Cum să se ocupe de un vecin zgomotos

Vecinii zgomotoși pot fi uneori iritanți, deranjând somnul și activitățile obișnuite. Este posibil ca aceștia să nu fie conștienți de faptul că sunt o provocare, deci, de obicei, este mai bine să începeți să fiți politicoși cu ei. Dacă acest lucru nu funcționează după câteva încercări, va trebui să luați măsuri mai puternice. Vecinii voștri vă vor mulțumi!

pași

Metoda 1
Rezolvați probleme direct cu vecinii

Imagine cu titlul Deal cu un vecin zgomot Pas 1
1
Discutați cu vecinul despre problema zgomotului. Abordați într-o manieră calmă și amabilă pentru a vă exprima plângerea. Rugați-l să nu facă așa de mult zgomot și să elaboreze un plan împreună cu ajutorul lui pentru a rezolva această problemă.
 • Apropiați vecinul în mod calm pentru a discuta problema. Dacă nu v-ați întâlnit niciodată personal sau nu ați vorbit, introduceți-vă. Puteți spune următoarele: "Bună, sunt Mario. Locuiesc în casa adiacentă și împărțim peretele.
 • Adresați-vă problema zgomotului care vă deranjează, dar faceți-o în cel mai respectuos mod posibil pentru a evita să vă ofenseze vecinul. Spuneți ceva de genul "nu sunt sigur dacă știți, dar pereții sunt foarte subțiri, astfel încât puteți auzi multe. Nu mă lasă să dorm noaptea.
 • Imagine cu titlul Deal cu un vecin zgomot Pas 2
  2
  Spuneți vecinului dvs. cât de mult zgomot vă face să vă afecteze. Ați putea fi student, aveți copii mici sau rude în vârstă la domiciliu, care nu pot suporta zgomotul excesiv. Ajută-l să înțeleagă de ce ar trebui să fie mai puțin zgomotos.
 • De exemplu, dacă sunteți student, explicați vecinului dumneavoastră că aveți nevoie de liniște și pace pentru a studia noaptea târziu. Fii sincer și spune ceva de genul "Nu vreau să stric noaptea, dar ar fi uimitor dacă ai putea face mai puțin zgomot între orele 10:00. m. și 3 a. m. Acestea sunt orele pe care le studiez de obicei.
 • O altă modalitate de a vă confrunta vecinii cu privire la zgomotul pe care îl generează este să menționați membrii familiei dvs. care sunt afectați. Fii sincer și spune ceva de genul "Am un copil și chiar dacă iubesc rock, fiul meu are o perioadă dificilă de a adormi cu tot zgomotul. Vă rog să vă reduceți volumul, vă rog? Sanctitudinea mea îți va mulțumi.
 • Imagine cu titlul Deal cu un vecin zgomot Pas 3
  3
  Evitați utilizarea confruntării ca modalitate de a începe o conversație. Nu dați vina sau acuzați și, cu siguranță, nu vă amenințăți vecinul. Dacă acționați agresiv, este posibil ca acesta să acționeze la fel cu dumneavoastră. Amintiți-vă că obiectivul dvs. este de a găsi o soluție, nu o confruntare ostilă.
 • Evitați utilizarea vinovata ca si „tu“ sau „nevoie“, în loc de concentrându-se pe ceea ce simți limba și modul în care îl transmite aproapelui tău. Cu toate acestea, faceți-o după ce evenimentul zgomot a luat sfârșit - nu încercați niciodată să aveți o conversație rațională în mijlocul acestuia.
 • Evitați apropierea de vecinul dvs. cu o atitudine furioasă sau dezgustată. Dacă credeți că sunteți prea iritat pentru a avea o conversație productivă și matură, amânați conversația pentru un alt moment când sunteți mai calm.
 • Imagine cu titlul Deal cu un vecin zgomot Pas 4
  4
  Sugerează încheierea unui acord. Ar putea vecinul tău să mențină volumul scăzut înainte sau după anumite ore ale zilei? Ai putea sau vecinul tău să folosiți aparate auditive pentru a minimiza zgomotul? Respectați procedurile legate de reclamațiile de zgomot pe care le-a înființat clădirea dvs. pentru a ghida implementarea acordului.
 • Verificați regulile complexului de apartamente sau zona rezidențială în care locuiți. Cereți vecinilor dvs. să respecte orele stabilite.
 • Dacă nu știți sigur cum să ajungeți la un acord cu vecinul dvs., folosiți regulile de dezvoltare ca ghid pentru a rezolva problema.
 • Imagine cu titlul Deal cu un viu zgomot Pas 5
  5
  Scrie o scrisoare Dacă problema persistă, scrieți o scrisoare aproapelui. Deși poate părea oarecum formală, poate fi o modalitate clară și eficientă de a comunica reclamația dvs. într-un mod cât mai puțin agresiv posibil.
 • Luați ceva timp pentru a scrie scrisoarea. La fel ca și contactul inițial, să fii politicos și obiectiv. Indicați rezultatul pe care îl căutați cu depunerea reclamației.
 • Păstrați o copie a scrisorii ca parte a înregistrării scrise a acțiunilor pe care le-ați întreprins pentru a rezolva problema.
 • Imagine cu titlul Deal cu un vecin zgomotos Pas 6
  6
  Luați notă de toate interacțiunile pe care le aveți. Înregistrați rezultatul conversației cu cât mai multe fapte și detalii pe care le puteți aminti și faceți-o imediat. În acest fel, puteți arăta că ați încercat să rezolvați problema singură.
 • Note detaliate despre acțiunile dvs. vă pot ajuta în cazul în care problema este recurentă sau trebuie să depuneți o reclamație formală mai târziu. De asemenea, este util să scrieți datele și orele, precum și să aveți copii tangibile ale conversațiilor (mesaje text, e-mailuri sau litere).
 • Metoda 2
  Găsiți o soluție la problema zgomotului cu ajutorul autorităților

  Imaginea intitulată Deal cu un vecin zgomotos Pasul 7
  1
  Solicitați ajutorul unui mediator. Dacă vă dați seama că nu puteți rezolva singură problema, căutați ajutorul unei persoane terțe. În mod ocazional, un membru al consiliului de administrație sau administratorul clădirii poate facilita conversația și poate împiedica escaladarea conflictului dintre dvs. și vecinul dumneavoastră.
  • Dacă clădirea nu are proceduri de mediere, discutați cu proprietarul despre această problemă.
  • Proprietarul va acționa ca mediator și vă va notifica plângerile către vecin, dar într-un mod anonim, uneori cu o mustrare oficială.
 • Imaginea intitulată Deal cu un vecin zgomotos 8


  2
  Dacă metodele de mai sus nu au funcționat, contactați autoritățile locale. Unele locuri nu au opțiunea de a apela poliția în cazurile care nu reprezintă o urgență. În aceste cazuri, puteți găsi probabil un număr local de telefon pentru cazurile care nu sunt de urgență pe Internet.
 • Când apelați acest număr, spuneți operatorului adresa exactă. Dacă locuiți într-un complex de apartamente, dați adresa completă, inclusiv numărul departamentului. Dacă comunitatea dvs. este împrejmuită, fiți pregătit să furnizați informații despre codul de acces.
 • Oferiți o scurtă descriere a faptelor. Spuneți operatorului ce se întâmplă acum. Puteți spune următoarele: "Vreau să depun o plângere de zgomot cu unul dintre vecinii mei care are o petrecere fără respectarea regulilor comunității noastre".
 • Dacă doriți să rămână anonime pentru a proteja împotriva oricărei posibile represalii, spune operatorul pe care nu doriți să vină poliția ia legătura cu tine. Ei vor contacta vecinul din cauza plângerii, dar vă vor lăsa în afara problemei și nu vă vor dezvălui identitatea.
 • Imaginea intitulată Deal cu un vecin zgomot Pasul 9
  3
  Includeți poliția în problemele dvs. cu vecinii zgomotoși. Dacă dvs., vecinii și proprietarul proprietății ați rezolvat problemele de zgomot, nu solicitați ajutorul poliției. Totuși, dacă nu credeți că ați avut mult succes în rezolvarea problemei la nivel intern, contactați ofițerii de poliție.
 • Numerele de urgență sunt doar pentru situații de urgență, nu pentru o luptă cu câteva lovituri. Apelați ofițerii de poliție dacă există o petrecere tare sau o trupă care se joacă în toate orele nopții.
 • Este esențial să chemați poliția doar în situațiile în care nepoliticoasa va urma atunci când ajungeți. În caz contrar, contactați linia pentru situații care nu reprezintă o situație de urgență.
 • Imagine cu titlul Deal cu un pas vecin zgomotos 10
  4
  Adoptarea măsurilor legale. Măsurile legale ar trebui să fie ultima soluție după ce au încercat toate căile posibile pentru a ajunge la o soluție fără succes. Utilizați notele pe care le au în timpul indiscrețiile din trecut cu vecinii pentru a avea documente care să vă susțină cazul civile la instanța mică revendicări.
 • Vedeți-vă vecinul în instanță pentru daune financiare sau depuneți un ordin judecătoresc pentru a înceta să faceți zgomot.
 • Poate fi dificil să depuneți o cerere de zgomot deoarece determinarea acestui tip de deteriorare este foarte subiectivă. Dacă totuși doriți să o încercați în tribunalele de reclamații mici, utilizați înregistrarea pe care trebuie să o luați din primii pași. Aceasta arată că există un zgomot excesiv și deranjant produs în mai multe rânduri de vecinul căruia îi cere.
 • Arătați că l-ați cerut să renunțe la acțiunile sale în mai multe rânduri fără succes. Prezentați dovezi privind implicarea poliției, precum și interacțiunile cu vecinul dvs., fără a obține o soluție eficientă a problemei.
 • Metoda 3
  Evitați vecinii zgomotoși

  Imaginea intitulată Deal cu un pas vecinic zgomotos 11
  1
  Trăiește într-un departament care se află la ultimul etaj al clădirii. În general, prețul va fi mai mare, dar poate fi cel mai eficient mod de a evita vecinii zgomotoși. Sunetul nu afectează apartamentele situate la etajul superior, la fel ca și cele situate la parter. Luați în considerare această posibilitate atunci când căutați un departament.
 • Imaginea intitulată Deal cu un pas vecinic zgomotos 12
  2
  Verificați cartierul unde intenționați să închiriați sau să cumpărați o casă. Aruncând o privire la cartierul în care intenționați să trăiți înainte de a cumpăra o locuință este cel mai bun mod de a obține o idee despre nivelul de zgomot pe care îl veți experimenta. Acordați atenție mediului înconjurător.
 • Pe stradă, în cazul în care aveți de gând să trăiască, verificați dacă există un coș de baschet, o rampă pentru skateboard-uri sau alte echipamente care creează o mulțime de zgomot sau au copii care le întâlnesc turbulenți în zonă.
 • Evitați străzile în care există stații de autobuz, intersecții cu semne de oprire, un club, un lot gol sau o casă de reabilitare în apropiere. Cu alte cuvinte, evitați locurile aglomerate cu trafic intens.
 • Imaginea intitulată Deal cu un vecin zgomotos 13
  3
  Spuneți proprietarului în prealabil că liniștea este un factor important pentru dvs. Când căutați un loc de trăit, spuneți proprietarului că este important să trăiți într-o clădire relativ liniștită.
 • Cântăriți dispoziția proprietarului pentru a vă satisface preferințele personale. Dacă încercați din greu să vă oferiți un loc liniștit, este un indicator excelent că sunteți dispus să vă asigurați că vă simțiți confortabil.
 • Dacă auziți fraze tipice, cum ar fi "Aceasta este o clădire pentru tineri", fiți pregătiți să fiți înconjurați de unele partide universitare. Dacă te descurajează și nu vrei să trăiești într-un loc în care ar putea să existe mult zgomot, ar fi mai bine să cauți altă casă.
 • Imaginea intitulată Deal cu un vecin zgomotos 14
  4
  Căutați alte metode pentru a reduce nivelurile de zgomot. Chiar dacă depuneți eforturi mari pentru a evita zgomotele intense sau vecinii zgomotoși, realizarea acesteia poate fi în continuare dificilă și iritantă în orice moment. O construcție ar putea fi făcută dintr-un moment în altul sau un vecin ar putea insista să coste gazonul la 9 a. m. o sâmbătă
 • Cumpărați o pereche de căști de anulare a zgomotului sau o mașină de zgomot alb pentru a reduce nivelul de zgomot pe care îl poate absorbi casa dvs.
 • O altă modalitate de a absorbi sunetul și de a reduce impactul acestuia este prin instalarea capcanelor de bas sau a altor materiale pentru a absorbi sunetul din pereți.
 • sfaturi

  • Dacă și vecinii sunt chiriași, trimite copii ale corespondenței, precum și orice plângere la proprietarul sau administratorul de proprietate. Zgomotul, mai ales în momente nepotrivite, pot merge împotriva contracte de închiriere și standardele de construcție ca și cele produse în orașe, și ar putea fi utile pentru a atrage atenția.
  • Fii calm și fii rezonabil. În acest fel, veți avea mai multe șanse de a calma situația și de a evita conflictele.
  • Nu încerca să fii erou. Încearcă să vorbești cu vecinul tău beat la 3 a. m. Nu este niciodată o idee bună, deoarece ar putea exacerba problema în loc să o reducă.
  • Încercați să vă întâlniți vecinii (zgomotoși sau nu) înainte de a exista o problemă. Acest lucru vă va ajuta să comunicați cu aceștia în cazul în care există o problemă.
  • Cereți sprijinul altor vecini. Cel mai probabil, nu sunteți singurul care este deranjat de zgomot. Dacă ajungeți la punctul de a face o plângere oficială, solicitați sprijinul vecinilor dvs. pentru a vă acorda mai multă importanță.
  • Dacă se produce un zgomot excesiv de peste 10 p. m., puteți adopta măsuri legale.
  • Utilizați logica pentru a determina măsurile corespunzătoare de urmat. Dacă vă cereți politicos să reduceți zgomotul lucrat pentru dvs., un fel de memento din când în când ar putea fi tot ce aveți nevoie. Dacă v-ați simțit amenințat sau vecinul vostru a devenit agresiv când ați cerut acest lucru, ar fi mai bine să contactați direct autoritățile.

  avertismente

  • Cereți-le să vă mențină anonimatul atunci când faceți o plângere formală. Chiar și oamenii rezonabili pot încerca să se răzbune atunci când se confruntă cu autoritățile.
  • Atât de tentantă, cum pare să se răzbune, probabil că nu are rezultate bune, mai ales pe termen lung. Pornirea muzicii sau deteriorarea proprietății altcuiva te face doar o parte din problemă.
  • Dacă bănuiți că zgomotul poate fi însoțită de violență în familie sau că cineva este în pericol, contactați imediat poliția și face clar preocuparea ta. Nu încercați să fiți politicoși prin faptul că vă rămâneți departe de drum.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să detectați și să rezolvați probleme legate de serviciile de bandă largăCum să detectați și să rezolvați probleme legate de serviciile de bandă largă
  Cum să eliminați zgomotul de fond cu AudacityCum să eliminați zgomotul de fond cu Audacity
  Cum să găsești Yoshi în Super Mario 64Cum să găsești Yoshi în Super Mario 64
  Cum se face trecerea vecinilor în Animal CrossingCum se face trecerea vecinilor în Animal Crossing
  Cum să spionezi veciniiCum să spionezi vecinii
  Cum să te descurci cu poliția când te bat la ușă la o petrecereCum să te descurci cu poliția când te bat la ușă la o petrecere
  Cum să faci cainele vecinului să se oprească să latreCum să faci cainele vecinului să se oprească să latre
  Cum să ții câinii din gazonCum să ții câinii din gazon
  Cum să țineți pisicile departeCum să țineți pisicile departe
  Cum să dormi cu mult zgomotCum să dormi cu mult zgomot
  » » Cum să se ocupe de un vecin zgomotos

  © 2011—2020 ertare.com