Cum să te ocupi de o prietena cu sindrom premenstrual

Starea de spirit a unei femei poate fi influențată de modificările hormonale datorate ciclului menstrual, în special cu câteva zile înainte de începerea acestuia. Aceasta poate fi o experiență frustrantă, dar cu metoda potrivită, puteți face ca această situație să nu fie așa cum este descrisă. Iată o listă de lucruri care vă vor ajuta să arătați mai multă înțelegere față de prietena dvs. atunci când are simptomele sindromului premenstrual.

pași

Metoda 1
Evitați conflictele

1
Evaluați timpul și marcați-l în calendar. Calculați timpul lunii în care credeți că va începe să înceapă ciclul. Faceți marcajul pe un calendar pe care nu are acces, astfel încât să puteți fi mai răbdător cu ea în acele zile ale lunii. Există multe aplicații pe iPhone și Android care vă pot ajuta să urmăriți ciclul dvs. Rețineți că multe femei au perioade neregulate în cazul în care nu găsiți prea multe relații.
 • 2
  Nu atribuiți niciodată starea voastră proastă faptului că sunteți pe cale să aveți perioada. Chiar dacă sunteți foarte sigur că va avea o perioadă, păstrați-o în secret. Deoarece va fi foarte sensibilă, ea va crede că vă invalidează punctul ei de vedere numai pentru că credeți că este cu perioada ei.
 • 3
  Evitați surprizele și informațiile "periculoase". Dacă știți că veți fi cu umor un pic afectat, nu vorbesc despre probleme controversate sau de a încerca să reia unele lupte vechi sau amintesc un defect care nu poate fi modificat. Așteptați până când ocazia este propice, în care îi poate da toată atenția necesară.
 • 4
  Evitați întrebările "periculoase". "Această bluză mă face să arăt grăsime?" Sau ceva similar poate fi dificil de răspuns, chiar și în momentele cele mai bune ale relației. Aproape orice răspuns poate declanșa un dezastru atunci când se află în zilele care duc la menstruație. Evitați aceste întrebări în vreun fel dacă știți că sunteți în acele zile.
 • Metoda 2
  Ameliorează încărcătura

  1
  Reducerea activităților sociale. Senzația de umflare și durere nu este cel mai bun lucru care vă poate fi întâmpinat atunci când trebuie să vă împărtășiți cu alte persoane. Întreabă-i dacă are de gând să plece sau dacă îți vei lua prietenii acasă. Acordați o atenție specială evenimentelor care implică îmbrăcăminte în costume sau care au legătură cu activitatea fizică.
 • 2
  Ajutați-vă cu oricare dintre sarcinile dvs. Dacă lista lucrurilor pe care trebuie să le facă este ceva mai mult decât crezi că poate face, dă-i o mână. Nu pentru că nu o poate face, ci pentru că ar vrea să fii acolo pentru ai da o mână, chiar dacă nu are nevoie de ea. De asemenea, este posibil ca, din cauza inconvenientei, ea să nu o poată face. Acest lucru este deosebit de important dacă nu faceți nimic legat de casă.


 • 3
  Aveți grijă de comentariile despre diete și despre alte lucruri pe care ar trebui să le facă. Dacă vedeți că a mâncat o pizza completă, închideți-o și oferiți-i să iasă pentru o vreme. Probabil că sunteți foame din cauza modificărilor hormonale și nu puteți rezista ispitei. Poți pune mâncare mai sănătoasă în frigider pentru a încerca norocul, dar nu-ți face griji prea mult dacă nici măcar nu te uiți la el. Evitați comentariile despre prietenii pe care nu ați apelat sau despre întâlnirea care nu a fost pentru a evita o furtună în interiorul casei.
 • Metoda 3
  Sprijiniți-o

  1
  Fii răbdător A face cu cineva care are o siguranță scurtă poate fi obositor. Dacă își pierde controlul și vă spune ceva rău, încercați să nu răspundeți și să vă controlați temperamentul. Este mult mai probabil că aveți puterea voinței să o faceți și nu veți câștiga nimic prin încercarea de a "raționa". Amintiți-vă că nu este așa și că această situație este doar temporară.
 • 2
  Nu mai lua lucrurile personal. În acest timp poți să te joci în siguranță și să te rezolvi cu fraza "da, înțeleg". Țineți minte că este foarte dificil pentru ea să caute o ceartă personală cu dvs.
 • 3
  Folosește empatie. Amintiți-vă când schimbările din corp cauzate de o anumită boală vă pun într-o stare proastă. Amintiți-vă când nu ați dormit suficient și ați devenit nervos ca urmare a lipsei de somn. Pune-te în locul lor, nu numai pentru că ea are un timp de greu punct de vedere fizic, dar, de asemenea, hormonii joacă un timp de greu și de a face dificil pentru ea să vadă ceea ce vrei sau cum te simți. Amintiți-vă când testosteronul a jucat un truc pe voi. Testosteronul determină ca oamenii să devină agresivi și să facă lucruri pe care nu le-ar face în alte condiții. Aceasta este mai mult sau mai puțin ce se întâmplă cu ea.
 • 4
  Evitați acceptarea comportamentului imatur. Faptul că ea este emoțională nu înseamnă că trebuie să accepți tot ceea ce face ea. Dacă ea insistă să aibă o astfel de atitudine, calm, încercați să stabiliți limite.
 • sfaturi

  • Pregătiți-vă să aveți reacții extreme în ambele direcții. Dacă sunteți drăguți cu ea, atunci ea poate pune la îndoială motivele încercărilor dvs. sau nu le observă, deoarece ea poate, de asemenea, să vă plângă și să vă îmbrățișeze.
  • În timp ce unele femei nu le place să fie intime în acele zile, unii ar putea dori să aibă relații mai mult decât de obicei, mai ales dacă le face să se simtă mai bine din punct de vedere fizic și emoțional. Dacă nu vă simțiți foarte confortabil să faceți sex în timpul perioadei, puteți alege să vă masați spatele sau picioarele.
  • Dacă prietena sau soția dvs. este deosebit de sensibilă în aceste zile, poate fi foarte util să țineți evidența perioadei în care începeți să începeți un pic mai devreme și să nu vă prindeți.
  • Dacă știți că ea nu este în ciclul ei și vedeți că este foarte emoțională, pot exista și alte motive. Unele femei suferă de crampe atunci când ovulează sau când ovulul este implantat în uter. S-ar putea să aveți și alt fel de durere fără legătură cu mesenchiul.
  • Multe femei găsesc ușoare când iau analgezice destinate durerii premenstruale. Poți să câștigi un punct în favoarea ta dacă le ai sau dacă nu ai nici o problemă în a le aduce.
  • Ciocolata neagra sau cafeaua pot oferi, de asemenea, o anumita usurare. Deși nu există dovezi științifice care să susțină aportul acestora, ea va vedea ca un gest plăcut că vă pasă de ea și ați pregătit ceva.

  avertismente

  • Evitați cu orice preț să dați vina pe problemele pe care le aveți în legătură cu sindromul premenstrual. Acest lucru se întâmplă doar câteva zile pe lună. Dacă vedeți că ea nu vă răspunde bine, este foarte probabil că problema are de a face cu alte lucruri decât PMS.
  • Dacă prietena ta te tratează greu tot timpul, este responsabilitatea ta să observi că sindromul premenstrual nu are nimic de-a face cu deciziile pe care le ia.
  • Rețineți că emoțiile pe care le simte în acest moment sunt amplificate deoarece sunt în zilele acestea și nu înseamnă că ele nu există în realitate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhoneCum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhone
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum să luați controlul ciclului menstrualCum să luați controlul ciclului menstrual
  Cum să calculați ovulațiaCum să calculați ovulația
  Cum să verificați dacă sunteți gravidăCum să verificați dacă sunteți gravidă
  Cum să controlați schimbările de dispoziție cauzate de SPMCum să controlați schimbările de dispoziție cauzate de SPM
  Cum să vindeciți menstruația neregulatăCum să vindeciți menstruația neregulată
  Cum să determinați motivul întârzierii perioadeiCum să determinați motivul întârzierii perioadei
  Cum să faci o femeie însărcinatăCum să faci o femeie însărcinată
  Cum să vă confruntați cu perioada menstrualăCum să vă confruntați cu perioada menstruală
  » » Cum să te ocupi de o prietena cu sindrom premenstrual

  © 2011—2020 ertare.com