Cum să observi fauna sălbatică

Indiferent dacă treceți printr-o criză existențială sau doriți să aflați mai multe despre natură, puține lucruri vă pot face să vă simțiți ca fiind în contact cu lumea, așa cum ați observat viața sălbatică. Este o experiență distractivă pentru orice vârstă și poate fi adaptată la orice buget, de la o călătorie în junglă pentru a localiza animalele din cartierul tău. Indiferent unde te duci, acest articol vă va spune ce trebuie să știți.

pași

Image cu titlul Watch Wildlife Step 01
1
Decideți unde veți observa viața sălbatică. Dacă nu doriți să vedeți un anumit animal (caz în care ar trebui să călătoriți în habitat), vă puteți bucura de natură oriunde, chiar și în orașul dvs. Luați în considerare banii și timpul liber pe care îl aveți înainte de a lua o decizie.
 • Imagine cu titlul Watch Wildlife Step 02
  2
  Cercetați faunei sălbatice în locația pe care ați ales-o. Aflați ce animale găsiți, ce obiceiuri sunt (ce mănâncă, cum sunt grupate, cât timp dorm) pentru a le facilita localizarea. Cercetați animale specifice pe Internet, la librăria dvs. locală sau la un centru de viață sălbatic, în apropierea locului în care locuiți.
 • Imaginea cu titlul Watch Wildlife Step 03
  3
  Pregătește-te pentru călătoria ta. Purtați haine și echipamente potrivite pentru locul în care veți fi - nu uitați să vă îmbrăcați în "straturi", astfel încât să puteți lua și să îmbrăcați hainele în funcție de condițiile meteorologice. Spuneți întotdeauna cuiva despre locul pe care îl veți vizita și cât timp doriți să rămâneți - luați o busolă sau un localizator GPS, dacă este posibil. Luați o cameră, o hârtie și un stilou pentru a vă înregistra observațiile. Poate doriți să aduceți și binocluri.
 • 4
  Integrați-vă cu peisajul. Nu purtați haine strălucitoare și nu folosiți parfum sau parfum care vă distingă de calitățile naturale ale mediului natural - cu atât mai mult puteți "camufla" cu mediul înconjurător, cu atât mai bine. Este important să nu faceți prea mult zgomot, să nu vă depuneți frunze sau ramuri uscate. Opriți telefonul mobil și asigurați-vă că țesătura dvs. nu este zgomotoasă.
 • 5
  Stai liniștit și așteaptă. Cel mai bun mod de a vedea animale sălbatice este să-i lăsați să se apropie de voi. Încercați să găsiți un loc confortabil și parțial ascuns, care ascunde presence- dvs. de Logres mai lungi trec fără zgomot, este mult mai probabil ca animalele nu observă prezența ta (sau nu se simt amenințați de ea) și suficient va veni pentru tine admirați-le
 • 6
  Abordați cu atenție fauna sălbatică. Cele mai multe ori, pur și simplu așteptați până când un animal se apropie de locul de observare discret, dar, uneori, veți vedea o oarecare distanță interesantă exemplară și doresc să se apropie: întotdeauna o fac în liniște, chircit și ascunde prezența ta în spatele roci , tufișuri și alte elemente ale naturii pe care le găsiți pe drum. Dacă animalul sălbatic este periculos, evitați să vă apropiați mai mult decât este necesar și respectați întotdeauna spațiul său, chiar dacă acesta este inofensiv.


 • 7
  Folosește-ți urechile. Vei avea mult mai mult succes găsirea de animale sălbatice pentru a observa dacă vă acorde atenție la indicii care vă ajută să-l localizeze: Abdomene ramuri, apeluri între bărbați și femei, sau fâlfâind păsărilor. Dacă dezvoltați acest sens puteți obține chiar și pentru a distinge o specie dintr-un alt numai cu sunetul emiten- poate pune mâna în spatele urechii pentru a amplifica sunetul.
 • 8
  Încercați să descoperiți ce fac animalele. Dacă ați cercetat puțin despre obiceiurile lor, puteți deduce ce face un animal în momentul în care îl observați. Scrieți comportamentele care vă par normal și cele care depășesc ceea ce această specie ar face în mod natural în habitatul său natural.
 • 9
  Înregistrați-vă observațiile. Dacă vrei cu adevărat să iei în serios observarea vieții sălbatice, ar trebui să ții un jurnal al experiențelor tale. Notați caracteristicile fiecărei specii pe care le vedeți și le ilustrați cu o schiță manuală sau o fotografie.
 • Imaginea cu titlul Watch Wildlife Step 10
  10
  Aflați mai multe despre animalele pe care le-ați observat. Înregistrați întrebările care apar în blogul dvs. și căutați mai multe informații despre fiecare specie observată la întoarcerea călătoriei dvs.
 • sfaturi

  Butterfly-cu-pink.jpg" class ="imagine lightbox">
  Chiar și cea mai mică formă de viață sălbatică vă poate uimi. Apreciați lucrurile mici. Mulți oameni cred că faunei sălbatice vizionarea implică doar a se vedea animale mari în peisaje exotice, dar lumea este plină de creaturi fascinante, de la insecte la reptile, care pot fi găsite chiar și în „jungla de beton“ în orașul tău.
 • Puteți descoperi o varietate de activități pentru a cultiva experiența de a urmări faunei sălbatice, drumeții expediții în parcurile locale din țările distantes- consultarea experților vă recomandăm opțiuni viabile pentru situația dumneavoastră.
 • Veți avea nevoie de multă răbdare. Uneori, animalele vor lua ore să se apropie și uneori nu veți vedea ce vă așteptați - ar trebui să vă bucurați de această experiență și să o luați ca o motivație pentru a vă întoarce o altă zi.
 • Dacă doriți să fotografiați faunei sălbatice, este mai bine ca aparatul foto să aibă o lentilă bună (210 mm, de preferință 400 mm) pentru a captura imagini de departe. Dacă veți fotografia insecte și alte animale mici obțineți un macro obiectiv.
 • avertismente

  • Nu invadează proprietatea privată sau nu primești permisiunea de a păcătui.
  • Dacă mergeți în pădure, evitați anotimpurile de vânătoare sau alegeți zone puțin frecventate de vânători - purtați haine portocalii pentru a vă distinge.
  • Multe animale (urși, moluște, moose) pot fi periculoase în sălbăticie: nu le apropiați de ele în mod nemaipomenit.
  • Chiar și animalele mici pot găsi modalități de a vă răni dacă invadezi spațiul lor și le veți distruge psihologic intervenind în habitatul lor. Bebelușii pot prezenta și o problemă dacă te apropii: un tată furios poate ataca să-și apere copilul.
  • Nu hrăniți animalele sau nu le atrageți cu momeală.
  • Nu interfera cu natura: a salva un iepuras din ghearele unei vulpi poate fi tentant, dar dañarías echilibrul natural și le-ar putea sfârși rănit.
  • Nu jucați niciodată prea aproape de animale în sezonul uscat: este un sezon de stres psihologic pentru ei și chiar cei blânzi ar putea să vă rănească.
  • Când luați fotografiile, nu folosiți niciodată bliț! Ar putea să le dezorienteze la început, apoi să le irită și să provoace un atac.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Binoclu sau camera cu lentile telescopice
  • Notepad (de preferință impermeabil) și pix
  • Lantern pentru diminețile sau după-amiaza la lumină scăzută
  • răbdare
  • Catalogul vieții sălbatice (opțional, pentru identificarea animalelor)
  • Îmbrăcăminte adecvată
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa joci ca un druid in Dungeons and Dragon V3.5Cum sa joci ca un druid in Dungeons and Dragon V3.5
  Cum să faci o pâine sălbatică de căpșuniCum să faci o pâine sălbatică de căpșuni
  Cum să prind o pisică sălbaticăCum să prind o pisică sălbatică
  Cum să îngrijești animaleleCum să îngrijești animalele
  Cum să aibă grijă de o pasăre nou-născutăCum să aibă grijă de o pasăre nou-născută
  Cum să ai grijă de o pasăre rănitoare care nu poate zburaCum să ai grijă de o pasăre rănitoare care nu poate zbura
  Cum să ai grijă de o pasăre sălbaticăCum să ai grijă de o pasăre sălbatică
  Cum de a decide dacă un dihor este animalul potrivit pentru tineCum de a decide dacă un dihor este animalul potrivit pentru tine
  Cum să-ți arăți dragostea față de animaleCum să-ți arăți dragostea față de animale
  Cum să înfrângeți o pisică rătăcităCum să înfrângeți o pisică rătăcită
  » » Cum să observi fauna sălbatică

  © 2011—2020 ertare.com