Cum să rezolvați un cuplu dependent de emoție

Toți oamenii au nesiguranță și au nevoie de afirmare de la partenerul lor din când în când. Cu toate acestea, uneori, această dependență poate ajunge la un punct nesănătoasă. Dacă partenerul dvs. depinde foarte mult din punct de vedere emoțional, învățați să vă ocupați de ea, astfel încât să puteți face relația mai sănătoasă pentru amândoi. Puteți stabili limite adecvate, să aveți grijă de relația dvs. și să căutați ajutor profesional pentru a îmbunătăți situația.

pași

Metoda 1
Stabiliți limitele corespunzătoare

Imagine cu titlul Flirt cu o fata destul de Pas 5
1
Încurajați-i să aibă interese separate. O modalitate bună de a obține spațiu de la un partener dependent de emoție este să o încurajați pe ea și pe dvs. să urmăriți interese separate. Ambele pot avea lucruri pe care le plac și că nu au, ceea ce este bine. Sugerați-vă partenerul dvs. să participe la o activitate care îi place și apoi să facă același lucru.
 • De exemplu, ați putea să o încurajați să se alăture unui program de îngrijire a stării sale fizice sau a unei echipe de recreere, să participe la o organizație de voluntari sau să se alăture teatrului comunității. Ați putea sugera să iau o clasă de artă sau fotografie sau să vă înscrieți într-un club.
 • Au o atitudine încurajatoare și pozitivă în ceea ce privește angajarea într-o nouă activitate. Fa-o ceva pozitiv. De exemplu, ați putea încerca să spuneți "Cred că este minunat să învățați cum să decorați prăjiturile! Aceasta este într-adevăr o excelentă abilitate. "
 • Dacă partenerul tău îi place doar aceleași lucruri ca tine, atunci ajută-i să-și găsească propriile interese. Întreabă-l ce-i place, ce a făcut înainte de a fi împreună și de ceea ce a vrut mereu să învețe.
 • Evitați să spuneți "Avem nevoie de spațiu" sau "Este o modalitate bună pentru mine să găsesc niște prieteni în afară de dvs.".
 • Imagine cu titlul Atragerea unei femei Pasul 8
  2
  Stabiliți limite privind părăsirea fiecăruia pe cont propriu. Tu și partenerul tău poți avea mulți prieteni în comun, dar ai și tu separat. Când ies cu prietenii, ar trebui să setați limitele pentru a comunica cu partenerul dvs. în timp ce vizitați alte persoane.
 • De exemplu, atunci când ieșiți împreună cu prietenii dvs., ar putea fi frustrant pentru partenerul dvs. să vă trimită mesaje text fără a se opri. În schimb, acesta stabilește o limită a numărului de mesaje text și de apeluri telefonice pe care ambii le pot face atunci când sunt cu alte persoane, cum ar fi comunicarea între ele o dată pe noapte.
 • Nu este nimic în neregulă cu trimiterea de mesaje text sau de apelare, astfel încât partenerul dvs. să știe că v-ați schimbat planurile sau că veniți acasă mai târziu. Cu toate acestea, niciunul dintre dvs. nu ar trebui să trimită obsesiv mesaje text.
 • Imagine cu titlul Atragerea unei fete feminine Pasul 8
  3
  Sugerează să faci sarcini în mod individual. Pentru a vă ajuta să vă stabiliți propria identitate și independența, sugerați-i partenerului să facă sarcini în mod individual. Nu trebuie să faceți totul împreună ca un cuplu. Nu trebuie să petreacă fiecare moment împreună. A face lucrurile în mod individual nu înseamnă că o iubești sau o vrei mai puțin.
 • De exemplu, puteți merge numai la magazin alimentar sau puteți spăla mașina. Puteți merge la muncă sau să lucrați în grădină fără partenerul dvs. Puteți chiar să urmăriți televiziunea sau filmele în sine.
 • Image cu titlul Deal cu cineva care întotdeauna este întârziere Pasul 5
  4
  Au o atitudine sinceră cu privire la timpul petrecut separat. Când vă decideți să faceți lucrurile pe cont propriu, asigurați-vă partenerului că o iubești. Spuneți-i ce planuri aveți și discutați despre faptul că vă puteți împărtăși experiențele cu ea când vă întoarceți.
 • Spuneți-i că este momentul potrivit să faceți și el ceva singur și că este încântat să audă ceea ce a făcut în timpul său personal.
 • Imagine intitulată Fii unică și fericită Pasul 4
  5
  Faceți cunoștință cu noi oameni și permiteți partenerului dvs. să facă același lucru. Pentru ai ajuta să-și reducă dependența de tine, să se străduiască cu ea să iasă și să întâlnească oameni noi. Puteți realiza acest lucru prin prietenii pe care îi aveți deja, prin activități familiale sau sociale.
 • Încurajați-o să se facă prieteni. Spune-i că crezi că întâlnirea cu noi oameni și întâlnirile cu alte persoane este un lucru bun pentru ea.
 • Metoda 2
  Ai grijă de relația ta

  Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 11
  1
  Prezentați problema Discutați despre acest lucru cât mai repede posibil, în loc să o ignorați până când nu vă explodezi și nu vă deranjează. Au o atitudine sinceră și sinceră cu privire la sentimentele voastre, dar amabili și atenți față de partenerul tău. Poate că pot rezolva problema dacă vorbesc despre asta. Poate că aveți o problemă cu un anumit comportament sau vă simțiți incomod cu anumite lucruri. Știind că te poate ajuta să vii cu o soluție.
  • Încercați să începeți conversația spunând: "Simt că petrecem prea mult timp împreună și cred că am nevoie de mai mult spațiu. Putem discuta despre asta?
  • Încercați să vă concentrați asupra viitorului și specificați ce doriți să vedeți schimbarea. De exemplu, ați putea spune "Cred că ar fi bine să avem o noapte separată pe săptămână. Vă puteți petrece timpul cu prietenii și voi petrece ceva timp cu a mea. "
 • 2
  Ascultă partenerul tău. Ascultarea sentimentelor partenerului dvs. și luarea lor în serios va ajuta la deschiderea soluției pentru rezolvarea problemei. Demonstrarea faptului că vă pasă atât de mult de a vorbi despre problemă, de a vă rezolva și de a lua critica în serios poate ajuta la reducerea dependenței pe care o aveți.
 • Întreabă-i o întrebare care îi permite să dea un răspuns amplu despre ce crede despre ce au împărtășit. De exemplu, încercați să spuneți "Ce părere aveți despre acest lucru?"
 • Asigurați-vă că ați scăpat de toate distragerile înainte de a începe să vorbiți, astfel încât să puteți oferi partenerului dvs. atenția deplină. Salvați telefonul mobil, opriți televizorul, opriți calculatorul și alegeți un timp și un loc liniștit pentru a vorbi.
 • În timp ce vorbește, mergeți la ea și o priviți în ochi. În același mod, puteți arăta că îl ascultați prin a da din cap și a spune câteva cuvinte neutre, cum ar fi "Da", "Văd" și "Continuați".
 • Imaginea intitulă Fă-ți soția fericită 12
  3
  Informați-vă partenerul despre nevoile dvs. Poate că nu știe că vrei mai mult spațiu sau că crezi că este foarte dependentă de emoție. Stai cu ea și vorbește cu ea. Informați-l că vă place să aveți o relație cu ea și petreceți timp cu ea, dar că doriți mai mult spațiu.
 • Explicați-vă că doriți să faceți lucruri pe cont propriu, cum să vă exercitați, să vă bucurați de un hobby sau să vă relaxați. Spune-i că poate ai nevoie de o jumătate de oră să te relaxezi singură după muncă sau să vrei să ieși cu prietenii tăi într-o seară. Este bine să specificați care sunt nevoile dvs. pentru ca partenerul dvs. să știe la ce să se aștepte.
 • Încercați să explicați nevoile dvs. spunând: "Înțeleg că vă place să petreceți timp cu mine, dar eu sunt o persoană diferită cu nevoi diferite. Am nevoie de mai mult timp pentru mine să fac anumite lucruri ".
 • Evitați să așteptați până când vă simțiți disconfort sau frustrare pentru a rezolva această problemă, deoarece poate duce la lupte sau spune lucruri pe care nu intenționați să le spuneți.


 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 9
  4
  Aveți grijă să generați încredere. O modalitate de a contribui la reducerea dependenței partenerului dvs. este de a avea grijă de acesta generează încredere între ambele. încredere într-o relație Este unul dintre cele mai importante elemente, mai ales daca partenerul tau are incredere care il face sa fie foarte aproape de tine sau emotionala.
 • Fiind de încredere, a face ceea ce spuneți că veți face și având o atitudine sinceră și sinceră sunt pietrele de temelie pentru a construi încrederea într-o relație. Ajutați-i pe partenerul tău să știe că îți pasă de a fi o persoană pe care să te poți baza.
 • Nu-i minți, chiar dacă încerci să nu-i rănești sentimentele. Dacă îl minți și el află, ar putea să-l facă să se simtă mai nesigur și să devină mai dependent de emoție.
 • Fă-te la dispoziție. S-ar putea să fiți dependentă din punct de vedere emoțional din cauza relațiilor din trecut, a problemelor de sănătate mintală sau din alte motive. Nu lăsați-l sau ignorați nevoile sale. Setarea limitelor și a spațiului pentru ambele nu înseamnă că ar trebui să o abandonați. Asigură-te că știe că îți pasă.
 • Imagine intitulată Tratează prietena ta Pasul 2
  5
  Stabiliți obiectivele relației cu partenerul dvs. O modalitate de a trata partenerul dvs. dependent de emoție este stabilirea unor obiective pentru o relație împreună. Discutați despre ce doresc și au nevoie de relație. Specificați obiectivele dvs. și asigurați-vă că aveți indicatori clari și concreți.
 • Obiectivele pot fi despre orice. Vorbește despre locul în care vrei să fii într-un an, doi ani, cinci ani sau chiar douăzeci de ani.
 • De exemplu, obiectivele dvs. ar putea fi să mergeți împreună în vacanță într-un loc exotic, combinat cu petrecerea o noapte pe săptămână efectuând o activitate în mod individual sau cu alte persoane.
 • Imagine intitulată Tratează prietena ta Pasul 4
  6
  Recunoașteți cu partenerul dvs. ce îi deranjează. De multe ori, atunci când aveți o relație dependentă și lipicioasă din punct de vedere emoțional, lucrurile vor provoca un răspuns emoțional și dependent. Pe măsură ce începeți să vă ocupați de partenerul dvs. dependent de emoție, discutați cu sinceritate și discutați care este problema. Acest lucru va ajuta la deschiderea drumului spre ajungerea la un acord și la refacerea relației.
 • De exemplu, dacă partenerul dvs. este supărat deoarece nu răspundeți la mesajele text, încercați să explicați de ce faceți acest lucru uneori. De exemplu, ați putea spune: "Nu pot verifica mereu telefonul mobil la serviciu. Am grijă de multe lucruri și nu pot răspunde imediat la mesajele tale text, așa că e mai bine să le trimiți după muncă sau să aștepți să-ți trimit un mesaj text ".
 • Capacitatea de a recunoaște și de a face față problemelor poate crea conștientizare, astfel încât ambii să se poată strădui împreună pentru a elimina comportamentele.
 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 15
  7
  Rețineți când să încheiați relația. Puteți ajunge la un punct în care încheierea relației va fi singura modalitate în care puteți stabili limite sănătoase. Punerea capătului ar putea fi ultima soluție dacă doriți să încercați să salvați relația. Puteți decide să o faceți dacă nu mai găsiți sănătate.
 • De exemplu, poate doriți să puneți capăt relației dacă partenerul dvs. refuză să vă ajute sau să recunoașteți problema.
 • Puteți decide să întrerupeți relația dacă partenerul dvs. a devenit controlul.
 • Un alt motiv pentru care ați putea dori să puneți capăt este că partenerul dvs. a devenit abuziv fizic, emoțional sau verbal.
 • Metoda 3
  Căutați ajutor profesional

  Imaginea intitulului Asigurați-vă că soțul tău se îndrăgostește din nou cu tine Pasul 9
  1
  Aflați dacă dependența a fost cauzată de problemele trecute. Dacă partenerul dvs. este dependent de emoție, poate exista un motiv pentru care se simte atât de atașat de tine și este atât de emoțional dependent de tine. Vorbește-o despre motivul pentru care simte așa. Poate că se datorează unei traume sau unei relații anterioare, unei boli psihice sau unor insecurități grave din copilărie.
  • Nu se califică drept o persoană nebună sau obsesivă. Poate că există un motiv pentru comportamentul pe care îl puteți afla mai târziu.
 • Image cu titlul Cure Greață Pasul 9
  2
  Încurajează tratamentul anxietății sau fobiilor. Uneori, dependența provine de la anxietate sau temeri. Poate că aveți neliniște în ceea ce privește imposibilitatea de a vă menține, deoarece vă simțiți ca o persoană foarte plictisitoare, urâtă sau insuficientă. Uneori, vă puteți îngrijora în mod constant de ceva ce se întâmplă cu dvs. sau de necredinciozitate. Dacă suferiți de fobii, aceasta vă poate extinde. Dacă acest lucru este cazul cu partenerul dvs., încurajați-o să obțineți un tratament pentru tulburarea de anxietate.
 • Există multe moduri de a gestionați și tratați anxietatea și fobiile. Sugerați partenerului dvs. să vizitați un terapeut sau un psiholog. Psihoterapia, cum ar fi terapia de conversație sau terapia comportamentală cognitivă, poate ajuta la reducerea simptomelor de anxietate.
 • Tehnicile de relaxare, cum ar fi respirația profundă și meditația, pot ajuta la reducerea simptomelor de anxietate. Exercițiile regulate, cum ar fi mersul pe jos și practicarea yoga, servesc, de asemenea, pentru a gestiona tulburarea.
 • Imaginea intitulată Aplicați pentru o carte verde dacă vă căsători în S.U.A. Cetățenia Pasul 5
  3
  Vedeți un consilier de relații Poate că poți profita de faptul că mergi la un consilier de relații. Acest profesionist poate ajuta la atenuarea problemelor dintre dvs. Un consilier sau un terapeut ar putea contribui la descoperirea problemelor care stau la baza relației. Când mergeți la consiliere cuplurilor, ambele trebuie să vă trateze cu o atitudine receptivă.
 • Poate acest profesionist atrage atenția asupra problemelor în ambele, nu numai în partenerul dvs.
 • În plus, vă poate ajuta să găsiți modalități sănătoase de a rezolva problemele pe care le aveți.
 • Imagine cu titlul Treat a Girl Step 12
  4
  Încurajați-vă partenerul să găsească fericirea interioară. O mare parte a dependenței partenerului dvs. poate rezulta din nesiguranța dumneavoastră. Încurajați-o aveți grijă de stima de sine. Ajutați-o să se uite așa cum o vedeți.
 • Vă simțiți ca și cum ar trebui să fiți mereu cu voi, ceea ce nu este suficient sau sentimentul nesigur poate proveni din lipsa de încredere în voi înșivă. Încurajați-o să se concentreze asupra ei, nu asupra voastră. Trebuie să-și găsească propriile interese și hobby-uri.
 • Ajutați-o să observe calitățile bune pe care le are. Încurajați-o să înceapă să se vadă ca o persoană separată și independentă în afară de dvs.
 • Poate am nevoie de ajutorul unui terapeut. O lipsă gravă a stimei de sine este o problemă care ar putea dura luni sau chiar ani pentru a se remedia.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să tratăm o familie extrem de dependentăCum să tratăm o familie extrem de dependentă
  Cum să eviți apariția dependenței emoționaleCum să eviți apariția dependenței emoționale
  Cum să se ocupe de gelozieCum să se ocupe de gelozie
  Cum să participi la terapia cuplurilorCum să participi la terapia cuplurilor
  Cum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredinciosCum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredincios
  Cum să-i spuneți partenerului că aveți o tulburare de dependențăCum să-i spuneți partenerului că aveți o tulburare de dependență
  Cum să alegi partenerul potrivit pentru viațăCum să alegi partenerul potrivit pentru viață
  Cum să începeți o relațieCum să începeți o relație
  Cum să ai grijă de un cuplu necredinciosCum să ai grijă de un cuplu necredincios
  Cum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relațieCum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relație
  » » Cum să rezolvați un cuplu dependent de emoție

  © 2011—2020 ertare.com