Cum se amestecă culorile pentru a obține o culoare turcoaz

Culoarea turcoaz, cunoscută și sub numele de acvamarină, este un ton între albastru și verde în spectrul de culori. Acesta poate varia de la ușoare și palid la tonuri intense, vibrante, și, dacă nu sunt în măsură să găsească un pachet de turcoaz preamestecat, va trebui să se amestecă vopsea albastră și verde pentru tine pentru a obține nuanța exactă pe care doriți. Pentru un turcoaz de bază, se amestecă albastru-cyan cu puțin verde.

pași

Metoda 1
Alegeți picturile

Imaginea intitulată
1
Decideți ce ton turcoaz doriți. "turcoaz" descrie în general un amestec luminos, predominant albastru, care fluctuează între albastru și verde. Cu toate acestea, puteți amesteca mai multe nuanțe în spectrul de turcoaz: adăugați un glob de vopsea albă sau gri deschis la un turcoaz palid și subtil, sau de a folosi blues luminoase, verde si galben pentru a amesteca un punct culminant culoare turcoaz. Luați în considerare dacă doriți un ton luminos sau moderat.
 • Imaginea intitulată Amestecați culorile pentru a obține turcoazul Pasul 2
  2
  Vand vopsea albastra si verde. Mediul picturii nu contează prea mult, fie acrilic, ulei, acuarelă etc., dar va fi mai ușor să se amestece două picturi de același tip. Căutați vopsea online la un magazin de aprovizionare pentru proiecte artistice. Păstrați-vă ochii deschiși: ați putea găsi o vopsea turcoaz preamestec care să vă servească scopurile. Dacă începeți cu turcoaz, puteți utiliza câteva picături de albastru, verde, alb sau galben pentru a ajusta minute tonul pigmentului.
 • Dacă sunteți nou în arta picturii, vă recomandăm să începeți cu vopsea acrilică. Este un mediu flexibil și ușor de amestecat și poate fi de obicei achiziționat în sticle de presiune mici, ieftine.
 • Dacă vă cumpărați pictura într-un magazin de aprovizionare pentru proiecte artistice, întrebați personalul despre produsele care pot fi amestecate pentru a obține o culoare turcoaz. Angajații bine informați vor putea sugera anumite nuanțe verzi și albastre și sunt ideale pentru a se amesteca și a obține tonul pe care îl doriți.
 • Imaginea intitulată
  3
  Cumpărați vopsea albă sau galbenă pentru nuanțe mai blânde. Dacă doriți o culoare mai deschisă și mai puțin turcoaz, puteți amesteca albastru și verde cu alb sau galben. Tonalitatea specifică de culoare albă sau galbenă este în mare parte o chestiune de preferință, deci alegeți ceva care se potrivește cu stilul sau stilul viziunii dvs. De exemplu, puteți alege o nuanță albică și caldă ca bază pentru apa turcoază dacă pictați o scenă pe plajă tropicală - puteți alege un alb cu un contrast mai mare și mai mult "artificial" ca bază pentru a picta o planetă turcoasă rece și îndepărtată.
 • Imaginea intitulată Amestecați culorile pentru a obține turcoaz Pasul 4
  4
  Utilizați vopsea albastră cu o lumină ușoară de verde. Încercați să combinați albastru cian, cobalt, cerulean, ultramarin și orice nuanță de albastru care este mai verde decât violet. Există cantități mici de alte culori ascunse în interiorul fiecărui pigment, ceea ce înseamnă că fiecare vopsea de ton este predispus să se amestece bine cu alte turcoaz umbra específico.El este de fapt un amestec de albastru și verde, astfel încât asigurați-vă că pentru a utiliza un albastru și conține pigmenți verzi. Ar trebui să fie în măsură să ghicească atingere de pigment doar uitându-se o culoare: albastru-verde sugerează un dram de verde, în timp ce un albastru violet sugerează o notă de culoare roșie.
 • Phthalo Phthalo albastru și pigmenți verzi sunt unele dintre cele mai utilizate în vopsele turcoaz Phthalo albastru (abreviere ftalocianină pigment) conține un indiciu puternic de verde, deci este perfect potrivit pentru amestecarea culoare turcoaz. Multe branduri comerciale de vopsea au un produs "ftalo albastru".
 • Vopseaua albastră conține pigmenți roșii sau verzi. Dacă un anumit pigment albastru are un efect verde, acesta conține mai mult pigment verde decât roșu. Alte pigmenți albastre (de obicei cele cu nuanțe de violet) au o atingere roșie și nu sunt foarte potrivite pentru turcoaz.
 • Nu veți putea găsi un pigment albastru "pur", adică o nuanță de vopsea albastră care ajută la obținerea unui bun verde (atunci când este amestecat cu galben) și a unui purpuret bun (când este amestecat cu roșu). Acest lucru se datorează faptului că albastrul va avea întotdeauna o atingere roșie sau verde datorită impurităților chimice din interiorul fiecărui pigment.
 • Metoda 2
  Se amestecă un turcoaz luminos

  1
  Pregătiți vopseaua verde și albastră. Puneți vopsea albastră (cyan) turcoaz pe o parte a paletei și adăugați vopsea verde pe cealaltă parte. O altă opțiune este să stoarceți vopseaua albastră și verde direct în același glob.
  • Dacă încă nu aveți vopsea verde, va trebui să o faceți. Se amestecă cantități egale de albastru și galben pentru a crea verde.
  • Dacă nu aveți o paletă pentru amestecarea vopselelor, nu ezitați să le amestecați pe orice suprafață curată și uscată. Încercați să amestecați vopseaua pe o farfurie, o foaie de hârtie, o bandă de carton sau o bucată de țiglă. Asigurați-vă că nu pictați peste ceva important.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați un raport 2: 1 de albastru și verde. Turcoaz conține mai mult pigment albastru decât verde, deci ar trebui să încercați să utilizați de două ori mai multă vopsea albastră. Simțiți-vă liber să experimentați cu diferite proporții, dar folosiți 2: 1 ca referință de bază.
 • Vopseaua puțin mai verde, să zicem într-un raport de 2: 1,5 de la albastru la verde, vă va da un turcoaz marin, verzui și întunecat. Un pic mai puțin verde vopsea (decât raportul de 2: 1) vă va oferi un turcoaz subtil, aproape pur albastru.
 • Luați în considerare adăugarea unui vârf de vopsea galben pentru a obține o nuanță mai strălucitoare. Încercați un raport de 1: 5 sau 1: 6 de la galben la albastru. Se amestecă galben cu albastru și verde.
 • Adăugați o mică vopsea albă, dacă tonul este prea luminos. Albul va face tonicitatea turcoazului mai palidă și subtilă, astfel încât să nu pară atât de intensă.
 • 3


  Se amestecă picturile. Pentru a începe, utilizați o pensulă pentru a pune un buzunar verde pe paleta dvs., apoi amestecați goopul cu două albastre. Continuați să amestecați vopselele până când acestea sunt distribuite uniform pe întregul eșantion de culoare. Pe măsură ce vă amestecați, albastrul trebuie să fie încorporat în verde până când globul obține un ton turcoaz foarte clar.
 • Asigurați-vă că utilizați toată vopseaua de care aveți nevoie sau chiar mai mult. Dacă încercați să adăugați mai multă albastru și verde pe jumătate în timp ce vopsiți, puteți confunda proporția și puteți ajunge cu un ton turcoaz neuniform.
 • 4
  Continuați să ajustați amestecul până când sunteți complet satisfăcut. După ce vortexul vopselei turcoaz este amestecat uniform, verificați-l pentru a vă asigura că vă place culoarea. Încercați să pictați cu eșantionul pe o bucată de material de unică folosință - vopseaua își schimbă adesea calitățile atunci când este răspândită pe o suprafață. Dacă nu sunteți mulțumit (ă), continuați să adăugați cantități mici de vopsea albastră, verde, galbenă sau albă până când obțineți nuanța exactă a turcoazului de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată
  5
  Pinta. După ce ați amestecat turcoazul, veți fi gata să îl utilizați. Asigurați-vă că umbra culorii turcoaz este exact ceea ce doriți. Simțiți-vă liber să pictați cu aceeași pensulă pe care ați folosit-o pentru a amesteca turcoazul, însă luați în considerare curățarea pensulei pentru acuratețe. Dacă aveți nevoie să completați alimentarea turcoaz, asigurați-vă că adăugați albastru și verde în cantitățile pe care le-ați folosit la început.
 • Dacă amestecați mai mult vopsea albastră sau verde pe jumătate, dar nu veți obține proporția exactă pe care ați folosit-o înainte. Luați în considerare amestecarea o mulțime de ton nou și apoi pictura peste turcoaz originale, pentru a se potrivi cu ea.
 • Metoda 3
  Se amestecă un turcoaz palid

  Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru obținerea turcoazului Pasul 10
  1
  Utilizați culoarea albă ca bază. Dacă doriți să amestecați un ton turcoaz destul de palid, începeți cu alb sau albastru deschis. Vopseaua albă va alcătui majoritatea amestecului, deci folosiți vopseaua albă de care aveți nevoie și, poate, puțin mai mult. Luați în considerare utilizarea unui gri aproape alb pentru a da o umbra ușor mai întunecată de turcoaz.
 • 2
  Se amestecă vopseaua. Încercați un raport 2: 1: 4 de albastru: verde: alb. Nu există o singură cale de a obține o culoare turcoază palidă, deci va trebui să vă stabiliți proporții. Începeți cu ceva mic, cu doar câteva picături de albastru și verde în mijlocul vopselei albe și amestecați totul până când obțineți o culoare uniformă. Definiți dacă doriți o culoare turcoaz sau o culoare palidă și adăugați mai multe vopsea albastră sau albă. Dacă vreți să replicați acea culoare, asigurați-vă că păstrați raportul exact.
 • Amintiți-vă că puteți întotdeauna să ajustați proporția pigmentului în turcoaz până când începeți să pictați. Asigurați-vă că sunteți mulțumit înainte de a picta.
 • Asigurați-vă că utilizați vopseaua necesară pentru a finaliza proiectul. Poate fi un proces complex de a încerca să reproduceți proporțiile amestecului de vopsea după ce ați pictat deja jumătate din piesă.
 • 3
  Pinta. Odată ce sunteți mulțumit de culoarea turcoazului palid, veți fi gata să îl utilizați. Saplica culoarea de pe suprafața aleasă și bucurați-vă de plăcerea de a amesteca pictura ta.
 • sfaturi

  • Creați nuanțe palide de turcoaz adăugând cantități mici de albastru și verde la vopseaua albă.
  • De asemenea, puteți amesteca turcoazul prin adăugarea unei picături de vopsea galbenă la vopseaua albastră. Un raport de 1: 6 sau 1: 5 poate da rezultate bune.
  • Turcoazul este de obicei considerat o culoare relaxantă. Utilizați-l în vopsele pentru a obține un efect de relaxare.
  • Puteți modifica intensitatea culorii schimbând proporțiile culorilor. Începeți cu un raport de bază de 2: 1 (două părți albastre pentru o parte din verde) și experimentați de acolo.

  avertismente

  • Unele pigmenți sunt mai puternice decât altele. Dacă nu obțineți tonul turcoaz pe care doriți în primul amestec, se adaugă mai mult verde sau galben la albastru, sau albastru la amestecul până când sunteți mulțumit adaugă. În cazul în care verde sau galben este foarte puternic, ia în considerare începerea unui nou amestec de albastru cu doar o perie din amestecul anterior.
  • Cele mai multe tipuri de vopsea pot pata îmbrăcămintea și suprafețele de lucru Asigurați-vă că purtați haine pe care nu vă deranjează să deveniți murdare. Protejați-vă suprafețele de lucru cu foi de ziar sau țesături de unică folosință.

  Lucruri de care ai nevoie

  • perie
  • Vopsea albastră (ciană) cu o atingere de verde (alte albume pot avea un ton noroios).
  • Vopsea galbenă sau vopsea verde (verde deschis pentru o turcoaz deschis și verde închis pentru un turcoaz întunecat)
  • Paletă pentru a separa culorile vopselei
  • Canvas sau hârtie
  • Paharul de apă pentru vopsele acvatice (sau pentru diluarea altor vopsele)
  • Haine că nu vă deranjează să vă murdăriți
  • Un ziar sau o cârpă de unică folosință pentru a proteja suprafețele de lucru
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum combinați culorileCum combinați culorile
  Cum de a crea culoarea griCum de a crea culoarea gri
  Cum se creează culoarea verdeCum se creează culoarea verde
  Cum de a desena o roată de culoareCum de a desena o roată de culoare
  Cum sa faci violetCum sa faci violet
  Cum se fac culorile pentru a pictaCum se fac culorile pentru a picta
  Cum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelorCum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelor
  Cum se face culoarea neagrăCum se face culoarea neagră
  Cum se face maro cu culori primareCum se face maro cu culori primare
  Cum se amestecă culorile pentru a obține albastru închisCum se amestecă culorile pentru a obține albastru închis
  » » Cum se amestecă culorile pentru a obține o culoare turcoaz

  © 2011—2020 ertare.com