Cum sa curatati driftwood

Lemnul recuperat din derivă poate fi utilizat în scopuri diferite. Amatorii de acvariu o folosesc pentru a da caracterul rezervoarelor lor. Cei care se bucură de artizanat, o folosesc ca bază pentru proiectele de decorare. Tesatorii pot construi mobilier unic cu acest tip de lemn. Dar indiferent de unde provine, indiferent dacă ați ales-o de la derivă sau ați cumpărat-o, este important să o curățați bine înainte de al utiliza în alte scopuri. În primul rând, va trebui să eliminați murdăria afară. Dacă doriți să adăugați un strat suplimentar de protecție, îl puteți arunca într-o soluție sau expuneți-l la căldură.

pași

Metoda 1
Scoateți deșeurile solide

Imaginea intitulată Curățarea lemnului în derivă Pasul 1
1
Agitați lemnul. Dacă ați ales lemnul dintr-un loc în aer liber, ca un lac, ați putea vedea particule de pământ lipite la suprafață. În acest caz, țineți lemnul la un capăt și dați-i o mișcare bună. Ar putea fi o idee bună să atingeți podeaua pentru a elibera orice rest.
 • Acest lucru servește, de asemenea, pentru a elimina orice ciumă din lemn, cum ar fi furnicile.
 • Imagine cu titlul Clean Driftwood Step 2
  2
  Restricționați lemnul. Dacă utilizați lemn de pluș colectat din exterior, poate fi necesar să vă gândiți mai serios la îndepărtarea murdăriei. Luați o perie cu peri tari și curățați lemnul. Încercați să tratați cât mai mult din suprafață. De asemenea, luați în considerare repetarea acestui pas după înmuiere.
 • Dacă aveți de gând să utilizați lemnul pentru unele ambarcațiuni sau mobilier, ar trebui să vă gândiți mai bine la ce fel de pensulă veți folosi. De exemplu, una cu peri moi nu va zgâria suprafața lemnului, în timp ce una cu peri de metal va curăța mai eficient, dar va lăsa urme. De asemenea, este, în general, o idee bună să curățați în direcția cerealelor.
 • Dacă trebuie să scoateți coaja, o perie metalică de peri este o opțiune bună.
 • Image cu titlul Clean Driftwood Pasul 3
  3
  Curățați locuri greu accesibile Drumul de lemn are de obicei găuri dificil de curățat. Puteți folosi o șurubelniță sau un cuțit pentru a săpături acele zone. Aplicați o presiune cu grijă pentru a nu cipsi lemnul. Dacă preferați să aplicați o metodă mai moale, puteți introduce marginea unei perii ușor umede în orificii. Acest lucru este eficient în special pentru îndepărtarea nisipului.
 • De asemenea, puteți utiliza un compresor de aer pentru a trage un curent de aer în cele mai adânci găuri. Această metodă produce mai puține daune decât săparea și poate fi la fel de eficientă.
 • Imaginea intitulată Clean Driftwood Step 4
  4
  Nisipul lemnei. Îndepărtarea stratului superior de lemn de pluș este o modalitate de curățare a acestuia. Pentru a face acest lucru, utilizați o șmirghel de granat cu granulație fină. Acest tip de șmirghel funcționează bine pentru meșteșuguri și nu scarpină lemnul prea mult. Dacă doriți să obțineți mai adânc (de exemplu, într-o zonă putredă), puteți utiliza un șmirghel grosier.
 • Dacă nu sunteți sigur ce tip de șlefuire necesită proiectul dumneavoastră cu lemn de pluș, mergeți la un magazin de hardware pentru a examina opțiunile în persoană înainte de a alege unul.
 • Image cu titlul Clean Driftwood Step 5
  5
  Omoară orice bug. Lemnul de plutire care este infestat cu insecte nu functioneaza. Scuturarea va scăpa numai de niște dăunători. Pentru a vă asigura că eliminați totul, puneți lemnul într-o pungă de plastic și lăsați-l sigilat pentru câteva zile. În timp, verificați insectele moarte.
 • O metodă mai agresivă de ucidere a insectelor este de a pulveriza un insecticid în sacul înainte de a-l sigila. Cu toate acestea, rețineți că deșeurile chimice pot fi letale pentru a pescui dacă intenționați să puneți lemnul într-un rezervor de pește. Această opțiune este mai bună dacă ideea dvs. este să o utilizați pentru un proiect de artizanat sau pentru tâmplărie.
 • Metoda 2
  Curățați lemnul cu apă

  Imagine cu titlul Clean Driftwood Step 6
  1
  Aplicați curățarea sub presiune. Țineți lemnul în derivă sub un curent constant de apă până când acesta pare curat. Observați cu atenție procesul, deoarece dacă jetul este foarte puternic, puteți începe să coajați lemnul. De asemenea, dacă nu sunteți atenți, detaliile mici pot fi deteriorate. Odată terminat, lăsați-l să se usuce în aer liber.
 • Image cu titlul Clean Driftwood Pasul 7


  2
  Îndepărtați lemnul în apă distilată. "Cure" este cea mai populară metodă de curățare pentru proiectele cu rezervoare de pește. Așezați lemnul în interiorul unui container mare. Încet, turnați apa distilată în recipient până când se acoperă complet lemnul. Lăsați-l să se scurgă timp de una până la două săptămâni. După ce trece timpul, scoateți lemnul și lăsați-l să se usuce într-o zonă răcoroasă.
 • Odată cu trecerea timpului, apa va deveni tulbure. Acest lucru este normal și este doar pentru că lemnul eliberează taninuri. Extragerea de tanin din lemn va ajuta la menținerea apei în rezervor curat. Pentru un rezultat mai eficient, schimbați apa odată ce devine o culoare similară cu ceaiul infuzat.
 • Odată ce apa distilată pare clară și incoloră, va fi timpul să scoateți lemnul.
 • Această metodă este, de asemenea, o opțiune fără substanțe chimice pentru a reduce flotabilitatea lemnului de pluș. În mod ideal, acesta se află la baza tancului fără a pluti la suprafață.
 • Image cu titlul Clean Driftwood Step 8
  3
  Strângeți lemnul într-o soluție de înălbire. Luați un vas mare și un amestec de înălbitori cu apă distilată. Apoi, dărâmați lemnul de pluș. Utilizați 2 lingurițe de albire pe 4 l (1 galon) de apă distilată. Prin înmuierea lemnei în această soluție, veți elimina sporii sau bacteriile rămase. Încercați să o mențineți scufundată timp de cel puțin 15 minute.
 • Dacă intenționați să folosiți lemn pentru un rezervor de pește, cel mai bine este să îl scufundați în apă distilată numai după acest pas. Pentru siguranța peștilor dvs., va trebui să scăpați de orice reziduu de înălbitor din lemn.
 • Image cu titlul Clean Driftwood Pasul 9
  4
  Lipiți lemnul în apă cu sifon. Artizanii care lucrează cu lemn preferă să folosească o baie de apă cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea lemnului de pluș. Pentru a începe, cumpărați sifon pentru curățenie. Apoi, obțineți un recipient mare și amestecați apa fierbinte cu sifon. Continuați să adăugați produsul până când devine dificil de dizolvat. Așezați lemnul în interiorul amestecului și lăsați-l să se înmoaie timp de cel puțin 48 de ore.
 • Dacă lemnul tinde să plutească la suprafață în timp ce încercați să-l înmuiați, va trebui să plasați o piatră sau alt obiect greu pe el pentru al ține sub apă.
 • Metoda 3
  Curățați lemnul cu metode mai puternice

  Imagine cu titlul Clean Driftwood Step 10
  1
  Se fierbe lemnul. Aceasta este una dintre cele mai rapide căi de sterilizare a lemnului de pluș care este colectat de vreme. Pentru a începe, puneți lemnul într-o oală cu apă clocotită. Continuați fierberea timp de 1 până la 2 ore. Poate că ar trebui să umpleți oala când apa se evaporă. Odată ce timpul a trecut, scoateți apa și repetați procesul.
  • Mulți experți în tancurile de pește preferă această metodă, deoarece elimină practic toți sporii fungici care pot fi în lemn.
 • Imagine cu titlul Clean Driftwood Step 11
  2
  Coaceți lemnul. Luați o foaie de copt și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Așezați lemnul plutitor pe aluminiu fără a se suprapune piesele. Apoi, coaceți lemnul la 90 ° C (200 ° F) timp de 2 până la 4 ore. Amintiți-vă că va trebui să urmăriți procesul foarte atent pentru a vă asigura că nu se arde sau arde. După ce trece timpul, scoateți lemnul și lăsați-l să se răcească.
 • Imagine cu titlul Clean Driftwood Step 12
  3
  Aplicați un material de etanșare. Dacă nu doriți să aplicați metode complexe de curățare și doriți doar să folosiți lemn pentru unele ambarcațiuni, poate că pur și simplu îl puteți lăcuia și lăsați-l așa cum este. Dacă există neregularități la suprafață, finisajul nu va fi atât de uniform, însă învelișul propriu-zis va ajuta la dezinfectarea lemnului într-o anumită măsură.
 • sfaturi

  • Dacă doriți să adăugați lemn de pluș în rezervorul de pește, luați în considerare cumpărarea acestuia de la un furnizor de încredere. De asemenea, asigurați-vă că lemnul este special pentru rezervoarele de pește și nu pentru terarii. Oricum, va trebui să-l înmuiați în apă distilată, dar această opțiune este mai sigură pentru pește decât orice alt lemn pe care-l găsești afară.

  avertismente

  • Fiți foarte atent atunci când utilizați produse chimice de orice fel, dacă lemnul tău este de a decora un rezervor de pește. Aceste produse se pot scurge în apă și pot provoca boli sau chiar moartea plantelor și a peștilor.
  • Foioasele sunt cele mai bune alegeri de lemn de pluș pentru a decora un terariu, precum și un rezervor de pește. Mijloacele mai moi, cum ar fi cedrul, au tendința de a produce rășini.
  • Fiți foarte atent atunci când lucrați cu înălbitori sau chiar cu apă clocotită. Folosiți ochelari de protecție și mănuși atunci când este necesar și aveți grijă la manipularea substanțelor fierbinți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se depozitează lemn de focCum se depozitează lemn de foc
  Cum sa faci vopsea de lemnCum sa faci vopsea de lemn
  Cum de a albi lemnCum de a albi lemn
  Cum să conservăm lemnulCum să conservăm lemnul
  Cum sa termini lemnulCum sa termini lemnul
  Cum să plizeze lemnulCum să plizeze lemnul
  Cum sa faci un arcCum sa faci un arc
  Cum sa impermezi lemnulCum sa impermezi lemnul
  Cum să lipiți lemnulCum să lipiți lemnul
  Cum se construiește o rampă de câineCum se construiește o rampă de câine
  » » Cum sa curatati driftwood

  © 2011—2020 ertare.com