Cum să ne ocupăm de un prieten posesiv

Deși este minunat să te simți iubit și prețuit, există o linie foarte subțire între comportamentul iubitor și comportamentul posesiv. Dacă simțiți că prietenul dvs. este sau devine posesiv, ar trebui să abordați problema cât mai repede posibil. Deși comportamentul posesiv provine de obicei din stima de sine scăzută, un prieten posesiv va reflecta acele sentimente din tine. Un prieten posesiv ar putea face dificil pentru tine să-ți formezi propria părere și sentimente și te-ar putea face să te simți rău pentru a conduce o viață fără a fi dependent de el. Te-ar putea opri să-ți vezi prietenii și îți poți controla viața puțin câte puțin. Dacă nu o opriți, acest comportament este posibil să se înrăutățească - totuși, există modalități prin care să puteți trata un prieten posesiv.

pași

Metoda 1
Fixați o relație cu un prieten posesiv

Imaginea intitulă Fă-ți prietenul să te simți fericit Pasul 6
1
Descrieți-vă sentimentele Este posibil ca iubitul tău să nu știe că comportamentul lui ți se pare posesiv. Poate că este prima lor relație sau poate că ultima lor iubită sa comportat diferit decât tine. Este posibil să treceți printr-un timp dificil în viața voastră, ceea ce vă face să vă apropiați de el mai mult decât doriți. Vorbind despre dorințele și nevoile dvs. în relație este întotdeauna un loc bun pentru a începe.
 • Începeți prin a da exemple, cum ar fi "Când mă suni de mai multe ori când sunt cu prietenii mei, încep să simt că nu ai încredere în mine" sau "Mă îngrijorează cu adevărat când nu vorbești cu mine după ce ies cu prietenii mei".
 • Furnizați cazuri specifice de momente când ați simțit că sunteți posesiv, cum ar fi: "M-am simțit foarte supărat când eram la meciul de fotbal și mi-ai făcut legea de gheață după ce am jucat potcoave cu prietenii colegi".
 • Evitați insultele - de exemplu, nu o numiți "posesivă". Dimpotrivă, i-ai putea spune că ai simțit că comportamentul lui era prea posesiv și că te-ai simțit sufocat. Insultele pot duce la o discuție, dar exprimarea sentimentelor tale nu.
 • Calm-jos-la-Gelos-Girlfriend-Pas-5-Version-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Calm Down o prietena gelos Pasul 5
  2
  Vorbește despre comportamente care ți se par inacceptabile. Trebuie să fie o conversație explicită și privată în care să puteți vorbi deschis despre tipurile de comportament pe care nu doriți să-l tolerați într-o relație. Acestea ar trebui să fie limitate la problemele cu care nu sunteți dispuși să vă dați. Iată câteva exemple de comportamente pe care le considerați inacceptabile:
 • cereți-vă să nu mai mergeți cu prietenii, în special cu bărbații, pentru nici un motiv bun -
 • să vă spun ce să purtați sau să faceți un comentariu dacă simțiți că purtați haine "necorespunzătoare"
 • vă sună sau vă trimite mesaje text în mod constant, atunci când sunteți departe de el -
 • verificați telefonul mobil, e-mailul sau articolele personale -
 • cereți explicații pentru fiecare mișcare pe care o faceți pe parcursul zilei -
 • te face să te simți vinovat de schimbarea planurilor pentru un motiv valabil -
 • vă dau ultimatumuri sau vă amenință dacă nu vă dedicați suficient timp.
 • Imaginea intitulată Deal cu o persoană gelos Pas 5
  3
  Explicați ce aveți nevoie din relația. Este posibil ca prietenul tău să nu știe de ce ai nevoie în mod special din relație, deci este important să comunici cu el. Acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți comportamentul posesiv.
 • Explicați-vă că trebuie să conduceți și o viață independentă. Spuneți prietenului dvs. că, deși vă place să petreceți timp cu el, este important să petreceți timp și cu prietenii și familia. Conducerea unei vieți în afară de cuplu este o parte foarte importantă a unei relații sănătoase. De asemenea, îl încurajați să petreacă mult timp cu prietenii și familia fără tine.
 • Spune-i că vrei să am încredere în tine. Așa cum ai încredere în el, trebuie să ai încredere în tine. Acesta este pilonul relațiilor sănătoase.
 • Să negociezi niște reguli ale relației - de exemplu, ambii ar trebui să aibă permisiunea de a petrece timp cu prietenii de sex opus - totuși, ei sunt de așteptat să fie complet cinstit, credincios și monogam.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă prietenul dvs. gelos Pasul 2
  4
  Vorbește despre angajamentul tău față de relație. În general, comportamentul posesiv provine de la stima de sine scăzută și de nesiguranță. Dacă comportamentul posesiv al prietenului tău este ușor, poate fi demn de reținut faptul că ești angajat în relație și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la intențiile tale.
 • Afirmațiile verbale sunt o modalitate puternică de ai liniști. Un simplu "te iubesc și numai pe tine" poate deseori rezolva problema.
 • Imagine intitulată Opriți să fii gelos Pasul 2
  5
  Include-l în planurile cu prietenii tăi. Adesea, posesivitatea lui va veni atât din gelozie, cât și din nesiguranța lui. Includerea prietenului tău în unele activități ale grupului tău îl poate ajuta să se simtă mai confortabil cu viața pe care o conduci atunci când nu este în jurul tău.
 • În special, poate fi util ca prietenul tău să-ți cunoască prietenii de sex masculin. S-ar putea să vă simțiți inconfortabil de faptul că petreceți timp cu alți copii. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru tine să nu mai petreci timp cu ei - în schimb, ia-ți prietenul să-i arate că nimic nu amenință relația ta.
 • Imaginea intitulată
  6
  Acordați-vă relației timpul să se vindece. După ce ai vorbit cu iubitul tău și ai explicat sentimentele negative pe care le-ai avut despre relație, emoțiile tale se pot intensifica. Acesta este momentul potrivit pentru a lua puțin timp și a reflecta asupra a ceea ce au vorbit înainte de întâlnire și de a încerca să conducă o relație mai fericită și mai sănătoasă decât în ​​trecut.
 • Trebuie să știți că progresul necesită timp. Prietenul tău nu se va schimba peste noapte. Trebuie să fiți dispuși să petreceți timp și efort pentru ca aceste schimbări în comportamentul posesiv să apară.
 • Nu ezita să-i spui când își revine la comportamentul posesiv. Nu-l lăsa să scape cu el atunci când se comportă posesiv. Dimpotrivă, vorbește imediat despre comportamentul său și explică cum te face să te simți.
 • Încurajați-l când iubeste fără a fi posesiv. Când te comporți într-un mod pe care îl prețuiești, spune-le. Acest lucru îl va face să se comporte mai des în acest fel.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă prietenul dvs. gelos Pasul 8
  7


  Trebuie să fiți realistă dacă merită să vă stabiliți relația. Dacă prietenul tău dorește să-și schimbe comportamentul și este dispus să-ți respecte sentimentele și să asculte ceea ce ai nevoie de relație, poți fi dispus să dai relației o altă șansă. Cu toate acestea, dacă vă simțiți deprimat, speriat, anxios sau înspăimântător, trebuie să încheiați relația.
 • Ține minte că, indiferent cât de mult vrei să-l schimbi, nu poți. Trebuie să fiți dispuși să inițiați și să efectuați schimbarea comportamentului dumneavoastră.
 • Metoda 2
  Ieșiți din situație

  Imagine intitulată Break Up With a Friend Possessive Pasul 28
  1
  Pregătește-te să termini cu prietenul tău posesiv. Dacă comportamentul posesiv al prietenului dvs. se înrăutățește sau este deja la niveluri îngrijorătoare, este important să recunoașteți că probabil nu îl puteți schimba, cel puțin nu fără un ghid profesionist. Dorința dvs. de a vă controla partenerul poate fi parte a personalității dvs., dar nu este ceva cu care trebuie să vă ocupați. Apoi, e timpul să capăt relația
  • Planificați ceea ce doriți să spuneți. Amintiți-vă că opinia dvs. contează și că meritați să fiți auzită. Nu lăsați vouă prietenul posesiv să vă învinovățească: amintiți-vă că voi sunteți cel care va încheia relația și că o veți face pentru motive valabile și juste.
 • Imagine cu titlul Break Up a Couple Step 16
  2
  Se termină cu el. Separările nu sunt niciodată ușoare și pot fi foarte dificile dacă sunteți persoana controlată într-o relație posesivă.
 • Alege un loc și o oră pentru a-ți termina prietenul. Deși este de obicei cel mai bine să se termine față în față, un prieten posesiv se poate comporta într-un mod prea sensibil sau violent.
 • Un loc public aglomerat ar putea fi cel mai sigur loc pentru a-l termina dacă simțiți cumva îngrijorat de reacția posibilă a prietenului tău.
 • Împărtășiți-vă intenția de a vă încheia prietenul posesiv cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei. Cereți-i acestei persoane să ceară să termini cu prietenul tău.
 • Spune-i să te lase să vorbești. Trebuie să-i poți spune ce vrei să spui fără a fi întrerupt. Trebuie să vă asculte, atâta timp cât îl întrebați într-un mod controlat și educat.
 • Nu stai mult cu el. După ce i-ați spus ce aveați de spus și dându-i posibilitatea de a vă răspunde, retrageți-vă de la situație. Dați-i timp să se calmeze înainte de a comunica din nou cu el.
 • Imaginea intitulată Spot a Sociopath Step 7
  3
  Pregătește-te pentru o reacție violentă posibilă. Dacă prietenul tău ar fi posesiv atunci când au plecat, este foarte probabil să se comporte așa, atunci când termină. Pregătirea pentru acest lucru v-ar putea ajuta să vă ocupați de comportamentul dvs. atunci când va veni timpul până la sfârșit.
 • Trebuie să fii atent cu încercările lui de a te face să te simți rău, ca să rămâi cu el. V-aș putea spune ceva de genul "Amintiți-vă când mergem pe plajă la răsăritul soarelui?" Sau vă poate da o amenințare mai puternică, ca și cum ați termina propria viață. Important este că recunoașteți că este o manipulare emoțională și că nu trebuie să o tolerați.
 • În cazul în care ex-iubitul tău amenință să se rănească pe el însuși sau pe alții, este esențial să lăsați pe cineva să știe imediat. Apelați linia de urgență dacă credeți că o altă persoană ar putea fi în pericol.
 • Urmați-vă instinctele Indiferent de reacția prietenului dvs., amintiți-vă că ați luat decizia înțeleaptă de a pune capăt unei relații nesănătoase.
 • Imaginea intitulată
  4
  Obțineți sprijin din partea prietenilor și a familiei. Ar trebui să cereți ajutorul sau sprijinul de la prietenii și familia voastră adevărate în tot ceea ce aveți nevoie. Poate că trebuie să vă confirmați decizia de a vă încheia relația sau să vă reamintiți de anumite comportamente îngrijorătoare ale fostului dvs. prieten.
 • Re-comunicarea cu persoanele pe care ai fi putut să le îndepărtezi în timpul relației cu prietenul tău posesiv poate fi o modalitate utilă de a continua după o relație nesănătoasă.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o depresiune Pasul 16
  5
  Primiți ajutor profesional dacă este necesar. Poate fi dificil să ieși dintr-o relație posesivă. Cu toate acestea, teama de singurătate nu este un motiv suficient pentru a rămâne cu cineva pe care simțiți că îl controlați. Un consilier vă poate ajuta să vă ocupați de orice sentiment negativ pe care îl simțiți și vă poate ajuta să faceți față durerii unei separări.
 • Vorbind în detaliu despre relația dvs. poate fi un mod sănătos de a accepta faptul că comportamentul partenerului dvs. nu a fost corect.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o depresiune Pasul 5
  6
  Acordați-vă timp pentru vindecarea rănilor. Fie că a fost o relație bună sau rea, separarea nu este niciodată ușoară. Se recomandă să vă luați timp singur înainte de a începe o altă relație. Când sunteți pregătiți, acestea sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a continua și a lăsa în urmă relația pe care ați avut-o cu acel iubit posesiv:
 • Reflectați pe partea pozitivă și pe partea negativă a relației. Este important să recunoașteți că au trecut și vremurile bune, nu doar momentele rele. Nu ai pierdut timpul pe care l-ai dedicat acestei relații - dimpotrivă, ți-a servit ceva: te-a învățat ce nu vrei de la un cuplu.
 • Învață să recunoști la timp semnalele unui prieten posesiv. Data viitoare vă veți simți mai familiarizați cu semnele de avertizare ale geloziei și comportamentului posesiv. Veți fi mai conștienți de acest lucru cu următoarea persoană pe care o părăsiți.
 • Amintiți-vă să vă iubiți. Dacă relația dvs. a afectat stima de sine, încrederea în sine sau stima de sine, faceți puțin timp să le recuperați. Timpul petrecut împreună cu prietenii, învățarea unui nou hobby sau căutarea unui anumit confort în locul preferat reprezintă modalități bune de a vă reconecta în interiorul ființei voastre.
 • Dacă aveți de gând să începeți o altă relație, faceți-o cu grijă și precauție. Utilizați lecțiile învățate în relația dvs. anterioară și aplicați-le pentru a dezvolta o relație fericită și sănătoasă cu persoana următoare atunci când timpul este corect.
 • sfaturi

  • Este foarte probabil că suferiți de o tulburare numită anuptafobia, care este, frica ca pleci sau ca nu te poti casatori cu tine. În acest caz, vă puteți recomanda să mergeți la un psiholog pentru a oferi îndrumări în acest sens. Acest lucru este foarte frecvent, mai ales dacă aveți peste 30 de ani.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a ajuta pe cineva cu stima de sine scazutaCum de a ajuta pe cineva cu stima de sine scazuta
  Cum să te comporți când îți plac iubitul celui mai bun prieten al tăuCum să te comporți când îți plac iubitul celui mai bun prieten al tău
  Cum să obțineți un prieten gay (pentru fete)Cum să obțineți un prieten gay (pentru fete)
  Cum să-i spui partenerului că merge foarte repedeCum să-i spui partenerului că merge foarte repede
  Cum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tăuCum să oprești lupta cu cel mai bun prieten al tău
  Cum să ignori iubitul tău exCum să ignori iubitul tău ex
  Cum să faci față cu prietenii falsiCum să faci față cu prietenii falsi
  Cum să te descurci cu prietenii otrăvițiCum să te descurci cu prietenii otrăviți
  Cum să te ocupi de băiatul tău timidCum să te ocupi de băiatul tău timid
  Cum să te ocupi de un prieten gelos care aplică legea ghețiiCum să te ocupi de un prieten gelos care aplică legea gheții
  » » Cum să ne ocupăm de un prieten posesiv

  © 2011—2020 ertare.com