Cum să cureți un animal umplute

Animalele umplute sunt populare pentru copiii de toate vârstele, deci este important să știți cum să le curățați în mod corespunzător. Întotdeauna asigurați-vă că ați citit etichetele de pe animalele umplute, astfel încât să nu fie ruinate sau dezarmate. Utilizați detergenți care sunt în siguranță pentru sănătatea dumneavoastră și materialele de la care sunt fabricate aceste jucării. De asemenea, asigurați-vă întotdeauna că părțile interne și exterioare sunt uscate pentru a preveni creșterea mucegaiului.

pași

Metoda 1
Spălați animalul umplute într-o mașină de spălat

Imagine cu titlul Curățați un animal umplute Pasul 1
1
Asigurați-vă că puteți spăla animalul umplute în mașina de spălat. Citiți eticheta pentru a vă asigura că o puteți spăla în mașina de spălat. Nu veți putea să o faceți în următoarele situații:
 • Animalul umplute are o cutie muzicală în interiorul lui.
 • Este foarte vechi și pielea sau membrele sale sunt detașate sau prea fragile pentru a fi ținute.
 • Aveți obiecte atașate la acesta cu clei, cum ar fi ochii din plastic, picioare, brațe, urechi sau paiete.
 • Animalele umplute folosesc haine delicate gătite permanent și nu le puteți scoate, ca o rochie cu sclipici sau o coroană care se poate rupe cu ușurință.
 • Este umplut cu bile de spumă în loc de vată.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 2
  2
  Examinați animalul umplute cu grijă. Țineți minte dacă trebuie să îndepărtați orice parte sau dacă există fire delicate pe care ar trebui să le îngrijiți. Asigurați-vă că nu faceți rău animalului umplute sau mașinii de spălat.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 3
  3
  Determinați tipul de mașină de spălat pe care o aveți. Se recomandă spălarea animalelor umplute într-o mașină de spălat care nu are un agitator. Mașinile de spălat cu agitator au tendința să le strică, deoarece agitatorul înlocuiește vata.
 • În loc să utilizați o mașină de spălat de top, puteți lua o mare încărcătură de rufe la o spălătorie și spălați animalul umplute împreună cu el.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 4
  4
  Așezați animalul umplute într-o pungă de plasă. Puteți cumpăra acest tip de geantă pentru spălare la un magazin cu discount, un magazin de materiale sau o spălătorie. Acest sac împiedică mașina de spălat să strângă și să strângă hainele.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute pas 5
  5
  Utilizați ciclul de spălare delicat sau delicat. Chiar și un ciclu normal poate fi prea puternic pentru animalul umplute, așa că spălați-l întotdeauna într-un ciclu de spălare delicat sau delicat, astfel încât acesta să fie în siguranță. Utilizați apă caldă sau rece. Evitați utilizarea apei calde deoarece ar putea dizolva orice adeziv și ar putea cauza căderea bucăților umplute.
 • Metoda 2
  Spălați animalul umplute cu mâna

  Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 6
  1
  Citiți eticheta. Este posibil ca eticheta animalului umplute să indice că ar trebui să o spălați numai manual sau în ciclul delicat. Cu toate acestea, este posibil ca jucăria să fie prea fragilă pentru a fi spălată într-un ciclu delicat, așa că spălarea manuală poate fi cea mai bună metodă de ao curăța complet fără a se deteriora.
  • În cazul în care petele au pătruns sub suprafață, nu trebuie doar să le curățați mai sus. Dacă o pată intră în umplutură, pot să rămână germeni și mirosuri proaste. De exemplu, dacă un copil învață să meargă la baie și urinează pe animalul umplute, interiorul este probabil înmuiat, chiar dacă ați curățat semnele vizuale ale petei.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 7
  2
  Umpleți spălătoria cu apă rece și o ceașcă de detergent de rufe. Utilizați un dop pentru a umple chiuveta cu apă sau utilizați un recipient mare, cum ar fi o găleată sau cada, și umpleți-l cu apă rece și detergent ușor de rufe. Asigurați-vă că citiți dacă detergentul este recomandat pentru animalul umplute. Detergenții puternici pot să decoloreze sau să se deterioreze.
 • Nu utilizați prea mult detergent sau poate fi dificil să se clătească.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 8
  3
  Îndepărtați animalul umplute în apă. Împingeți-l complet, astfel încât amestecul de apă și detergent să intre în interior și să elimine complet petele. Curățați cu grijă animalul umplute în timp ce îl dați jos. Restrângeți ușor materialul cu mâinile și îndepărtați resturile sau petele.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 9
  4
  Clătiți tot detergentul. Clătiți bine detergentul. Scoateți cât mai multă apă din animalul umplute. Nu agitați sau răsuciți-o. Apăsați-l în mijlocul prosoapelor vechi pe măsură ce strângeți apa.
 • Puteți stoarce animalul umplute ușor în funcție de starea lui. În cazul animalelor mai vechi umplute, ele se pot rupe cu ușurință dacă nu le ocupați cu grijă.
 • Imaginea cu titlul Curățați un animal umplute Pasul 10


  5
  Lăsați-o să se usuce. Cupați animalul umplute și formați-l din nou. Apoi, lăsați-o să se usuce. Nu-l așezați direct în apropierea căldurii sau a luminii solare, deoarece aceasta poate să decoloreze sau să-și piardă forma.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 11
  6
  Curăță petele de pe o suprafață colorată. Dacă pe suprafața animalului umplute există doar puțină murdărie sau eticheta spune că "curățați doar suprafața", utilizați un detergent ușor. Puteți utiliza șampon pentru tapițerie, care creează o spumă pentru a elimina petele. Citiți ingredientele din șampon pentru a vă asigura că nu conține substanțe chimice dure care ar putea fi dăunătoare copiilor.
 • Copilul dvs. poate pune jucăria în gură, așa că asigurați-vă că agentul de curățare pe care îl utilizați este sigur. Există mai multe produse de curățare comerciale special concepute pentru a curăța animalele umplute. Găsiți un produs de curățare care este sigur și care funcționează pentru dvs. De asemenea, puteți folosi un detergent pentru haine pentru copii, cu o cârpă umedă, pentru a curăța petele.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 12
  7
  Utilizați o pungă de gunoi și o bicarbonat de sodiu. Dacă animalul umplute este de dimensiuni medii, puneți-l într-o pungă mare de gunoi cu ½ ceasca de bicarbonat de sodiu. Dacă animalul umplute este foarte mare, poate fi necesar să adăugați mai mult bicarbonat de sodiu. Închideți sacul ferm și agitați bine. Păstrați-l închis și lăsați animalul umplute să stea pentru 15-20 de minute. Apoi, deschideți-l și curățați excesul de bicarbonat de sodiu.
 • Puteți folosi un aspirator dacă credeți că animalul umplute nu va fi deteriorat de acesta. Nu agitați sacul cu prea multă forță dacă simțiți că animalul se va descompune.
 • Metoda 3
  Uscați animalul umplute

  Imaginea cu titlul Curățați un animal umplute Pasul 13
  1
  Utilizați o linie de rufe. Cu cât este mai umedă jucăria, cu atât mai mult va dura să se usuce. Asigurați-vă că toată apa în exces a dispărut înainte de uscarea animalului umplute pe linia de îmbrăcăminte. Într-o zi însorită, agățați jucăria și lăsați-o să se usuce folosind clothespins.
  • Soarele este un eliminator natural al petelor și un dezinfectant. Curățarea petelor nu necesită multă apă, deci probabil că nu trebuie să răspândiți animalul umplute la care ați curățat petele.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pas 14
  2
  Uscați animalul umplute în aer. Puteți lăsa animalele umplute să se usuce cu aerul dacă vremea nu este bună. Lăsați-o să stea într-o zonă protejată departe de animalele de companie și de copii.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 15
  3
  Folosiți un uscător. Dacă eticheta teddy indică faptul că puteți folosi uscătorul, plasați-l în interiorul acestuia într-o poziție de căldură scăzută sau presiune permanentă. Puteți utiliza, de asemenea, un uscător de păr într-un cadru scăzut sau rece.
 • Deși căldura usucă rapid animalul umplute, poate, de asemenea, să-l deterioreze sau să provoace că pielea devine ciudată. Dacă uscătorul are o temperatură de uscare la temperatura camerei, utilizați-l pentru a menține pielea animalului umplute în stare bună.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 16
  4
  Evitați utilizarea uscării tamburului. Așezați prosoapele în sarcina de spălare pentru a înmuia mișcările animalului umplute. De asemenea, puteți utiliza șervețele de uscare pentru a elimina energia electrică statică acumulată. În acest fel, copilul dvs. nu va simți șocul atunci când ține animalul umplute pentru prima dată.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 17
  5
  Asigurați-vă că interiorul și exteriorul animalului umpluți sunt uscați. Interiorul va dura mai mult să se usuce decât în ​​exterior. Asigurați-vă că interiorul este uscat sau că forma mucegaiului poate fi periculoasă pentru sănătatea copilului. Utilizați un uscător sau un uscător de păr pentru o perioadă scurtă de timp pentru a accelera procesul.
 • Imaginea intitulată Curățați un animal umplute Pasul 18
  6
  Repoziționați animalul umplute și remodelați-l. Este posibil ca materialul de umplutură să se fi mișcat în timpul procesului de uscare, astfel încât să se redefinească animalul umplute și să se curățească pielea, astfel încât să pară versiunea originală.
 • sfaturi

  • După ce pulverizați animalul umplute cu orice tip de spray, asigurați-vă că este complet uscat înainte de a juca cu el.
  • Dacă doriți, puteți pulveriza parfumat pe el după aplicarea cleanserului.
  • Chiar dacă eticheta spune că ar trebui să spălați doar suprafața animalului umplute, poate că o puteți face la mașina de spălat.

  avertismente

  • Nu frecați prea mult animalul umplute.
  • Nu puneți-o în mașina de spălat decât dacă eticheta spune că puteți spăla-o astfel. Majoritatea etichetelor pe animalele umplute vor indica faptul că trebuie să le spălați doar suprafața.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă bucurați de iarnă cu animalul împletitCum să vă bucurați de iarnă cu animalul împletit
  Cum sa alegi un ursuleț de plușCum sa alegi un ursuleț de pluș
  Cum să câștigi într-o mașină de animale umpluteCum să câștigi într-o mașină de animale umplute
  Cum să faci animale împăiateCum să faci animale împăiate
  Cum se spală animalele umpluteCum se spală animalele umplute
  Cum se spală un animal umplute de mânăCum se spală un animal umplute de mână
  Cum să cureți un ursuleț de plușCum să cureți un ursuleț de pluș
  Cum să numiți animale sau jucării umpluteCum să numiți animale sau jucării umplute
  Cum să cureți jucăriile pentru bebelușiCum să cureți jucăriile pentru bebeluși
  Cum să scapi de păduchii pubianiCum să scapi de păduchii pubiani
  » » Cum să cureți un animal umplute

  © 2011—2020 ertare.com