Cum să curățați periile de vopsea acrilice

Pensulele de vopsea acrilă sunt aproape inutile dacă nu le curățați corect. Prin urmare, este foarte important să le spălați cu atenție după fiecare utilizare. În caz contrar, ele pot fi ruinate, deoarece părul se va întări și se va lipi, mai ales când utilizați vopsea acrilică uscată rapid. Din fericire, curățarea periilor acrilice de vopsea va dura doar câteva minute. De asemenea, păstrarea lor curată vă va permite să le reutilizați în viitor și să le faceți mai durabile.

pași

Metoda 1
Îndepărtați excesul de vopsea de pe perie

Imaginea intitulată Curățarea periilor pentru vopsele acrilice Pasul 1
1
Curățați vopseaua cu un prosop de hârtie sau cârpă. Înainte de a curăța peria cu apă, înfășurați perii cu prosoape de hârtie sau o cârpă și aplicați o mică presiune pentru a elimina excesul de vopsea. În acest fel, spălarea periei va fi mai ușoară și mai rapidă.
 • Nu așteptați un timp între vopsire și curățare. Este important să vă curățați peria imediat ce terminați să o utilizați.
 • Imaginea intitulată Curățați periile pentru vopsele acrilice Pasul 2
  2
  Glisați peria peste un prosop de hârtie sau o cârpă. Periați perii periei pe prosop sau pânză de hârtie până când nu mai lăsați urme. În acest fel, veți îndepărta o parte din vopsea înainte de spălare.
 • Imaginea intitulată Curățați periile pentru vopsele acrilice Pasul 3
  3
  Clătiți peria într-o ceașcă cu apă. Introduceți peria într-o ceașcă de apă și apăsați firele în jos în timp ce faceți mișcări circulare timp de câteva secunde. Nu scufundați peria pentru o perioadă lungă de timp, doar o întoarceți pentru a scăpa de vopseaua excesivă.
 • Dacă utilizați o ceașcă de apă pentru a clăti periile atunci când schimbați culorile, le puteți utiliza sau schimbați-le pentru apă curată. Oricum, va trebui să vă spălați peria cu săpun și apă după ce ați dat această spălare inițială, deci nu este nici o problemă dacă apa este puțin tulbure.
 • După îndepărtarea vopselei și scufundarea periei în apă, aceasta va fi mai curată. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru ao curăța complet. Va trebui să utilizați săpun și apă pentru a le spăla și pentru a menține firele moi și flexibile.
 • Metoda 2
  Curățați periile cu săpun și apă

  Imaginea intitulată Curățați periile de vopsea acrilice Pasul 4
  1
  Puneți peria sub jet de apă caldă. Deschideți robineții de apă caldă și rece în același timp până când apa devine caldă. Apoi, țineți peria sub fluxul de apă timp de 5 până la 10 secunde pentru a le clăti. Rotiți-o astfel încât apa să atingă toate părțile.
  • Presiunea apei va ajuta la scoaterea vopselei pe care nu ați reușit să o curățați cu prosoape de hârtie sau cârpă.
 • Imaginea intitulată Perii pentru pensule de vopsea acrilică Pasul 5
  2
  Apăsați perii pentru a elibera resturile de vopsea. După înmuierea periei de 5 până la 10 secunde, utilizați degetele pentru a apăsa ușor firele.
 • În acest moment, peria poate părea curată, dar este totuși necesară curățarea cu săpun.
 • Imaginea intitulată Curățați periile pentru vopsele acrilice Pasul 6
  3
  Așezați o săpună ușoară pe perie și introduceți-o între peri. Opriți robinetul și vărsați o linguriță de săpun sau săpun de vopsea special în perii periei. Cu degetele, încorporați săpunul în perii periei.
 • De asemenea, puteți folosi șampon în loc de săpun.
 • Dacă aveți de gând să spălați o perie mare, asigurați-vă că ați incorporat săpunul în firele interne și externe în mod egal.
 • Este important ca săpunul să ajungă în zona perilor, unde există un inel metalic la baza mânerului, numit ferul sau cap. În caz contrar, în timp, firele vor separa și vor distruge forma periei.
 • Imaginea intitulată Perii de curățare a vopselelor acrilice Pasul 7
  4
  Clătiți săpunul. Deschideți robinetul până când apa se încălzește din nou. Apoi, așezați peria sub jetul de apă. Odată ce apa cu săpun se oprește din fire, folosiți degetele pentru a aplica presiune și a elimina ceea ce a rămas din săpun.


 • Imaginea cu titlul Curățare perii vopsea acrilă Pasul 8
  5
  Faceți mișcări circulare în săpun cu peria. După clătirea săpunului, turnați o cantitate mică în palma mâinii. Țineți peria cu cealaltă mână și apăsați perii împotriva săpunului în mișcări circulare.
 • Prin rotirea periei de pe săpun, puteți ajunge la zonele dificile în care există vopsea, cum ar fi în jurul garniturii.
 • Mișcările circulare sunt similare cu mișcarea făcută la vopsire. Prin urmare, săpunul va ajunge în zonele periei unde ar putea fi vopsite.
 • Imaginea intitulată Curățarea periilor pentru vopsele acrilice Pasul 9
  6
  Clătiți peria. După ce o rotiți în săpun pe care l-ați așezat în palma mâinii, peria trebuie să fie complet curată. Țineți-l sub un curent de apă caldă și apăsați perii în timpul masajului pentru a extrage ultimul rest de săpun.
 • Imaginea cu titlul Curățare perii de vopsea acrilică Pasul 10
  7
  Uscați peria Nu este bine ca periile să rămână ude mult timp. După clătirea săpunului, înfășurați perii cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată. Apoi, apăsați-l cu atenție pentru a absorbi apa.
 • Periați periile orizontal pentru a se usca. Menținându-le în poziție verticală, cu părul în jos, îi pot determina să se deformeze.
 • Metoda 3
  Mențineți obiceiurile bune de curățare a pensulelor în timp ce pictați

  Imaginea intitulată Curățați periile pentru vopsele acrilice Pasul 11
  1
  Atunci când utilizați mai multe perii, nu uitați să le scufundați în apă ocazional. Există câteva obiceiuri pe care le puteți menține în timp ce pictați pentru a facilita curățarea periilor dvs. și pentru a preveni întărirea sau deteriorarea firelor. Rețineți că nu trebuie să lăsați vopseaua să se usuce pe fire.
  • Dacă utilizați mai multe pensule atunci când pictați și nu mai folosiți fiecare pentru perioade lungi de timp, nu uitați să le scufundați în apă ocazional pentru a le menține umede.
  • Pătrunderea periilor în apă și efectuarea mișcărilor circulare pentru a elimina excesul de vopsea este o modalitate bună de a vă asigura că vopseaua nu se usucă pe peri.
 • Imaginea intitulată Perii pentru pensule de vopsea acrilică Pasul 12
  2
  Nu înmuiați periile în apă în timpul vopsirii. Dacă utilizați mai multe perii, ar putea părea o idee bună să lăsați puțin în apă. Cu toate acestea, dacă stau îmbibați pentru o lungă perioadă de timp, scroafele se vor separa și își vor pierde forma. Cel mai bun mod de a vă păstra periile în timp ce pictați este să le plasați orizontal pe o cârpă sau pe un prosop de hârtie.
 • Imaginea intitulată Curățați periile pentru vopsele acrilice Pasul 13
  3
  Împiedică vopseaua să ajungă în zona feroarului. Poate că într-un anumit moment al proiectului sunteți tentați să introduceți perii complet în vopsea, astfel încât întregul cap de perie să fie scufundat. Cu toate acestea, acest lucru ar putea provoca vopseaua să ajungă la ferulă, ceea ce poate face curățarea dificilă și, în timp, va deteriora și se va desprinde.
 • În loc să imersați pensula în vopsea până la ferulă, încercați să introduceți numai ¾ din lungimea firelor.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că curățarea periilor ar trebui să dureze doar aproximativ un minut, un preț mic pe care trebuie să-l plătiți pentru a le menține în stare bună.
  • Dacă nu ați curățat peria și firele s-au întărit și s-au lipit de vopsea, puteți să o salvați dacă o înmoi în vopseaua de lustruit și lăsați-o să se înmoaie o zi.
  • Remedierea lustruitului de unghii este o substanță puternică, astfel încât peria va fi un pic deteriorată, dar va fi mai bună decât înainte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • săpun moale, săpun vopsea sau șampon
  • cârpe curate sau prosoape de hârtie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îndepărtați vopseaua de ulei de pe o pensulă cu săpunCum să îndepărtați vopseaua de ulei de pe o pensulă cu săpun
  Cum să ștanțați materialulCum să ștanțați materialul
  Cum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilicaCum sa faceti patch-uri cu vopsea acrilica si acrilica
  Cum se curata periile de vopsea pe baza de uleiCum se curata periile de vopsea pe baza de ulei
  Cum să curățați vopseaua de o pensulăCum să curățați vopseaua de o pensulă
  Cum se amestecă vopsea pe bază de uleiCum se amestecă vopsea pe bază de ulei
  Cum se amestecă vopsea acrilicăCum se amestecă vopsea acrilică
  Cum sa curatati perii de machiajCum sa curatati perii de machiaj
  Cum sa curatati perii de par si piepteniCum sa curatati perii de par si piepteni
  Cum să curățați periile de machiaj cu oțetCum să curățați periile de machiaj cu oțet
  » » Cum să curățați periile de vopsea acrilice

  © 2011—2020 ertare.com