Cum se joacă Scrabble

Scrabble este un joc de cuvinte clasic și distractiv. Scopul jocului este de a obține cât mai multe puncte posibil prin formarea de cuvinte pe o placă care se conectează la cuvintele create de ceilalți jucători. Pentru a juca Scrabble, ai nevoie de cel puțin un alt jucător. Veți avea nevoie, de asemenea, de o consiliu oficial Scrabble cu toate componentele sale. Prin jocul, veți crea cuvinte, acumulați puncte, provocați adversarii și chiar schimbați dale (dacă dvs. nu funcționează). În același timp, un înscris va calcula punctele fiecărui jucător pentru a determina cine va câștiga la sfârșitul jocului. Dacă devii un fan al jocului, poți să-ți inviți prietenii să joace în mod regulat, să se alăture unui club sau să intre într-un turneu.

pași

Partea 1
Pregătește-te să joci

Imaginea intitulată Play Scrabble Step 1
1
Înainte de a începe jocul, asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie pentru a juca Scrabble. Veți avea nevoie de o placă, 100 de dale de litere, un raft de litere pentru fiecare jucător și o pungă de pânză pentru a stoca plăcile de scrisori. Veți avea nevoie, de asemenea, de la 1 la 3 jucători.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 2
  2
  Alegeți dicționarul pe care îl veți folosi pentru provocări. Este posibil ca, pe parcursul jocului, cineva să joace un cuvânt pe care un alt jucător îl crede că este greșit sau chiar nu are niciun cuvânt. Într-o situație ca aceasta, va trebui să căutați cuvântul într-un dicționar. Asigurați-vă că aveți un dicționar pe o parte pentru a face față provocărilor.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 3
  3
  Plasați plăcuțele de scrisori în pungă și agitați-le. Pentru a vă asigura că literele sunt amestecate, plasați-le în geantă, închideți-o și agitați puțin. Dacă nu aveți o pungă, puteți pune toate literele cu fața în jos pe masă și le puteți amesteca.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 4
  4
  Determinați cine va începe. Treceți sacul în jurul mesei și permiteți fiecărui jucător să elimine o piesă. Apoi, așezați plăcile cu fața în sus pe masă. Se începe jucătorul cu litera cea mai apropiată de litera "A". Puneți aceste litere înapoi în sac și agitați-o din nou înainte de a scoate plăcile.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 5
  5
  Extrageți plăcile. Începând cu jucătorul care a primit litera cea mai apropiată de "A", treceți punga cu gresie în jurul valorii de fiecare jucător și trageți șapte plăci fără să vă uitați la geantă. Nu arătați aceste jucării jucătorilor. Doar puneți-le pe raft și treceți geanta la următorul jucător până când toată lumea și-a extras scrisorile.
 • Partea 2
  Joacă jocul

  Imaginea intitulată Play Scrabble Step 6
  1
  Puneți primul cuvânt. Jucătorul care a ales litera cea mai apropiată de "A" trebuie să plaseze primul cuvânt. Cuvântul trebuie să aibă cel puțin două plăci și să fie așezat de-a lungul pătratului din centrul plăcii. Cuvântul poate fi plasat vertical sau orizontal, dar nu în diagonală.
  • Când se calculează primul scor al cuvântului, rețineți că jucătorul care plasează primul cuvânt obține dublul punctajului total, deoarece steaua este considerată drept un pătrat de valoare mai mare (un bonus de două cuvinte). De exemplu, dacă valoarea totală a primului cuvânt jucat a fost de 8, atunci jucătorul va obține un scor de 16.
 • Imagine cu denumirea Play Scrabble Pasul 7
  2
  Numără-ți punctele. După ce plasați o scrisoare, asigurați-vă că numărați punctele. Adăugați punctele în colțul din dreapta sus al fiecăreia dintre plăcile pe care le-ați plasat. Dacă ați plasat o plăcuță într-un pătrat de valoare mai mare, ajustați scorul așa cum este indicat în pătrat.
 • De exemplu, dacă puneți un cuvânt pe un pătrat care spune "Dublu cuvânt", atunci ar trebui să dublați valoarea totală a cuvântului. Dacă plasați o piesă pe un pătrat care spune "Scrisoare dublă", atunci trebuie să dublați valoarea literei respective numai când calculați scorul.
 • Imagine intitulată Play Scrabble Step 8
  3
  Extrageti dale noi. După fiecare rotire, va trebui să extrageți cât mai multe plăci noi pe care le-ați jucat. De exemplu, dacă ați jucat trei dintre piesele dvs. pentru a forma un cuvânt la rândul său, atunci va trebui să desenați încă trei la sfârșitul. Plasați aceste plăci noi pe raftul dvs. și transferați punga la următorul jucător.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 9
  4
  Construiți pe cuvintele altor jucători. În următoarea rundă, va trebui să formați cuvântul dvs. din cuvintele pe care le-au format adversarii voștri. Aceasta înseamnă că nu puteți crea un cuvânt independent pe tablă. Toate plăcile trebuie conectate.
 • Pe măsură ce construiți pe cuvintele pe care le-ați format adversarii, asigurați-vă că luați în considerare toate plăcile conectate. Adăugarea dvs. la bord ar trebui să creeze cel puțin un cuvânt nou, dar dacă îl conectați la alte plăci (de la alte adrese), atunci ar trebui să vă asigurați că creați cuvinte valide cu acele conexiuni.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 10
  5
  Utilizați dale pentru a obține cel mai mare scor posibil la fiecare rând. Este o idee bună să luați în considerare mai multe mișcări în timpul fiecărui tur și să faceți mișcarea care vă va câștiga mai multe puncte. Căutați oportunități de a încorpora pătrate de valoare mai mare și litere mai mari, cum ar fi "Z" și "Q", la mișcările dvs. Cele mai mari pătrate disponibile includ:
 • "Scorul cu două litere" înseamnă că o literă plasată în acest pătrat va avea de două ori numărul de puncte afișat în literă.
 • "Scor dublu cuvânt": înseamnă că un cuvânt format care include o literă plasată în acest pătrat va dubla numărul de puncte.
 • "Punctul triplă": înseamnă că o literă plasată în acest pătrat va avea de trei ori numărul de puncte afișat în literă.
 • "Scorul triplă" înseamnă că un cuvânt format cu o literă plasată în acest pătrat va obține de trei ori numărul de puncte.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 11
  6
  Provocați altor jucători să dezbată despre un cuvânt. Dacă credeți că un jucător a format un cuvânt care nu există sau că un alt jucător a scris greșit un cuvânt, atunci puteți contesta acel jucător. Când provocați un jucător, ar trebui să căutați cuvântul în dicționar.
 • Dacă cuvântul este în dicționar și jucătorul a scris-o corect, atunci cuvântul va rămâne și jucătorul va obține punctele. Contestantul își pierde rândul.
 • Dacă cuvântul nu este în dicționar sau dacă playerul l-a scris în mod incorect, atunci playerul trebuie să înlăture cuvântul din tablă. Jucătorul nu va câștiga puncte și va pierde rândul său.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 12
  7
  Schimbați plăcile pe care nu le doriți. La un moment dat, în timpul jocului, puteți decide că vreți să faceți comerț cu unele sau toate piesele dvs. pentru altele noi. Puteți folosi un rând pentru a obține noi dale. Pur și simplu întoarceți dulapurile pe care nu mai doriți la sac, scuturați sacul și extrageți numărul de plăci pe care le-ați întors. Rețineți că nu puteți formula un cuvânt după extragerea de noi plăci, deoarece această operațiune va conta ca o întoarcere.
 • Partea 3
  Câștigați puncte

  Imaginea intitulată Play Scrabble Step 13
  1
  Urmăriți scorul în timp ce mergeți. Este important să păstrați un scor atent al scorului fiecărui jucător în timp ce jucați. Fiecare jucător trebuie să-și anunțe scorul după ce a adăugat-o și apoi golierul trebuie să-l scrie imediat.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 14


  2
  Găsiți pătratele cu cel mai mare scor. Pătratele cu valoare mai mare vor modifica scorul dvs. de cuvânt, deci acordați atenție acestor pătrate când formați cuvinte. Puteți folosi legăturile unui pătrat de valoare mai mare dacă plasați țigla pe acel pătrat în timpul rândului dvs. Nu puteți include bonusul unui pătrat de valoare mai mare pe care l-ați numărat deja într-o altă rundă sau care a fost luat în considerare de un alt jucător.
 • Prin adăugarea bonusurilor pentru piese cu mai multe pătrate de valoare mai mare, adăugați bonusurile înainte de cuvântul bonus. De exemplu, dacă ați format un cuvânt care are un bonus de două litere și un bonus de trei cuvinte, adăugați bonusul cu două litere la total înainte de a multiplica totalul cu trei.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 15
  3
  Adăugați 50 de puncte la scorul cuvântului dvs. dacă primiți un BINGO. Un BINGO apare când folosiți cele șapte țigle pentru a forma un cuvânt. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să adăugați valoarea totală a cuvântului (în plus față de orice bonus câștigat de dale de valoare mai mare) și apoi să adăugați 50 de puncte.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 16
  4
  Adăugați scorurile fiecărui jucător la sfârșitul jocului. După ce toți jucătorii și-au epuizat piesele sau nu pot juca mai multe cuvinte, adăugați punctele totale ale fiecărui jucător. În timp ce golgărul adaugă totalurile, fiecare jucător trebuie să-i spună valoarea punctelor celorlalte plăci (dacă este cazul). Scoateți această valoare din punctele totale ale fiecărui jucător pentru a determina scorul final.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 17
  5
  Reclamați câștigătorul. După ce marcatorul a adăugat scorurile fiecărui jucător și a scos valorile dalelor care nu au fost folosite, el poate anunța câștigătorul. Persoana cu cel mai mare scor câștigă jocul. Cel de-al doilea loc este obținut de persoana cu cel de-al doilea cel mai mare scor și așa mai departe.
 • Partea 4
  Căutați cu cine să se joace

  Imaginea intitulată Play Scrabble Step 18
  1
  Invitați-vă prietenii pentru un joc prietenos. Scrabble este un joc distractiv și ușor de învățat, deci este o modalitate bună de a petrece timpul cu prietenii. Invitați niște prieteni să petreacă o noapte de Scrabble. Veți obține o mulțime de practică și veți avea o noapte distractivă.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 19
  2
  Alăturați-vă unui club Scrabble. Poate vrei să joci săptămânal Scrabble. Dacă nu cunoașteți mulți oameni cărora le place să se joace atât de des Scrabble, atunci ar trebui să vă alăturați unui club Scrabble. Găsiți un club în zona dvs. sau luați în considerare formarea propriului club.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 20
  3
  Introduceți un turneu. După ce ți-ai dezvoltat puțin abilitățile și te simți pregătit să concurezi cu alți jucători, participă la un turneu Scrabble. Va trebui să jucați multe jocuri și veți întâlni oameni care împărtășesc pasiunea dvs. pentru joc.
 • Partea 5
  Joacă Scrabble la un nivel profesional

  Imaginea intitulată Play Scrabble Step 21
  1
  Redați folosind dicționarul oficial Scrabble pentru a evita cuvintele false sau ilegale. Dacă aveți de gând să jucați profesional, ca și în turneele naționale Scrabble, va trebui să urmați regulile. Cumpărați un dicționar oficial și urmați regulile atunci când jucați cu prietenii. Dacă doriți să deveniți un profesionist, va trebui să vă exersați metoda de joc.
  • Puteți juca online împotriva altor profesioniști din Internet Scrabble Club, care este un fel de loc de întâlnire pentru jucători serioși.
  • Acest lucru vă poate ajuta să învățați cuvintele dificile și ciudate pe care va trebui să le cunoașteți pentru a juca profesional.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 22
  2
  Aflați despre parametrii turneului. Un turneu nu este la fel ca scrabbleul tipic pe care îl joci acasă. Există reguli și reguli care garantează jocul corect. Dacă învățați limba engleză, puteți citi cartea completă a standardelor în această direcție. Rețineți că regulile de bază sunt următoarele:
 • Timpul tău, adică atunci când rândul tău începe și se termină.
 • Urmăriți scorul ambilor jucători după fiecare viraj.
 • Scoateți noi dale pe viza tuturor, cu palmele deschise și fără a vedea sacul.
 • Puteți cere o perioadă de așteptare, care vă va oferi 15 secunde pentru a ghici un cuvânt.
 • Utilizați un computer pentru a verifica dacă există un cuvânt.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 23
  3
  Alăturați-vă asociației jucătorilor Scrabble. De exemplu, vă puteți alătura Asociației spaniole a jucătorilor Scrabble, unde participă profesioniștii la turnee. De asemenea, autorizează evenimentele principale, pe care le puteți intra numai cu un membru. Dacă vrei să devii un profesionist, acesta este locul unde ar trebui să mergi.
 • Dacă doriți să faceți ceva în persoană, aflați dacă există un club Scrabble în care locuiți. Dacă vă simțiți nervos, acesta va fi un loc bun pentru practicarea unor turnee înainte de a merge la asociații profesionale.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 24
  4
  Studiați cuvintele cu diligență. În Scrabble, cuvintele sunt armele tale - deci cu cât știi mai bine, cu atât vei fi mai bun jucător. Acordați-vă timp pentru a revizui dicționarul o dată pe zi. Căutați pe Internet pentru "cuvântul zilei". Mai bine, căutați "Liste de cuvinte Scrabble". De fapt, profesioniștii fac cărți și le studiază cu sârguință, concentrându-se în special pe cele mai rare cuvinte, pentru că vă pot salva într-un moment de necazuri.
 • Puteți chiar să căutați liste cu litere, ca toate cuvintele care conțin enervant "X" sau "Q".
 • Dicționarul oficial Scrabble nu conține blasfemii sau insulte, dar poate fi folosit în toate jocurile de reglementare.
 • Imaginea intitulată Play Scrabble Step 25
  5
  Aflați puterea plăcilor pe care le aveți. Unele dintre ele au o valoare mai mare decât altele. De exemplu, litera "S" este o modalitate puternică de a mări o literă la aproape orice cuvânt. Salvați dalele în alb pentru a forma un cuvânt mare, deoarece le puteți folosi cu ușurință. Scapă rapid de literele "Q", de preferință cu cuvinte mici care sunt legale.
 • În general, utilizarea plăcilor și obținerea de puncte este, de obicei, mai bună decât păstrarea lor pentru o lungă perioadă de timp pentru a forma un cuvânt mare. Mențineți numai puncte de câștig.
 • Imagine cu denumirea Play Scrabble Pasul 26
  6
  Păstrați o înregistrare a plăcilor. Profesioniștii țin o evidență a pieselor care au fost jucate și a celor care rămân în geantă, fie în formă mentală sau scrisă. Acest lucru devine esențial pe măsură ce jocul progresează. Dacă intenționați să schimbați dalele în speranța de a obține o vocală nouă, ar trebui să aveți o idee vagă despre ceea ce rămâne în geantă. Dacă nu vedeți multe "Q", "V" și "Z" în tablă și nu aveți niciunul, puteți fi siguri că adversarul dvs. are câteva (adică puteți risca să dați naștere unui scor triplă cu speranța că nu pot completa cuvântul).
 • În această direcție, puteți găsi numerele exacte ale fiecărei plăci.
 • sfaturi

  • Literele goale pot fi înlocuite cu orice altă literă, dar rețineți că acestea sunt în valoare de 0 puncte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Scrabble board
  • sac pentru scrisori Scrabble
  • Scrabble versuri
  • dicționar
  • hârtie
  • creion
  • 4 rafturi pentru plăci
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se joacă Cuvintele cu prieteniiCum se joacă Cuvintele cu prietenii
  Cum să bată ScrabbleCum să bată Scrabble
  Cum să câștigi jocul la UnoCum să câștigi jocul la Uno
  Cum să faci coastere cu jetoane ScrabbleCum să faci coastere cu jetoane Scrabble
  Cum se joacă BananagrameleCum se joacă Bananagramele
  Cum se joacă Scrabble SlamCum se joacă Scrabble Slam
  Cum se joacă faza 10Cum se joacă faza 10
  Cum se joacă cu o lanternăCum se joacă cu o lanternă
  Cum se joacă bețe chinezeștiCum se joacă bețe chinezești
  Cum se joacă DominoCum se joacă Domino
  » » Cum se joacă Scrabble

  © 2011—2020 ertare.com