Cum să lipiți un puzzle

Multe puzzle-uri, atunci când sunt terminate, sunt adevărate opere de artă. După ce terminați puzzle-ul, puteți dori să păstrați-l să împărtășească cu prietenii dvs. și să vă bucurați să îl urmăriți în viitor. Puteți dacă vă întindeți un adeziv transparent pe partea din față a puzzle-ului pentru a pune toate piesele și, de asemenea, se poate stabiliza chiar mai mult în cazul în care a lovit, de asemenea, partea din spate. Odată ce l-ați blocat, ați putea pune chiar și o placă ca suport pe spate, astfel încât toate piesele să fie ținute ferm la locul lor.

pași

Partea 1
Lipeste partea din fata a puzzle-ului

Imagine cu denumirea Lipirea unui puzzle Pasul 1
1
Cumpărați materialele. Pentru a se asigura că liantul care nu se va utiliza suprafața opacă a puzzle-ului dvs., așchie sau provoacă daune, trebuie să utilizați lipici pentru a lipi puzzle-uri special concepute. Puteți să-l cumpărați în magazine de materiale pentru meșteșuguri și hobby-uri. Pentru acest proiect, veți avea nevoie de:
 • lipici pentru puzzle-uri
 • perie (sau burete)
 • hârtie pergament (sau hârtie de ceară)
 • Puteți folosi orice tip de adeziv transparent, cum ar fi șelac sau lipici decupaj pentru a lipi puzzle-ului, deși unele pot lăsa un plictisitoare sau nu rămânem la fel de ferm ca un adeziv special pentru a termina puzzle.
 • Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 2
  2
  Extindeți hârtia pergamentului în zona de lucru. Cel mai bine este să lucrați într-un spațiu curat pentru a lipi puzzle-ul. Uneori, cleiul se poate scurge între piesele puzzle-ului, determinându-le să adere la suprafața de lucru. Pentru a evita acest lucru, trebuie să puneți un strat de hârtie pergament între puzzle și suprafața pe care veți lucra.
 • Trebuie să împrăștiți hârtia pergamentului sub puzzle, până când depășește marginile exterioare cu câțiva centimetri.
 • Dacă nu aveți hârtie pergament la îndemână, puteți utiliza și hârtie de ceară pentru a împiedica piesele puzzle-ului să se prindă de suprafața de lucru.
 • Imagine cu denumirea Lipici un puzzle Pasul 3
  3
  Puneți puzzle-ul pe hârtia pergamentului. Dacă puteți, glisați puzzle-ul peste vârful hârtiei pergamentului. Dacă nu o puteți face, ar fi mai bine să glisați o bucată de carton subțire și rigidă sub puzzle pentru a vă ajuta să o transferați pe hârtia pergamentului.
 • În acest moment, puzzle-ul ar trebui să fie lăsat cu imaginea în sus pe partea de sus a hârtiei sau de ceară hârtie pergament și ar trebui să se extindă câțiva centimetri care depășesc marginile puzzle-ului tău.
 • Imagine cu denumirea Lipici un puzzle Pasul 4
  4
  Aplicați adeziv în centrul puzzle-ului. Pentru a vă asigura că răspândiți un strat uniform de adeziv peste puzzle, ar trebui să începeți la centru și să vă deplasați spre marginea exterioară. Începeți cu o cantitate moderată de clei. Puteți adăuga mai multe mai târziu, dacă este necesar.
 • Lucrul din centrul puzzle-ului vă va ajuta, de asemenea, să nu folosiți prea mult lipici, deoarece aceasta ar putea cauza neregularități.
 • Imagine cu denumirea Lipirea unui puzzle Pasul 5
  5
  Răspândiți adezivul în mod egal peste puzzle. Adăugați doar puțin adeziv la un moment dat și folosiți o pensulă sau un burete pentru al extinde de la centru la colțurile exterioare. Aveți nevoie doar de un strat subțire de lipici pentru a păstra piesele împreună.
 • Aplicarea prea multă adezivă la puzzle ar putea cauza ca piesele să se îndoaie după uscarea lipiciului.
 • Unele mărci de cleiuri de puzzle vin cu un distribuitor de plastic care poate fi folosit pentru a distribui cleiul pe suprafața puzzle-ului.
 • Dacă observați o perie sau un burete care nu servesc pentru a răspândi lipici și lipici nu a venit cu un distribuitor, puteți utiliza o spatulă de plastic pentru a răspândi mai repede. Cu toate acestea, odată ce ați terminat, ar putea fi dificil de a elimina adeziv uscat spatula.
 • Imagine cu denumirea Lipiți un puzzle Pasul 6
  6
  Îndepărtați toate adunările de clei din puzzle. În multe cazuri, când ajungeți la marginile puzzle-ului, veți observa că există un exces de adeziv. Eliminați acest exces împingând-l din margini și spre hârtia pergamentului cu peria, buretele sau spatulul de plastic.
 • Dacă utilizați un dispersor de plastic sau o spatulă, puteți elimina excesul de lipici eliminând-o cu acest instrument și apoi ștergându-l cu un prosop de hârtie.
 • Imagine cu denumirea Lipici un puzzle Pasul 7
  7
  Lasă cleiul uscat. În funcție de marca de clei pe care ați cumpărat-o, uscarea poate dura câteva ore sau o noapte întreagă. În ceea ce privește momentul în care trebuie să așteptați să se usuce puzzle-ul dvs., este mai bine să fii prudent. Dacă mișcați puzzle-ul prea curând, adezivul umed ar putea deforma piesele.
 • Ar trebui să revizuiți instrucțiunile de pe eticheta lipiciului dvs. pentru a stabili cât timp trebuie să așteptați să se usuce.
 • Partea 2
  Lipiți partea din spate pentru ao oferi mai multă stabilitate

  Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 8
  1
  Răsturnați puzzle-ul. Unirea care a creat cleiul de pe partea din față a puzzle-ului dumneavoastră trebuie să permită mâinile ridicați ușor și rotiți-l spre partea cutiei de carton este în sus. Puzzle-urile mai mari pot fi mai instabile. În acest caz, ar fi mai bine să utilizați o bucată de carton sau carton rigid sub puzzle, pentru a oferi mai multă stabilitate atunci când îl răsturnați.
  • Adezivul poate adesea să intre în spațiile dintre piesele puzzle-ului. Când vi se întâmplă acest lucru, îndepărtați cu grijă puzzle-ul de hârtie de ceară înainte de ao transforma.
  • În cazul în care adezivul este foarte puternic, poate fi necesar să utilizați o bucată dreaptă, firma de plastic ca o spatulă pentru a rupe legătura dintre puzzle și hârtie pergament. Pentru a face acest lucru, utilizați o presiune fermă, dar delicată.
  • După ce ați trecut puzzle-ul, trebuie să glisați hârtia pergamentului dedesubt pentru a împiedica piesele să adere la suprafața de lucru.


 • Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 9
  2
  Stick puzzle-ul se deplasează din centru spre exterior. Aplicați o cantitate moderată de clei în centrul puzzle-ului și împrăștiați un strat subțire pe margini folosind o perie sau un burete. La fel ca atunci când loviți partea din față a puzzle-ului dvs., ar trebui să încercați să formați un strat uniform și subțire de clei.
 • Trebuie să aplicați doar un pic de adeziv în același timp, pentru a nu le deșeuri și pentru a forma un strat subțire și uniform pe bucăți.
 • Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 10
  3
  Împingeți adezivul exces de pe marginile puzzle-ului. Odată ce ați ajuns la marginile exterioare ale puzzle-ului dvs., este posibil să aveți un exces de adeziv. Utilizați o perie sau un burete pentru al împinge spre hârtia pergamentului.
 • Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 11
  4
  Lăsați cleiul să se usuce complet. Odată ce adezivul de pe spatele puzzle-ului este complet uscat, toate piesele trebuie să fi fost foarte bine legate. În multe cazuri, acest lucru va fi atât de stabil încât nu mai trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește încadrarea sau plasarea acestuia pe o suprafață plană. Totuși, încadrarea sau plasarea pe o suprafață ar putea oferi o mai mare stabilitate puzzle-ului pe care urmează să-l atârnați.
 • Partea 3
  Plasați-vă puzzle-ul pe un suport rigid

  Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 12
  1
  Evitați să atârnați un puzzle fără a îl plasa pe un suport rigid. Cu timpul, adezivul puzzle-ului tău se va deteriora în mod natural. Acest lucru ar putea cauza ca piesele să se piardă și să se piardă. Pentru a vă asigura că puzzle-ul dvs. rămâne intact, trebuie să îl încadrați ca să-l atârnați.
  • Luați în considerare plasarea puzzle-ului pe un suport rigid, mai ales dacă intenționați să îl mutați într-o altă locație. Dacă puzzle-ul este îndoit, cleiul poate sparge sau poate cauza deformarea puzzle-ului. O susținere rigidă va împiedica acest lucru.
 • Imagine cu denumirea Lipiți un puzzle Pasul 13
  2
  Utilizați un suport simplu din carton. Puteți oferi un sprijin eficient puzzle-ului dvs. folosind o bucată de carton simplu. Trebuie să aplici niște lipici pe spatele puzzle-ului. Stick pe carton. Lasă cleiul să se usuce și apoi:
 • Utilizați un cuțit pentru a tăia cartonul în exces din puzzle. Pentru aceasta, tăiați marginea puzzle-ului cu cuțitul.
 • Imagine cu denumirea Lipici un puzzle Pasul 14
  3
  Plasați puzzle-ul pe o placă de spumă atunci când o încadrați. Adesea, înainte de a crea un puzzle, o placă de spumă relativ subțire este așezată pe ea. Placile de foi au mai multa flexibilitate decat alte tipuri de materiale de suport. Ele pot fi folosite pentru a face puzzle-ul mai ușor de inserat în cadru.
 • Există multe tipuri de foi de spumă pe care le puteți utiliza pentru a vă susține puzzle-ul. În mod frecvent, acestea pot fi obținute în magazine de materiale pentru meșteșuguri sau hobby-uri.
 • Dacă nu sunteți sigur că placa de spumă pe care ați ales-o ca suport pentru puzzle este suficient de subțire și suficient de puternică, puteți cere unui vânzător din magazinul de materiale să vă ajute.
 • Imaginea intitulată Lipiți un puzzle Pasul 15
  4
  Cadreaza-ti puzzle-ul. Un cadru ar putea da puzzle-ului dvs. deja terminat și lipit un aspect de artă. Pentru a face acest lucru, va trebui mai întâi să măsurați dimensiunile puzzle-ului și să cumpărați un cadru de dimensiune corectă. Puneți puzzle-ul în interiorul cadrului și sigilați spatele pentru al proteja și afișa.
 • Cele mai multe cadre vin cu asigurare sau tab-uri în partea din spate, care pot fi folosite atât pentru a păstra puzzle-ului, în loc să le țină între rama de sticlă și o bucată de carton.
 • Dacă doriți să economisiți bani, ați putea găsi un cadru adecvat și ieftin într-un magazin de lux și reutilizați-l pentru puzzle.
 • sfaturi

  • Uneori, cleiul poate cauza marginile puzzle-ului tău să se îndoaie. Adesea, lipirea atât a spatelui cât și a spatelui puzzle-ului vă poate ajuta să remediați acest lucru.
  • Cele mai multe cleiuri puzzle vă vor da puzzle-ului un finisaj strălucitor. Dacă nu doriți ca aspectul să fie strălucitor, puteți prefera să aplicați adezivul numai pe spate. Această metodă funcționează, de asemenea, bine pentru puzzle-uri metalice și cele care strălucesc în întuneric.

  Lucruri de care ai nevoie

  • lipici pentru puzzle-uri
  • burete sau perie
  • hârtie pergament (sau hârtie de ceară)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a prinde Rayquaza în Pokémon Ruby și SapphireCum de a prinde Rayquaza în Pokémon Ruby și Sapphire
  Cum de a face desktop-ul calculatorului să arate minunatCum de a face desktop-ul calculatorului să arate minunat
  Cum să transformi o fotografie într-un puzzleCum să transformi o fotografie într-un puzzle
  Cómo enmarcar un rompecabezasCómo enmarcar un rompecabezas
  Cum să faci încrucișăriCum să faci încrucișări
  Cum să faci cărțile lui ValentineCum să faci cărțile lui Valentine
  Cum sa faci un nod al unui obiectCum sa faci un nod al unui obiect
  Cum sa faci un puzzleCum sa faci un puzzle
  Cum se face un puzzle dublu de coardeCum se face un puzzle dublu de coarde
  Cum sa faci un puzzle cu bastoane de paletiCum sa faci un puzzle cu bastoane de paleti
  » » Cum să lipiți un puzzle

  © 2011—2020 ertare.com