Cum să te ocupi de un prieten mincinos

Poate fi greu să te recuperești după ce afli că iubitul nostru ne-a mințit. De fapt, multe relații suferă de minciuni sau adevăruri exagerate de la început, când o persoană încearcă să-i impresioneze pe celălalt. Cu toate acestea, dacă iubitul tău se află mereu în locul tău, ar trebui să identifici când se află, să te gândești la ce te poate mânca și să-i răspunzi minciunile în mod clar și cinstit. Dacă prietenul tău ține minte pentru tine, chiar și atunci când l-ai confruntat deja, poți să te gândești dacă există unele probleme în relația ta care sunt mai mari decât câteva minciuni.

pași

Partea 1
Identificați când mintea dvs. vă este mincinoasă

Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 1
1
Acordați atenție limbajului corpului dumneavoastră. Potrivit specialiștilor comportamentali, oamenii care au tendința de a expune anumite indicații ale limbajului corporal. Căutați aceste indici de limbaj corporal pentru a stabili dacă prietenul dvs. vă minte. De exemplu:
 • Prietenul tău și-ar putea zgâria nasul de multe ori și ar putea deveni roșu. Acest lucru este cunoscut sub numele de semnalul Pinocchio: minciuna cauzeaza celulele sa elibereze histamina, care determina persoana sa-si scarpine nasul si sa se umfle.
 • Prietenul dvs. poate, de asemenea, să aibă semne de negare, cum ar fi acoperirea sau acoperirea gurii și frecarea sau punerea mâinii peste ochi, nas sau urechi. De asemenea, puteți evita contactul vizual cu dvs. sau transformarea capului sau a corpului într-o parte când vorbiți cu dvs.
 • Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 2
  2
  Ascultați vocea voastră. S-ar putea să observați că tonul obișnuit de voce al prietenului dvs. se schimbă atunci când spune o minciună. De asemenea, puteți bâzâi, puteți întrerupe o perioadă lungă de timp sau puteți avea intonări neobișnuite. De asemenea, o schimbare bruscă a modelelor de pronunție atunci când vorbești despre un anumit subiect, persoană sau eveniment ar putea fi un semn că spui o minciună.
 • Image cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 3
  3
  Luați în considerare alegerea cuvintelor și a limbii. Similar cu efectul Pinocchio care se manifestă în aspectul fizic, prietenul dvs. ar putea demonstra și un efect Pinocchio în alegerea cuvintelor sale. Adesea oamenii care tind să folosească mai multe cuvinte când fac acest lucru într-un efort de a ascunde minciuna sau de a distrage cealaltă persoană.
 • Conform unui studiu realizat de Harvard Business School (Harvard Business School), mincinosii tind să folosească cuvinte rele atunci când vorbesc ca ei se concentrează atât de mult pe minciuna că au uitat să utilizeze termeni adecvați sau o limbă curată.
 • Prietenul tău ar putea folosi și a treia persoană atunci când se află pentru a se distanța de minciuna pe care o spune și ar putea încerca să schimbe subiectul imediat după aceea pentru a nu atrage atenția.
 • Partea 2
  Răspunde minciunilor prietenului tău

  Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 4
  1
  Rețineți că există trei motive pentru care minciună. În timp ce oamenii pot muri din mai multe motive diferite, în general, cineva spune minciuni să ascundă ceva de la o altă persoană, să rănească o altă persoană sau să arate mult mai bine decât este cu adevărat. Ar putea fi util să vă gândiți la ce motiv ar putea motiva prietenul tău să te mintă.
  • Dacă prietenul tău minte să ascundă ceva de la tine, ar fi util să te adresezi minciunii sale ca o modalitate de a descoperi un adevăr pe care îl ascunde. Dacă prietenul tău și sunt doar începutul pentru a merge serios, el ar putea minți exagera și de a fi văzut ca ceva ce merită să acorde o atenție. Cu toate acestea, dacă credeți că prietenul tău ar putea fi motivați să mintă să te rănesc, s-ar putea dori să ia în considerare dacă minciunile lor sunt un semn de avertizare că există alte probleme în relația ei trebuie să se ocupe.
 • Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 5
  2


  Evitați să vă învinovățiți pentru minciunile prietenului tău. Dacă v-ați plâns mai devreme despre comportamentul prietenului dvs., s-ar putea să vă simțiți parțial vinovați de a vă acoperi obiceiurile sau comportamentele rele. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că nu sunteți de vină pentru minciunile prietenului dvs., deoarece numai el poate fi responsabil pentru comportamentul său. Parte a fi un adult într-o relație matură este dispus să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile cuiva. Prietenul tău trebuie să fie dispus să-și asume responsabilitatea pentru minciunile lui și nu ar trebui să simți că ești responsabil pentru deciziile sale.
 • Nimeni nu este "făcut" să mintă. Minciuna este o decizie pe care o face o persoană și este responsabilitatea lor care îi determină să o aleagă. Țineți minte în timp ce vă ocupați de minciunile prietenului dvs.
 • Imaginea intitulată Deal cu un prieten mincinos Pasul 6
  3
  Luați în considerare contextul care vă înconjoară minciuna. Dacă îl prindeți într-o minciună sau dacă observați semnele mărturisirii că vă minte când vă vorbește, gândiți-vă la ce vorbeau și ce a declanșat minciuna sau la motivat să mintă. Ați fi vorbit despre un eveniment pe care ar fi trebuit să-l prezinte, dar pe care nu a vrut să-l vadă în ultima clipă sau despre care ați vorbit despre o persoană cu care lucrează.
 • Gândirea la contextul minciunii vă poate ajuta să determinați de ce a simțit nevoia de a te minți. În acest fel, când îl confruntați, îi puteți explica de ce credeți că a mințit și veți fi sincer și sincer despre sentimentele voastre.
 • Există multe motive diferite pentru care oamenii se mint pentru partenerii lor și ar putea fi util să se ia în considerare scenarii comune de relații în care cineva ar putea minți. De exemplu, poate ați criticat anumite obiceiuri proaste pe care prietenul dvs. le are, cum ar fi fumatul sau cheltuirea prea multor bani. Apoi te-ar putea mint pentru a evita dezamăgirea sau a nu primi o altă discuție de la tine. De asemenea, ți-ar putea minți pentru a evita un conflict sau pentru a evita să renunți la obiceiul rău.
 • Imaginea intitulată Deal cu un prieten mincinos Pasul 7
  4
  Confruntați-vă cu sinceritate și sinceritate. Dacă ți-ai prins prietenul într-o minciună, nu poți să-i ceri doar să nu te mai minte. Nu poți controla dorințele prietenului tău pentru minciună sau capacitatea lui de a minți. Cu toate acestea, puteți controla dacă prietenul tău scapă de o minciună. Confruntându-l calm și clar vă va asigura controlul modului în care conversația curge între cele două.
 • În loc să spui "Știu că minți" sau "Ești un mincinos", ar trebui să-i oferi șansa de a fi sincer cu tine. Poți să spui "Cred că există ceva care te îngrijorează sau că nu vrei să știu și cred că este timpul să-l scoatem pentru a putea face față împreună".
 • Acest lucru va indica iubitului tau faptul ca vrei sinceritate si sinceritate intre voi doi si ca nu incercati sa-l acuzati de minciuni. În schimb, lăsați-l să fie rectificat și să faceți propriile clarificări despre minciuni.
 • Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 8
  5
  Vorbește despre motivele pentru care ar fi putut să te fi mințit. Lasă-ți prietenul să-ți dea motivele pentru minciunile lui, dar fii atent cu scuze. Ar fi putut fi presat de a nu fi cinstit cu comportamentul său pentru că știa că nu vei aproba sau că te vei supăra dacă ai afla. Poate că vă ascundeți o dependență sau o problemă personală pe care nu voia să o cunoașteți. Concentrați-vă pe modalitățile în care puteți colabora pentru a vă ajuta să vă ocupați de problema sau problema dvs., astfel încât să nu mai simțiți nevoia de a vă minți.
 • Dacă prietenul mințind din cauza unei dependențe sau a unei probleme personale, s-ar putea sugera să caute ajutor ca furnizarea de servicii de consiliere în abuzul de substanțe sau Alcoolicii Anonimi sau luați în considerare vorbind cu un terapeut despre problemele tale. Acest lucru vă va oferi alte modalități de a lucra cu problemele dvs. personale, fără a fi nevoie să vă mințiți pe tine sau pe oricine altcineva din viața ta.
 • Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 9
  6
  Spune-i clar că nu-ți place să fii mințit. După ce i-ați oferit prietenului dvs. ocazia de a fi clar, dați-i timp să ia în considerare răspunsul său. Dacă el explică că ți-a mințit și motivul pentru care a făcut-o, ar trebui să-i spui că crezi că nu e potrivit să te mint. Acest lucru va arăta că vă simțiți neplăcut și deranjat de comportamentul lor și că sperați că nu se va întâmpla din nou.
 • Imagine cu titlul Deal cu un prieten mincinos Pasul 10
  7
  Luați în considerare modul în care minciunile vă afectează relația. La sfârșitul conversației cu prietenul tău despre minciunile lui, ar putea fi util să te retragi și să analizezi relația ta. În timp ce prietenul tău ți-ar putea oferi motive bune pentru minciunile lui, poate vrei să te gândești dacă minciunile lui sunt semne ale unor probleme mai profunde în relație dacă te găsești în mod regulat.
 • Ai putea pune câteva întrebări, cum ar fi: prietenul meu culcat, am de multe ori probleme cu încredere în prietenul meu, l-am confruntat despre minciunile lui înainte și nu văd nici o schimbare în comportamentul lor??? Dacă răspundeți „da“ la toate aceste întrebări se află prietenul tău ar putea face parte dintr-un model distructiv în relația dumneavoastră și ați putea dori să ia în considerare dacă este în valoare de minciuna partenerului în mod regulat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îmbrățișați iubitul tăuCum să îmbrățișați iubitul tău
  Cum să nu mai gândiți la relațiile anterioare ale prietenei voastreCum să nu mai gândiți la relațiile anterioare ale prietenei voastre
  Cum să descoperiți un mincinos patologicCum să descoperiți un mincinos patologic
  Cum să descoperi o minciunăCum să descoperi o minciună
  Cum să începi o conversație cu prietenul tăuCum să începi o conversație cu prietenul tău
  Cum să faci prietenul celui mai bun prieten al tău ca tineCum să faci prietenul celui mai bun prieten al tău ca tine
  Cum să-ți faci iubitul să petreacă mai mult timp cu tineCum să-ți faci iubitul să petreacă mai mult timp cu tine
  Cum să faci iubitul tău să acorde mai multă atenție decât prietenii luiCum să faci iubitul tău să acorde mai multă atenție decât prietenii lui
  Cum de a face un prieten să devină prietenul tăuCum de a face un prieten să devină prietenul tău
  Cum să-ți faci prietenul să râdăCum să-ți faci prietenul să râdă
  » » Cum să te ocupi de un prieten mincinos

  © 2011—2020 ertare.com