Cum sa curatati o conducta de sticla

Aveți o țeavă de sticlă pe care trebuie să o curățați? Îndepărtarea rășinii și a murdăriei din piesa dvs. este surprinzător de simplă și ieftină. Cu puțină determinare și răbdare, puteți lăsa teava de sticlă minunat de transparentă și strălucitoare într-un timp foarte scurt, aveți nevoie doar de materiale simple pe care le puteți avea deja acasă.

pași

Metoda 1
Folosiți alcool izopropilic

Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 1
1
Îndepărtați murdăria din tub. Țineți țeavă cu capul în jos și atingeți ușor pentru a îndepărta toate particulele rămase. Apoi, utilizați un dispozitiv de curățare a țevilor, un tampon de bumbac, un creion mecanic, un ac sau alt obiect subțire similar pentru a elimina toate reziduurile mari, ușor de detașat.
 • Nu riscați ruperea țevii încercând să ajungeți la locurile dificile, deoarece tot ce trebuie să faceți acum este să îndepărtați deșeurile mari și ușor de accesat. Aceasta va ajuta alcoolul să curățe mai repede restul conductei.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 2
  2
  Umpleți o pungă de plastic reîncărcabilă cu alcool izopropilic. Încercați să obțineți 90% alcool izopropilic, care va curăța conductele mai repede decât soluția de 71%, care este mai diluată. Așezați conducta în interiorul sacului și asigurați-vă că este complet scufundată în fluid.
 • Alcoolul dizolvă gudronul și rășina, ceea ce va facilita eliminarea și curățarea petelor într-un timp scurt.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 3
  3
  Adăugați 1 lingură de sare în sac. Sarea va acționa ca un burete abraziv pe suprafața țevii, frecând și îndepărtând rășina din locurile în care nu ați putut ajunge cu un burete sau o perie. Deoarece funcția sa este de a răzui și coaja rășina, utilizați cea mai groasă sare pe care o găsiți, de obicei sare grosieră sau kosher va fi cea mai bună opțiune.
 • Imaginea intitulată Curățați o conductă de sticlă Pasul 4
  4
  Agitați conducta în interiorul sacului și asigurați-vă că sarea intră în interiorul sacului. Dacă este posibil, puneți sarea în interiorul țevii și folosiți degetele pentru a închide găurile din țeavă. Apoi, agitați sarea din camera interioară pentru a îndepărta cât mai mult rășină posibil. Agitați sacul timp de 1 până la 2 minute sau până când țeava este vizibil curată.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pas 5
  5
  Înmuiați conducta timp de mai multe ore și repetați procedura dimineața dacă conducta este foarte murdară. Adăugați un flux de alcool izopropilic nou și înmuiați conducta înapoi pentru a înmuia lichidul timp de mai multe ore înainte de ao agita din nou. Dacă utilizați 71% alcool izopropilic, este posibil ca o parte din sare să se fi dizolvat, deci asigurați-vă că adăugați mai mult dacă vedeți că suma a fost redusă.
 • Imaginea intitulată Curățați o conductă de sticlă Pasul 6
  6
  Clatiti conducta cu apa fierbinte. Eliminarea tuturor conducta de alcool și sare cu apă fierbinte și aruncați restul pe toaleta, deoarece ar putea trage miros urât dacă reziduurile rămân în conductele și chiuveta, mai ales dacă nu clătiți totul bine.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 7
  7
  Curățați toate petele rămase cu un șervețel de curățare a țevilor sau cu bumbac. Îndepărtați resturile mici și persistente umezind capătul sculei în alcool izopropilic curat. Pentru a elimina urme de apă și petele care nu sunt rășini, înmuiați conducta timp de 10 până la 15 minute într-un amestec de apă caldă și suc de lămâie.
 • Metoda 2
  Utilizați apă fiartă

  Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 8
  1
  Îndepărtați murdăria sau cenușa rămasă. Dați conductei o curățare rapidă și de bază pentru a îndepărta toată rășina liberă, utilizați un tampon de bumbac pentru a îndepărta sau freca bucățile mari de murdărie. Clătiți conducta cu apă caldă. Nu utilizați apă rece, deoarece trecerea de la apa rece la apa fierbinte ar putea rupe conducta.
 • Imaginea intitulată Curățați o conductă de sticlă Pasul 9
  2


  Se fierbe apa într-un vas mic. Așezați vasul cu apă pe sobă până când se fierbe. Reduceți temperatura pentru a fierbe. Asigurați-vă că apa este suficientă pentru ca conducta să fie complet acoperită, de preferință între 7,6 și 10 centimetri (3 și 4 inci) deasupra acesteia.
 • Fiind pe o flacără joasă înseamnă că va exista o cascadă constantă, dar nu extremă, de bule care se sparg pe suprafața apei.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 10
  3
  Împingeți conducta în apă. Asigurați-vă că conducta este complet scufundată în apă. Țineți cont de faptul că o parte din apă se va evapora atunci când se fierbe, deci urmăriți-o pentru a vă asigura că țeava nu ajunge expusă în vas, deoarece se poate rupe.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui ștuț de sticlă Pas 11
  4
  Lăsați conducta să se înmoaie în apă fierbinte timp de 20 până la 30 de minute. Îndepărtați vasul de la foc, evacuați apa și inspectați-l pentru a detecta deșeurile în exces. Țineți cont de faptul că țeava va fi foarte caldă, așa că utilizați o mănușă pentru cuptor și fiți foarte atent când verificați. Nu scufundați niciodată sticla fierbinte în apă rece, deoarece se va sparge.
 • Este posibil să fie necesar să repetați procesul cu un alt vas cu apă nouă până când conducta este complet curată.
 • Imaginea intitulată Curățați un ștuț de sticlă Pas 12
  5
  Utilizați un detergent pentru țevi sau un tampon de bumbac pentru a elimina resturile rămase. Luați un tampon de vată sau un filtru de curățare pentru a elimina resturile rămase. Dacă rămân pete de apă, înmuiați conducta timp de câteva minute într-o soluție de suc de lămâie și 2 sau 3 linguri de apă (29,60 sau 44,40 mililitri), apoi lăsați-o să se usuce la aer.
 • Metoda 3
  Utilizați soluții alternative de curățare

  Imaginea intitulată Curățați o treaptă de sticlă 13
  1
  Testați cu tablete de curățare pentru proteze dentare. Puneți țeavă în interiorul unui recipient din plastic și umpleți-l cu suficientă apă pentru al acoperi complet. Adăugați între 2 și 3 comprimate de curățare pentru proteze dentare și lăsați-o să se înmoaie timp de o jumătate de oră. Efervescența va curăța o mare parte din rășină și formula este concepută pentru a elimina petele și resturile. Alte soluții alternative de acasă includ:
  • Sare și oțet
  • Suc de coacere și oțet
  • Nisip și apă
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă 14
  2
  Achiziționați soluții specializate de curățare. Există produse comerciale produse special pentru fumători, care servesc în mod special pentru a curăța rășina din țevi din sticlă, cum ar fi Simple Green și Formula 420 în Statele Unite. Cu toate acestea, acestea sunt un pic mai scumpe decât soluțiile la domiciliu și mulți nu le consideră mai eficiente. Având în vedere acest lucru, aceste produse elimină necesitatea de a scutura țeava, aglomerația și spatulă, deoarece descompun adesea rășina pur și simplu prin înmuierea țevii.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă Pasul 15
  3
  Înghețați conducta pentru a elimina acumulările grele. Înghețarea cauzează întărirea și uscarea rășinii și o puteți îndepărta mai ușor. Congelați conducta timp de 30 minute până la 1 oră, apoi utilizați un ac sau alt obiect ascuțit și subțire pentru a elibera rapid rășina. Rețineți că se va încălzi într-un timp scurt și va fi din nou lipicios, deci va trebui să o faceți rapid.
 • Imaginea intitulată Curățați o țeavă de sticlă 16
  4
  Curățați frecvent conducta. Luați în considerare faptul că o clătire rapidă și o înmuiere cu alcool izopropilic, o dată pe săptămână, va dura doar 5 minute. Acest lucru va evita nevoia de a recurge la curățenie profundă sau înmuiere toată noaptea și pentru a menține conducta dvs. transparentă și curată. Unele pete nu vor ieși dacă sunt impregnate în sticlă, dar acest lucru se va întâmpla numai dacă nu îl curățați timp de mai multe luni sau ani consecutiv. Luați-vă timp să-l curățați și sarcina va fi mult mai simplă în viitor.
 • sfaturi

  • Dacă aveți de gând să atingeți conducta cu mâinile, luați în considerare utilizarea mănuși de latex. Amestecul de alcool și rășină are ca rezultat o combinație care penetrează pielea.

  avertismente

  • Metoda cu apă fierbinte vă poate impregna casa cu un miros puternic.
  • Nu scufundați niciodată o țeavă rece în apă clocotită, deoarece ea ar putea să se rupă și să o încălzească în mâini înainte.
  • Asigurați-vă că spălați cu grijă vasul când îl terminați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Alcool izopropilic
  • Pungă de plastic reîncărcabilă
  • sare
  • Țevi de curățare sau tampoane de bumbac
  • Oală mică
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să fumezi o țeavăCum să fumezi o țeavă
  Cum sa faci un bong de sticlaCum sa faci un bong de sticla
  Cum sa faci o racheta de bicarbonat si otetCum sa faci o racheta de bicarbonat si otet
  Cum să faci un ren, folosind dispozitive de curățare a țevilorCum să faci un ren, folosind dispozitive de curățare a țevilor
  Cum sa faci o conducta cu o sticla de apaCum sa faci o conducta cu o sticla de apa
  Cum se face o țeavă cu folie de aluminiuCum se face o țeavă cu folie de aluminiu
  Cum să faceți rapid o conductă de apăCum să faceți rapid o conductă de apă
  Cum să cureți un castron sau ChillumCum să cureți un castron sau Chillum
  Cum sa curatati o conducta de apa din sticlaCum sa curatati o conducta de apa din sticla
  Cum se taie țeavă din fontăCum se taie țeavă din fontă
  » » Cum sa curatati o conducta de sticla

  © 2011—2020 ertare.com