Cum să joci rolul Trivial Pursuit

Trivial Pursuit este cel mai cunoscut dintre toate jocurile de masă de cultură generală. Canadienii Chris Haney și Scott Abbott l-au dezvoltat pentru prima dată în 1979 și, trei ani mai târziu, l-au lansat cu ajutorul lui John Haney și Ed Werner. Inițial, acesta a fost distribuit numai în SUA. prin Selchow și Righter și, de atunci, compania care deține jocul, Hasbro, a autorizat lansarea mai multor seturi de carduri suplimentare și ediții tematice speciale. Continuați să citiți pentru a afla cum să jucați Trivial Pursuit și să vă distrați în întâlnirile cu prietenii sau familia ta.

pași

Partea 1
Pregătiți jocul

Imagine intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 1
1
Cunoașteți aspectul consiliului. Aceasta are forma unei roți cu 6 spite și jucătorii își așează chips-urile în centru pentru a începe. Apoi, se îndreaptă spre dulapurile unde spițele ating circumferința roții, care sunt marcate cu simbolul unei părți a roții. Aici puteți umple una din cele șase spații goale ale plăcilor de joc cu partea corespunzătoare culorii casetei în care sunt. În cele din urmă, trebuie să se întoarcă în centrul consiliului și să răspundă corect la o ultimă întrebare. Două spații de pe fiecare parte a tuturor cutiilor marcate cu simbolul unei părți a roții sunt cutiile care vă permit să răsuciți zarurile din nou (cu excepția celor mai vechi versiuni).
 • Cutiile marcate cu simbolul unei părți a roții sunt șase spații din centrul plăcii.
 • Imagine intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 2
  2
  Determinați dacă vor juca individual sau în echipe. Pot juca până la șase persoane sau echipe, astfel încât, dacă există mai mult de șase jucători sau dacă unii preferă să nu joace singuri, pot forma echipe. Acest lucru este mai potrivit pentru partide, deoarece jocul în echipe face jocul mai casual.
 • Imaginea intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 3
  3
  Stabiliți regulile. Decideți dacă veți respecta o regulă specială înainte de a juca, cum ar fi stabilirea unui termen în care să se răspundă la întrebări, caz în care ar trebui să aveți un cronometru la îndemână. De asemenea, pot cere ca jucătorii să dea răspunsuri foarte specifice, mai ales atunci când vine vorba de nume sau date.
 • Imagine intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 4
  4
  Alegeți jetoanele. Jocul conține șase plăci circulare de diferite culori (albastru, verde, galben, roz, maro și portocaliu), care sunt împărțite în șase porțiuni triunghiulare, cum ar fi bordul, fiecare dintre acestea fiind un spațiu gol care poate fi umplut. La începutul jocului, jetoanele ar trebui plasate în centrul tabloului.
 • Unele ediții ale Trivial Pursuit includ, de asemenea, plăci tradiționale de joc de masă, de aceleași culori ca și plăcile circulare, pe care le puteți utiliza pentru a vă deplasa în jurul bordului și apoi pentru a monitoriza scorul dvs. cu plăcile circulare.
 • Imaginea intitulată Atât de multe întrebări ...
  5
  Pregătiți cărțile de întrebări. În cele mai vechi ediții, jocul include două cutii de carton cu cărți de întrebare. În aceste cazuri, dacă există doar două echipe, se dă câte o casetă fiecăruia. În caz contrar, poate fi utilizată o singură cutie.
 • În unele ediții speciale, cum ar fi cea de-a 25-a aniversare a jocului, fiecare categorie are propria sa casetă de întrebări, astfel încât acestea trebuie plasate pe porțiunea de bord a culorii respective.
 • Imagine cu denumirea Play Trivial Pursuit Pasul 6
  6
  Trageți mori pentru a vedea cine joacă mai întâi. Echipa sau jucătorul care primește cel mai mare număr va fi cel care joacă mai întâi. Apoi, jocul continuă în sensul acelor de ceasornic (spre stânga). În cazul în care doi sau mai mulți jucători sau echipe primesc același număr pe mori și acesta este cel mai mare număr, trebuie să revin.


 • Partea 2
  Joacă Trivial Pursuit

  Imaginea intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 7
  1
  Rotiți matrița și deplasați-vă cipul cu numărul corespunzător de pătrate de pe tablă. Puteți să o faceți în orice direcție, fie în afară, fie în interior de-a lungul spițelor roții sau în sensul acelor de ceasornic sau în sens antiorar de circumferință. De asemenea, puteți trece de la unul din spițe la circumferința roții și invers. Singurul lucru pe care nu-l puteți face este schimbarea direcției în aceeași direcție.
  • Rulați din nou morul dacă intră într-una din cutiile care o indică. Apoi, puteți continua să vă deplasați în orice direcție, chiar și în direcția opusă de unde ați venit.
 • Imaginea intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 8
  2
  Trageți înapoi dacă răspundeți corect la o întrebare. Dacă răspundeți la o întrebare corectă, puteți să reintroduceți zarurile și să continuați succesiv până când primiți un răspuns greșit. Cu toate acestea, rețineți că puteți răspunde doar la întrebările corespunzătoare culorii casetei în care ați căzut (adică puteți răspunde doar la o întrebare din categoria albastră dacă ați căzut într-o cutie albastră).
 • Dacă nu ați completat încă cele șase spații goale din fișierul dvs. circular, dar sunteți încă în centrul plăcii, puteți răspunde la o întrebare de orice categorie.
 • De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că, în unele ediții (cum ar fi cea de-a 25-a aniversare), gradul de dificultate al întrebărilor pe care trebuie să le răspundeți depinde de ceea ce ați obținut în timpul morții. Aceasta înseamnă că întrebările vor fi mai dificile dacă obțineți un număr mai mare.
 • Imagine intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 9
  3
  Completați spațiile goale din fișierul dvs. circular, cazând în cutiile marcate cu simbolurile porțiunilor plăcii și răspunzând corect. Singura modalitate de a completa spațiile goale ale fișierului dvs. circular este de a răspunde la întrebări corect în timp ce vă aflați în casetele indicate. Le puteți deosebi de celelalte cutii de simbolul unei porțiuni a tabloului.
 • De exemplu, dacă intră într-o cutie marcată cu o porțiune a plăcii în maro, trebuie să răspunzi corect întrebarea pentru a umple cardul cu porțiunea din acea culoare.
 • Imagine cu denumirea Play Trivial Pursuit Pasul 10
  4
  Continuați jocul până când unul dintre jucători sau echipe a umplut cele șase spații ale formularului său circular. Când se întâmplă acest lucru, jucătorul sau echipa în cauză pot să înceapă să se deplaseze spre centrul bordului prin rotirea matriței și deplasarea numărului corect de pătrate în fiecare rând. Cu toate acestea, rețineți că nu veți putea ajunge în centrul consiliului decât dacă veți obține numărul exact de care aveți nevoie în timpul morții.
 • Prin urmare, poate dura mai multe întoarceri pentru a ajunge în centru.
 • Imagine intitulată Play Trivial Pursuit Pasul 11
  5
  Răspundeți la o întrebare din categoria aleasă de ceilalți jucători. Odată ce ați ajuns în centrul bordului, ceilalți jucători vă pot pune o întrebare cu privire la categoria pe care o aleg și veți câștiga jocul dacă îl răspundeți corect. Pe de altă parte, dacă nu reușiți, rândul tău se termină.
 • Jucătorii nu pot vedea întrebările nici unei categorii înainte de a le alege, însă trebuie să o aleagă mai întâi și apoi să citească întrebarea.
 • Dacă răspundeți incorect, în rândul următor va trebui să răsuciți din nou mor pentru a obține numărul exact în centrul plăcii și să răspundeți la o altă întrebare odată ce ați primit-o.
 • sfaturi

  • Puteți obține indicii în întrebarea însăși pentru a putea răspunde. De exemplu, dacă întrebarea este "De unde provin sărurile de Epsom?", răspunsul este "Epsom, Anglia".
  • Există, de asemenea, ediții care se joacă cu foi de scor în loc să folosească o tablă.

  avertismente

  • Dacă jucați cu o ediție veche a Trivial Pursuit, rețineți că răspunsurile la întrebări pot fi depășite datorită informațiilor noi care au apărut din momentul producerii jocului până atunci. Acest lucru este valabil în special pentru întrebări legate de statisticile sportive sau statisticile de divertisment. Prin urmare, dacă răspunsul unui jucător nu corespunde răspunsului de pe card, este posibil ca acesta să fie nevoit să caute răspunsul actualizat online.
  • De asemenea, este posibil ca unele ediții ale Trivial Pursuit să utilizeze în mod deliberat răspunsuri incorecte. De exemplu, se știe că, într-o ediție, răspunsul la o întrebare despre creatorii lui Superman la atribuit editurii Marvel, când în realitate aparține editurii DC Comics.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă Scrabble pe FacebookCum se joacă Scrabble pe Facebook
  Cum să amestecați și să faceți cărți în "Texas Hold`em"Cum să amestecați și să faceți cărți în "Texas Hold`em"
  Cum se creează un jocCum se creează un joc
  Cum se face o replică a roții vagonuluiCum se face o replică a roții vagonului
  Cum să bată ScrabbleCum să bată Scrabble
  Cum sa faci o roata psiCum sa faci o roata psi
  Cum se joacă 10000Cum se joacă 10000
  Cum se joacă CraniulCum se joacă Craniul
  Cum se joacă MahjongCum se joacă Mahjong
  Cum se joacă Scrabble SlamCum se joacă Scrabble Slam
  » » Cum să joci rolul Trivial Pursuit

  © 2011—2020 ertare.com