Cum să curățați o cutie acrilică

În zilele noastre, este tot mai frecvent ca artiștii să folosească vopsele acrilice pe bază de apă în operele lor de artă. Cu toate acestea, datorită texturii sale mai moi, praful și murdăria tind să adere la aceste tipuri de vopsele. Pentru a păstra în mod corespunzător o colecție de picturi acrilice, este esențial să cunoașteți cea mai bună metodă de a le curăța fără a deteriora tehnica. În general, praful sau curățarea ușoară este suficient pentru a atinge cele mai multe picturi acrilice. Puteți utiliza o perie moale sau o soluție de detergent pentru a le curăța. Apoi, ar trebui să verificați dacă acestea sunt stocate în mod corespunzător pentru a-și păstra frumusețea originală pentru anii următori.

pași

Metoda 1
Dust off

Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 1
1
Asigurați-vă că cutia este uscată. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l țineți minte în timp ce vă pregătiți să curățați o pictură acrilică este că ar trebui să fie complet uscat. În caz contrar, puteți pata stratul exterior al vopselei, împietrind culorile și erodând caracteristicile lor distinctive (de exemplu, brushstrokes artistului). Odată ce s-a vindecat cadrul, puteți curăța cu grijă suprafața exterioară, fără a vă îngrijora de a nu provoca daune.
 • Trebuie să așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a încerca să curățați cadrele recent finalizate.
 • Cea mai mică imperfecțiune într-o operă de artă originală poate fi suficientă pentru a-și deprecia valoarea.
 • Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 2
  2
  Luați o perie cu peri moi. Ar trebui să căutați o perie care are o bază largă și fire fine din materiale naturale (de exemplu părul). Puteți utiliza acest instrument pentru a îndepărta praful și resturile libere care au aderat la cutie. În multe cazuri, împrăștierea ei din când în când este o imagine care trebuie să rămână în stare bună.
 • Puteți folosi o perie de machiaj sau un aspirator pentru a atinge acest scop.
 • Peria trebuie să fie curată și uscată înainte de a intra în contact cu pictura.
 • Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 3
  3
  Treceți peria peste suprafața picturii. Ar trebui să examinați ușor pictura exterioară prin executarea unor lovituri lungi, care curge. Deplasați-vă de la unul dintre colțurile superioare ale cadrului în sus și în jos, până când eliminați praful și murdăria vizibilă. Aveți grijă să nu exercitați prea multă presiune, deoarece acest lucru poate lăsa urme pe materialul acrilic moale.
 • Nu uitați praful care se acumulează pe cadrul sau pe suprafețele înconjurătoare.
 • Pentru a îndepărta cel mai greu strat de praf, puteți plasa furtunul aspiratorului lângă rama în timp ce treceți peria.
 • Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 4
  4
  Împachetați fotografiile în mod regulat. Placile acrilice trebuie spalate bine la fiecare doua luni. Acest lucru este deosebit de important dacă tabelele sunt stocate sau afișate într-o reședință privată sau în alt loc care nu beneficiază de condiții de depozitare foarte reglementate. Dacă vă prafați imaginile frecvent, veți reduce șansele de a absorbi murdăria, deoarece acestea suferă modificări în textură.
 • Atunci când vine vorba de conservarea operelor de artă, prevenirea este întotdeauna mai eficientă decât curățarea.
 • Metoda 2
  Curățați cu apă și detergent

  Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 5
  1
  Aflați despre riscurile de curățare a picturii acrilice pe cont propriu. Deși sunt mai puțin instabile decât alte tipuri de vopsele, plăcile acrilice pot fi ruinate dacă se folosesc materiale și tehnici inadecvate. Înainte de a utiliza propriile metode de curățare, trebuie să aveți în vedere faptul că valoarea unei pictură poate fi redusă pur și simplu prin manipularea ei.
  • Luați în considerare angajarea unui restaurator de artă profesională pentru a vă curăța lucrările cele mai valoroase. Chiar dacă acest lucru este mai scump pentru dvs., veți fi sigur că masa va primi un tratament adecvat.
  • Nu utilizați niciodată substanțe chimice dure sau unelte abrazive pentru a curăța un cadru. Acestea includ substanțe tradiționale, cum ar fi băuturi spirtoase minerale și terebentină, în plus față de produsele de curățare comerciale.
 • Imaginea intitulată Curățați o pictură acrilică Pasul 6
  2
  Se prepară o soluție de apă și detergent într-un recipient mare. Umpleți chiuveta sau cupa cu apă curată și caldă. Adăugați câteva picături de detergent lichid non-astringent de spălat vase. Utilizați-vă mâna pentru a amesteca aceste ingrediente până când se formează o soluție netedă. Puteți utiliza această soluție pentru curățarea petelor în picturile acrilice întărite.
 • Detergentul va ajuta la emulsificarea prafului și a murdăriei pentru a le ridica de pe suprafața cadrului în timp ce apa se clătește.
 • Imaginea intitulată Curățați o pictură acrilică Pasul 7
  3
  Umpleți o cârpă sau un burete. Pentru rezultate optime, ar trebui să folosiți o cârpă fabricată dintr-un material moale (cum ar fi bumbac sau microfibră). Trebuie să saturați pânza cu soluția de detergent și să strângeți cât mai mult excesul de apă. Dacă aveți de gând să utilizați un burete, ar trebui să-l șterge bine înainte de a începe, deoarece ar trebui să rămână ușor umed.
 • Asigurați-vă că pe cârpă nu rămâne reziduuri de detergent.
 • Unele pătrate acrilice sunt solubile în apă. Dacă există prea multă umiditate în cârpă, vopseaua poate începe să se dizolve, creând un aspect pătat și difuz.
 • Imaginea intitulată Curățați o pictură acrilică Pasul 8


  4
  Curățați cu atenție imaginea. Trebuie să revizuiți pictura executând curse lungi și netede de sus în jos și de la o parte la alta. Trebuie să îndepărtați toată murdăria acumulată. Nu trebuie să frecați sau să exercitați prea multă presiune, deoarece veți sfârși ruperea vopselei. Dacă este necesar, trebuie să treceți de mai multe ori prin țesătură, astfel încât suprafața picturii să se usuce între fiecare trecere.
 • Îndoiți cârpele de câteva ori pentru a crea o suprafață mai largă. În acest fel, veți distribui umiditatea mai uniform pe masă, ceea ce vă va ajuta să evitați petele datorate presiunii.
 • Trebuie să testați soluția de detergent pe un colț sau pe altă zonă izolată pentru a verifica efectul pe care îl produce înainte de a curăța întregul cadru.
 • Metoda 3
  Preveniți petele și deteriorarea

  Imaginea intitulată Curățarea picturii acrilice Pasul 9
  1
  Aplicați un lac. Această substanță este un tip de strat transparent, pe bază de rășină, care protejează vopselele de praf, murdărie, umiditate și alți factori care pot determina deteriorarea acesteia. Puteți aplica un strat subțire de lac cu peria sau o puteți pulveriza pe suprafața neprotejată a vopselei. Apoi, lăsați-l să se usuce peste noapte. Cadrul va deveni mai rezistent la praf, astfel încât va fi mai ușor și mai sigur să îl păstrați curat.
  • Asigurați-vă că alegeți un lac special creat pentru picturi acrilice. Dacă alegeți tipul greșit, puteți deteriora grav vopseaua.
  • Trebuie să curățați suprafața vopselei înainte de aplicarea lacului pentru a împiedica prăfuirea prafului în stratul transparent.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de acrilic Pasul 10
  2
  Stocați fotografiile într-un mediu fără praf. Deoarece plăcile acrilice sunt ușor lipicioase, ele pot prinde cu ușurință particule de praf care plutesc în mediul înconjurător. Din acest motiv, este mai bine să păstrați operele dvs. de artă prețioase undeva unde există o cantitate minimă de praf. Ar trebui să încercați să aspirați și să prafați în mod constant zonele cu trafic ridicat pentru a reduce cantitatea de praf care ar putea fi prinsă în vopselele din apropiere.
 • Picturile au o probabilitate mai mare de a acumula praf în cazul în care atârnă pe perete.
 • Dacă sunteți forțat să vă păstrați picturile în pod, în subsol sau în garaj, ar trebui să le înfășurați în folie cu bule și să le acoperiți cu hârtie maro (sau saci de gunoi din plastic) pentru a preveni acumularea de praf.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui pas de pictura acrilică 11
  3
  Acesta limitează cantitatea de lumină primită de cadre. Expunerea prelungită la lumina ultravioletă face aproape toate tipurile de picturi să se estompeze în timp. Pentru a întârzia deteriorarea naturală, ar trebui să afișați fotografiile din interiorul casei, companiei sau galeriei departe de ferestre și alte deschideri. Ori de câte ori poți, ar trebui să eviți expunerea lor la lumina directă a soarelui.
 • Când utilizați o sursă de lumină separată pentru a ilumina un cadru, trebuie să vă asigurați că nu este suficient de intensă pentru a determina decolorarea acestuia.
 • Ar trebui să acoperiți întotdeauna imaginile în timp ce le transportați pentru a minimiza timpul în care se obține lumină naturală prea luminată.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de pictura acrilică 12
  4
  Păstrați picturile acrilice proaspete și uscate. Vopselele acrilice se pot înmuia dacă sunt expuse la temperaturi ridicate, ceea ce le face mai vulnerabile la deteriorări. Pentru ca vopseaua să nu se supraîncălzească, este bine să păstrați temperatura ambiantă moderată, între 20 și 27 ° C (68 și 80 ° F). În plus, ar trebui să vă închideți imaginile la o distanță sigură de bucătărie, baie și alte locuri în care este probabil să fie mai multă umiditate în aer.
 • Utilizați un dezumidificator periodic în camera unde depozitați sau afișați picturile dvs. pentru a menține condițiile optime de mediu.
 • Indicele de umiditate ridicat poate stimula, de asemenea, formarea de mucegai și mucegai.
 • Imaginea intitulată Curățați o etapă de pictura acrilică 13
  5
  Nu manipulați direct tabloul. În afară de o pensulă sau de o cârpă, încercați să nu obțineți nimic altceva în contact cu suprafața unei pictură finisată acrilică, deoarece puteți provoca pete și daune mai grave (cum ar fi ruperea și crăparea). Acest lucru poate distruge atât aspectul, cât și valoarea monetară a picturii.
 • Ar trebui să țineți întotdeauna o cutie de lângă marginea cadrului atunci când agățați sau mutați-o.
 • sfaturi

  • Înainte de a încerca să curățați o pictură, este convenabil să confirmați tipul de pictură folosit la crearea sa. Fiecare pictura necesită o soluție de curățare diferită și (adesea) foarte specializată.
  • Puteți lua în considerare și posibilitatea de a vă încadra picturile acrilice cu un geam de protecție. Mulți restauratori de artă în cadrul atelierelor de formare sunt experți în această practică. În general, cadrele sunt de obicei detașabile și mai puțin riscante decât aplicarea unui lac.
  • Credeți sau nu, salivă este adesea recomandată ca o soluție de curățare sigură și eficientă. Saliva umană este ușor acidă și poate sparge murdăria aderentă fără a deteriora vopseaua de bază.
  • Trebuie să păstrați imaginile la îndemâna copiilor și a animalelor de companie și departe de zonele în care este probabil să se producă scurgeri și alte accidente.

  avertismente

  • Nu păstrați niciodată și nu expuneți opere de artă în aer liber. Murdăria, umiditatea, căldura și lumina sunt excesiv de abundente în aceste locuri și pot provoca daune asupra vopselei.

  Lucruri de care ai nevoie

  • o perie cu peri moi
  • apă caldă
  • detergent lichid de spălat vase
  • o cârpă moale sau un burete
  • lac
  • un aspirator (opțional)
  • ambalaj cu bule, folie de plastic sau hârtie maro (pentru depozitare)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a sparge vopseauaCum de a sparge vopseaua
  Cum se diluează vopselele acriliceCum se diluează vopselele acrilice
  Cum se distinge lana naturala de lana acrilicaCum se distinge lana naturala de lana acrilica
  Cum sa faci propriile vopsele pentru textileCum sa faci propriile vopsele pentru textile
  Cum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilicaCum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilica
  Cum se face vopsea acrilicăCum se face vopsea acrilică
  Cum sa faci o pictura de stil cubistCum sa faci o pictura de stil cubist
  Cum să curățați periile de vopsea acriliceCum să curățați periile de vopsea acrilice
  Cum să cureți picturile de ulei pentru a le păstra de ani de zileCum să cureți picturile de ulei pentru a le păstra de ani de zile
  Cum să cureți o pictură în uleiCum să cureți o pictură în ulei
  » » Cum să curățați o cutie acrilică

  © 2011—2020 ertare.com