Cum să cureți o pictură în ulei

Picturile de ulei sunt un mediu unic și delicat. Ei pot colecta praful și petele în timp și este posibil să nu aveți nici o idee cum să le curățați, deoarece nu puteți folosi apă, subțiri, alcool sau o sursă abrazivă. Dar nu te teme! Aici veți găsi cum să aduceți strălucirea originală a picturii tale în ulei.

pași

Metoda 1
folosind saliva

1
Cumpărați mai multe tampoane de bumbac. Folosirea saliva pentru curățarea unei opere de artă poate părea atât nebună, cât și profană, dar este o metodă folosită de curatori în muzeele din întreaga lume. Saliva are suficiente enzime pentru a îndepărta praful și murdăria, dar nu suficient pentru a deteriora vopseaua. Cu toate acestea, vor fi necesare multe tampoane, așa că faceți o cutie întreagă.
 • Rețineți că această metodă necesită o anumită răbdare - cereți-i unui intern de la muzeu câte ore să ia pentru a curăța o pictură mare în acest mod. (Sugestie: sunt mai mult de două.) Dar dacă doriți să vă curățați vopseaua cu meticulozitate, cu riscul de deteriorare aproape de zero a uleiurilor, acesta este modul de a face acest lucru.
 • 2
  Umezi ușor tamponul cu saliva. Nu doriți ca bumbacul să fie înmuiat, dar trebuie să fie suficient de umed pentru a lua cu ușurință particulele de praf.
 • 3
  Acordați atingeri moi la vopsea cu bumbac umed. Nu mutați bumbacul dintr-o parte în alta, în loc să o faceți de sus în jos în mișcări blânde, cu atingere. Încercați să lucrați câte un pătrat de inch la un moment dat.
 • 4
  Umpleți celălalt capăt al tamponului. Odată ce primul capăt a adunat atât de mult praf încât nu mai este util, utilizați celălalt capăt. Când este murdar, aruncați tamponul și utilizați unul nou.
 • 5
  Păstrați un pahar de apă la îndemână. Trebuie să lucrați suficient de lent pentru a nu simți lipsa de saliva. Doar în cazul în care gura începe să se usuce, totuși, beți o scurgere de apă și așteptați un minut sau două înainte de a utiliza mai multă salivă.
 • Metoda 2
  folosind pâine

  1
  Cumpărați o pâine cu o mulțime de crumbs. O pâine sau două sau mai multe, în funcție de picturi și dimensiunea lor.


 • 2
  Lucrează pe o suprafață albă, mare, în exterior sau în interior, într-o zonă controlată.
 • 3
  Luați centrul bucăților de pâine.
 • 4
  Dați atingeri moi și treceți pâinea prin vopsea. Trebuie să absoarbă pământul sau orice altă imperfecțiune care a rămas în timp.
 • 5
  Curățați frișcile. Utilizați o perie moale, ca o perie moale pentru a picta pereți, pentru a elimina miez de pâine și curățați vopsea de urme de pâine.
 • 6
  Da întreținere. Verificați dacă ați trecut cu vederea ceva și repetați acest lucru la o scară mai ușoară în mod regulat pentru a vă păstra picturile în stare excelentă.
 • 7
  A terminat.
 • sfaturi

  • Utilizați această metodă numai pentru praful de suprafață.

  avertismente

  • Curățarea vopselelor valoroase ar trebui lăsată la un conservator sau restaurator competent.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un monitor cu ecran platCum să curăț un monitor cu ecran plat
  Cum să analizați picturileCum să analizați picturile
  Cum să îmbraci picturileCum să îmbraci picturile
  Cum să încadrați o pictură în uleiCum să încadrați o pictură în ulei
  Cum sa faci o pictura de flori folosind o sticla de bauturi racoritoareCum sa faci o pictura de flori folosind o sticla de bauturi racoritoare
  Cum să cureți picturile de ulei pentru a le păstra de ani de zileCum să cureți picturile de ulei pentru a le păstra de ani de zile
  Cum să curățați o cutie acrilicăCum să curățați o cutie acrilică
  Cum se amestecă vopsea pe bază de uleiCum se amestecă vopsea pe bază de ulei
  Cum sa curatati ochelari de soareCum sa curatati ochelari de soare
  Cum să curețe pantofii Dr. MartensCum să curețe pantofii Dr. Martens
  » » Cum să cureți o pictură în ulei

  © 2011—2020 ertare.com