Cum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafelei

Cafea. Este un cuvânt atât de simplu, dar acoperă o mare varietate de culori (există lumină, întuneric, cald, rece, roșiatic, verzui, cafele albastru etc.). Sigur că ai învățat la școală asta "dacă amesteci roșu și verde, primești cafea", și este adevărat, dar puteți, de asemenea, să o faceți cu albastru și portocaliu, ca și cu multe alte combinații! Amestecarea mai multor culori pentru a obține culoarea maro este foarte ușoară, dar obținerea tonului exact dorit are nevoie de puțin mai multă practică și delicatețe. Iată cum se face:

pași

Metoda 1
Cu paleta de culori

Imaginea intitulată
1
Examinați comprimatul color. Tableta color este un disc împărțit în secțiuni cu culori în ordinea curcubeului. Are culori primare, secundare și terțiare. Culorile primare sunt galben, albastru și roșu - culorile secundare sunt portocalii, verde și violet - culorile terțiare sunt cele dintre culorile primare și culorile secundare ale paletei de culori.
 • 2
  Se amestecă culorile primare. Primul și cel mai simplu mod de a crea cafea este de a amesteca toate culorile primare. Aceasta înseamnă că, folosind o spatulă, trebuie să amestecați galben cu albastru și roșu până când obțineți cafeaua dorită. Nu trebuie să utilizați aceleași cantități pentru fiecare culoare. Adăugați cantități diferite pentru a schimba puțin umbra cafelei.
 • 3
  Se amestecă culorile complementare. Culorile complementare sunt cele care sunt opuse unul altuia în paleta de culori. Culorile complementare sunt albastru și portocaliu, roșu și verde, galben și violet. Amestecarea oricăreia dintre aceste combinații creează tonuri de cafea care variază ușor de la o combinație la alta.
 • 4
  Modificați lumina sau întunericul picturii voastre maronii. Adăugați negru sau alb pentru a ușura sau întuneca vopseaua. Puteți alege să adăugați un pic de culoare mai închisă pe care ați folosit-o pentru a crea cafea, dar, în afară de întunecare, va schimba și tonul puțin. Dacă doriți o cafea foarte ușoară, este mai ușor să utilizați o mulțime de vopsea clară și amestecați-o cu o cantitate mică de cafea pe care ați amestecat-o. Adăugarea unei culori întunecate la o culoare deschisă este mai ușoară decât adăugarea unei lumini la culoarea închisă.
 • 5


  Măriți sau reduceți saturația. Pentru a vă face cafeaua mai luminoasă, adăugați mai multe culori pe care le-ați amestecat la început pentru ao crea. Puteți face mai opacă adăugând un strat mediu gri la amestec.
 • 6
  Schimbați nuanța. Dacă ți-ai creat tonul de cafea amestecând albastru și portocaliu, poți schimba ușor tonul, amestecând-o cu alte culori. De exemplu, pentru a crea o cafea mai caldă, amestecați-o cu roșu. Pentru a crea unul mai întunecat (tipul de cafea tulbure), amestecați-l cu purpuriu sau verde. Rețineți că puteți modifica perechile de culori complementare, adăugând toate celelalte culori pe care le doriți. Se amestecă cu culori terțiare pentru o schimbare mai subtilă a culorii.
 • Metoda 2
  Cu ghidul Pantone

  Imaginea intitulată Alegeți culoarea potrivită pentru camera dvs. Pasul 9
  1
  Obțineți un ghid de culoare Pantone. În timp ce este utilizat în principal în industria tipografică, ghidul Pantone oferă o referință exactă a culorii care vă va ajuta să găsiți nuanța exactă a cafelei pe care o căutați. Puteți cumpăra unul nou sau unul folosit online.
  • Este important să știm că Pantone își definește culorile în modelul CMYK (pentru acronimul său în limba engleză: cyan, magenta, galben și cheie), nu în RGY. Albul nu este inclus, deoarece de obicei este culoarea hârtiei pe care este imprimată, deci va trebui să faceți o interpretare.
 • Imaginea intitulată Amestecarea culorilor din lemn în decorarea interioară Pasul 5
  2
  Găsiți cafeaua dorită. Există o mare varietate de tonuri pe care trebuie să le priviți, deci fiți răbdători. De asemenea, puteți profita de Photoshop sau de orice altă aplicație grafică, care de obicei include culori Pantone în diferite formate.
 • Găsiți procentul exact de magenta (M), galben (Y), cyan (C) și negru (K) necesare pentru cafea și amestecați-le. Rețineți că în acest exemplu, procentele sunt C: 33%, M: 51% și Y: 50%
 • Rețineți că magenta, galbenul și cianul sunt mai exacte decât culorile primare, dar acestea nu sunt standardul utilizat pentru a amesteca vopselele în acest moment. Pentru mai multe informații, citiți acest articol.
 • Imaginea intitulată Îmbinați culorile vopselei pentru a face maro pasul 9
  3
  Mișcați-vă culorile. Utilizați proporțiile date de ghidul Pantone, amestecați picturile pentru a crea o nuanță exactă de cafea. În timp ce ghidul Pantone este de obicei folosit pentru a amesteca cerneala imprimărilor, puteți folosi vopseaua magenta, cyan, negru și galben pentru a crea o nuanță perfectă de cafea.
 • sfaturi

  • Puteți chiar să amestecați vopseaua maro standard cu alte culori până când veți obține nuanța perfectă de cafea.
  • Asigurați-vă că peria dvs. este curată înainte de a începe amestecarea, altfel puteți să vă pata amestecul cu alte culori.
  • Dacă nu ați măsurat procentajele exacte ale amestecului, va fi practic imposibil să faceți același ton de cafea de două ori. Dacă aveți de gând să utilizați o mulțime de cafea, amestecați cantități mari de vopsea, astfel încât să nu vă depășiți jumătate din proiect.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crea culoarea griCum de a crea culoarea gri
  Cum se creează culoarea portocalieCum se creează culoarea portocalie
  Cum se creează culoarea verdeCum se creează culoarea verde
  Cum să creați tonuri reale ale pieliiCum să creați tonuri reale ale pielii
  Cum de a desena o roată de culoareCum de a desena o roată de culoare
  Cum sa faci violetCum sa faci violet
  Cum se fac culorile pentru a pictaCum se fac culorile pentru a picta
  Cum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelorCum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelor
  Cum se face culoarea neagrăCum se face culoarea neagră
  Cum se face maro cu culori primareCum se face maro cu culori primare
  » » Cum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafelei

  © 2011—2020 ertare.com