Cum să curățați senzorul aparatului foto digital

Curățarea senzorului unei camere digitale este o problemă "delicată". Este nevoie de răbdare și de o înțelegere a naturii delicate a acesteia. Unele modele de camere autocurătoare, cum ar fi cele fabricate de Canon, fac o treabă bună de "îndepărtare a prafului" sau cel puțin împiedicându-i să distrugă fotografiile.

pași

Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 1
1
Din nou, a fi extrem de atent este cea mai bună practică.
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 2
  2
  Trebuie să decideți dacă doriți să curățați uscat sau umed. Curățarea chimică se poate face cu ajutorul unui dispozitiv cu bulb, cum ar fi o suflantă condusă de rachete Giotto sau cu o perie estetică și nbsp (spațiu greu) încărcate ca Butterfly Artic.
 • Curățarea se poate face cel mai bine într-o cameră care este cât mai liberă de praf. Nu trebuie să vă aflați într-o cameră cu un costum alb ca oamenii care lucrează cu jetoane de computer, dar, pe de altă parte, nu ieșiți afară în timp ce există o mulțime de vânt sau mergeți la masa de cafea în timp ce copiii se află în mijlocul unui război război în cameră. Pe scurt, cel mai bun loc este probabil o masă de masă, în timp ce nimeni altcineva nu există acolo și casa este relativ curată și liniștită. În unele case, baia este un loc bun. Trebuie să existe o lumină adecvată. Dacă puneți o lumină aeriene pe ea și o reflectați pe suprafața lucioasă, veți vedea praful de pe senzor.
 • Verificați "blocarea oglinzii" (blocarea oglinzilor) din manualul de utilizare. Această funcție, așa cum sugerează și numele, va bloca oglinda atunci când apăsați declanșatorul camerei dvs., lăsându-l acolo până când declanșatorul este apăsat din nou.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 2Bullet2
 • NOTĂ: Puteți alege să puneți camera în setarea "bulb". Aceasta permite oglinzii camerei să rămână activă până când o închideți. Consultați manualul camerei pentru a afla cum să reglați expunerea becului. Camerele Nikon au o oglindă activă pentru funcția de curățare, care este cel mai bun mod de a bloca oglinda.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 2Bullet3
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul aparatului foto digital Pasul 3
  3
  Pentru un bloc curat, țineți camera deasupra capului și păstrați piesa bucală departe de senzor. Slăbiți petele de praf.
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul aparatului foto digital Pasul 4
  4
  Asigurați-vă că bateriile sunt suficient de încărcate atunci când utilizați o perie statică. Porniți-l și lăsați dispozitivul să genereze încărcare statică înainte de a curăța senzorul cu peria.
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 5
  5


  Dacă o curățare uscată nu îndepărtează toate resturile, atunci este timpul pentru o curățare umedă.
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 6
  6
  Trebuie să utilizați o cârpă care nu lasă scame (fire goale), numită în mod obișnuit un "pad pec", și un lichid de curățare cu uscare rapidă. Pentru opțiuni bune în care puteți obține aceste articole, vizitați: aici.
 • Plăcuțele de pec sunt de 99,99% fără scame, care sunt abrazive (dur) și nu vă deteriorează sau zgâriați senzorul.
 • Lichidele de curățare se bazează, de obicei, pe metanol, care este inflamabil și periculos, deci aveți grijă. Unele locuri nu le trimit chiar prin poștă din cauza reglementărilor privind trimiterea "materialelor periculoase". Există unele alternative la produsele pe bază de metanol, dar ele nu sunt la fel de bune. De asemenea, dacă doriți să călătoriți pe calea aerului cu lichide de curățare, puteți avea probleme dacă nu sunteți în certificatul de ambalare / siguranță netoxic. Utilizați acest produs, în toate cazurile, într-o zonă bine ventilată, nu respirați vaporii și nu aveți contact cu pielea, îmbrăcămintea și / sau orice mobilier.
 • Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Pasul 7
  7
  Ar trebui să obțineți fie un palet din lemn, fie un cuțit flexibil din plastic, lingura sau furculiță. Nu contează care, din moment ce veți folosi capătul mânerului. Veți avea nevoie, de asemenea, un pic de bandă de mascare.
 • Trebuie să așezați tamponul în mână și să puneți mânerul în mână, pe cârpă, astfel încât capătul mânerului (sau paleta de înghețată) să se afle în centrul pânzei.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet1
 • Rabatați partea stângă a cârpei peste mâner, iar partea de sus peste mijlocul stângii pe care tocmai ați pliat, apoi treceți partea dreaptă peste stânga și strângeți-o (acest lucru poate părea confuz, astfel încât sunt disponibile imagini în site-ul menționat mai sus).
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet2
 • După ce ați făcut acest lucru, trebuie să lipiți (cu banda adezivă) pânza de lângă bază (lângă partea superioară a "părții principale" a vasului). Aveți nevoie de banda adezivă pentru a fi departe de cameră, deoarece banda adezivă Este abraziv și nu doriți să atingă senzorul.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet3
 • Ceea ce aveți nevoie este că pânza este plată, cu un sentiment relativ de sponginess. Trebuie să fie moale, deoarece veți trece rapid pe senzor într-o manieră foarte atentă. Trebuie să fiți plat pentru că veți trece peste senzor, de la o parte la alta, în aproximativ 3 sau 4 treceri, care se deplasează peste lățimea cârpei cu fiecare trecere, pentru a putea curăța întreaga suprafață. Desigur, înainte de a face acest lucru ar trebui să adăugați câteva picături de lichid de curățare pe partea plată a instrumentului pe care tocmai l-ați făcut.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet4
 • Acest lucru ar trebui să fie înțeles, dar NICIODATĂ nu vărsați lichidul direct în cameră. Nu apăsați NICIODATĂ senzorul greu, treceți-l ușor. În cele din urmă curățați praful și nu șlefuiți praful. Presiune foarte, foarte delicată.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet5
 • Ai terminat! Scapa de pânză (în siguranță - de exemplu, în cazul în care copiii sau animalele nu pot ajunge la ea) și asigurați-vă că restul sunt sigilate în sacul de blocare cu fermoar unde cel mai probabil au venit (dacă nu, puneți-l într-o pungă nouă, în ea). Sigilați recipientul pentru lichide și depozitați-l într-un loc sigur.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet6
 • Pentru a verifica dacă senzorul fără praf, puteți pune o lentilă (also`re sigur (a), care este liber de praf), sare de pe o zi însorită, deschide camera foto la f-stop maximă și să ia niște poze ale cerului. Când le examinați la rezoluție înaltă de pe computer, ar trebui să vedeți o fotografie frumoasă fără praf.
  Imaginea intitulată Curățați senzorul camerei digitale Step 7Bullet7
 • sfaturi

  • Este ficțiune că nu veți avea praf dacă nu schimbați lentilele. Lentilele de consum nu sunt sigilate, astfel încât în ​​cele din urmă praful va ajunge în aparatul foto.
  • Curățarea părților unei camere digitale, cum ar fi lentila și corpul, este relativ comparabilă cu sarcina de curățare a senzorilor camerelor. Din acest motiv, trebuie să aveți grijă de fiecare dată când îndepărtați un obiectiv din corpul camerei. Un senzor deteriorat ar fi o reparație costisitoare, având în vedere că unele dintre modelele intermediare ale camerelor D-LSR variază între 2.000 și 3.000 de dolari. Chiar dacă cumpărați doar un model "pro-vară" cum ar fi un Canon Rebel XTi sau un Nikon D40 pentru aproximativ 800 $ sau 900 $. Este probabil o investiție considerabilă pentru dvs., deci cel mai bun sfat este să fiți atent.
  • În timp ce aceste sfaturi vă vor ajuta să ieșiți dintr-o situație în care aveți praf în senzor și nu aveți capacitatea de a le curăța în acel moment și în acel loc, acestea vor funcționa perfect. Metodele folosite de aparatul de fotografiat sunt lucruri cum ar fi vibrațiile senzorului pentru a „Bounce“ praf, au o sarcină statică în apropierea senzorului pentru a atrage praf și, în mai multe cazuri, aparatul foto se va îndepărta praful de pe aceeași imagine electronică. Acest lucru funcționează cu un algoritm sofisticat în cadrul creierului electronic care "detectează" praful și utilizează pixelii vecini pentru a umple spațiile respective. Cu toate acestea, înaintea fiecărei sesiuni majore care este importantă pentru mine cât și pentru clientul meu, folosesc următoarele tehnici:
  • Curățarea senzorului unei camere digitale este o problemă "delicată". Este nevoie de răbdare și de o înțelegere a naturii delicate a acesteia. Unele modele de camere autocurătoare, cum ar fi cele fabricate de Canon, fac o treabă bună de "îndepărtare a prafului" sau cel puțin împiedicându-i să distrugă fotografiile.
  • Evitați acumularea prafului în cameră cât mai mult posibil. Când trebuie să schimbați lentilele, încercați să faceți acest lucru într-un mediu curat sau cel puțin să păstrați partea deschisă a camerei cu fața în jos.
  • Sunt disponibile seturi complete care conțin cârpe de dimensiuni corecte pentru senzor, mâner și lichid de curățare.
  • În timp ce praful poate deteriora imaginile, nu lăsați frica de praf să ruineze un hobby de divertisment. Petele de pete pot fi îndepărtate cu ușurință într-un program de editare fotografică, folosind instrumentele de clonare (clonare) și restaurare la fața locului (vindecare la fața locului).
  • Este foarte recomandat să evitați utilizarea aerului comprimat, în special dacă nu aveți experiență. Există substanțe chimice prezente care pot deteriora senzorul dacă sunt scoase în cameră. Aerul comprimat poate încorpora praful mai adânc în cameră, unde va fi dificil, dacă nu imposibil, să se îndepărteze. În trecut, cu camerele de film SLR, era perfect acceptabil să se utilizeze produse de propulsie cu aer comprimat, deoarece natura internă a camerei nu era atât de delicată. În timp ce produsele de propulsie cu aer comprimat sunt disponibile, este mai bine să le evitați. Din moment ce ați cheltuit mulți bani pe camera dvs., ar trebui să o tratați ca orice altă investiție costisitoare. În timp ce sufla aerul în cadru este ușor și rapid, nu este întotdeauna cea mai bună soluție și, desigur, poate fi periculoasă. Evitați numai aerul comprimat.
  • Dacă trebuie să utilizați un produs ca aceasta din cauza constrângerilor de timp, etc., - este mai bine opta pentru sistemele bazate pe cartușe de CO2 (dioxid de carbon) și azot, care sunt lipsite de umiditate, dar poate fi destul de scump.
  • Există multe produse pe piață pe care le recomand și pe care eu, personal, le folosesc. Puteți obține produse de curățat pentru camera digitală oriunde vând camera sau echipamente optice. Cu toate acestea, trebuie să fie prudenți, pentru că este o investiție mare de bani și nu doresc să riște deteriorarea camerei noastre doar pentru a salva câțiva dolari pe instrumente de curățare. Când sunteți îndoieli cu privire la un produs, căutați pe internet și citiți despre experiența altor persoane.
  • Deci ... Cum ar trebui să procedați pentru a curăța senzorii unei camere digitale?
  • Din nou, pentru a vedea un video care arată procesul relativ ușor (și totuși greu de explicat fără imagini) pentru a adăuga fâșiile de mâner, introduceți aici: https://slrdigitalphotographysite.com/camera-sensor-cleaning - De asemenea, include surse pentru articole legate de curățarea senzorilor de cameră.
  • Dacă după citirea acestui vă e frică să o facă pe cont propriu, puteți lua întotdeauna camera foto la un distribuitor sau un centru de servicii pentru clienți pentru ei să facă. Dacă aparatul foto este nou, probabil că o fac gratuit, dar de obicei percepe o taxă.

  avertismente

  • Aveți grijă cu orice lichid de curățare pe bază de substanțe chimice. Este mai sigur de a utiliza non-inflamabile, dar asigurați-vă că sunt senzori pentru utilizarea în aparatul foto. Când se folosește metanol lichid sau hidrogen pe bază de sigur pentru a citi etichete de avertizare și stai departe de flăcări deschise și să-l utilizați într-o zonă bine ventilat.
  • Nu suflați singur senzorul, aerul pe care îl desenați va conține întotdeauna particule mici de salivă.
  • Nu atingeți senzorul cu degetele.
  • Există descrieri pe internet despre modul de curățare a unui senzor folosind doar o bandă adezivă. În timp ce unii oameni au raportat rezultate bune, acest lucru poate afecta de fapt senzorii moderni.
  • Nu atingeți suprafața senzorului cu crema de gheață mistria sau orice altceva v-ați decis să folosească pentru a înveli pânză. Este o idee bună de a practica cu ceva, de exemplu, ecranul CCD (dispozitiv de încărcare cuplat), situat pe partea din spate a camerei, înainte de a lucra pe senzor. Trebuie să vă asigurați să fie ștergerea ușoară a senzorului cu porțiunea flexibilă de pânză și nu atinge nimic greu. Practica în prealabil vă permite să simțiți cât de multă presiune să utilizați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să creați un film scurt cu imaginile dvs. în Canon IXUS 265HSCum să creați un film scurt cu imaginile dvs. în Canon IXUS 265HS
  Cum să trimiteți fotografii de pe camera dvs. digitală în camera telefonului dvs.Cum să trimiteți fotografii de pe camera dvs. digitală în camera telefonului dvs.
  Cum de a alege o cameră SLR digitală DSRLCum de a alege o cameră SLR digitală DSRL
  Cum să evitați zgomotul în fotografiile digitaleCum să evitați zgomotul în fotografiile digitale
  Cum să curățați camera și obiectivul de 35 mmCum să curățați camera și obiectivul de 35 mm
  Cum se curăță lentila unei PlayStation 2Cum se curăță lentila unei PlayStation 2
  Cum să obțineți o cameră Android mai bunăCum să obțineți o cameră Android mai bună
  Cum să fixați obiectivul aparatului foto digitalCum să fixați obiectivul aparatului foto digital
  Cum se încarcă fotografii de la o cameră Canon pe un PC utilizând fereastra CamerawindowCum se încarcă fotografii de la o cameră Canon pe un PC utilizând fereastra Camerawindow
  Cum să cumpărați o cameră digitalăCum să cumpărați o cameră digitală
  » » Cum să curățați senzorul aparatului foto digital

  © 2011—2020 ertare.com