Cum să ne ocupăm de un fost partener obsedat

Poate că relația sa terminat, dar fostul tău nu la depășit! Ar trebui să clarificați că au terminat înainte de a vă trimite o altă scrisoare de dragoste incomodă sau stați în afara ferestrei camerei dvs., cu un radio portabil la volum maxim cu "cântecul dvs.". Cea mai bună strategie pentru a face față unui fost partener obsedat va varia în funcție de caracteristicile acelei persoane. Cu toate acestea, există câteva linii directoare generale pe care le puteți urma, astfel încât ex să înțeleagă că au terminat o dată pentru totdeauna și să vă protejeze dacă ex-ul dvs. începe să reprezinte o adevărată amenințare.

pași

Partea 1
Comunicați după separare

Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex pasionat Pasul 1
1
Nu lăsați separația să se aprindă. Încercarea de a-ți respinge ex-ul cu bunătate poate fi contraproductivă. Nu fi tentat să te întorci cu o persoană doar pentru că îți pare rău pentru ea sau pentru că nu vrei să o rănești. Dacă vrei să sfârșești cu cineva, e mai bine să o faci și să mergi mai departe.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex pasionat Pasul 2
  2
  Asigurați-vă clar că relația sa încheiat. Dacă aveți de-a face cu un fost partener care nu vă va lăsa singur, trebuie să vă dați foarte clar că relația sa încheiat. Fii bun, dar ferm. În caz contrar, ex-ul dvs. poate presupune că sunt încă într-o relație sau își pot imagina că se vor întoarce la un moment dat.
 • Spuneți ceva care nu este ambiguu, cum ar fi "[introduceți numele persoanei], relația noastră sa încheiat cu o lună în urmă. Trebuie să continui cu viața mea. "
 • Evitați să spuneți ceva de genul "Acum trebuie să mă concentrez asupra mea" sau "Acum nu am timp pentru o relație", pentru că asta ar putea indica faptul că relația ar putea începe la un moment dat mai târziu.
 • Dacă ați încercat deja să terminați cu ex-ul dvs. și nu-l înțelegeți, încercați din nou, asigurându-vă că îl lăsați foarte clar. Încercați să spuneți ceva de genul: "Când am vorbit ultima oară, am vrut să clarific faptul că nu mai avem o relație, dar cred că nu m-ați înțeles. Nu avem o relație. Înțelegi acum?
 • Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex obsedat Pasul 3
  3
  Spuneți altora că relația sa încheiat. Spuneți familiei și prietenilor (în special prietenilor pe care îi aveți în comun cu fostul dvs.) că au terminat. Cu cît publicul este mai informat, cu atât mai real va fi văzul. Dacă ați terminat cu fostul dvs. în tăcere și fără a le spune altora, fostul dvs. ar putea interpreta acest lucru ca un semn că sunteți în continuare interesați și ați putea obseda că vă întoarceți cu voi.
 • Partea 2
  Evitați ex

  Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex pasionat Pasul 4
  1
  Nu comunica cu ex. Un fost partener obsedat poate încerca să inițieze o comunicare cu dvs., cum ar fi vă apelarea sau trimiterea de mesaje text, trimiterea de cadouri etc. Dacă corespundeți, chiar să spuneți "Lăsați-mă în pace", fostul tău ar putea să o interpreteze ca pe un semn că încă mai ești interesat. Cea mai bună tehnică pentru a trata un fost partener obsedat este evitarea tuturor tipurilor de comunicare.
  • Este mai bine să nu răspundeți la apelurile, mesajele, e-mailurile etc. Doar ignorați-le sau ștergeți-le.
  • Dacă ex-ul dvs. vă trimite mesaje sau alte articole, nu le acceptați și nu le returnați. Doar scapa de ei.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex pasionat Pas 5
  2
  Îndepărtați ex-ul dvs. din listele de persoane de contact și din prietenii dvs. din rețelele sociale. Rețelele sociale vă pot îngreuna să vă ocupați de un ex-partener obsedat, deoarece acestea creează o rețea vastă de contacte. Ex-ul tău ar putea încerca să comunice cu tine prin profilul tău pe rețelele sociale sau prin orice prieten în comun. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă eliminați ex de pe listele dvs. pe rețelele sociale, deoarece nu doriți să comunicați cu dvs. sau să vedeți profilul lor pe rețelele sociale.
 • Imagine cu titlul Deal cu un iubit Ex obsedat Pasul 6
  3


  Stai departe de fostul tău. Evitarea contactului fizic poate fi o modalitate eficientă de a trata un fost partener obsedat. Dacă nu aveți ocazia să vă vedeți, sperăm că obsesia dumneavoastră va înceta. Poate că acest lucru înseamnă că trebuie să vă schimbați modelele de comportament sau locurile pe care le frecventezi. De exemplu, dacă credeți că vă veți întâlni cu fostul dvs. la o cantină specifică pe care o frecventați, vă recomandăm să găsiți un altul la care să mergeți. Acest lucru poate fi frustrant, dar vestea bună este că veți putea explora noi locuri și să aveți un nou început.
 • Partea 3
  Vă protejează mai mult

  Imaginea intitulată Deal cu un iubit Ex pasionat Pasul 7
  1
  Recunoaște când situația se înrăutățește. Dacă credeți că dacă fostul dvs. partener obsedat a devenit un stalker, situația ar putea fi periculoasă. Când se întâmplă acest lucru, este posibil să trebuiască să căutați ajutor din afară. Hărțuirea este diferită de obsesie, deoarece implică modele prelungite de hărțuire sau hărțuire. Din punct de vedere legal, hărțuirea are loc atunci când cineva (de două ori sau de mai multe ori) se apropie de dvs. sau de contactele dvs. când le-ați cerut să nu facă acest lucru sau atunci când fac amenințări (orale, scrise sau implicite) vă faceți griji despre rănire. Dacă sunteți victimă a hărțuirii, contactați poliția. Hărțuirea este ilegală în diferite orașe. Ex-ul dvs. prezintă semne comune de hărțuire atunci când se comportă în felul următor:
  • Vă urmează
  • Lurk aproape de casa, munca sau alte zone pe care le frecventezi.
  • Instalați echipamente de supraveghere în casa, în mașină etc. sau amenință să o facă.
  • El comunică cu dvs. prin mijloace nepotrivite, cum ar fi chemarea șefului tău pentru a discuta despre relația ta.
  • El vă hărțuiește sau vă hărțuie verbal, vă lasă mesaje obscene sau face orice alt contact inadecvat.
  • Vă hărțuiește pe dvs. sau pe cei apropiați de dvs. prin comentarii pe rețelele sociale, intră fără autorizație în conturile dvs. de rețele sociale sau de e-mail etc.
  • Ți-a rănit animalul.
  • Distruge sau distruge lucrurile tale.
  • Te agat fizic sau sexual.
  • Faceți oricare dintre faptele menționate mai sus împreună cu familia, prietenii, colegii sau alte persoane care vă cunosc.
 • Imaginea intitulată Deal cu un iubit Ex pasionat 8
  2
  Obțineți un ordin de protecție, dacă este necesar. Această comandă este emisă de o instanță pentru a împiedica contactul cu cineva. Dacă fostul dvs. partener încalcă regulile acestui ordin de protecție, poate fi arestat și amendat sau întemnițat. Dacă ex reprezintă orice tip de pericol pentru dvs. sau pentru cei din jurul dvs., contactați autoritățile locale pentru a primi o comandă de protecție. Legile care guvernează aceste comenzi diferă de la un loc la altul, dar puteți afla mai multe despre opțiunile dvs. prin comunicarea cu:
 • poliția-
 • un avocat-
 • un serviciu de asistență juridică -
 • un serviciu comunitar care se specializează în violența domestică.
 • Imagine cu titlul Deal cu pasionat de iubit Ex pasiv 9
  3
  Contactați poliția dacă există semne de amenințare. Indiferent dacă aveți sau nu un ordin de protecție, dacă ex-ul dvs. vă pune în pericol pe voi sau pe cineva apropiat, contactați imediat poliția.
 • Chiar dacă poliția nu crede că situația este o problemă, să fie persistentă în a le permite să știe comportamentul agresor al partenerului tău. Explicați gravitatea situației și menționați orice plângere din trecut.
 • Imagine cu titlul Deal cu un pas îndrăgit de ex pasiune 10
  4
  Trimiteți un raport de poliție ca dovadă. Dacă ex-ul dvs. vă hărțuiește, contactați poliția pentru a vă explica pe deplin ce se întâmplă. Este important să aveți un raport de poliție, care vă poate ajuta dacă trebuie să solicitați mai târziu un ordin de protecție sau taxe legale.
 • Înregistrați comportamentul hărțuitor cât mai bine posibil. Păstrați copii ale hărțuirii e-mailurilor, mesajelor text, posturilor de social media etc. Faceți capturi de ecran ale elementelor, cum ar fi mesajele Facebook sau tweeturile, deoarece utilizatorul le-a putut șterge mai târziu. În cazul în care ex-voastră merge la domiciliu sau la locul de muncă, înregistrați ziua și ora în care faceți acest lucru. Țineți o evidență de fiecare dată când vă hărțuiți, astfel încât să aveți dovezi dacă trebuie să continuați cu o acțiune în justiție.
 • Imaginea intitulată Deal cu un pas îndrăgit de iubit Ex 11
  5
  Obțineți ajutor de la alții. Lăsarea altora să știe situația vă va ajuta să vă protejați. Vă puteți simți jenat sau frică să îi spuneți altora despre un ex-partener hărțuitor, dar prietenii, familia și organizațiile comunitare care vă susțin vor înțelege. De asemenea, vă pot ajuta să acordați atenție oricărui semn pe care ex-ul dvs. încearcă să-l atingă, să vă ofere un loc de ședere dacă doriți să scăpați, să oferiți suport emoțional și ajutor în multe alte moduri.
 • Dacă sunteți preocupat de siguranța dvs. la locul de muncă sau la școală, ar trebui să lăsați un reprezentant al resurselor umane sau un consilier școlar să știe. Majoritatea companiilor au protocoale care vă ajută să vă protejați, cum ar fi furnizarea de personal de securitate care să vă însoțească la mașină sau să vă scoată în evidență dacă ex.
 • Imagine cu titlul Deal cu un pas îndrăgit de iubit Ex 12
  6
  Înțelegeți că nu sunteți de vină pentru această situație. Oricine poate fi o victimă a unui stalker, deci nu este vina dvs. dacă fostul dvs. partener obsedat devine o problemă periculoasă. Chiar dacă simți că ți-ai făcut așa, nu e vina ta că se comportă așa. Prin urmare, contactați autoritățile pentru ajutor.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți o pauzăCum să accepți o pauză
  Cum să-i spui ex-ului că nu vrei prietenia lorCum să-i spui ex-ului că nu vrei prietenia lor
  Cum să-i spui prietenului tău cel mai bun ce-ți placeCum să-i spui prietenului tău cel mai bun ce-ți place
  Cum să nu mai gândiți la exCum să nu mai gândiți la ex
  Cum să arătați un fost partener care vă intereseazăCum să arătați un fost partener care vă interesează
  Cum să alegi partenerul potrivit pentru viațăCum să alegi partenerul potrivit pentru viață
  Cum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relațieCum de a alege un loc bun și cuvintele potrivite pentru a încheia o relație
  Cum să scrieți o scrisoare pentru a încheia o relațieCum să scrieți o scrisoare pentru a încheia o relație
  Cum de a face pe oricine să se îndrăgostească de tineCum de a face pe oricine să se îndrăgostească de tine
  Cum să ignori iubitul tău exCum să ignori iubitul tău ex
  » » Cum să ne ocupăm de un fost partener obsedat

  © 2011—2020 ertare.com