Cum se oxidează cuprul

Dacă doriți să oferiți bijuteriilor de cupru sau obiectelor de uz casnic un aspect rustic sau antic, adăugați o patină la cupru prin oxidarea dvs. fără a fi nevoie să cumpărați un kit scump la magazinul de ambarcațiuni. Aceste metode pot îmbătrâni cuprul până când devine o culoare maro închisă sau pot crea o patină mai verde sau mai verde-albastră. Fiecare metodă dă naștere unor aspecte diferite, deci simțiți-vă liber să experimentați cu mai multe. Dacă doriți să aveți mai mult control asupra rezultatului, utilizați metoda soluției lichide.

pași

Metoda 1
Creați un aspect vechi cu ouă gătite (lumină sau maro închis)

Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 1
1
Faceți două sau mai multe ouă tari. Efectuarea a două sau trei ouă trebuie să fie suficientă, dacă nu trebuie să oxidați o cantitate mare de cupru. Așezați-le într-o oală de apă fără a rupe cochilia și fierbeți-le timp de cel puțin zece minute. Nu vă faceți griji că vă fierbeți prea mult. De fapt, acel inel verzui și mirosul de sulf din excesul de fierbere este exact ceea ce aveți nevoie, deoarece sulful va schimba aspectul cuprului.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 2
  2
  Utilizați o pereche de clește pentru a plasa ouăle într-o pungă de plastic. Transferați-le într-o pungă de plastic, preferabil una care poate fi sigilată, cum ar fi un Ziploc. Utilizați o pereche de clești sau alte unelte pentru a scoate ouăle, deoarece acestea vor fi foarte fierbinți. În cazul în care nu au un sac care se potrivește bine la dimensiunea articolului dvs. de cupru, folosește o cutie de plastic, o găleată sau un alt recipient care poate fi sigilat sau are un capac. Containerele mari vor necesita un număr mare de ouă.
 • În mod ideal, recipientul trebuie să fie transparent, astfel încât să puteți verifica aspectul cuprului fără a trebui să-l deschideți.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 3
  3
  Zdrobiți ouăle până când sunt sparte. Sigilați sacul în jumătate înainte de a începe, astfel încât rămășițele de ou să nu părăsească deschiderea. Utilizați o lingură, baza unei pahare sau orice obiect greu pentru a zdrobi ouăle din afara pungii de plastic. Zdrobiți coaja, albul și gălbenușul până când acestea sunt spulberate.
 • Nu sigilați sacul complet sau aerul din interior nu vă va permite să distrugeți ușor oul.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 4
  4
  Așezați obiectele de cupru într-un vas mic. În acest fel, îi veți împiedica să intre în contact cu ouăle. Pe lângă faptul că vă salvează problemele de curățare a ouălor mai târziu, va preveni și locurile în care oul atinge metalul.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 5
  5
  Plasați placa în interiorul sacului și sigilați-o. Plasați placa cu obiectul cupru în interiorul pungii de plastic. Nu contează dacă vă aflați lângă bucățile de ou zdrobite, atâta timp cât nu intră în contact cu ele. Sigilați sau legați sacul pentru a prinde gazele de sulf în interiorul acestuia sau așezați capacul în cazul în care utilizați un recipient. Punga se va extinde datorită căldurii ouălor, dar aceasta nu ar trebui să fie suficientă pentru a o rupe.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 6
  6
  Verificați în mod regulat pentru a vedea dacă ați obținut aspectul dorit. Ai putea începe pentru a vedea rezultatele după 15 minute de cupru posta în interiorul sacului, dar de multe ori necesită 4 până la 8 ore pentru a obține un aspect maro închis. Cu cat mai mult ramane in interiorul pungii, cuprul ar trebui sa devina mai intunecat, iar suprafetele mai mari vor avea un aspect imbatranit si neregulat. Scoateți obiectul de cupru atunci când acesta a atins aspectul dorit.
 • Spălați obiectul de cupru pentru a îndepărta niște bucăți de ou și pentru a observa aspectul nou când este curat.
 • Metoda 2
  Oxidați cuprul cu soluții lichide (verde, maro sau altă culoare)

  Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 7
  1
  Îndepărtați obiectul de cupru cu un tampon abraziv și cu apă. Tăiați obiectul cupru într-o mișcare liniară pentru a da metalului o granulație uniformă, astfel încât patina să fie netedă și netedă. Puteți sări peste acest pas sau experimentați cu părți de cupru curate în cazul în care doriți să creați o lucrare de artă cu un aspect contrastat între nou și vechi.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 8
  2


  Curățați obiectul din cupru cu un detergent slab și clătiți bine restul de săpun. Curăță săpun și uleiuri de cupru. După curățare, curățați puțin cu o cârpă moale pentru ao usca.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul Pasul 9
  3
  Pregătiți o soluție în funcție de culoarea pe care doriți să o atingeți. Există multe soluții posibile pentru oxidarea cuprului, în funcție de culoarea finală pe care doriți să o obțineți. Aici, mai multe dintre ele sunt menționate folosind obiecte obișnuite de uz casnic sau cele disponibile în farmacie sau supermarket.
 • Atenție: atunci când manipulați amoniacul, folosiți întotdeauna mănuși de cauciuc și lucrați într-o zonă ventilată. Este recomandat să purtați ochelari de protecție și un aparat respirator. Pregătiți-vă să vă spălați pielea sau ochii cu apă de la robinet timp de cincisprezece minute în cazul în care există o scurgere.
 • Pentru a crea o patină verde, amestecați 2 cani (480 ml) de oțet alb, 1,5 cană (360 ml) de amoniac pur fără detergent și ½ ceasca (120 ml) de sare. Se amestecă într-o sticlă de plastic cu pulverizare până când sarea se dizolvă. Utilizați mai puțină sare pentru a reduce cantitatea de verde din patină.
 • Dacă doriți să obțineți o patină brună, amestecați soda de coacere într-o sticlă de pulverizare umplută cu apă fierbinte până când soda suplimentară de copt se oprește dizolvarea.
 • Ați putea cumpăra o soluție de îmbătrânire comercială și urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a obține culoarea dorită. Ficatul de sulf (sulfatul de potasiu) este ceea ce este utilizat în mod obișnuit pentru a oxida cuprul.
 • Imaginea intitulată Oxidarea cuprului Pasul 10
  4
  Plasați obiectul cupru în aer liber sau într-un loc intern care are o bună ventilație înainte de a efectua tratamentul cu soluția. Răspândiți ziarele de dedesubt pentru a proteja suprafața de scurgerile.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul 11
  5
  Spray obiectul de cupru cel puțin de două ori pe zi. Pulverizați cuprul cu soluția și așteptați o oră pentru a vedea dacă funcționează. Dacă faceți asta, puteți continua să pulverizați soluția în fiecare oră, concentrându-vă asupra părților unde patina nu a aderat. În caz contrar, faceți de două ori pe zi până când patina devine vizibilă. Lăsați obiectul afară în acest timp pentru a accelera oxidarea.
 • Dacă doriți să aveți mai mult control asupra locurilor exacte și a modului în care se formează patina, curățați-l cu un burete de spălat (de ex. Burete Scotch Brite), cu o perie din alamă sau cu un tampon de bumbac după pulverizați soluția. Utilizați mănuși și ochelari de protecție pentru această procedură în cazul în care soluția conține amoniac, acizi sau alte substanțe chimice periculoase.
 • Dacă vă aflați într-o zonă cu umiditate scăzută, plasați o pungă sau o foaie de plastic pe obiect pentru ao menține umedă. Utilizați un cadru sau un fascicul pentru a atârna între două obiecte mai mari pentru a preveni contactul plasticului cu cuprul.
 • Metoda 3
  Oxidați cuprul utilizând alte metode

  Imaginea intitulată Oxidați cuprul 12
  1
  Dați o tonă de verde și albastru obiectului de cupru utilizând îngrășământ. Puteți utiliza un îngrășământ concentrat de plante pentru a oxida rapid un obiect de cupru. Se amestecă aproximativ o parte îngrășământ cu trei părți de apă pentru a obține un oțet de vin albastru sau rosu pentru a obține o patină verde. Dacă doriți să creați un aspect mai natural și mai vechi, utilizați o sticlă de pulverizare sau o cârpă pentru a aplica soluția. O patină ar trebui să fie formată după 30 de minute și să ajungă la o stare mai permanentă în 24 de ore.
 • Imaginea intitulată Oxidați cuprul 13
  2
  Îndepărtați cuprul în oțet alb. Oțetul alb poate produce o patină verde sau albastră pe cupru, dar necesită un alt material pentru a păstra umezeala lângă metal. Lăsați amestecul de oțet albe și sare sau îl îngroziți în rumeguș sau chiar în piei de cartofi zdrobiți, apoi înmuiați amestecul în oțet. Așezați obiectul cupru într-un recipient închis timp de 2 până la 8 ore verificând periodic culoarea, apoi scoateți-l și uscați-l în aer liber. Utilizați o perie moale de păr pentru a îndepărta ușor un material solid.
 • Imaginea cu titlul Oxidarea cuprului Pasul 14
  3
  Creați o culoare albastră strălucitoare folosind amoniac și vapori de sare. Umpleți un recipient cu 1,2 cm (1/2 inch) de amoniac pur fără detergent în aer liber sau într-un loc cu o bună aerisire. Strângeți apă cu sare pe obiect de cupru și puneți-l deasupra nivelului de amoniac, pe un bloc de lemn. Acoperiți recipientul și verificați-l din nou la fiecare 1 până la 2 ore până când cuprul devine maro închis, cu atingeri de albastru. Scoateți-l din recipient și uscați-l în aer liber până când se transformă într-o culoare albastru strălucitor.
 • avertisment: Utilizați întotdeauna ochelari de protecție și mănuși atunci când manipulați amoniacul. Nu utilizați recipientul în care introduceți amoniacul pentru a stoca alimente sau apă.
 • Cu cât mai multă sare pe care o folosiți, cu atât este mai vizibilă culoarea.
 • sfaturi

  • Dacă aveți un joc de chimie, încercați să amestecați propriile soluții de patină, pe care le puteți găsi în această colecție. Rețineți că aceste patine sunt o compilație de multe surse și pot produce culori neașteptate.
  • Se amestecă soluția într-un recipient pe care le va folosi pentru a procesa doar patina de cupru și folosește, de asemenea, o sticla cu pulverizator numai în acest scop.
  • Noua dvs. patină va dura mai mult dacă aplicați un sealer de cupru sau o ceară pe ea. Nu utilizați materiale de etanșare pe bază de apă pe patinele produse cu amoniac.

  avertismente

  • Nu amestecați niciodată amoniacul cu substanțe de înălbire sau cu alte produse de curățenie de uz casnic.
  • Atunci când utilizați amoniac, în special în interior, asigurați-vă că există o bună ventilație. Aveți grijă ca amoniacul să intre în contact cu ochii.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Trusa abrazivă
  • Vopseaua detergent moale
  • Sticlă cu atomizor
  • Container ermetic
  • Sealer de cupru sau ceară (recomandat pentru păstrarea patinei mai târziu)

  Unul sau mai multe dintre următoarele elemente:

  • apă
  • sare
  • oțet
  • îngrășământ
  • Soda de coacere
  • ammoniac
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se fac lentile steampunkCum se fac lentile steampunk
  Cum se face maro cu culori primareCum se face maro cu culori primare
  Cum se aplică machiajul pentru a vă face ochii să pară mai mariCum se aplică machiajul pentru a vă face ochii să pară mai mari
  Cum de a alege culoarea părului în funcție de tonul pieliiCum de a alege culoarea părului în funcție de tonul pielii
  Cum se clasifică resturileCum se clasifică resturile
  Cum sa dai un aspect vechi metaluluiCum sa dai un aspect vechi metalului
  Cum de a diferenția alamă și cupruCum de a diferenția alamă și cupru
  Cum de a îmbătrâni alamaCum de a îmbătrâni alama
  Cum de a îmbătrâni metaleleCum de a îmbătrâni metalele
  Cum să galvanizați metalele de uz casnicCum să galvanizați metalele de uz casnic
  » » Cum se oxidează cuprul

  © 2011—2020 ertare.com