Cum să observi stelele cu confort

Stargazing implică petrecerea timpului în aer liber pe timp de noapte și acest lucru nu are întotdeauna drept rezultat o experiență confortabilă, indiferent cât de uimitor este cerul de noapte! Cu toate acestea, observarea confortabilă a stelelor este complet posibilă cu sugestiile practice pe care le oferim în acest articol, așa că data viitoare când cerul de noapte este clar și intenționați să lăsați să observe stelele timp de o oră sau mai mult, manualul dvs. de observator bun al stelelor și de a face planuri astfel încât activitatea să fie confortabilă și relaxată.

pași

Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 1
1
Urmăriți prognozele meteo, previzionați vremea prin nori sau introduceți paginile serviciilor meteorologice din țara dvs. pentru a obține informații. Aflați dacă cerul este suficient de clar pentru a observa stelele, luați în considerare și condițiile climatice și de temperatură și pregătiți-le corespunzător cu îmbrăcămintea și echipamentul adecvat.
 • Dacă se prezice o noapte complet clară și clară, probabil că nu există ceață. O briza poate însemna mai puțină poluare în apropierea unui oraș, dar vântul puternic poate provoca mai multă frig.
 • Imagine intitulată Stargaze confortabil Pasul 2
  2
  Verificați fazele lunii și momentele în care dispare și ascunse. Este posibil ca lumina emisă de o lună strălucitoare să ascundă stelele prea mult pentru a se putea bucura de o experiență bună, dar ar putea fi evitată dacă luna este ascunsă înainte sau după aceea. Chiar și cu luna, puteți vedea obiecte strălucitoare, cum ar fi planete și meteorii mari, într-un duș de stele.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 3
  3
  Alegeți o locație potrivită. Puteți observa stelele în orice loc unde cerul este clar și interferența este puțină lumină (unele raze de lumină din diferite surse se pot extinde în atmosferă și astfel interferează cu stelele, chiar dacă ochii tăi sunt departe de acele surse de lumină). Cel mai bun lucru este să ieșiți din orașele mici și mari pentru a merge într-un loc destul de întunecat. Cele mai potrivite sunt, de obicei, cele mai înalte munți (pot exista unele în vecinătate), zonele montane și zonele deșertului rural. Din această cauză, veți avea nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge la un loc bun (o bicicletă, o mașină sau altcineva care să vă ducă în mașină). Un alt beneficiu al acestor zone îndepărtate este că acestea sunt adesea foarte relaxante.
 • În centrul unui oraș mare nu veți vedea multe stele. (Dacă reușești să vezi doar două sau trei, este probabil că sunt planete).
 • În suburbiile și orașele mici, puteți vedea constelații.
 • În zonele rurale fără lumină care se află în câmpul vizual, puteți vedea Calea Lactee.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 4
  4
  Nu uitați să vă încălziți. Cu excepția cazului în care este o noapte caldă de vară, majoritatea activităților nocturne care se fac în aer liber sunt afectate de vânturile care se deplasează de la proaspăți la frig, acest lucru poate fi un mare impediment pentru a ține în așteptare în afara pentru o lungă perioadă de timp.
 • Pentru iarnă sau vreme rece, îmbrăcămintea potrivită trebuie să includă o haină, o pălărie, cizme, mănuși sau mănuși și diverse haine pentru a vă menține cald. Pentru observații în condiții climatice extreme, veți avea nevoie și de lenjerie termică, cămăși termice cu mâneci lungi, șosete termice, buzunare pentru încălzirea mâinilor, măști de iarnă, cizme izolate și încălzitoare pentru mână și picior.
 • În nopțile de vară sau calde, îmbrăcămintea potrivită trebuie să includă o haină sau o haină, pantaloni, cămăși cu mâneci lungi și, eventual, niște pături, în funcție de temperatura nopții.
 • Este o idee bună să observăm primele stele de acasă, dacă este posibil. În acest fel, puteți să vă întoarceți în camera dvs. pentru a vă modifica hainele, dacă este necesar. Aceasta ar putea fi o experiență când veți merge să observați stele în locuri îndepărtate.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 5
  5
  Gândește-te la securitate. Când vă aflați în afara în timpul nopții, există câteva aspecte pe care trebuie să le acordați atenție observării stelelor, pentru a vă asigura că experiența dvs. este sigură și confortabilă:
 • Vizibilitatea dvs. va fi destul de redusă, astfel încât veți avea nevoie de propria sursă de lumină. Luați (dacă vă îndreptați pe un traseu care duce la un punct de observare a stelelor) o lanternă sau o focalizare de calitate, astfel încât să puteți lumina drumul, pământul și astfel puteți vedea obstacole posibile, cum ar fi rădăcini, stânci etc. . Puteți pune celofan roșu în lanternă pentru a vă ajuta ochii să se obișnuiască cu întunericul sau puteți cumpăra o lanternă care are LED-uri roșii. Puteți chiar să începeți acest proces prin purtarea de ochelari de soare în interiorul casei înainte de a pleca, astfel, există o reducere treptată a luminii primite de către ochii dumneavoastră.
 • În funcție de locul în care vă aflați, este posibil să trebuiască să purtați repellent împotriva insectelor. Amintiți-vă că unele insecte, cum ar fi țânțarii, se hrănesc noaptea, din acest motiv, aveți un risc mai mare de a contracta boli, dacă observați stele în locurile unde sunt prezente aceste insecte.
 • Cunoaște zona în care observi stele. Ești puțin vulnerabil când stați culcat în cerul de noapte, adesea cu echipament vizibil scump, astfel asigurați-vă că zona este în siguranță. Dacă nu sunteți în curtea dvs. sau în casa dvs., este mai bine să observați stelele însoțite de cineva.
 • Luați o hartă (împreună cu manuale de trasee de excursii, printre altele) dacă mergeți în locuri unde nu mergeți în mod normal. Un ghid poate fi foarte util dacă vă îndreptați spre zone îndepărtate.
 • Spune-i pe cineva ce ai de gând să faci și care este destinul tău dacă vei observa stele departe de casă. Furnizați un timp estimat pentru întoarcere și luați telefonul mobil. În felul acesta, ei vă pot supraveghea și ieși și vă pot căuta dacă nu ajungeți la momentul potrivit. Dacă sunteți minor, informați întotdeauna părinții sau un adult responsabil cu privire la ceea ce veți face.
 • Dacă observați stele aproape de un drum sau de o parcare, asigurați-vă că sunteți departe și că sunteți destul de vizibil, astfel încât să nu fiți condus de un șofer fără griji. Mașina dvs. ar trebui să fie, de asemenea, destul de departe de trafic, dar este mai bine să o localizați între locul unde vă aflați și adresa de unde poate apărea pericolul.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 6


  6
  Luați în considerare confortul dumneavoastră. Puteai doar să-ți ridici ochii pentru a observa cerul, dar dacă o faci de mult timp, gâtul tău te va reproșa cu vehemență. Cea mai bună cale este să te culci și să privești cerul în fața ta - poți, de asemenea, să stai și să privi în sus. Pentru o experiență mai confortabilă, încercați următoarele sugestii:
 • Luați un scaun rabatabil sau o lagună. Nu vă întindeți brațele dacă folosiți binocluri sau picioare, pentru că nu veți sta în picioare. Puteți pune un sac de dormit pe scaun pentru a obține confort și mai mult adăpost.
 • Dacă doriți să stați sau să vă așezați pe iarbă, puneți o față de masă pentru a menține frigul de la sol. Pe partea de sus a feței de masă puneți un covor sau o pătură. Puteți, de asemenea, să luați o pernă pentru a vă așeza și poate o pătură pentru a vă menține caldă.
 • Dacă vă veți așeza, picioarele ar trebui să fie întinse. Deci, sângele din vene poate curge, pentru că în caz contrar picioarele tale vor fi amorțite.
 • În funcție de momentul în care intenționați să rămâneți afară, dacă utilizați un încălzitor portabil, vă puteți bucura mult mai mult de experiența dvs. Totuși, ar trebui să îl țineți departe de telescop, deoarece luminozitatea și aerul cald care provine de la acesta (și interiorul telescopului, dacă acesta este de asemenea încălzit) poate distorsiona viziunea.
 • Trebuie să puteți transporta tot echipamentul dvs. - obțineți un rucsac bun, astfel încât să nu fiți copleșiți de toate obiectele pe care trebuie să le transportați.
 • Așezați în scaunul înclinat al unui decapotabil deschis este perfect dacă nu folosiți un telescop (autovehiculul are suspensii, astfel încât ar putea exista o mulțime de mișcări). Opriți mașina și înfășurați-vă într-o pătură.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 7
  7
  Luați echipamentul potrivit pentru a privi stelele. Unele obiecte vă vor face să vă bucurați mult mai mult de experiența dvs., mai ales dacă doriți să vedeți mai multe stele decât vedeți dintr-o privire.
 • Observați cerul în detaliu cu ajutorul binoclurilor sau a unui telescop. Faceți o cercetare amănunțită despre tipul de echipament de ardere a vedierilor pe care ar trebui să-l cumpărați. Mai întâi ai putea să împrumuți telescopul sau binoclul unui prieten pentru a ști care dintre ele îți place și pe care nu îl ai.
 • Aduceți o busolă astfel încât să puteți localiza obiectele de pe cerul de noapte, inclusiv vedetele de referință prin care telescopul poate începe să se orienteze. Sau, chiar mai bine, utilizează o hartă automată a cerului, ca și aplicația "Google Sky Map"" pentru smartphone-uri: senzorii de orientare și GPS vor selecta automat o hartă pentru adresa pe care indică telefonul mobil.
 • O imagine sau o hartă a stelelor este o alegere bună pentru observatori. Încercați să obțineți unul care este laminat și care strălucește în întuneric, deoarece va fi mai ușor de citit și de gestionat.
 • Dacă doriți, luați o cameră adecvată pentru astrophotografia. Cu ajutorul acestui artefact, este relativ ușor să fotografiați traseele lunii sau ale stelelor.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 8
  8
  Pregătiți băuturi și băuturi răcoritoare. Pe scurt, confortul implică o dietă bună, în plus, băuturile calde, cum ar fi cacao, ceai sau cafea sau o altă băutură caldă pe care o preferați, sunt un plus ideal pentru rucsac. De asemenea, are ceva de mâncat pe drum, cum ar fi bare de energie sau cereale, biscuiți sau prăjituri de casă și poate niște nuci sau ciocolată. Un cocktail de fructe cu coajă lemnoasă este, de asemenea, o opțiune bună, dar nu ar trebui să mâncați prea multe, deoarece nu faceți o excursie.
 • Dacă va fi o noapte romantică, aduceți șampanie și trufe. Dar nu în exces, dacă nu conduce altă persoană.
 • Imaginea intitulată Stargaze confortabil Pasul 9
  9
  Dă-ți ochii puțin timp să te obișnuiești cu ei. Ei au nevoie de cinci până la treizeci de minute pentru a se obișnui cu lumina (sau cu lipsa de lumină) în locul pe care ați ales să îl observați. Aranjați totul în locul ales și doar relaxați-vă pentru câteva minute, sperăm că, după această perioadă de timp, ochii dvs. ar trebui să fie gata să observe stelele. Oricum, începe, pe măsură ce ochii tăi se obișnuiesc mai mult, celelalte stele vor fi vizibile. Bucurați-vă de observarea stelelor. Astronomii amatori au aceleași posibilități de astronomi profesioniști, dacă nu mai mult, pentru a efectua descoperiri uimitoare cosmice, din cauza timpului și dedicarea ei au la dispoziție.
 • Dacă vă este greu să găsiți stele puțin vizibile, încercați "vedere periferică". Doar îndreptați privirea spre ceea ce încercați să observați. Viziunea dvs. periferică este mai sensibilă la lumină și întuneric, ceea ce face mai ușor să vedeți obiecte abia vizibile atunci când restul cerului este întunecat.
 • Luați în considerare notarea tuturor observațiilor, astfel încât să puteți compara, să găsiți anomalii și, în timp, să faceți o înregistrare.
 • sfaturi

  • Pentru mai mult confort, aduceți o pernă sau o pernă.
  • Luați în considerare momentele importante ale anului pentru a privi stelele. Dusurile de meteori cunoscute ca Perseide, care apar la sfârșitul lunii iulie, sunt un bun exemplu.
  • Dacă tabara va avea o șansă mai bună de a observa stele și veți fi departe de lumina si civilizatie, conturi cu saltele și saci de dormit confortabile și probabil că aveți deja rochie pentru rece. Trebuie să fii atent cu animalele nocturne și cu insectele. Puteți observa chiar și stelele în lumina unui foc confortabil.
  • Luați muzică relaxantă și încercați să găsiți formațiunile stea.
  • Permiteți dispozitivelor, cum ar fi binoclurile și telescoapele, să se adapteze la temperatura de noapte, altfel veți avea vedere încețoșată.
  • Verificați stelele care privesc site-urile web pentru informații despre ceea ce trebuie să căutați în cerul de noapte. Efortul pe care îl faceți înainte de a pleca va fi recompensat cu o mai bună înțelegere a ceea ce ar trebui să căutați și, în plus, va asigura o zonă de concentrare pentru activitatea dvs. de observare. De asemenea, aceste pagini web vă vor ajuta să înțelegeți fenomenele pe care le veți descoperi.
  • Poți să iei un cort. Continuați să vedeți stelele în mod normal și dacă survine o schimbare bruscă a vremii (când începe să plouă), veți avea totul în cort.

  avertismente

  • Dacă vă decideți să stați direct pe podea, nu rămâneți pe iarbă pentru o lungă perioadă de timp, deoarece umiditatea vă poate face rău.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Îmbrăcăminte adecvată
  • Echipament de observare de stele
  • Băuturi și băuturi răcoritoare
  • Obiecte confortabile să stea și să se culce
  • Hărți stelare sau constelații
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să începeți în astronomie amatorCum să începeți în astronomie amator
  Cum se creează artă spațialăCum se creează artă spațială
  Cum să vă creați constelația proprieCum să vă creați constelația proprie
  Cum de a găsi Ursa MinorCum de a găsi Ursa Minor
  Cum să găsiți planetele pe cerul de noapteCum să găsiți planetele pe cerul de noapte
  Cum să găsiți un flash prin satelit IridiumCum să găsiți un flash prin satelit Iridium
  Cum să fotografiezi cerul de noapteCum să fotografiezi cerul de noapte
  Cum sa faci o sticla cu o constelatie stelaraCum sa faci o sticla cu o constelatie stelara
  Cum să identificați steaua poluluiCum să identificați steaua polului
  Cum să observăm steleleCum să observăm stelele
  » » Cum să observi stelele cu confort

  © 2011—2020 ertare.com