Cum să se ocupe de o anxietate legată de performanța sexuală

Anxietatea legată de performanța sexuală poate afecta atât bărbații, cât și femeile și poate varia de la temeri nejustificate ca urmare a sex (inclusiv sarcina, boli cu transmitere sexuală și de rușine) să se auto-evaluări prea critice (nu vă faceți griji fie sexy, puțin masculin sau feminin, etc.). Ori de câte ori aceste tipuri de gânduri și sentimente de anxietate sunt asociate cu actul sexual și performanțele sexuale, corpul eliberează hormoni de stres care pot interfera cu excitarea sexuală și performanța. Știind cum să spargi ciclul anxietății legate de performanța sexuală poate ajuta cuplul să conducă o viață sexuală mai sănătoasă și să aibă o relație mai fericită.

pași

Metoda 1
Permiteți-vă să vă bucurați de sex

Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 1
1
Discutați cu partenerul dvs. despre anxietate. Lăsați partenerul dvs. să știe ce vă confruntați și să lucrați împreună pentru a găsi o modalitate de a rezolva aceste probleme.
 • Permiteți-vă să fiți vulnerabili. Când observați că partenerul dvs. nu are în mod repetat cel mai rău părerea dvs. atunci când vă aflați în starea cea mai vulnerabilă, începeți să câștigați încredere în relație și în voi înșivă.
 • Imagine cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 2
  2
  Crede-ți partenerul Unii profesioniști din domeniul sănătății consideră că anxietatea legată de performanța sexuală poate avea originea în anxietatea socială. Toate gândurile care sunt de obicei asociate cu anxietatea legată de performanța sexuală (fie că ești conștientă de sine, fie că este un om sau feminin) este redusă la frica de ceea ce cred ceilalți. Deși poate dura mult timp și efort, mergerea la consiliere pentru cupluri sau la consiliere individuală vă poate ajuta să scapați de temerile pe care le simțiți despre dvs. și să vă permiteți să aveți încredere în partenerul dvs.
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 3
  3
  Trebuie să ai încredere în tine. Concentrează-te pe ceea ce-ți place despre tine și corpul tău. Fie că te simți nesigur cu privire la greutatea ta, aspectul sau orice altă caracteristică fizică, experții sugerează că primul pas pentru a depăși problemele legate de stima de sine este de a te accepta ca tine: o ființă umană minunată care merită să fie fericit.
 • Ești mai mult decât o creatură sexuală. Gândiți-vă la calitățile pe care le aveți pe care partenerul dvs. le vede în tine și permiteți-vă să vă simțiți bine că posedați aceste calități.
 • A face cu-sexual-Performance-Anxietate-Pas-4-Version-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 4
  4
  Ține minte cine ești. Una dintre cauzele frecvente ale anxietății legate de performanța sexuală este sentimentul de vinovăție sau sentimentul rău cauzat de lucrurile care apar în fanteziile sexuale. Frica este că aceste fantezii vin să definească acea persoană și să ajungă să le realizeze în viața reală. Experții indică faptul că imaginația despre un anumit act sau chiar o anumită persoană nu înseamnă neapărat că există o dorință deosebită de ao realiza în viața reală.
 • Trebuie să fiți cinstit și cinstit cu partenerul dvs. cu privire la ceea ce vă place și nu vă place și să-l întrebați să facă același lucru.
 • Este bine să ai fantezii și dorințe sexuale. Ambele pot face fanteziile în siguranță, printr-un joc de rol sau prin alte strategii pentru cupluri.
 • Metoda 2
  Modificați modul în care aveți sex

  Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 5
  1
  Respirați adânc în prealabil. Ia-ți un moment să te concentrezi pe respirație înainte de a face sex. Utilizați acel moment pentru a vă limpezi mintea de orice gânduri care vă pot distrage atenția și vă pot provoca mai multă neliniște. Dacă pare posibil să vă eliberați de stresul acelei zile, faceți mai bine sexul o zi mai puțin stresantă. Încercarea de a face acest lucru și a eșua atunci când nu vă puteți clarifica mintea voastră va stresa doar și va provoca mai multă anxietate.
  • Aș putea fi de ajutor medita înainte de a face sex, deoarece se știe că meditația atenuează anxietatea.
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 6
  2
  Ia-ți timp Unii medici și terapeuți de cuplu recomandă să meargă mai încet în jocurile anterioare pentru a vă ajuta să intrați treptat în sex. Concentrați-vă asupra atingerii și mângâirii partenerului, luați-vă timp în preludiu pentru a le face să se simtă confortabil unul cu celălalt și să vă asigurați că satisfaceți nevoile lor. Acest lucru vă poate ajuta să micșorați puțin presiunea.
 • Imaginea cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 7
  3
  Concentrează-te pe partenerul tău. Practicați împlinirea mentală atunci când faceți sex. Gândiți-vă la modul în care vă simte fiecare parte a corpului și la modul în care vă conectați cu partenerul. Vă puteți bucura de jocurile sexuale fără a ajunge la orgasm. Bucurați-vă de timpul petrecut cu partenerul dvs. și permiteți-vă să fiți fericiți în acel moment, indiferent de ce se întâmplă.
 • Nu aveți așteptări Eliminarea așteptărilor legate de sex vă poate ajuta să reduceți puțin presiunea pe care o puteți simți.
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 8
  4


  Comunicați atunci când fac sex. Bucurați-vă de tot ceea ce simțiți cu partenerul dvs. și comunicați cu partenerul dvs. prin ceea ce aveți cu ea. Comunicarea vă poate ajuta să reduceți o mare parte din anxietate și vă pot asigura un sentiment de confort în această experiență.
 • Spune-i că îți place ceva când se întâmplă.
 • Imaginea cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 9
  5
  Când fac sex, stai puțin. Terapeuții sexuali recomandă adesea cuplurile să se abțină de la actul sexual până când persoana afectată își poate depăși anxietatea legată de performanța sexuală. Chiar dacă nu credeți că trebuie să întrerupeți, este important să o faceți din când în când. Aceasta poate scădea puțin presiunea cauzată de anxietatea legată de performanța sexuală.
 • Metoda 3
  Știți când să căutați ajutor profesional

  Imagine cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 10
  1
  Trebuie să cunoașteți semnele de anxietate legate de performanța sexuală. Această anxietate se manifestă în multe feluri. Este important să identificați modul în care această anxietate vă afectează (atât din punct de vedere sexual cât și psihologic) înainte de a putea învăța să vă ocupați de aceasta. Cele mai frecvente semne ale acestui tip de anxietate sunt:
  • Gânduri negative privind relațiile sexuale, performanța sexuală și faptul că sunteți atrăgătoare pentru partenerul dvs.
  • Imaginile mentale ale eșecurilor anterioare care apar în mod constant
  • Dificultatea respirației și imposibilitatea de a vă controla senzațiile corporale
  • Pentru bărbați, imposibilitatea de a avea o erecție datorită unor astfel de gânduri și senzații și, în acest fel, abținerea de a face sex (datorită disfuncției erectile)
  • Lipsa de lubrifiere adecvată la femei
  • Aveți grijă constantă și excesivă pentru performanța sexuală
  • Un ciclu constant legat de faptul că nu faceți această activitate vă slăbește în continuare performanța sexuală
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 11
  2
  Trebuie să știți că medicamentele pe care le luați ar putea fi un factor. Anumite medicamente pe bază de prescripție medicală pot scădea dorințele sexuale ale pacientului sau capacitatea lor de a avea performanțe sexuale bune. Aceste medicamente sunt:
 • Antidepresive (inhibitori special selectivi ai recaptarii serotoninei SSRI), cum ar fi clomipramina, amoxapină, amitriptilină, isocarboxazid, fenelzină, tranilcipromină și fluoxetina
 • Agenți de calmare, cum ar fi tioridazină, fluphenazină, trifluoroperazină și clorpromazină
 • Anumite medicamente anxiolitice (anti-anxietate), cum ar fi diazepam și alprazolam
 • Medicamente pentru tensiunii arteriale, cum ar fi clonidina, labetalolul și metildopa
 • Imagine cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 12
  3
  Discutați cu medicul dumneavoastră. Deși acest tip de anxietate poate fi cu siguranță un factor pentru a nu fi capabil să aibă performanțe sexuale bune sau pentru a nu ajunge la orgasm, ar putea exista unele probleme care stau la baza acestor probleme.
 • Dezechilibrele hormonale pot provoca probleme. Dacă organismul dvs. nu produce niveluri adecvate de hormoni, cum ar fi testosteronul, estrogenul sau progesteronul, este posibil să aveți mai puțină dorință sexuală și o incapacitate de a vă bucura de sex. Acest lucru poate fi foarte problematic la persoanele în vârstă. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evalua nivelul hormonilor.
 • O reducere a fluxului sanguin poate determina o scădere a plăcerii sexuale și incapacitatea de a vă excita.
 • Problemele cronice de sănătate (cum ar fi diabetul, tulburările cardiace și tensiunea arterială ridicată) pot afecta excitarea sexuală și plăcerea.
 • O boală psihică (în special depresia, tulburarea generalizată a anxietății și tulburarea bipolară) poate reduce foarte mult dorințele sexuale ale unei persoane și capacitatea lor de a se bucura de sex.
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 13
  4
  Verificați dacă aveți disfuncție erectilă (ED). Această problemă se manifestă, de obicei, în scăderea dorinței sexuale și incapacitatea de a menține o erecție în timpul sexului, care ar putea fi confundată cu o anxietate legată de performanța sexuală. Aproape jumătate dintre bărbații americani de peste 40 de ani experimentează această problemă Există mai multe cazuri de disfunctie erectila si este important ca converseaza cu medicul dumneavoastră dacă credeți că aveți această problemă, astfel încât să puteți urmări un plan de tratament, medicamente pentru a vă ajuta să obțineți și să păstreze o erecție. Cauzele comune ale acestei probleme sunt:
 • Vasele de sânge distruse sau blocate
 • Deteriorarea nervului
 • Colesterolul ridicat sau tensiunea arterială
 • obezitate
 • Testosteron scăzut
 • Sindromul metabolic
 • Probleme de prostată, inclusiv umflături și cancer de prostată
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 14
  5
  Vezi dacă treceți prin menopauză. Debutul menopauzei, care reduce producția de estrogen în organism, poate provoca mai puțin dorința sexuală și schimbări în starea de spirit care ar putea fi confundate cu anxietatea legată de performanța sexuală. Cele mai multe femei trec prin menopauză la un moment dat în viața lor între 48 și 55 de ani, deși unele femei o pot experimenta înainte de vârsta de 40 de ani, care se numește menopauză prematură.
 • Consultați medicul dacă credeți că simptomele menopauzei vă afectează viața sexuală. Anumite medicamente sunt disponibile (inclusiv terapiile cu estrogen și testosteron) și pot îmbunătăți dorința sexuală și permit pacienților să se bucure din nou de sex.
 • Image cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 15
  6
  Găsiți un terapeut de sex. Găsirea unui profesionist vă poate elibera de orice anxietate pe care o aveți. Puteți vedea un terapeut în mod individual sau ca un cuplu.
 • Un terapeut ar putea chiar să vă ajute să identificați problemele pe care nu le știați că le-ați avut. Acesta este motivul pentru care perspectiva unui profesionist poate fi foarte utilă.
 • Un terapeut vă poate oferi câteva sfaturi și tehnici pe care le puteți efectua pentru a scădea anxietatea și pentru a vă îmbunătăți performanța sexuală.
 • Imaginea cu titlul Deal cu anxietate de performanță sexuală Pasul 16
  7
  Utilizați terapia cognitiv-comportamentală (CBT). Unii oameni pot prezenta o anxietate legată de performanța sexuală din cauza factorilor psihologici. CBT este procesul prin care un terapeut poate explora trecutul traumatic al unei persoane, lucrând asupra modului în care trecutul afectează persoana și modul în care se separă de senzațiile și emoțiile neplăcute.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să diagnostichezi dependența de sexCum să diagnostichezi dependența de sex
  Cum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexualeCum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexuale
  Cum să discutați cu partenerul dvs. despre tulburarea sexualăCum să discutați cu partenerul dvs. despre tulburarea sexuală
  Cum se face meditația sexualăCum se face meditația sexuală
  Cum să identificați semnele de infecție sexuală a penisuluiCum să identificați semnele de infecție sexuală a penisului
  Cum să tratăm disfuncția sexuală femininăCum să tratăm disfuncția sexuală feminină
  Cum de a crește dorința sexuală la bărbațiCum de a crește dorința sexuală la bărbați
  Cum să crești libidoul femininCum să crești libidoul feminin
  Cum să înțelegi oamenii asexuațiCum să înțelegi oamenii asexuați
  Cum să rezist mai mult în pat în mod naturalCum să rezist mai mult în pat în mod natural
  » » Cum să se ocupe de o anxietate legată de performanța sexuală

  © 2011—2020 ertare.com