Cum să lipiți sclipici pe sticlă

Este posibil să aplicați sclipici pe obiecte de sticlă, dar dacă nu faceți acest lucru în mod corespunzător, adezivul și sclipirea vor ieși pur și simplu. Există mai multe metode pentru a evita această problemă, unele sunt mai simple decât altele, dar toate sunt în capacitatea dumneavoastră. În acest articol, vă vom arăta cum să aplicați corect sclipici pe obiecte de sticlă. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că, odată ce proiectul este finalizat, va continua să fie fragil și nu va rezista la prea multe spălări.

pași

Partea 1
Porniți proiectul

Imaginea intitulată Glue Glitter to Glass Pasul 1
1
Alegeți un obiect de sticlă. Puteți folosi acest tutorial pentru aproape orice este făcut din sticlă (de exemplu, borcane, cupe și pahare de vin). Cu toate acestea, ar trebui să evitați să lucrați cu obiecte pe care le veți așeza în aer liber sau care au multe muchii ascuțite sau fatete. Vă rugăm să rețineți că sclipici de sticlă acoperit tinde să fie delicată, așa că, dacă aveți de gând să plaseze obiectul exterior sau ceea ce utilizați prea mult, probabil că nu este un bun candidat pentru acest proiect.
  • Imaginea cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 2
    2
    Curățați recipientul bine cu săpun și apă. Spălați geamul cu apă caldă și detergent de vase. Clătiți bine și apoi uscați. Scopul este de a scapa de praf si murdarie de pe suprafata care ar putea impiedica adezivul si sclipirea sa se lipseasca de sticla. Este bine să spălați chiar articolele achiziționate de la magazine care arată curată.
  • Imaginea cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 3
    3
    Curățați suprafața cu alcool izopropilic. Înmuiați niște bumbac cu alcool și curățați întreaga suprafață. Scopul este de a scapa de grăsimea și deșeurile pe care spălarea obișnuită nu le poate elimina. Unsoarea pe care o lăsați pe geam va împiedica lipirea și sclipirea.
  • Imaginea cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 4
    4
    Ștergeți zona în care doriți să amplasați sclipirea. Dacă doriți să acoperiți întregul obiect cu sclipici, puteți trece peste acest pas. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că, dacă intenționați să lucrați cu o ceașcă sau cu un pahar de vin, trebuie să lăsați spațiul fără spațiu de 2 cm (3 cm).
  • Utilizați șabloane adezive pentru a crea modele delicate.
  • Utilizați decalcomanii dacă doriți ca întregul obiect să strălucească, dar să nu aibă o formă de sclipici.
  • Utilizați o bandă adezivă pentru a crea modele reci (cum ar fi modele dungate și zigzag).
  • Image cu titlul Glitter Glue to Glass Pasul 5
    5
    Luați în considerare posibilitatea utilizării cremei pentru gravarea designului. Sticla este o suprafață foarte netedă, deci este dificil să obțineți adezivi care aderă permanent. Crema de gravat va face suprafața mai rugoasă și va facilita aderarea sclipicirii. Acesta este ideal pentru modele mai mici, dar poate genera un efect neuniform asupra celor mai mari. Fiecare brand vine cu instrucțiuni diferite, dar conceptele care sunt menționate mai jos sunt cele de bază:
  • Puneți o pereche de mănuși de vinil sau de plastic.
  • Aplicați crema folosind un stick de înghețată.
  • Așteptați 5 minute.
  • Clătiți crema într-o chiuvetă din oțel inoxidabil. Dacă chiuveta dvs. este smalțată sau porțelan, trebuie să utilizați o găleată.
  • Uscați designul delicat.
  • Partea 2
    Aplicați clei și sclipici

    Imaginea intitulată Glue Glitter to Glass Pasul 6
    1
    Se toarna un adeziv pe o farfurie. Cel mai bun tip de adeziv pentru acest proiect este cel folosit pentru lucrări de sticlă și ceramică. Unele mărci cum ar fi Decoupage, Mod Podge și alte tipuri similare de adeziv sunt populare pentru acest tip de proiecte, dar lucrările finalizate nu vor fi foarte durabile. Evitați utilizarea adezivului lipicios, școală sau de bază albă, deoarece acestea se dizolvă în apă și nu durează mult.
  • Imaginea intitulată Glitter Glue to Glass Pasul 7
    2
    Utilizați o perie sau o perie de spumă pentru a răspândi adezivul peste design. Evitați utilizarea periilor, deoarece acestea sunt mai predispuse să lase petele și semne vizibile. Așteptați până se usucă cleiul. Apoi, aplicați un al doilea strat. Primul strat "pregătește" suprafața, în timp ce al doilea primește sclipici.
  • Dacă lucrați pe o suprafață mare, luați în considerare aplicarea adezivului în părți mici. În acest fel, adezivul nu se va usca înainte de a termina sclipirea.
  • Dacă doriți să utilizați mai multe culori, trebuie să lucrați cu o singură culoare la un moment dat. Aplicați cel de-al doilea strat de adeziv pe suprafețele care poartă o singură culoare. Trebuie să adăugați celelalte culori după ce primul se usucă.
  • Dacă doriți să creați un efect de decolorare sau gradient, trebuie să aplicați adezivul pe întreaga zonă în care doriți să lipiți sclipici. Acest lucru vă va ajuta să amestecați culorile.
  • Image cu titlul Glitter Glue to Glass Pasul 8
    3
    Puneți ceva sclipici pe lipici. Puteți utiliza tipul de sclipici dorit, dar extrafin (puteți găsi în secțiunea scrapbooks într-un magazin de ambarcațiuni și meserii) va da o notă mai profesionist pentru proiectul dumneavoastră. Rețineți că sclipici iridescent tinde să fie oarecum translucid, în timp ce metalul este complet opac.
  • Dacă doriți să creați un efect de gradient, trebuie să aplicați prima jumătate a culorii pe design.
  • Dacă intenționați să acoperiți întregul obiect cu sclipici, ar trebui să îl lăsați puțin și să îl întoarceți încet în timp ce răspândiți sclipirea.
  • Image cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 9
    4
    Scuturați excesul de strălucire. Așezați obiectul pe o parte. Atingeți-l ușor sau scuturați-l pentru a scutura excesul de strălucire. Dacă doriți să creați un efect degradat, trebuie să aveți grijă ca sclipirea să nu depășească limita pe care doriți să se încheie prima culoare.
  • Image cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 10
    5


    Lăsați prima culoare uscată, cu excepția cazului în care doriți să creați un efect degradat. Dacă aplicați a doua culoare prea devreme, aceasta poate fi amestecată cu prima culoare și aderentă. Acest lucru poate genera un aspect dezordonat. Dacă intenționați să creați un efect degradat, trebuie să lucrați rapid pentru a adăuga a doua culoare înainte ca uscarea să se usuce.
  • Imaginea intitulată Glitter Glue to Glass Pasul 11
    6
    Adăugați cea de-a doua culoare. Aplicați puțin adeziv. Apoi, aplicați a doua culoare. Continuați cu această procedură pentru fiecare culoare până când finalizați proiectul. Dacă intenționați să creați un efect degradat, aplicați a doua culoare. Apoi, luați prima culoare și stropiți puțin dincolo de locul unde începe a doua. În acest fel, "te vei amesteca" ambele culori.
  • Imaginea cu titlul Glue Glitter to Glass Pasul 12
    7
    Scoateți banda sau șablonul odată ce sunteți mulțumit de munca dvs. Ridicați ușor șablonul (sau panglica) în jurul unui colț pentru al elimina. Dacă sclipirea se răspândește, o puteți așeza cu grijă în locul ei cu o scobitoare și curățați excesul cu un tampon umed.
  • Imagine cu denumirea Glue Glitter to Glass Pasul 13
    8
    Retușați toate părțile goale după ce adezivul se simte uscat la atingere. Dacă vedeți un loc gol, luați o perie subțire și aplicați cu grijă puțin adeziv. Apoi, puneți ceva sclipici. Pentru a termina, eliminați excesul.
  • Imaginea intitulată Glitter Glue to Glass Pasul 14
    9
    Lasă cleiul uscat. În funcție de marca și de tipul de adeziv pe care îl folosiți, acest lucru poate dura între 20 de minute și 4 ore. În plus, unele cleiuri necesită un timp de întărire de câteva zile. Verificați eticheta de pe recipientul de lipici pentru instrucțiuni mai specifice de uscare.
  • Partea 3
    Realizați finisarea și sigilarea

    Imaginea intitulă Glue Glitter to Glass Pasul 15
    1
    Verificați ușor zonele cu sclipici folosind o perie uscată și pufoasă. În acest fel, veți scăpa de excesul de strălucire pe care nu l-ați eliminat înainte. De asemenea, veți împiedica sclipirea după ce ați sigilat-o.
  • Imaginea cu titlul Adeziv Glitter to Glass Pasul 16
    2
    Plasați un strat de Mod Podge dacă doriți doar obținerea unui sigiliu de bază. Trebuie să mișcați întotdeauna peria în aceeași direcție: de sus în jos sau de la o parte la alta. Pentru a corecta designul, trebuie să extindeți adezivul puțin dincolo de marginea designului și deasupra sticlei. Nu trebuie să extindeți prea mult (doar un milimetru sau două).
  • Asigurați-vă că utilizați un dispozitiv de etanșare care are un finisaj lucios. Dacă utilizați o finisare mată, semi-lucioasă sau satinată, sclipici va pierde strălucirea și arata ca nisip.
  • Cu excepția cazului în care materialul de etanșare indică faptul că este rezistent la apă sau la mașina de spălat vase, nu veți putea să vă spălați proiectul. Puteți curăța cu ușurință zona cu sclipici folosind o cârpă umedă, dar nu ar trebui să o spălați.
  • Dacă substanța de etanșare indică faptul că este "rezistente la mașina de spălat vase", trebuie să fii atent. Nu trebuie să lăsați obiectul să se înmoaie în apă, deoarece sclipirea va cădea. Probabil este mai bine să o spălați manual.
  • Imaginea cu titlul Adeziv Glitter to Glass Pasul 17
    3
    Utilizați un acrilic de etanșare prin pulverizare dacă doriți o mai mare durabilitate. Alegeți un dispozitiv de etanșare transparentă cu luciu transparent. Nu utilizați un finisaj mat, semi-lucios sau satinat, deoarece sclipirea va pierde strălucirea. Aplicați un strat ușor de etanșare. Dacă puneți sclipici numai pe o parte a proiectului dvs. (de exemplu, o tulpină pe o sticlă de vin), înfășurați o pungă de plastic peste partea sclipitoare. Deși materialul de etanșare este transparent, puteți schimba în continuare "apariție" de sticlă.
  • Unii oameni susțin că împrăștierea proiectelor lor cu sclipici îi ajută să le facă mai rezistenți și lavabili manual.
  • Aceasta este o idee minunată dacă trebuie să acoperiți suprafețe mari.
  • Dacă puneți sclipici pe baza unui pahar de vin, luați în considerare și stropirea părții de jos și a marginilor "sigiliu" sclipici.
  • Imagine cu denumirea Glue Glitter to Glass Pasul 18
    4
    Permiteți etanșarea să se usuce înainte de a aplica un al doilea strat. Aplicați al doilea strat în același mod în care ați făcut primul. Dacă etanșantul pare prea subțire, puteți aplica un al treilea strat. Trebuie doar să vă asigurați că cel de-al doilea strat este complet uscat.
  • sfaturi

    • Pentru metodele care nu se pot spăla, puteți utiliza un aspirator manual sau o suflare manuală pe zona cu sclipici pentru a elimina praful. Puteți acoperi zona cu sclipici folosind o pungă de plastic sau o bucătărie de plastic autoadezivă și o bandă adezivă. Apoi, puteți spăla sau șterge restul de sticlă cu o cârpă umedă.
    • Luați în considerare utilizarea vopselei lucioase pentru sticlă. Cele mai multe obiecte decorate cu aceste vopsele pot fi plasate în suportul superior al mașinii de spălat vase. Cu toate acestea, acestea tind să necesite o perioadă de întărire de 27 până la 30 de zile.
    • Cele mai multe articole cu sclipici pot fi spălate numai cu mâna. Cel mai bine este să spălați pur și simplu partea de sticlă fără luciu de mână. Dacă partea acoperită cu sclipici se murdărește, o puteți curăța cu o cârpă umedă.
    • Puteți să vă acoperiți mâinile cu pulbere de talc pentru a nu lăsa sclipici să vă lipsească în timp ce plasați-o pe geam.
    • Luați în considerare plasarea sclipiciului într-un recipient din plastic. Acest container va păstra tot sclipirea și îl va împiedica să cadă peste tot.
    • Luați în considerare lucrul pe o foaie de hârtie. Odată ce ați terminat, puteți să pliați hârtia în jumătate pentru a plasa excesul de glitter înapoi în borcan.

    avertismente

    • Dacă utilizați materiale de etanșare acrilice, trebuie să vă asigurați că lucrați în aer liber sau într-o zonă bine ventilată. Dacă aveți dureri de cap în timp ce lucrați cu aceste articole, ar trebui să faceți o pauză.
    • Nu lăsați niciodată un proiect cu sclipire în apă, chiar dacă finisajul este rezistent la apă sau rezistent la mașina de spălat vase. Aceasta sporește șansele ca apa să se scurgă sub sclipire, cauzând desprinderea acesteia.

    Lucruri de care ai nevoie

    • obiecte de sticlă
    • alcool izopropilic
    • bumbac
    • o perie sau o perie de spumă
    • lipici
    • purpurin
    • material de etanșare
    Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit
    Cum să atragă o sticlă de apăCum să atragă o sticlă de apă
    Cum sa arzi in sticlaCum sa arzi in sticla
    Cum sa faci sclipici cu sareCum sa faci sclipici cu sare
    Cum se face decupajul într-o sticlăCum se face decupajul într-o sticlă
    Cum se face lipici pentru vopsire (Mod Podge)Cum se face lipici pentru vopsire (Mod Podge)
    Cum sa faci un borcan de calmCum sa faci un borcan de calm
    Cum se face un glob de zăpadă cu un borcanCum se face un glob de zăpadă cu un borcan
    Cum se face un vânt mobil cu sticle de vinCum se face un vânt mobil cu sticle de vin
    Cum se face un suport pentru creion cu o sticla de apaCum se face un suport pentru creion cu o sticla de apa
    Cum se face un bulgăre de zăpadăCum se face un bulgăre de zăpadă
    » » Cum să lipiți sclipici pe sticlă

    © 2011—2020 ertare.com