Cum să faci zvonuri

Toți cei care lucrează într-un birou sau merg la liceu vor ști foarte bine cât de dăunătoare pot fi zvonurile atunci când vor ieși din mână. Idealul este evitați zvonurile

complet - totuși, există momente când nu puteți împiedica răspândirea unui zvon despre voi. Pentru a face față unui zvon, este bine să luați măsuri pentru a preveni răspândirea altora în viitor și pentru a face față acestui zvon calm și prompt.

pași

Partea 1
Preveniți zvonurile

Imaginea cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 1
1
Comunică despre ce se întâmplă. Zvonurile se pot răspândi dacă cineva este foarte rezervat cu viața sau nu comunică în mod constant cu ceilalți. Nu trebuie să raportați ce se întâmplă în viața voastră cu toată lumea pe care o întâlniți - totuși, pentru a preveni zvonurile, vă poate fi util să vă spuneți cum faceți și ce sa întâmplat cu dumneavoastră. În acest fel, atunci când se va răspândi un zvon, va fi mai greu de crezut, deoarece oamenii vor ști ce se întâmplă cu adevărat în viața ta.
 • Rămâneți în legătură cu prietenii, colegii și membrii familiei apropiați. Țineți-i conștienți de viața dvs. și puneți-i întrebări despre dvs. Zvonurile se pot răspândi mai ușor dacă persoana începe să se îndepărteze de ceilalți și devine îndepărtată. Oamenii se pot supăra dacă simt că cineva nu încearcă să-și petreacă timpul cu ei și asta poate genera zvonuri din acest punct. De asemenea, dacă priviți îndepărtat, oamenii pot începe să creadă că sunteți singuri, deprimați sau antisociali și puteți răspândi zvonuri despre starea voastră emoțională.
 • Imagine cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 2
  2
  Deschideți oamenii și fiți cinstiți cu ei. Acest lucru merge mână în mână cu comunicarea, dar implică și arătarea sincerității adevărate și deschiderea către oameni, chiar dacă situația este dificilă. Având dificultăți la domiciliu, la școală sau la locul de muncă, mulți oameni pot începe să se îndepărteze de ceilalți și să dezvolte stresul și neîncrederea. Cea mai eficientă modalitate de a evita zvonurile atunci când suferiți de aceste probleme este să vă arătați partea vulnerabilă a unor persoane din jurul vostru.
 • Explicați-vă că aveți dificultăți sau că nu sunteți sigur de anumite lucruri - cu noroc, acest lucru va face ca oamenii din jurul dvs. să fie înțeleși și susținători.
 • Un alt motiv pentru care ar trebui să vă deschideți și să fiți sincer cu oamenii este că acest lucru vă va ajuta să creați un spațiu în care să vă simțiți în siguranță să vă deschideți și să fiți cinstiți cu voi. Dacă partajați informații cu persoane, acestea vor avea mai multe șanse să facă același lucru cu dvs. În acest fel, vor fi mai puțin probabil să răspândească zvonuri despre dvs., deoarece vor ști că aveți informații despre ele.
 • În același timp, va trebui să fii atent cu oamenii cu care împărtășești informații intime despre viața ta. Dacă știți că este cineva în care aveți încredere, deschideți-vă și fiti cinstiți cu ea, astfel încât veți ști ce se întâmplă cu adevărat în viața voastră. Dacă nu sunteți sigur de această persoană, încercați să fiți sincer cu ea, dar nu dezvăluiți secrete care se pot transforma în minciuni. Unii oameni vor profita de sinceritate și vulnerabilitate pentru a vă face rău.
 • Imaginea cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 3
  3
  Tratați oamenii cu bunătate. Nu toate zvonurile apar de la prietenii sau familia ta apropiată. Multe apar de la oameni care nu te cunosc foarte bine - de aceea este ușor pentru ei să inventeze minciuni despre tine. Acesta este motivul pentru care este important să tratați toți oamenii cu bunătate. Cu cât sunteți mai prietenoși cu ceilalți, cu atât este mai puțin probabil ca ei să reacționeze cu răutate și să încerce să vă rănească reputația. În cazul persoanelor greu de tratat, cel puțin ar trebui să încerci să le tratezi cu puțină bunătate.
 • Unii au răspândit zvonuri despre oameni pe care nu le știu deloc pentru că simt că le-au tratat rău, chiar dacă asta nu era cu adevărat intenția lor. Nu veți reuși întotdeauna să o împiedicați, dar dacă sunteți buni la cineva, acest lucru va reduce probabilitatea ca ei să spună un zvon despre dumneavoastră.
 • Dacă se produc zvonuri la locul de muncă, încurajați cooperarea în loc de concurență. Dacă dezvoltați un mediu în care tratați colegii dumneavoastră ca o echipă și o familie, acest lucru îi va face să se simtă mai confortabil și mai apreciați - și, sperăm, ei nu vor simți nevoia de a răspândi zvonuri inutile despre ceilalți.
 • Image titled Deal cu zvonuri Pasul 4
  4
  Nu răspândiți zvonuri. Pur și simplu, nu ar trebui să faceți asta. Dacă răspândiți un zvon și contribuieți la daunele altora și la reputația lor, vor fi mai multe șanse să răspândească un zvon despre dumneavoastră. De asemenea, veți fi într-o poziție în care nu puteți critica pe alții dacă vor răspândi un zvon despre dumneavoastră. Dacă faceți același lucru altora, nu veți fi mai buni decât cineva care spune un zvon despre voi.
 • Dacă vă dau informații și considerați că sunt dăunătoare sau credeți că ar putea dăuna reputației cuiva, nu spuneți nimănui despre asta. Nu trebuie să-l răspândiți chiar dacă considerați că este inofensiv, dar nu sunteți sigur de veridicitatea sa. Nu spuneți altora, decât dacă sunteți convins că este adevărat și că persoana despre care vorbiți nu va fi afectată de ea.
 • Imaginea cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 5
  5
  Fii clar despre ceea ce vei spune. Dacă aveți de gând să spuneți ceva confidențial și nu doriți ca alți oameni să o cunoască, asigurați-vă că această persoană o înțelege. Unii vor spune ceea ce spun ceilalți, nu din cauza răutății, ci pentru că nu o consideră ca fiind dăunătoare. Dacă doriți să păstrați ceva secret, spuneți-i persoanei cu care vorbiți.
 • Acest lucru va împiedica prietenul tău să spună informații private unei persoane care ar putea să-l spună incorect. Acest lucru se va asemăna cu jocul telefonic rupt, deoarece veți începe cu anumite informații care se vor schimba după trecerea prin mai multe persoane. Pentru a evita acest lucru, să fie clar cu prietenul dvs. și să indicați că aceste informații ar trebui să fie un secret între dumneavoastră.


 • Partea 2
  Răspundeți la zvonuri

  Imagine cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 6
  1
  Nu le luați personal. Unii oameni trăiesc amară sau cu răutate și răspândesc zvonuri, deoarece cred că se vor simți mai bine despre ei înșiși. Alții vor auzi informația incorectă și o vor răspândi fără intenția de a răni pe cineva. În orice caz, zvonurile nu sunt, de obicei, un semn că ați făcut ceva greșit. Acestea comunică, de obicei, că persoanele care le difuzează au probleme de insecuritate sau plictiseală, așa că nu le luați personal.
  • Acest lucru poate fi dificil, deoarece unele zvonuri pot fi foarte dăunătoare, dar trebuie doar să vă amintiți că oamenii răspândesc zvonuri pentru un motiv. Cei mai mulți sunt buni și îngrijorați de ceilalți și nu vor răspândi zvonuri rău intenționate de a face rău cuiva. Cei care răspândesc zvonurile fac acest lucru, de obicei, pentru că simt gelozie sau invidie față de voi sau sunt deranjați de starea actuală a vieții lor și doresc să adauge un pic de dramă pentru ao face mai interesantă.
  • Nu acordați atenție acestor zvonuri și nu le încurajați să le luați personal și să vă deranjeze mult. Unii oameni răspândesc zvonurile doar pentru a face pe cineva să reacționeze prost. Dacă încep să răspândească zvonuri despre tine, să se comporte ca și cum nu s-ar întâmpla nimic și ca și cum aceste minciuni nu te vor afecta deloc. Acest lucru poate fi util pentru a arăta oamenilor că zvonul este fals, deoarece veți considera că este atât de ridicol încât nici măcar nu veți simți nevoia de a vă deranja.
 • Imaginea cu titlul Deal cu zvonuri Pasul 7
  2
  Răspundeți repede la zvon. Dacă cineva răspândește un zvon despre tine, cel mai bine poți să răspunzi repede. Dacă lăsați zvonul să devină mai tare și să continue să se răspândească, s-ar putea să se înrăutățească sau să devină mai exagerat. Vorbiți cu oamenii care l-au răspândit și explicați-i că este o minciună sau mergeți la o autoritate și spuneți-le că zvonul este fals.
 • Unii oameni aleg să ignore zvonurile în loc să le răspundă. Aceasta poate fi o opțiune bună, care va depinde de gradul zvonurilor. Dacă acest lucru este atât de extravagant încât puțini oameni cred cu adevărat, ar fi o idee bună să o ignorați, astfel încât alții să nu mai vorbească despre asta după un timp. Cu toate acestea, dacă zvonurile sunt credibile sau ar putea să vă aducă probleme, va trebui să o abordați rapid. Nu trebuie să ajungeți într-o poziție în care vă lipsesc pentru că alte persoane au spus minciuni despre dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă există un zvon la locul de muncă că nu ați lucrat în mod eficient sau faceți ceva care încalcă politica companiei, trebuie să o clarificați rapid. În caz contrar, ai putea avea probleme serioase cu șeful tău. Trebuie să vă ocupați de zvon, adresându-l înainte de a vă confrunta și de a vă întreba dacă este adevărat. Va fi mai ușor să vă credeți dacă mergeți mai întâi să o rezolvați.
 • Image titled Deal cu zvonuri Pasul 8
  3
  Găsiți sursa zvonului. Dacă afli despre un zvon, uneori cel mai bun lucru este să cauți sursa zvonului pentru a înțelege motivul pentru care a fost răspândit. Acest lucru poate fi util să nu vă simțiți rănit și, de asemenea, să vă împiedicați să judecați pe cineva incorect. Când oamenii răspândesc zvonul, întrebați-i pe cei care le-au spus și sperăm că puteți găsi cauza.
 • După identificarea sursei sau a persoanei care a creat zvonul, întrebați-l de ce a diseminat-o și de unde a obținut informațiile. Dacă ați fost un prieten, puteți întreba dacă ați făcut ceva care te-a deranjat și acesta a fost motivul pentru care răspândiți zvonul. De asemenea, trebuie să determinați dacă ați făcut acest lucru din răutate sau deoarece informațiile au fost furnizate incorect. Nici una dintre ele nu va fi o opțiune potrivită - totuși, cineva ar fi putut răspândi un zvon fără să știe că a fost. În această situație, persoana nu va fi făcut-o din răutate, deci nu ar trebui să creați drame inutile.
 • Dacă descoperiți că cineva a răspândit zvonul din răutate, întrebați-l de ce a pornit-o. După cum am arătat, oamenii creează adesea zvonuri, deoarece se simt nesiguri în legătură cu ei înșiși. În această situație, încercați să înțelegeți persoana, să fiți generoasă cu ea și să o iertați. Acest lucru poate fi dificil, dar modul cel mai eficient de a iubi pe cineva și de ai ajuta să se schimbe este să-i tratezi cu bunătate chiar dacă nu merită. Dacă faceți acest lucru, vă puteți simți vinovați sau rușinați pentru răspândirea zvonului, iar apoi poate fi mai ușor să vă convingeți că spuneți adevărul altora.
 • Imaginea intitulată Deal cu zvonuri Pasul 9
  4
  Clar că zvonul a fost fals. Cea mai eficientă modalitate de a respinge un zvon este să arăți altora că este imposibil să fii adevărat. Pentru a face acest lucru, explicați adevărul sau demonstrați-l cu acțiunile voastre. Dacă zvonurile vă afectează pe dvs. și pe altă persoană, cereți-i să vă ajute să dovediți că este o minciună. Uneori, poate fi util ca o terță parte să o respingă.
 • Dacă cineva răspândește zvonul că îi înșela pe partenerul tău, ar trebui să fii mai credincios. Nu flirtați cu alte persoane și petreceți mai mult timp cu ei, astfel încât alții vor începe să se îndoiască de adevărul zvonului.
 • Dacă cineva se raspandeste un zvon la locul de muncă indică faptul că sunteți leneși sau ați încălcat politica firmei, face tot posibilul pentru a arăta altora că sunteți harnici și urmați aceste politici la scrisoarea. Faceți dificilă oamenilor să creadă că zvonul este adevărat.
 • Acest pas nu este întotdeauna distractiv sau frumos ca ai putea simți că trebuie să dovedească că spui adevărul, atunci când, de fapt, ar trebui să facă acest lucru cu toate acestea, acest lucru poate fi eficient. S-ar putea să funcționeze dacă îi spui oamenilor că zvonul este fals, dar dacă le arăți, vor avea dovezi și dovezi incontestabile.
 • Imaginea intitulată Deal cu zvonuri Pasul 10
  5
  Rețineți că zvonul ar putea dura ceva timp să dispară. Din păcate, chiar dacă ați tratat zvonul, acesta nu va dispărea întotdeauna rapid sau imediat. Unii oameni cred că sunt sau nu îi interesează, în timp ce alții s-ar putea simți un fel de bucurie răsucite pentru a afecta reputația, și să continue răspândirea zvon sau evenimente conexe. Nu lăsați asta să vă deranjeze și să vă țineți fruntea în sus.
 • După ce te-ai confruntat cu zvonurile, nu poți să faci mult mai mult, doar să rămâi în viață așa cum ai făcut. Este posibil să aveți nevoie de timp și de răbdare - cu toate acestea, oamenii vor bârfa despre un alt subiect după un timp.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să bârfeștiCum să bârfești
  Cum să oprești zvonurile rău intenționateCum să oprești zvonurile rău intenționate
  Cum să oprești zvonurileCum să oprești zvonurile
  Cum să oprești o luptă între prietenii tăiCum să oprești o luptă între prietenii tăi
  Cum să câștigi respect după o greșealăCum să câștigi respect după o greșeală
  Cum să-ți placă un băiat la locul de muncăCum să-ți placă un băiat la locul de muncă
  Cum să vorbim cu un prieten de bârfăCum să vorbim cu un prieten de bârfă
  Cum să te descurci cu prietenii care sunt împotriva taCum să te descurci cu prietenii care sunt împotriva ta
  Cum să te descurci cu oamenii obișnuițiCum să te descurci cu oamenii obișnuiți
  Cum să ne ocupăm de oamenii care vorbesc în spatele tăuCum să ne ocupăm de oamenii care vorbesc în spatele tău
  » » Cum să faci zvonuri

  © 2011—2020 ertare.com