de limite cu alții, cum ar fi învățarea la tonifiere ca o persoană sau pentru a comunica mai clar.
  • Unele tipuri de persoane care controlează pot fi dificil de rezolvat și, uneori, chiar periculoase atunci când le resping în contextul unei relații personale. Dacă știți că această persoană tinde să scape de sub control și are sentimente fragile, aveți grijă să le rupeți. Dacă este posibil, dați-i un motiv să vă încheiați cu dvs., cum ar fi lipsa de comunicare suficientă, cheltuirea prea multor bani sau orice altceva care sugerează că sunteți dificil de controlat. În acest fel, va fi ideea dvs. și se va potrivi mai bine cu ea. Dacă acest lucru este prea mult, încheiați relația într-un mod care vă permite să părăsiți cu un sentiment de securitate, cum ar fi să o faceți la telefon sau cu prietenii care vă susțin. Poate fi util să arătați că aveți un grup de prieteni și familie care vă susțin înainte ca această persoană să încerce să te amenințe într-un fel.
  • Înregistrați orice amenințare posibilă pe care acest tip de persoană o poate face pentru a nu vă lăsa să scăpați de o relație. Apoi mergeți la poliție și obțineți un ordin de restricționare. Asigurați-vă că persoana este conștientă de document și păstrează numărul de poliție de pe telecomanda rapidă a tuturor telefoanelor. Cereți vecinilor să vă supravegheze. Dacă simțiți cu adevărat frică, treceți într-un alt oraș sau într-un refugiu în cazul în care vă aflați în pericol și nu aveți prieteni apropiați cu cine să rămâneți. Dacă aveți prieteni apropiați sau membri ai familiei în care să rămâneți, ar fi înțelept să vă asigurați că vă pot proteja pe ei înșiși și pe ei înșiși. Folosește cineva te simți în siguranță și dispus să se confrunte cu persoana de control și, de asemenea, să fie cineva care persoana nu vrea să intre într-o confruntare (în mod specific, cineva care nu poate controla).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă ocupați de un soț controlant?Cum să vă ocupați de un soț controlant?
  Cum să te ocupi de o mamă care controleazăCum să te ocupi de o mamă care controlează
  Cum să scapi de oamenii care te urăscCum să scapi de oamenii care te urăsc
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să nu fii controlorCum să nu fii controlor
  Cum să acționați în fața unui manipulatorCum să acționați în fața unui manipulator
  Cum să susții o persoană prinsă într-o relație de controlCum să susții o persoană prinsă într-o relație de control
  Cum să controlezi un narcisistCum să controlezi un narcisist
  Cum să vă controlați sentimentele atunci când sunteți aproape de persoana care vă placeCum să vă controlați sentimentele atunci când sunteți aproape de persoana care vă place
  Cum să nu mai fi un controlorCum să nu mai fi un controlor
  » » Cum să se ocupe de o persoană care controlează

  © 2011—2020 ertare.com