Cum să te ocupi de un partener care crede că ești întotdeauna greșit

Dacă simțiți tot timpul că partenerul dvs. crede că greșiți, acest lucru poate crea tensiuni în relația voastră. Cea mai bună strategie este să aveți o conversație cu partenerul dvs. despre cum vă face să vă simțiți această situație. Cu toate acestea, dacă credeți că vă greșiți mereu (de exemplu, ea vă învinuiește întotdeauna sau nu vă dă niciodată un argument), este posibil să aveți de-a face cu o persoană narcisistă, ceea ce face situația mai complicată. De asemenea, trebuie să evaluați dacă sunteți într-o relație toxică, în care cea mai bună opțiune este probabil să părăsiți relația.

pași

Partea 1
Faceți o conversație cu partenerul dvs.

Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 11
1
Faceți situația în curând. Este important să discutați despre problema cu partenerul dvs., deoarece el poate să nu realizeze că întotdeauna presupune că greșiți. S-ar putea să fiți tentat să evitați această problemă, dar acest lucru va continua să deschidă un decalaj între dvs. și partenerul dvs. Este mai bine să vă confruntați direct cu problema, dacă este posibil.
 • De asemenea, dacă evitați problema pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să începeți să vă confruntați cu atacuri furioase asupra partenerului dvs., ceea ce va crea tensiuni în relație.
 • Imagine intitulată Spune-i prietenului tău cel mai bun Ești deprimat Pasul 3
  2
  Gândește-te bine ce vrei să spui. S-ar putea să vă luați o clipă și să vă gândiți la ceea ce într-adevăr doriți să-i spuneți partenerului. Nu vrei un discurs imprimat, te va distanța de partenerul tău. Cu toate acestea, având o idee generală despre ceea ce vrei să spui este bună, mai ales dacă alegi câteva fraze care îți pot exprima ideea fără a-ți face partenerul să se simtă rău.
 • Imagine cu titlul Atragerea unei femei Pasul 8
  3
  Alegeți un moment pentru a avea conversația. Ar putea fi util să informați partenerul dvs. că doriți să aveți o conversație. În acest fel, nu veți lua partenerul dvs. prin surprindere cu ceea ce aveți de spus. În plus, vă va oferi amândoi ocazia de a alege împreună un timp bun.
 • De exemplu, puteți spune "Aș dori să vorbim despre felul în care ne certăm, mai ales despre felul în care întotdeauna sunt cel care se înșeală. Când crezi că este un moment bun?".
 • Dacă situația dvs. diferă puțin, puteți spune ceva asemănător "Aș vrea să vorbesc cu dvs. deoarece simt de multe ori că opinia mea nu contează. Când putem vorbi?".
 • Imaginea intitulă Spune-i pe cineva la serviciu că miroase rău Pasul 5
  4
  Utilizați o declarație în "prima persoană". Când vorbim despre problema cu partenerul dvs., cea mai eficientă modalitate de a face acest lucru este de a folosi declarațiile în "prima persoană". Asta este, vorbim despre ce este greșit folosind cuvântul "eu", concentrându-vă asupra sentimentelor dvs., în loc să le folosiți "tu", care dă impresia că dai vina pe cealaltă persoană. Utilizați instrucțiunile din "prima persoană" Este de obicei mai eficient atunci când deschideți o conversație.
 • De exemplu, puteți spune "Simt că, de cele mai multe ori, eu sunt cel care este "greșit" într-un argument sau într-o conversație. M-am supărat pentru că persistă în a avea dreptate și am sfârșit să renunț".
 • Alternativ, puteți spune "Simt că nu-mi respect opinia sau experiența mea în cele mai multe situații și că mereu greșit mă face să fiu supărat".
 • Pe de altă parte, spuneți ceva de genul "Întotdeauna crezi că ai dreptate și că greșesc" Nu este o modalitate bună de a începe o conversație.
 • Image cu titlul Mențineți relația dvs. după diagnosticarea diabetului Pasul 8
  5
  Ascultați ceea ce are de spus cealaltă persoană. Dacă începeți conversația gândindu-vă la un monolog, atunci nu va fi eficientă. Ar trebui să puteți asculta ceea ce are de spus cealaltă persoană, deoarece încercați să comunicați vorbind și ascultând despre problemă, astfel încât amândoi aveți nevoie de ocazia de a vorbi.
 • Partenerul dvs. vă poate surprinde cu ceea ce are de spus. De exemplu, puteți descoperi că simte același lucru, că întotdeauna credeți că se înșeală. Când își dau seama că ambii simt același lucru, ei se pot strădui să aibă o comunicare mai bună în viitor.
 • Pentru a-ți face partenerul să vorbească, asigura-te că îi dai o deschidere în conversație. De exemplu, puteți spune "Acum, că am spus ceea ce cred, aș vrea să vă ascult, ce credeți și vă simțiți?".
 • Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 13
  6
  Măsurați reacția partenerului dvs. După ce ați ascultat ce spune partenerul dvs. despre acest subiect, reflectați asupra a ceea ce se află în spatele cuvintelor. Modul în care partenerul dvs. ajunge să răspundă poate indica faptul că sunteți dispus să lucrați în legătură cu problema și relația. Pe de altă parte, ceea ce spuneți poate indica faptul că problema este mai mare și că ar putea fi necesar să solicite consiliere sau să încheie relația.
 • De exemplu, dacă partenerul dvs. spune "Ei bine, asta e prostie. Te-ai gresit de cele mai multe ori", acesta nu este un răspuns solidar sau deschis.
 • Pe de altă parte, un răspuns cum ar fi "Nu mi-am dat seama că te-a făcut să simți așa. Aceasta este o problemă. Să încercăm să vedem cum putem rezolva această problemă împreună" Este un răspuns de solidaritate care arată că sunteți dispus să lucrați cu dvs. De acolo, puteți spune "Mă bucur că te aud spunând asta. Cred că ar fi o soluție bună ...".
 • Ascultați modul în care partenerul dvs. răspunde. Dacă partenerul dvs. nu poate corespunde declarației din "prima persoană" Sau dacă începe să te învinovățească din nou, poate fi un semn că nu dorește să rezolve problema.
 • Imaginea intitulului Asigurați-vă că soțul tău se îndrăgostește din nou cu tine Pasul 9
  7
  Lucrați pe o soluție Odată ce amândoi ați avut ocazia să vorbiți, discutați despre cum puteți proceda în condiții mai bune. Discutați despre modalitățile în care credeți că problema poate fi rezolvată și cereți-i partenerului să se gândească și la posibilele soluții.
 • De exemplu, poate aveți un cuvânt sigur pentru a opri o discuție și pentru a evalua cine crede că cealaltă persoană spune că este "greșit". Doar oprirea în mijlocul unei discuții pentru a evalua modul în care se simt ambele pot ajuta la închiderea decalajului de comunicare.
 • În mod alternativ, puteți fi de acord să indicați partenerului dvs. atunci când credeți că nu vă apreciază opinia sau experiența.
 • Imaginea intitulată Decide dacă trebuie sau nu să aibă un copil Pasul 2
  8
  Luați în considerare posibilitatea de consiliere. Dacă partenerul dvs. pare receptiv la schimbare, dar nu știe cum să avanseze, luați în considerare vizitarea unui profesionist. Găsiți un consilier în zona dvs. care vă poate ajuta să vă rezolvați problemele. Dacă nu sunteți sigur la cine să vă adresați, puteți cere recomandări de la prieteni apropiați.
 • Partea 2
  Se ocupă de o relație toxică

  Imaginea intitulată Deal cu conflictul Pasul 7
  1
  Gândiți-vă la structura de putere. Faptul că partenerul tău dă vina pe tine poate face parte dintr-o problemă mai mare. El poate încerca să te manipuleze pentru a câștiga putere asupra ta și a relației. Dacă o faceți în mod constant, este probabil un abuz emoțional. În acest caz, trebuie să evaluați dacă trebuie să rămâneți în relație sau nu. Dacă vă decideți să rămâneți, va trebui să începeți să vă apărați prin a cere respect în relație.
  • Adică gândiți-vă dacă partenerul dvs. utilizează strategii cum ar fi gândirea și spunând că întotdeauna greșiți să schimbați modul în care vă comportați sau să vă intimidați (pentru a vă convinge că ceea ce credeți că este adevărat nu este adevărat).
  • Cu alte cuvinte, imaginați-vă că vor vedea un film și credeți că protagonistul a fost nepoliticos. Ulterior, partenerul dvs. încearcă să vă convingă că vă înșelați, spunând lucruri de genul "Protagonistul nu a fost nepoliticos, el se apăra pur și simplu. Ce se întâmplă este că nu știi cum să te aperi. Ești slab și de aceea nu poți continua fără mine".
  • Partenerul dvs. folosește abuzul emoțional pentru a vă convinge că ceea ce credeți sau simțiți este greșit cu intenția de a vă controla. În această situație, puteți spune "Nu sunt de acord și am dreptul să am propria mea părere. Acest personaj ia insultat soția fără nici o remușcare. Asta este nepoliticos".
 • Imagine cu titlul Be a Gentleman Step 26
  2


  Identificați modul în care partenerul dvs. vă manipulează. Spunând că greșești este o modalitate de a te manipula, dar poți identifica și alte moduri în care partenerul tău o face dacă începi să-i acordi atenție. Asta este, partenerul dvs. poate încerca să vă convingă să satisfaceți nevoile lor. Doar fapte de identificare a modurilor în care partenerul dvs. manipulează vă poate ajuta să începeți să schimbați relația. Cu toate acestea, când identificați acele momente, puteți începe să luptați împotriva acestei manipulări.
 • De exemplu, partenerul dvs. vă poate face să vă simțiți vinovați chiar și pentru lucrurile pe care ar trebui să le bucurați. Dacă decideți ce film să vizionați, partenerul dvs. poate spune mai târziu "Mă bucur că ești fericit, dar nu ar fi fost prima mea alegere. Adică, este evident că un alt film ar fi fost mai bun, dar ai vrut să vezi asta, deci cred că e bine". Puteți răspunde "Nu o să mă faci să mă simt rău să urmăresc filmul ăsta. Mi-a plăcut și m-am bucurat că am ales-o".
 • De asemenea, vă poate face să vă simțiți rău din cauza incertitudinilor pe care le aveți. Poate că te hotărăști să ieși o noapte împreună cu prietenii tăi și partenerul tău nu-i place ideea. Puteți spune ceva de genul "Îmi pare rău, dar nu-mi place ideea că iei cu prietenii tăi. Trebuie să fiu suficient în viața ta, nu?". Puteți răspunde la ceva asemănător "Se pare că te simți nesigur în legăturile mele. Îmi prețuiesc relația, dar îmi apreciez și prietenii. Faptul că-mi prețuiesc prietenii nu înseamnă că nu te prețuiesc ".
 • Imaginea intitulată Deal cu conflictul Pasul 15
  3
  Nu te simți responsabil pentru sentimentele tale. Partenerul dvs. vă poate face, de asemenea, să vă simțiți responsabili pentru felul în care vă simțiți. Puteți spune "E vina ta că sunt supărată. Nu ați îndeplinit această sarcină așa cum ar trebui". Singura persoană care ar trebui să se simtă responsabilă pentru emoțiile lor este ea însăși. Încercați să nu vă scuzați de emoțiile persoanei. În schimb, puteți spune "Știu că ești supărat Îmi pare rău, nu am făcut acea sarcină așa cum ați vrut, dar am încercat. Mânia ta pare a nu mai avea loc. De ce ești foarte supărat?".
 • Imagine intitulată Construiți încredere într-o relație Pasul 11
  4
  Luptați împotriva încercărilor de a vă scăpa. Un alt mod în care o relație poate fi toxică este atunci când partenerul tău își pierde nesiguranța față de tine. Puteți utiliza modul în care te simți despre tine sau despre lume pentru a menține sub control, atingerea obiectivului său pentru că vă simțiți că nu sunt suficient de bun.
 • De exemplu, partenerul dvs. poate spune ceva de genul "E bine că ești cu mine, pentru că tu ești puțin grăsime. Nimeni altcineva nu ar vrea să fie cu tine". Puteți spune "Acest lucru este foarte nepotrivit. Sunt mândru de trupul meu și nu te voi lăsa să mă simți rușinat de el".
 • În timp ce puteți contracara acest tip de conversație, ar trebui să evaluați dacă relația justifică durerea emoțională.
 • Imaginea intitulă A face pe cineva să se simtă mai bine Pasul 7
  5
  Evaluați dacă ambele beneficiază de relația. Dacă aveți un partener, relația trebuie să fie echitabilă. Ambele ar trebui să ofere celuilalt ceea ce este necesar în ceea ce privește sprijinul. Acum gândește-te la relația ta. Primiți cât de mult dați? Obțineți sprijinul de care aveți nevoie din relație? Dacă nu, atunci poate fi momentul să vă gândiți la încheierea relației.
 • Puteți discuta despre acest subiect cu partenerul dvs. Puteți spune "Simt că contribuie mai mult la această relație decât primesc. Am nevoi care nu sunt îndeplinite".
 • Partea 3
  Identificați și înțelegeți narcizii

  Imagine intitulată
  1
  Determinați dacă partenerul dvs. se simte superior. De vreme ce partenerul tău crede că ești întotdeauna greșit, există posibilitatea ca el să creadă că este superior. Aceasta este, în cazul în care partenerul tau se simte superior în vreun fel, este mult mai probabil să încerce să te convingi că ai dreptate și te înșeli.
  • Partenerul dvs. face declarații care pot indica faptul că se simte superior? De exemplu, puteți spune (în serios, nu glumesc) "Ei bine, știi că sunt mai deștept, deci evident că am dreptate".
 • Imagine intitulată Asigurați-vă că soțul tău se îndrăgostește din nou cu tine Pasul 8
  2
  Vezi dacă dai în mod constant ceea ce vrea partenerul tău. O persoană narcisistă crede literal că lumea se învârte în jurul ei. Vrea să meargă la cină când dorește, să vadă ce vrea și să ajungă undeva când pare cel mai bine fără să sufere consecințele. Problema este că te apropie de un alt nivel.
 • Adică, o persoană narcisistă nu are nici o problemă să ajungă undeva târziu (chiar o oră mai târziu sau mai mult) fără nici o scuză. Dacă faceți asta, trebuie să vă cereți scuze și să nu o faceți din nou.
 • Image cu titlul Feel Good About Yourself Pasul 12
  3
  Vedeți dacă ceva corespunde standardelor dvs. Persoanele narcistice tind să aibă standarde foarte înalte. Pentru că au probleme să vadă în afara lor, ei nu văd cum pot fi exagerate unele așteptări. De asemenea, ei nu văd toată munca grea pe care ați făcut-o pentru a face ceva. De aceea se pare că întotdeauna vă așteptați mai mult decât trebuie să dați. În plus, veți avea mult mai multe șanse să vă amintiți lucruri care nu au mers bine decât lucrurile bune pe care le-ați făcut.
 • Imaginea intitulată Iubiți-vă prietena Pasul 10
  4
  Încercați empatia. Acest sfat poate părea contraintuitiv, dar narcisism sau narcisism la limita de oameni vin de la nesiguranță. Adică, mulți narcisistii oamenii simt că nu sunt suficient de bune și să încerce să compenseze pentru acest eșec fiind extrem de îngâmfat. La rândul său, într-un fel poate lucra cu un partener care este narcisist este de a încerca să înțeleagă și să ajute nesiguranțe persoana să le depășească.
 • De exemplu, poate că partenerul dvs. este deosebit de narcisist atunci când decideți să ieșiți împreună cu prietenii. La rândul său, acest lucru poate indica faptul că simțiți că nu este suficient pentru dumneavoastră. Puteți să o ajutați, oferindu-i încrederea.
 • Puteți spune "Mă duc cu prietenii noștri în seara asta. Se pare că te deranjează uneori, poți să-mi spui de ce?".
 • Image title Discuție cu un tip 8
  5
  Descrieți nevoile dvs. În cazul în care persoana este narcisist, este posibil să aveți probleme cu imaginind ce ai nevoie, deoarece este mai dificil să părăsească propriul său cap. Dacă acesta este cazul, poate fi necesar să-și exprime în mod clar nevoile care le aveți în relație cu partenerul tau au o idee despre cum să răspundă.
 • De exemplu, puteți spune "Mă simt ca și cum ai presupune întotdeauna că mă înșel, putem rezolva această problemă împreună?".
 • Imaginea in titlul Cheer Up a Woman Step 12
  6
  Rețineți că nu puteți face întotdeauna o relație de lucru cu o persoană narcisistă. Dacă partenerul dvs. este doar un narcisist de frontieră, poate puteți face ca relația să funcționeze. Cu toate acestea, dacă partenerul dvs. este mai mult decât un narcisist de frontieră, este posibil să fie dificil să faceți ca relația să funcționeze. În primul rând, veți începe să vă pierdeți simțul identității pe măsură ce vă predați în mod continuu în fața partenerului. Evaluați dacă este o idee bună să stați într-o relație cu persoana respectivă.
 • Dacă partenerul tău refuză să vadă lucrurile din punctul tău de vedere sau dacă el sau ea te manipulează în mod constant, nu ezita să faci planuri de a pune capăt relației. Consilierea vă poate ajuta în acest proces.
 • 7
  Elaborați o strategie de ieșire. Este posibil să nu puteți modifica obiceiurile partenerului dvs. fără intervenția profesională a unui consilier. Dacă partenerul tău manipulează sau te abuzează verbal, trebuie să ai un plan pregătit pentru a încheia relația într-un mod sănătos.
 • Un consilier sau terapeut vă poate ajuta să dezvoltați strategii care să vă ajute să încheiați o relație.
 • Dacă sunteți căsătorit, poate doriți să începeți să discutați cu avocații pentru a lua în considerare opțiunile dvs. de divorț.
 • Dacă locuiți cu partenerul dvs., începeți să vă gândiți la locul în care puteți rămâne după despărțire. Poți să trăiești cu prietenii sau cu familia? Sunteți gata să vă mutați singur într-un loc nou?
 • Stabiliți obiective pentru viitor. Unde vrei să fii într-un an? Concentrați-vă pe obiectivele dvs. și veți putea lăsa un cuplu narcisist în trecut.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci un tatuaj pe care nu-ți place partenerul tăuCum să faci un tatuaj pe care nu-ți place partenerul tău
  Cum de a stabili o relațieCum de a stabili o relație
  Cum să te sărut când ești timid, dar partenerul tău este mai timidCum să te sărut când ești timid, dar partenerul tău este mai timid
  Cum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredinciosCum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredincios
  Cum să-i spui unui prieten că partenerul tău te insereazăCum să-i spui unui prieten că partenerul tău te inserează
  Cum puteți anula un angajament de căsătorieCum puteți anula un angajament de căsătorie
  Cum să determinați dacă o relație pe distanțe lungi funcționeazăCum să determinați dacă o relație pe distanțe lungi funcționează
  Cum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relațieCum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relație
  Cum să împiedicați partenerul să vă oprească din iubireCum să împiedicați partenerul să vă oprească din iubire
  Cum să evitați încheierea unei relațiiCum să evitați încheierea unei relații
  » » Cum să te ocupi de un partener care crede că ești întotdeauna greșit

  © 2011—2020 ertare.com