Cum să organizați un flashmob

Un flashmob este o rutină organizată a unui grup de artiști care lucrează împreună la scară largă pentru a surprinde și amuza publicul larg pentru o perioadă temporară de timp cu o performanță spontană. Performanțele Flashmob pot include dansuri, melodii sau chiar încercări de a rupe un record. Deși să faci ceva cu mulți oameni pe o scară largă poate fi dificil, dacă poți obține un flashmob, poate fi foarte plăcut pentru cei care participă și pentru cei care o observă.

pași

Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Pasul 1
1
Înțelege scopul flashmob-ului. Un flashmob este despre actorie și este, de obicei, centrat în jurul divertismentului, provocând confuzie amuzantă (inofensivă) sau satirizând ceva pe care membrii publicului îl pot înțelege și răspunde imediat. Este spontan, angajarea de observatori într-un spectacol care nu se așteaptă nimic de la ei în afară de ceea ce se bucură de martori. Unele lucruri ei nu sunt de la un flashmob:
 • Un flashmob nu este potrivit ca un mijloc de marketing pentru un produs sau serviciu (în ciuda mai multor încercări în acest sens), scopuri politice sau trucuri publicitare. Motivul este că ele nu au elementul de divertisment sau de satire fără condiții pentru observatori. Acest tip de evenimente au motivele lor ca așteptarea ca observatorii să facă ceva cum ar fi cumpărarea unui produs, votarea pentru cineva sau susținerea unei anumite cauze.
 • Un flashmob nu Este o scuză pentru violență sau proprietate dăunătoare. A participa la ceva care are ca rezultat acest lucru este de a fi parte a unor protestatari, nu un flashmob. Nu intenționați niciodată să creați un eveniment violent sau dăunător dintr-un exercițiu flashmob. (Autoritățile publice din unele locuri au luat numele de distracție criminală ca "Flashmoburi," dar comportamentul criminal nu are nimic de a face cu flashmob-urile ca artă de interpretare.)
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 2
  2
  Decideți ce veți face pentru ocazia dvs. flashmob. Succesul unui eveniment flashmob depinde de originalitate, animație și atractivitatea evenimentului. Evitați copierea unui eveniment flashmob care a fost efectuat în altă parte. Faceți întotdeauna modificări la orice acțiune a flashmob care vă inspiră să aveți propria dvs. marcă de originalitate și relevanță locală. În toate cazurile, acțiunea trebuie să fie pregătite în prealabil și bine repetată sau într-un fel explicat (ca prin instrucțiuni on-line), astfel încât toată lumea știe rolul și interacțiunile lor cu alți actori. Cele mai tipice acțiuni flashmob implică activități precum:
 • Dans cu coregrafie: un exemplu ar fi un grup mare, care dă un dans în parc pentru a susține un iubit care face o propunere prietenei sale.
 • Cântați ceva de genul opera, yodel sau un hit pop. Orice stil de cântat este bine, dar asigurați-vă că este interesant. Un exemplu ar fi să rupeți cântând minunile fructelor și legumelor în timp ce sunteți la supermarket.
 • Reprezintă o situație particulară: cum ar fi o mulțime de oameni care merg pe câini invizibili pe leșuri.
 • Mime: Un exemplu ar fi încercarea de a găsi o cale prin peretele care nu există acolo.
 • Utilizați un eveniment de bucurie existent pentru a răspândi dragoste: Un exemplu ar fi o nunta, absolvire sau sărbătoarea aniversară dus la o stradă, centru comercial sau alt loc public pentru a împărtăși bucuria!
 • Recordul mondial: Încercați să rupeți un record mondial Guinness, având cea mai mare întâlnire "X" în același timp
 • Flashmob înghețat: Toți membrii devin statui vii și îngheață.
 • Imaginea intitulată
  3
  Vezi evenimentele anterioare ale lui Flashmob pe YouTube. Există o mare colecție disponibilă pentru a viziona și acest lucru vă va oferi o sursă excelentă de inspirație. De asemenea, vă va oferi idei despre cum să vă gestionați grupul de persoane și să efectuați acțiunea. Ca toate acțiunile, timpul și execuția sunt fundamentale pentru succesul unui flashmob.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Pasul 4
  4
  Organizați flashmob-ul. Veți avea nevoie de artiști care doresc să participe la flashmob și pentru asta puteți utiliza în mod eficient sursele online. Utilizați mijloacele de rețele sociale, e-mailuri, mesaje text și site-uri web pentru a găsi persoane pentru flashmob-ul dvs. De asemenea, puteți avea resursele unei clase în care vă aflați, unui grup de performanță sau de dans din care faceți parte sau altor grupuri de persoane cu care vă petreceți timp. Adresați-vă prietenilor și familiei dacă aceștia ar dori să facă parte din ea.
 • Utilizați Facebook, Twitter și site-uri de internet pentru a aduce oamenii împreună. Oamenii vor căuta un flashmob cu cuvintele "flashmob" sau "flash mob" asigurați-vă că ați inclus acest lucru în orice mesaj pe care îl creați pentru a găsi persoane.
 • Un punct online pentru a organiza un flashmob este prin Flashmob.com (în https://flashmob.com/). Firește, acest site este la fel de haotic ca idealul flashmob în sine, așa că va trebui să căutați carul pentru a găsi acul.
 • Improv Everywhere are sediul în New York City și, deși nu toate spectacolele tale de stradă sunt flashmobs, unele sunt și poți participa cu ele dacă te afli în NYC. Vizitați site-ul său web pentru mai multe informații. (https://improveverywhere.com/missions/).
 • Există numeroase site-uri locale flashmob - utilizați doar un motor de căutare pentru a le găsi folosind numele locației dvs. și termenul "flashmob".
 • Imaginea intitulă Organizați un Flash Mob Pasul 5
  5
  Furnizați instrucțiuni clare grupului dvs. de persoane. Succesul evenimentului dvs. flashmob va cere participanților dvs. să știe exact ce să facă. Este mai bine să aveți un proces în avans, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci cel puțin oferiți instrucțiuni foarte clare (fie online sau prin poștă, etc.), precum și ce să purtați, unde să fiți la ce oră, ce să faceți ( de exemplu: fiți pregătit să înghețeți, să mergeți, să dansați, să vă deschideți ca un pește etc., la colțul străzii 55 și a 3-a la ora 7:00) și cât timp să faceți acest lucru. Dacă unii participanți trebuie să interacționeze împreună, este mai bine să repetăm ​​acest lucru din motive de timp și acuratețe.
 • Dacă instrucțiunile sunt simple, cum ar fi toți cei care stau într-un loc în care citesc un ziar care are găuri tăiate în ochi, atunci simplitatea acțiunii probabil că nu trebuie să fie repetată. Cu toate acestea, este o idee foarte bună ca toți cei implicați să încerce să se întâlnească undeva înainte de eveniment pentru a revizui rapid detaliile, ce se așteaptă de la eveniment și participanți și ce ar trebui făcut atunci când este terminat. De asemenea, este util să explicați ce trebuie să faceți dacă oamenii se supără sau poliția încearcă să înlăture grupul.
 • În cazul în care instrucțiunile sunt complexe, în special în cazul în care scenele trebuie să fie organizate și coregrafia, apoi ia în considerare obtinerea unui grup mai mic de oameni care sunt siguri că pot merge la repetiții și se păstrează destul de liniștită, despre eveniment, în loc de a avea un grup mult mai mare și dificil de coordonat. Aproximativ 50 de persoane pot fi organizate cu succes, dar un număr mai mare înseamnă că lucrurile vor începe să se complică.
 • Poate fi mai ușor să coordonezi un grup de dans cu care te implici deja. De exemplu, obținerea unui grup de practicanți Zumba de la sală de gimnastică locală pentru a vă prezenta împreună pe stradă poate fi o ocazie excelentă pentru participanți pentru a arăta ceea ce au învățat deja.
 • Imaginea intitulă Organizați un Flash Mob Step 6
  6
  Organizați orice accesoriu sau costum necesar. Cel mai bine este de a cere participanților să aducă propriile lor elemente de recuzită sau de a organiza propria îmbrăcăminte echipa (cum ar fi cămăși de noapte, costume de baie, peruci, oricare ar fi), dar uneori trebuie să ofere lucruri pentru toată lumea (de exemplu, guler cu curea pentru a merge un câine invizibil).
 • Dacă accesoriile sau costumele sunt dificil de găsit sau de făcut de către oameni, vă recomandăm să organizați un atelier în avans, în care toată lumea are posibilitatea de a crea elementele necesare. Cu toate acestea, ar trebui să urmăriți haine și obiecte simple sau lucruri pe care oamenii le au deja în dulap sau în casă.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Pasul 7
  7
  Cunoașteți limitările locației dvs. Realizați o examinare corectă a zonei pe care o propuneți pentru a efectua flashmob-ul. Pot exista limite de securitate, legale sau fizice privind ceea ce se poate face în locație. Pentru a evita problemele legale, este important să nu creați obstacole periculoase, probleme de securitate sau să supuneți oamenii în moduri care să le împiedice să desfășoare activități obișnuite în locații publice. Deși există evident un echilibru între a încuraja oamenii să observe și să împiedice oamenii să continue cu activitățile obișnuite, trebuie să evaluați faptul că flashmob-ul dvs. nu va fi cauza unor situații de urgență sau ilegale. De exemplu, dacă dispozitivul dvs. flashmob este probabil să blocheze ieșirile de urgență, atunci gândiți-vă din nou la locul unde să localizați evenimentul.
 • După cum sa menționat mai sus, spuneți participanților dvs. ce să facă în cazul în care poliția sau altă autoritate solicită plecarea grupului dumneavoastră. Cea mai bună opțiune este de a face ceea ce a fost cerut în tăcere și în pace. În orice caz, un flashmob bine îndreptat și legitim se va termina înainte ca acești oameni să ajungă chiar.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 8
  8
  Organizați o videografie de calitate pentru eveniment. Este cu siguranță merită să fiți filmat întregul eveniment, astfel încât să îl puteți încărca pe YouTube. Cine știe? Ar putea chiar să devină virale! În caz contrar, ar putea servi ca inspirație pentru alte flashmob-uri în viitor.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Flash Pasul 9
  9
  Dă-i drumul Încredere că flashmob va merge conform planului! Ca organizator, rămâneți responsabil pentru asigurarea faptului că flashmob respectă planul și nu creează probleme pentru public la eveniment.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 10
  10


  Se termină ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. După încheierea evenimentului flashmob, nu permiteți participanților să se așeze și să vorbească sau să înceapă să vorbească cu publicul. Ei trebuie să se amestece din nou cu audiența și să se îndrepte spre apus, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.
 • Dansați Flashmob

  Acesta este probabil cel mai frecvent tip de flashmob care se dezvoltă și creează adesea cel mai mare spectacol.

  Imaginea intitulată Organizați un Pas Mobil 11
  1
  Alegeți o melodie Vrei să fie ceva de ritm rapid sau mai neted? Vrei ceva cunoscut sau ceva care arată un anumit stil de muzică, cum ar fi opera?
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 12
  2
  Găsește pe cineva capabil să corecteze. Dacă ești tu, grozav. Dacă nu, adu cineva care știe cum să ajute la transformarea unui grup de dans în ceva spectaculos.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 13
  3
  Alegeți-vă locul pentru dans. Un parc într-un oraș mare este un loc bun, mai ales în timpul prânzului sau după muncă când toată lumea se întoarce acasă.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Pasul 14
  4
  Adunați un grup de dansatori. Dansurile flashmob pot avea orice număr de oameni, dar încercați să fiți cel puțin 50-75. Poate suna ca mulți să se organizeze, dar cu cât mai mulți oameni ai, cu atât mai eficient va fi dansul flashmob.
 • Imaginea intitulă Organizați un Pas Mobil 15
  5
  Învățați-le pe toate dansurile în grupuri mici de 4-30. În acest fel, nu aveți prea mulți oameni în aceeași cameră sau zonă în același timp și puteți, de asemenea, să distrați publicul din diferite perspective. Acest lucru este bun pentru persoanele care nu pot vedea întreaga scenă în fața lor.
 • Imaginea intitulată Organizați un Flash Mob Step 16
  6
  Alegeți un lider pentru flashmob. Acesta va fi cel mai bun dansator din grup, persoana care stabilește ritmul și oferă un punct de continuare pentru dansatorii rămași. Liderul poate incepe rutina numai cu o miscare de dans, apoi atrage urmatorul grup de 9-15 dansatori care se vor alatura cu urmatoarea miscare. Apoi, dublati dimensiunea grupului cu 16-30 de dansatori care se alatura. Trucul pentru un bun flashmob este acela de a implica treptat toți dansatorii în rutină. Faceți-le pe ceilalți să se alăture în ultima parte a piesei, astfel încât întregul grup să fie implicat în cele din urmă.
 • Imaginea intitulată Organizați un Pas Mobil 17
  7
  Pretindeți că nu sa întâmplat nimic. Imediat ce melodia este terminată, dansatorii ar trebui să se disperseze ca membri normali ai publicului ca să nu se fi întâmplat nimic.
 • sfaturi

  • Încercați să o păstrați ca o surpriză. Din nefericire, metoda prin care veți obține participanții va avertiza oamenii despre existența lor, însă puteți cere participanților să nu difuzeze știrile și să se aștepte ca spectatorul mediu să devină acolo atunci când rulați flashmob-ul. alertat de eveniment! Rețineți anumite legi în jurul locului în care doriți să faceți flashmob-ul.
  • Flashmobs-urile nu trebuie să fie precise în dans, în actorie sau în alte tehnici. Nu vă așteptați pe toți (cu excepția liderului) să o facă perfect - ideea este că oamenii fac totul într-un grup de masă.
  • Dacă aveți o melodie despre relații, luați băieți astfel încât audiența să înțeleagă ce este vorba și să vă asigurați că aveți un număr egal de parteneri de dans.
  • Dacă doriți să faceți flashmob mai dificil, încercați să o faceți pe o stradă a orașului atunci când traficul este oprit. Totuși, aveți grijă ca nimeni să nu fie rănit și să nu obstrucționeze traficul.
  • Nu toți oamenii trebuie să facă același lucru. Două sau trei persoane pot face un lucru și ceilalți pot face altceva!

  avertismente

  • Unii oameni nu au un simț al umorului și vor fi ofensați sau plecați de o experiență de flashmob. Acest lucru este mai probabil să apară dacă invadezi o afacere comercială sau orice alt loc care desfășoară o astfel de activitate, deoarece aceia care conduc afacerea vor vedea întreruperea ca fiind potențial dăunătoare vânzărilor, impresiilor clienților și rutinelor clienților. muncitorii. După cum sa menționat mai sus, trebuie să vă faceți temele bine în avans pentru a vă asigura că ceea ce faceți nu este prea dăunător și cu siguranță nu este ilegal, dăunător, compromite siguranța sau, probabil, costă altcineva mulți bani. Fii prudent în alegerea locului tău.
  • Poți fi oprit de ofițeri. Pregătiți-vă când se întâmplă acest lucru și nu vă confruntați cu argumentația. Urmați indicațiile și dispersați conform cerințelor.
  • Cunoașteți legile locale referitoare la întâlnirile mari din anumite locuri. Poate fi ilegal. Fiți conștienți de diferența dintre locurile publice și cele private și de posibilitatea ca oamenii să încerce să acționeze în judecată pentru încălcarea dreptului comunitar. Dacă ați lăsat un traseu pe internet, nu va fi dificil să găsiți pe cineva care se plânge, așa că asigurați-vă că vă acoperiți bazele prin faptul că sunteți legal inteligent.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Numărul mare de participanți voluntari
  • Zona de testare (opțional)
  • Site-uri de întâlnire online cum ar fi Twitter, Facebook, Google+, un site web etc.
  • Recuzită (opțional)
  • Muzică și player de muzică
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a deveni cântăreață sau actriță în timp ce sunteți adolescentCum de a deveni cântăreață sau actriță în timp ce sunteți adolescent
  Cum să începi să faci un spectacol de comedieCum să începi să faci un spectacol de comedie
  Cum sa alegi un cântec pentru a canta intr-un spectacol de talentCum sa alegi un cântec pentru a canta intr-un spectacol de talent
  Cum să câștigi un concurs de karaokeCum să câștigi un concurs de karaoke
  Cum să faci o coregrafieCum să faci o coregrafie
  Cum de a îmbunătăți prezența pe scenă fiind solistul principalCum de a îmbunătăți prezența pe scenă fiind solistul principal
  Cum să obțineți idei pentru scrierea melodiilorCum să obțineți idei pentru scrierea melodiilor
  Cum să obțineți un record de hip-hopCum să obțineți un record de hip-hop
  Cum să obțineți un contract de înregistrare în funcție de studiul orașului fantomaticCum să obțineți un contract de înregistrare în funcție de studiul orașului fantomatic
  Cum să scapi cu partenerul tăuCum să scapi cu partenerul tău
  » » Cum să organizați un flashmob

  © 2011—2020 ertare.com