Cum se joacă locul

Pata este un joc simplu si clasic pe care toata lumea il stie. În unele locuri, este cunoscută sub numele de "la lleva", "la plapada" sau "la pica". În general, copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de acest joc, dar adulții îl pot juca, de asemenea. Dacă doriți să știți cum să jucați, citiți mai departe.

pași

Partea 1
Organizați jocul

Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 1
1
Înțelegeți dinamica jocului. O persoană este cea care "o aduce" și scopul său este de a prinde pe altcineva. Când această persoană te prinde, imediat devii cel care "o aduce". Acum e rândul tău să-i prind pe alții. În general, jocul continuă până când toată lumea decide să se oprească sau până când un anumit număr predeterminat de oameni devine cel care o "aduce".
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 2
  2
  Decideți cine "o aduce". Această persoană va urmări alți jucători care încearcă să-i prindă până când vor prinde o persoană. După aceea, acea persoană devine cea care o "aduce", iar cel care a încercat mai întâi să prindă pe alții începe să scape, astfel încât să nu-l prindă. Mulți dintre jucători vor avea ocazia să fie cei care "o aduc". Pentru a decide rapid cine va fi persoana care îi va prinde pe ceilalți, trebuie doar să întrebați: "Cine o aduce?" Sau să oferiți în mod voluntar că este cel care "o aduce". Persoana trebuie să spună: "Eu o aduc" și cu asta toți ar trebui să știe cine este.
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 3
  3
  Alegeți zona de joc. Trebuie să setați limitele pentru a împiedica ca alți jucători care au scăpat să alerge prea departe. Cu cât spațiul este mai mic, cu atât este mai dificil să scăpați de persoana care o "aduce". Alegeți un loc unde este posibil să călcați ușor, dar fără a cădea (suprafețele de iarbă și nisip sunt opțiuni bune).
 • De exemplu, într-un loc de joacă, sunteți de acord cu ceilalți, astfel încât aceștia să rămână singuri pe pietriș și asfalt în timpul jocului. Iarba și trotuarul nu fac parte din zona de joc.
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 4
  4
  Decideți ca un grup ce va fi "zona sigură". Acesta poate fi unul dintre diapozitivele locului de joacă, un copac, o bancă sau un spațiu delimitat de conuri. Când ajungeți în această zonă, sunteți în siguranță și nu puteți fi prins.
 • Pentru ca jocul să continue, luați în considerare stabilirea unei limite de timp în care o persoană poate rămâne în "zona sigură". De exemplu, o persoană ar trebui să părăsească această zonă după 10 sau 30 de secunde (suficient timp pentru persoana care "o aduce" să meargă după un alt jucător, dar nu suficient pentru stoparea jocului).
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 5
  5
  Oferă avantajul de a începe să ruleze. Persoana care o "aduce" numără până la 10 ani pentru a oferi celorlalți jucători un avantaj, astfel încât să înceapă să scape. După 10 secunde, persoana care "o aduce" strigă: "Acum! Gata sau nu, acolo mă duc! După aceasta, puteți începe să îi urmăriți pe alții și să încercați să le prindeți. Ceilalți jucători scapă de persoana care le "aduce" și evită să fie prinși. Dacă vă apropie această persoană, încercați să rulați la "zona sigură".
 • Partea 2
  Joaca pete

  Imaginea intitulată Play Tag Step 6
  1


  Prinde pe cineva Persoana care o "aduce" încearcă să prindă un alt jucător pentru al face pe cel nou "care îl aduce". Când prindeți cealaltă persoană, trebuie să o atingeți într-un mod delicat, astfel încât să nu o răniți, dar ferm pentru ca ea să înțeleagă că ați prins-o (poate fi o atingere sau o palmă mică). Odată ce persoana care o "aduce" reușește să prindă un alt jucător, el devine cel care "o aduce". Dacă tu ești cel care a fost prins, trebuie să țipi că tu ești cel care "o aduce", astfel încât toată lumea să te poată auzi. Acum este rândul tău să-ți alunge prietenii și să încerci să-i prindi!
  • Acest joc nu ar trebui să fie niciodată agresiv din punct de vedere fizic. Dacă cineva împinge sau doare alți jucători, opriți jocul și scoateți persoana respectivă. Asigurați-vă că știți care a fost greșeala dvs.
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 7
  2
  Continuați să jucați. Odată ce o persoană a fost prinsă, continuați jocul cu cel din urmă ca persecutor. Jocul va continua atâta timp cât doriți.
 • 3
  Opriți jocul când toată lumea oboseste să joace. Când jocul se oprește, persoana care o "aduce" pierde. Nu există nicio regulă stabilită atunci când jocul se termină. Cu toate acestea, este bine să stabiliți o limită de timp înainte ca jucătorii să obosească sau să își piardă interesul de a continua să joace. De cele mai multe ori, jucătorii vor fi de acord că jocul se termină atunci când mulți oameni nu mai vor să continue să joace.
 • Dacă tu ești cel care organizează jocul, ține cont de faptul că jucătorii mai tineri, cu atât mai puțin timp va dura.
 • Partea 3
  Joacă variante în joc

  Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 9
  1
  Jucați ascundeți și căutați Jocul începe ca la fața locului, dar toți jucătorii care nu "aduc" au timp să se ascundă. Persoana care o "aduce" aproape întotdeauna contează mai mult decât de obicei (de exemplu 30 de secunde sau până la 1 minut). Odată ce cel care-l aduce "spune" Gata sau nu, mă duc ", ceilalți jucători încearcă să se îndrepte spre" zona sigură ", fără cel care" o aduce "să-i prindă. Dacă vă ascundeți, puteți aștepta să fie găsit sau puteți începe să rulați la bază, în timp ce persoana care o "aduce" încearcă să găsească un alt jucător.
  • Jucătorul care contează trebuie să-și acopere ochii astfel încât să nu poată vedea unde se ascund ceilalți. Nu spioneaza!
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 10
  2
  Încercați să jucați cele fermecate. Este aproape același lucru cu jocul, cu o mare diferență: când un jucător este prins, acea persoană nu se poate mișca și este încântată. Dacă un alt jucător care nu este fericit atinge unul care este fericit, acea persoană nu mai este încântată și poate continua să fie difuzată. Jocul se termină atunci când toți jucătorii care nu "aduc" sunt încântați sau când toată lumea decide să nu mai joace.
 • Imaginea intitulată Redați eticheta Pasul 11
  3
  Luați în considerare să jucați la baie. Aceasta este o variație a jocului celor încântați. În loc să stați în același loc, oamenii care au fost prinși trebuie să stea pe hainele lor, ridicându-și mâinile ca și cum ar fi așezat în baie cu mâinile pe lanț. Pentru a dezamăgi acești jucători, împingeți ușor mâna celor încântați în jos ca și cum ați tras lanțul unei băi.
 • avertismente

  • Nu jucați în locuri umede sau aveți pietre.
  • Aveți grijă să nu călătoriți sau să vă ciocniți cu ceilalți în timp ce jucați.
  • Rămâi într-un loc sigur.
  • Acordați atenție dacă există câini care doresc să se alăture jocului. Dacă câinii sunt foarte entuziasmați, pot călători peste alți jucători sau îi pot mușca.

  Lucruri de care ai nevoie

  • prieteni sau familie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă `merge la pescuit! `(Joc de cărți)Cum se joacă `merge la pescuit! `(Joc de cărți)
  Cum se joacă "capitalismul"Cum se joacă "capitalismul"
  Cum se joacă Marco PoloCum se joacă Marco Polo
  Cum se joacă PictionaryCum se joacă Pictionary
  Cum să joci "Mama, pot"Cum să joci "Mama, pot"
  Cum să joci `Împăratul și idiotul`Cum să joci `Împăratul și idiotul`
  Cum să joci `fantomă în cimitir`Cum să joci `fantomă în cimitir`
  Cum se joacă Ce ore sunt dl Wolf?Cum se joacă Ce ore sunt dl Wolf?
  Cum se joacă plataanaCum se joacă plataana
  Cum se joacă cu o lanternăCum se joacă cu o lanternă
  » » Cum se joacă locul

  © 2011—2020 ertare.com