Cum se amestecă culorile pentru a obține albastru închis

Pentru a crea o culoare albastră a unei nuanțe mai întunecate, puteți amesteca pur și simplu culoarea albastră pe care o aveți deja cu o altă culoare. De fapt, învățarea de a combina culorile vă va oferi o mare varietate de opțiuni pentru orice proiect pe care doriți să-l întreprindeți. De exemplu, pentru a obține o culoare albastră a unui ton mai întunecat, îl puteți amesteca cu o mare varietate de culori care vă vor permite să controlați într-un mod mai precis tonul pe care doriți să-l creați.

pași

Metoda 1
Se amestecă albastru cu negru

Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru a face albastru închis Pasul 1
1
Strângeți cantitatea de vopsea albastră de pe paleta dvs. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru tot ceea ce doriți să pictați cu culoarea albastru închis pe care îl veți obține, deoarece, mai târziu, ar putea fi dificil pentru dvs. să creați exact același ton pentru a doua oară, dacă descoperiți că aveți nevoie de mai mult. În acest caz, este mai bine ca la ceea ce lipsește.
 • Apoi, puteți stoca vopseaua pe care o aveți într-un container etanș (de exemplu, o cutie de prânz din plastic) pentru a continua proiectul data viitoare.
 • Deci, vopseaua nu se usuce în timpul acestui interval, puteți înmuiați o bucată de prosop de hârtie sau un burete și puneți-le în partea de jos a Lunchbox sau să păstrați vopsea pe o paletă, care este proiectat să-l păstrați umed.
 • 2
  Puneți niște vopsea neagră lângă vopseaua albastră. Nu trebuie să-l adăugați direct pe vopseaua albastră, astfel încât să puteți adăuga culoarea neagră în albastru a câtorva pentru a controla tonul pe care doriți să-l creați.
 • 3
  Treceți peria în jurul marginii vopselei negre pentru ao impregna în păr și apoi amestecați-o cu vopseaua albastră. Cu toate acestea, nu ar trebui să se înmoaie pensula în vopsea neagră prima dată când merge să se amestece cu albastru, și negru este o culoare foarte puternică și ar putea afecta permanent tonul de albastru vei primi.
 • 4
  Adăugați puțin câte puțin vopseaua neagră la cea albastră. Puteți utiliza un instrument pentru a amesteca vopselele sau tehnica de încrucișare cu peria proprie pentru a încorpora culoarea neagră în albastru. Aveți grijă să nu le amestecați prea mult, astfel încât tonul final al albastrului să nu fie atât de opac, ci să le amestecați suficient pentru a putea evalua bine tonul pe care l-ați obținut.
 • 5
  Includeți mai multă vopsea neagră până când tonul albastru închis pe care îl obțineți vă va plăcea. Pentru aceasta este foarte probabil ca va trebui să repetați procedura de adăugare a vopselei negre în vopseaua albastră în cantități mici, astfel încât să nu obțineți un ton mai întunecat decât doriți.
 • În cazul în care rulați mâna cu vopsea neagră, puteți potrivi tonul adăugând o cantitate mai mare de vopsea albastră.
 • Metoda 2
  Se amestecă culorile complementare

  Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru a face culoarea albastru închis Pasul 6
  1
  Aveți un cerc cromatic la îndemână. Conține roșu, galben și albastru (adică culorile primare), precum și toate culorile care apar din combinațiile dintre cele trei. Cercurile cele mai de bază cromatice includ doar culorile primare și secundare, deci este mai bine să folosiți un cerc mai avansat, unde sunt incluse nu numai aceste culori, ci și alte nuanțe și tonuri.
 • Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru a face albastru închis Pasul 7
  2
  Găsiți tonul specific al vopselei albastre pe care o veți începe pe roata de culoare. În acest fel, puteți ști ce este culoarea complementară care corespunde acesteia. Cu toate acestea, mai degrabă decât să vă conducă de numele picturii, cel mai bine este să ia o pereche de lovituri de culoare pe o foaie de hârtie albă și se compară cu culorile roții de culoare după ce vopseaua se usuca pentru a găsi cele ton care seamănă cel mai mult.
 • Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru a face albastru închis Pasul 8
  3
  Identificați nuanța complementară de portocal care corespunde tonului de albastru pe care o veți începe. Termenul "culoare complementară" se referă la culoarea care se află la capătul opus al unei alte culori pe roata de culoare. În cazul albastru, culoarea complementară va fi întotdeauna o nuanță de portocaliu și va trebui să amestecați vopseaua albastră cu acest ton specific pentru a obține un ton albastru mai închis.
 • De exemplu, puteți începe prin amestecarea vopselelor de Sienna prăjită și albastru ultramarin.
 • Puteți încerca, de asemenea, combinația de cadmiu portocaliu și albastru de cobalt.
 • 4


  Plasați suficientă vopsea albastră pe paletă pentru tot ceea ce doriți să pictați cu tonul albastru închis pe care îl veți crea. În aceste cazuri, este mai bine să pictați peste ceea ce vă lipsește, deoarece este foarte probabil că nu puteți replica aceeași nuanță de albastru închis pe care ați obținut-o.
 • Ar trebui să aveți, de asemenea, vopsea de culoarea originală albastră pe care o veți folosi pentru a se potrivi tonului în cazul în care adăugați prea mult vopsea portocalie.
 • 5
  Puneți niște vopsea portocalie lângă vopseaua albastră. Cea mai recomandată este să amestecați vopselele câteva, deoarece cantitatea de vopsea portocalie de care aveți nevoie nu va fi aceeași cu cantitatea de vopsea albastră de care veți avea nevoie.
 • 6
  Periați peria sau un cuțit palet peste marginea vopselei portocalii și apoi o încorporați în vopseaua albastră. Prima dată când o faceți, nu ar trebui să smulgeți peria sau cuțitul cu vopsea portocalie pentru a controla nuanța albastru închis pe care doriți să o creați.
 • 7
  Se amestecă vopseaua portocalie cu vopsea albastră Adăugați vopseaua portocalie în albastru cu ajutorul unui cuțit palet sau prin intermediul tehnicii de încrucișare încrucișată cu peria proprie. Avantajul amestecării culorilor complementare este că culoarea albastru închis pe care o obțineți va avea un ton vibrant. Din acest motiv, nu amestecați prea mult culorile, ci doar suficient pentru a controla tonul pe care doriți să-l creați și pentru a evita ca acesta să fie prea opac.
 • 8
  Adăugați mai multe vopsea portocaliu câteva până când obțineți umbra de albastru închis doriți. Nu ar trebui să adăugați vopsea portocalie în cantități mari, pentru că va veni un moment în care, în cazul în care cantitatea de vopsea portocalie este mai mare decât cea de vopsea albastră, culoarea veți obține va fi o nuanta de portocaliu, nu albastru închis. Prin urmare, este mai bine să adăugați câteva vopsea portocalie pentru a controla tonul pe care doriți să-l creați.
 • În cazul în care executați mâna cu vopsea portocalie, puteți potrivi tonul adăugând o cantitate mai mare de vopsea albastră.
 • Metoda 3
  Se amestecă culori similare

  1
  Plasați vopseaua albastră și purpurie pe paletă. Violul este o culoare asemănătoare cu cea albastră, ceea ce înseamnă că ele sunt alăturate în cercul cromatic. Pentru a le amesteca, plasați o cantitate suficientă de vopsea de ambele culori pe paletă, asigurându-vă că utilizați mai mult vopsea albastră decât purpuriu.
 • 2
  Adăugați un pic de vopsea violet la vopsea albastră. Puteți să o faceți cu peria sau cu un cuțit palet. Adăugați vopsea purpurie la câțiva pentru a controla nuanța albastră pe care doriți să o creați, astfel încât să obțineți un albastru mov.
 • Imaginea intitulată Amestecarea culorilor pentru a face culoarea albastru închis Pasul 16
  3
  Testați culoarea pe care ați obținut-o. Rețineți că picturile (inclusiv vopsele acrilice), dobândesc, de obicei, o nuanta mai inchisa pentru a se usca. Prin urmare, puteți testa culoarea pe care ați obținut dând câteva lovituri pe pânză și așteptând să se usuce (mai ales dacă sunteți de lucru cu vopsele acrilice, deoarece acestea se vor usca mai repede, de obicei nu mai mult de 15 minute ). În acest fel, puteți încerca nuanta de albastru pe care le-ați obținut și de a face ajustările necesare înainte de ao aplica la ceea ce se duc la locul de muncă.
 • În cazul în care nu sunteți mulțumit de nuanța albastru închis după uscare, puteți adăuga mai mult vopsea purpurie sau albastră, după caz.
 • sfaturi

  • După amestecarea vopselelor și utilizarea acestora, asigurați-vă că ați curățat bine paleta.
  • Nu uitați să lucrați întotdeauna într-un loc bine luminat pentru a obține o idee mai bună despre tonurile pe care le-ați creat.

  avertismente

  • Dacă sunteți începător, rețineți că obținerea exact a aceleași nuanțe de albastru închis a doua oară poate fi foarte dificilă, deci este mai bine să amestecați o cantitate suficientă sau mai mult decât aveți nevoie. Puteți reproduce culorile pe care le obțineți în acest mod mai ușor, pe măsură ce câștigați experiență, iar ochiul dvs. se obișnuiește să detecteze nuanțele din tablou.
  • Ar trebui să lucrați întotdeauna cu picturile într-un loc bine ventilat.

  Lucruri de care ai nevoie

  • paleta (fie una dintre cele folosite de artiști sau pur și simplu capacul unui container, o placă veche etc.)
  • Cuțit palet, tiento din lemn, etc.
  • pictură
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se creează culoarea verdeCum se creează culoarea verde
  Cum să creați tonuri reale ale pieliiCum să creați tonuri reale ale pielii
  Cum de a desena o roată de culoareCum de a desena o roată de culoare
  Cum sa faci violetCum sa faci violet
  Cum se fac culorile pentru a pictaCum se fac culorile pentru a picta
  Cum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelorCum sa faci culori diferite cu colorarea alimentelor
  Cum se face culoarea neagrăCum se face culoarea neagră
  Cum se face maro cu culori primareCum se face maro cu culori primare
  Cum se face vopseaua roșieCum se face vopseaua roșie
  Cum se amestecă culorile pentru a obține o culoare turcoazCum se amestecă culorile pentru a obține o culoare turcoaz
  » » Cum se amestecă culorile pentru a obține albastru închis

  © 2011—2020 ertare.com