Cum sa curatati monedele vechi

Dacă sunteți un colecționar experimentat sau doar începeți să apreciați monedele, ați putea fi interesați să le curățați. Monedele de curățare pot bloca imaginea de pe ambele părți și pot elimina murdăria și resturile care s-au acumulat în ani sau decenii. Cu toate acestea, dacă le curățați incorect, riscați să distrugeți permanent fețele monedelor și să reduceți valoarea acestora. În multe cazuri, este bine să nu le curățați deloc și, dacă faceți acest lucru, folosiți doar puțin săpun.

pași

Metoda 1
Grija pentru monede valoroase

Imaginea intitulată Curățarea monedelor vechi Pasul 01
1
Lăsați monedele vechi așa cum sunt. Deși poate părea contradictoriu, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți monede murdare este să le lăsați pur și simplu așa cum sunt. Dacă o monedă este în stare bună, puțin pătată sau murdară pe unele dintre fețe, va fi mai valoroasă pentru un colector în aceste condiții care curăță.
 • Aproape toate tipurile de curățare reduc în mod substanțial valoarea economică a monedelor, mai ales dacă una dintre fețe este deteriorată în acest proces.
 • Imaginea intitulată Curățarea monedelor vechi Pasul 02
  2
  Spuneți un expert să vă examineze monedele vechi. Dacă nu sunteți un expert, dar vă întrebați dacă monedele dvs. merită niște bani, luați-le cu una înainte să le curățați. Expertul vă poate sfătui dacă trebuie să curățați monedele sau nu. Dacă acestea sunt unice sau valoroase, expertul în asigurări vă va sfătui să nu le curățați.
 • Un numismatist (expert în bancnote și monede) vă poate oferi sfaturi cu privire la valoarea colecției dvs. Cu cât moneda este mai valoroasă, cu atât mai puțin trebuie să o curățiți.
 • Imaginea intitulată Curățenie monede vechi Pasul 03
  3
  Curățați numai monedele fără valoare sau cele care sunt foarte murdare. Dacă aveți monede care merită puțin și nu intenționați să le colectați sau să le vindeți unui colector, le puteți curăța numai din motive estetice. Depinde și de dvs. să curățați monedele extrem de murdare. Dacă o monedă este foarte înnegrită sau pătată și nu puteți distinge fața, puteți să o riscați și să o curățați.
 • Dacă aveți îndoieli cu privire la valoarea unei monede, dacă ar trebui să o curățați sau dacă este mai bine să o păstrați într-o colecție, luați-o întotdeauna cu un expert înainte de a încerca să o curățați. Ar fi păcat să descoperi că ai scăpat valoarea unei monede neobișnuite pentru că ai curățat-o.
 • Metoda 2
  Curățați în siguranță

  Imaginea intitulată Curățați monedele vechi 04
  1
  Nu curătați niciodată monedele cu abrazivi sau acizi. In timp ce produsele abrazive sunt promovate în mod regulat la televizor sau în magazine la fel de bune pentru monede curate, nu este cazul. Acidii de curățare elimină o parte din material de pe suprafața monedei în timpul procesului de curățare. Deși acest lucru face ca moneda să pară mai curată și mai strălucitoare, puteți deteriora și scădea valoarea acesteia.
  • De asemenea, nu trebuie niciodată să curățați sau să tăiați monede pentru a elimina petele. Produse precum plăcuțele de spălare din oțel sau periile de sârmă cauzează deteriorarea ireversibilă a monedelor și diminuează valoarea acestora.
 • Imaginea intitulată Curățarea monedelor vechi Pasul 05
  2


  Curățați monedele antice cu apă. Pentru a curăța monedele fără a deteriora suprafața sau a reduce valoarea, utilizați numai apă. Luați o monedă de margini și țineți-o sub un flux ușor de apă distilată caldă. Răsturnați moneda, astfel încât și cealaltă parte să se ude. Apoi, cu grijă, uscați-o cu lovituri mici, cu un prosop de bumbac. Acest lucru va elimina o parte din murdăria de suprafață fără spălare.
 • Dacă locuiți într-un oraș, apa de la robinet va fi tratată cu clor. Această substanță chimică poate decolora fața fetei. Pentru a evita acest lucru, cumpărați apă distilată la supermarket sau curățați monedele cu apă purificată.
 • Imaginea intitulată Curățarea monedelor vechi Pasul 06
  3
  Curățați monedele vechi cu o soluție ușoară de săpun. Dacă apa distilată este prea moale pentru a curăța eficient suprafața unei monede murdare, singura altă modalitate de ao face fără să o deterioreze este o soluție ușoară de săpun. Se toarnă un săpun lichid într-un recipient mare și apoi se umple cu apă distilată caldă. Luați moneda de pe margini și o rotiți în soluție. Apoi clătiți-l cu apă distilată și uscați-l cu lovituri mici, cu un prosop curat.
 • Nu utilizați detergenți pentru spălarea monedelor, este prea puternic și abraziv. În schimb, utilizați un săpun ușor, cum ar fi săpun.
 • Metoda 3
  Curățați modele specifice de monede vechi

  Imaginea intitulată Monede vechi de curățare Pasul 07
  1
  Îndepărtați banii vechi cu sos de roșii. Pentru a curăța o monedă de cupru, plasați un mic sos de roșii pe marginea monedei. În timp ce țineți ferm moneda de margini, utilizați o periuță de dinți curată pentru a curăța ușor suprafețele plane ale monedei. Sarea și oțetul din sosul de roșii vor elimina petele de pe monedă. Apoi clătiți-l cu apă distilată și uscați-l cu lovituri mici, cu un prosop curat.
  • Această practică funcționează cel mai bine pe penny care datează din anul 1982. Cele care au fost date înainte de această dată au fost făcute cu cupru real, iar cele ulterioare conțin zinc, care nu poate fi curățat cu sos de roșii.
  • Luați în considerare faptul că sosul de roșii este ușor acid și poate duce la reducerea valorii monedei.
 • Imaginea intitulată Curățarea monedelor vechi Pasul 08
  2
  Curățați monedele vechi de argint cu bicarbonat de sodiu. Începeți prin turnarea apei distilate pe monedă. Utilizați degetele sau o periuță de dinți curată, aplicați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe fața și spatele monedei și curățați cu ușurință. Bicarbonatul elimină pete negre de pe suprafețele monedei. Clătiți din nou moneda cu apă distilată și o uscați cu lovituri mici, cu un prosop curat.
 • Acest proces este mai eficient în monedele de argint vechi. Ar putea fi mai puțin eficientă în monedele mai noi care conțin argint real mai puțin sau deloc.
 • Imaginea intitulată Curățenie monede vechi Pasul 09
  3
  Curățați monedele vechi cu oțet. Oțetul alb este un agent comun de curățare pe care oamenii îl folosesc pentru a curăța metalele, inclusiv bijuteriile. Pentru a curăța o monedă veche cu oțet, turnați o ceașcă de oțet într-un pahar sau recipient și apoi așezați cu atenție moneda în partea de jos. Lăsați-l să se înmoaie câteva minute. Apoi, luați-o pe margini, scoateți-o din oțet și clătiți-o cu apă distilată.
 • Dacă moneda este încă murdară sau murdară, încercați să o periați cu atenție folosind o perie moale. Totuși, aveți grijă să nu zgâriați suprafața.
 • În cazul în care moneda nu este curat după câteva minute, puneți-l înapoi în oțet timp de câteva ore. Puteți lăsa monedele vechi murdare îmbibate în oțet peste noapte.
 • sfaturi

  • Pentru a evita acumularea de grăsime sau murdărie pe monede, luați-le întotdeauna de-a lungul marginilor. Evitați plasarea degetelor direct pe laturile monedei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să colectezi lucrurileCum să colectezi lucrurile
  Cum să fotografiezi monedeCum să fotografiezi monede
  Cum de a salva monedele de argintCum de a salva monedele de argint
  Cum se face aur fals cu monede de 5 cențiCum se face aur fals cu monede de 5 cenți
  Cum sa faci un pod cu monede asamblateCum sa faci un pod cu monede asamblate
  Cum să întoarceți o monedăCum să întoarceți o monedă
  Cum să cureți monedeleCum să cureți monedele
  Cum să curățați monedele de cupru în câteva secundeCum să curățați monedele de cupru în câteva secunde
  Cum să cureți banii într-un borcanCum să cureți banii într-un borcan
  Cum sa curatati monedele de argintCum sa curatati monedele de argint
  » » Cum sa curatati monedele vechi

  © 2011—2020 ertare.com