Cum sa faci un yoyo

Una dintre cele mai simple și mai comune jucării este "yoyo". O bucată rotundă de lemn sau plastic sculptat și o bucată de șiret a distra oameni de secole. Dar este practic imposibil să faci un "eu" fără o mașină scumpă de mașini numită strung ... sau nu-i așa? Puteți construi un strung temporar care face lucrarea, dar trebuie folosit la fel de atent ca orice alt strung. Acest proiect se adresează persoanelor care cunosc abilitățile de tâmplărie de bază, dar care nu pot conta pe un strung cu lemn pentru a lucra în atelierul lor.

pași

Imagine cu titlul Face o Yo Yo Pasul 1
1
Adunați instrumentele și materialele necesare pentru a începe proiectul. O forță de foraj și o menghină sunt esențiale, iar dacă nu le aveți, va trebui să le împrumutați sau să le cumpărați.
 • Imaginea intitulată Faceți un Yo Yo Pasul 2
  2
  Alegeți o bucată de lemn adecvată. În imaginile proiectului se folosește o ramură moartă a unui "cedru roșu", deoarece este arătată, luminoasă, puternică și disponibilă. Cel mai probabil, nu doriți să utilizați pădurea verde, foarte greu sau gnarled, cu care este dificil de a lucra cu. Iată câteva puncte pe care trebuie să le țineți cont atunci când vă selectați lemnul:
 • Disponibilitate. Bineînțeles că va trebui să vă puteți lua trunchiul. Tocmai am intrat in curte si am cazut o ramura moarta a unui copac din acel loc.
 • Manageability. Lemnul pe care îl alegeți trebuie să fie uscat și suficient de moale pentru a lucra. Lemnul verde are o mulțime de umiditate pentru a-l uda cu ușurință, și se va contracta și se va rupe atunci când se usucă. Pădurile foarte grele sunt greu de manevrat, se găsește și se formează.
 • Robustețea. Lemnul pe care îl alegeți trebuie să fie solid, fără crăpături, urme, noduri sau goluri în el.
 • Aspect. Un lemn de fibre și culori bune vă va oferi un produs cu un finisaj mai bun, dacă nu intenționați să îl pictați.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 3
  3
  Pregătiți o masă solidă. Proiectul a fost realizat pe o bucată de lemn de 2 X 10 plasată pe brațul unui scaun, acest nu Este recomandat. O masă bună de lucru este cea mai bună alegere, dar o masă bună și puternică va funcționa dacă suprafața sa este protejată.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 4
  4
  Plasați viciul pe suprafața de lucru și a construi a model, sau artefact pentru a sprijini cealaltă parte a trunchiului. Acest lucru se realizează prin lipirea unei bucăți verticale de lemn pe suprafața de lucru și apoi prin menținerea unui suport diagonal pentru fixarea acesteia.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 5
  5
  Atașați un burghiu de foraj la mantaua visei, fixându-l așa cum se arată în figură, cu mânerul și declanșatorul , astfel încât să puteți activa sau dezactiva în timp ce lucrați.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 6
  6
  Aliniați centrul mandrinei prin alunecarea viciului într-o poziție în care mandrina atinge aproape modelul și marcați acest punct.
 • Imagine cu titlul Face o Yo Yo Pasul 7
  7
  Găsește o gaură în model Este suficient de mare pentru ca un șurub de lemn 14 să treacă, având grijă să-l păstrați în linie cu mandrina.
 • Imaginea intitulă Faceți un Yo Yo Pasul 8
  8
  Se trece printr-un șurub de lemn numărul 14 pe o parte a trunchiului din care îmi vei face eu. Ar trebui să-l introduceți suficient de adânc pentru a obține o bună aderență pe lemn și trebuie să-l centrați cât mai mult posibil. Tăiați capul șurubului, astfel încât acesta să poată fi fixat pe burghiul motorului.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 9
  9
  Marcați centrul celeilalte părți a trunchiului și traversați-l cu un alt șurub de lemn numărul 14, după ce ați introdus mai întâi șurubul prin orificiul din model. Din nou, asigurați-vă că șurubul are o bună prindere pe trunchi, cel puțin 2,5 cm (1 inch). Acest șurub va susține portbagajul în timp ce trunchiul se rotește și, dacă cade, poate răni persoana care lucrează cu trunchiul sau poate deteriora burghiul motorului.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 10
  10


  Reglați șurubul de pe partea opusă a trunchiului la mandrina burghiului motorului, poziționarea viciului astfel încât să fie aliniată cu modelul și spațiile astfel încât trunchiul să fie susținut și să se rotească liber.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 11
  11
  Strângeți sau înșurubați menghina pe suprafața de lucru, astfel încât să nu se miște. Vibrațiile și rotirea procesului de strunjire provoacă o mare forță în vise și în mașina de găurit dacă nu este aliniată cu atenție.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 12
  12
  Porniți energic forajul, asigurați trăgaciul să rămână activat și folosiți comanda de schimbare a vitezei burghiului (dacă ați avut) pentru a roti piesa trunchiului. Veți observa că nu se rotește aliniat la început, dar dacă șuruburile care alcătuiesc Axele sunt aliniate suficient, ele vor fi nivelate în timp ce îndepărtați materialul.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 13
  13
  Reglați viteza burghiului și fixați comutatorul în poziția pornit și porniți Înlăturați încet materialul portbagajului cu o mașină de șlefuit sau ascuțire de 10 cm (4 inci) sau o piesă de șmirghel foarte dur într-un bloc de șlefuire. Deplasați șlefuitorul sau șlefuiați hârtia încet spre portbagaj, astfel încât să îndepărtați un material de fiecare dată când trunchiul se rotește. Viteza burghiului ar trebui să înceapă încet, deoarece trunchiul nu este un cilindru drept și, prin urmare, este dezechilibrat. În timp ce materialul este înlăturat, ar trebui să devină din ce în ce mai mult rotund, până când veți obține un cilindru.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 14
  14
  Măriți viteza de mișcare când ați transformat trunchiul într-un cilindru echilibrat și continuați să îndepărtați materialul până când acesta este de diametrul dorit. Odată ce ați realizat acest lucru, veți dori să opriți mașina și să vă asigurați că nu există defecte în lemn. De asemenea, marchează locurile în care veți retrage materialul pentru a forma într-adevăr mine.
 • Imagine cu denumirea Faceți un Yo Yo Pasul 15
  15
  Folosind o lamă pentru a tăia lemnul pe un ferăstrău, sau un mâner cu dinți fini și ascuțiți din lemn taie canelurile pentru frânghia din portbagaj. Veți dori probabil ca jurnalul să se rotească de la 250 la 300 RPM pentru acest proces și aveți grijă să aplicați treptat și ușor presiunea pentru a obține această tăietură. Amintiți-vă că susțineți piesa de lucru centre improvizate!
 • Imaginea intitulă Faceți un Yo Yo Pasul 16
  16
  Folosind o bucată de șmirghel, Umpleți ușor canelurile, înăuntru și în afară, și împăturiți marginile fiind atenți să mențină aceeași forță (pentru o șlefuire lină) și o presiune minimă.
 • Imaginea intitulă Faceți un Yo Yo Pasul 17
  17
  Utilizați ferăstrăul pentru a tăia trunchiul, dând-mi forma ta finală. Tăiați cel puțin 3,8 cm (1/2 inci) din centru când piesa se rotește, apoi opriți burghiul și terminați tăierea în mod convențional, folosind ferăstrăul.
 • Imaginea intitulă Faceți un Yo Yo Pasul 18
  18
  Nisip și termina yoyo așa cum doriți. Legați o coardă potrivită și încercați!
 • sfaturi

  • Utilizați un lemn colorat pentru produse cu finisaj natural.
  • Lăsați canelura de frânghie suficient de îngustă, astfel încât frânghia pe care o folosiți să nu se blocheze când o rotiți.

  avertismente

  • Protecția ochilor, mănușile etanșe și o mască de praf sau respirator trebuie să fie purtate în timp ce lucrați pe lemn.
  • Înlăturați părul lung pentru a nu fi prins în burghiu și îndepărtați orice bijuterie și haine libere sau agățate. Aceste obiecte pierdute pot trage instantaneu mâna, capul sau corpul pe părțile rotative, de tăiere sau de demolare ale unei mașini și pot provoca vătămări grave sau chiar moarte.
  • Întoarcerea unei bucăți de lemn între centrele improvizate descrise aici necesită prudență! Poate fi făcut cu atenție, dar numai dacă aveți timp, utilizați echipamentul de siguranță corespunzător și opriți-vă des pentru a vă asigura că toate elementele sunt asigurate corespunzător.
  • Nu stați niciodată direct în fața trunchiului în timp ce vă întoarceți. Stă alături și scopul de a face de fabricație.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un burghiu cu motor, o menghină și un ferăstrău
  • O masă de lucru sau altă suprafață
  • Lemn pentru portbagaj să se întoarcă
  • Șmirghel în grund foarte dur, dur și mediu
  • Șlefuitorul electric este opțional, dar este foarte util
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci dormitorul cu un yoyoCum sa faci dormitorul cu un yoyo
  Cum sa faci matrite pentru sapunCum sa faci matrite pentru sapun
  Cum sa faci o bata de baseballCum sa faci o bata de baseball
  Cum se face un pix din lemnCum se face un pix din lemn
  Cum să faci un fluier de lemn de salcieCum să faci un fluier de lemn de salcie
  Cum se face o cutie de lemnCum se face o cutie de lemn
  Cum să faci o sulițăCum să faci o suliță
  Cum se joacă yoyoCum se joacă yoyo
  Cum să schimbi mânerul unui club de golfCum să schimbi mânerul unui club de golf
  Cum să aprinzi focul cu un burghiu de arcCum să aprinzi focul cu un burghiu de arc
  » » Cum sa faci un yoyo

  © 2011—2020 ertare.com