Cum de a alege hârtie origami

Origami este un tip de artă tradițională japoneză care include hârtie pliantă în forme elaborate, cum ar fi flori și animale. Este o creație artistică de mare simplitate care nu necesită alte instrumente decât o foaie de hârtie și mâinile tale. Din acest motiv, este important să lucrați cu hârtie care se îndoaie bine, își păstrează forma și are estetica potrivită pentru a se adapta viziunii pe care o aveți în vedere pentru designul dvs.

pași

Partea 1
Găsiți hârtia potrivită pentru proiectul dvs.

Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 1
1
Gândiți-vă la dimensiunea designului pe care doriți să-l creați. Înainte de a începe să pliați hârtia, luați în considerare cât de mare sau mic va fi designul pe care îl veți avea. Cifrele complexe și impunătoare arată bine dacă sunt mai mari, ceea ce înseamnă că ar trebui să utilizați o foaie mai mare de hârtie pe care să o puteți plia în mai multe moduri. Pe de altă parte, hârtia mai mică vă forțează să lucrați cu meticulozitate și să obțineți forme delicate și impresionante.
 • Puteți găsi o hârtie origami de 80 cm x 50 cm (30 x 20 inchi) sau o hârtie mică de 2,5 cm x 2,5 cm (1 x 1 țoli) pentru a face miniaturi provocatoare.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 2
  2
  Utilizați culori Nu aveți nevoie să faceți designul origami folosind o hârtie albă plictisitoare. Luați în considerare culoarea atunci când decideți cu privire la tipul de proiectare pe care o veți face. Puteți găsi hârtie origami în diverse combinații de culori, cum ar fi hârtia pe ambele fețe, care are o culoare diferită pe fiecare parte. Alte lucrări au desene și modele în plus față de decorațiile colorate și luminoase, care reprezintă posibilități unice.
 • Diferitele culori se adaptează diferitelor proiecte. De exemplu, puteți face o căpșună origami cu hârtie roșie și verde pe ambele fețe, în timp ce o floare de lotus va arăta mai bine pe o foaie elegantă de hârtie pastel.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 3
  3
  Lucrați cu hârtii cu textură. Pentru a crea un element vizual interesant, căutați hârtii cu texturi care se disting printre tipurile de hârtie convenționale. Unele tipuri de hârtie Washi, hârtia tradițională origami japoneză, au fost țesute cu fibre vegetale și se caracterizează prin consistența lor moale și puțin încrețită. Aceste lucrări pot oferi proiectelor finalizate un aspect mult mai texturat și atractiv.
 • Alte tipuri de hârtie texturată evidențiază detaliile suprafețelor și în același timp manipulează modul în care lumina cade pe contururile desenului. Printre acestea se află hârtia de momigami (o hârtie făcută din coaja dudului și a cărei textura este similară cu pielea) și folia de aluminiu.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 4
  4
  Alegeți o hârtie care are o formă neobișnuită. Nu toate documentele de origami sunt tăiate în pătrate. Determinați ce fel de obiecte noi puteți îndoi folosind hârtie circulară, triunghiulară sau neconvențională. Lucrul cu forme alternative necesită să vedeți noul proiect dintr-o perspectivă inovatoare. În plus, vă forțează să schimbați tipurile de tehnici pe care le puteți utiliza și modelele pe care le puteți crea.
 • Dacă utilizați hârtie în moduri ciudate, este posibil să trebuiască să modificați dramatic unele tehnici. Acest lucru se datorează faptului că hârtia are probabil mai mult sau mai puțin marginile și colțuri precise pentru a vă ajuta în procesul de îndoire.
 • Partea 2
  Alegeți o hârtie tradițională

  Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 5
  1
  Cumpărați un pachet de hârtie standard Washi. Cuvântul Washi înseamnă pur și simplu "hârtie japoneză" și este, în general, folosit pentru a descrie tipul de hârtie utilizat pentru pliere, pentru a face forme origami în Japonia și în alte țări. Acest tip de hârtie este făcută să se îndoaie ușor și să-și mențină forma. În plus, deoarece nu are înfrumusețare, probabil funcționează mai bine pentru utilizări standard și ca material pentru începători care încep să învețe elementele de bază ale origami. Hârtia Washi vine sub forma unui pătrat de dimensiune standard și îl puteți cumpăra în majoritatea magazinelor din întreaga lume.
  • Hârtia
  Washi este cel mai comun tip de hârtie origami și cea mai bună alegere pentru majoritatea proiectelor.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 6
  2
  Utilizați hârtie față-verso pentru a adăuga straturi de culori. Această lucrare, denumită pentru culoarea sa, este un tip de hârtie de bază care are o culoare diferită pe fiecare parte a foii. Utilizați-l atunci când dublați forme care arată bine estetic pe o anumită schemă de culori (cum ar fi roșu și verde pentru un trandafir) sau dacă scopul dvs. este de a face un design mai complicat prin încorporarea straturilor de culori diferite.
 • Încercați să pliați corect această hârtie, deoarece părțile nealiniate vor fi mai vizibile cu contrastul de culoare.


 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 7
  3
  Utilizați hârtie chiyogami pentru a face modele tradiționale. Hârtia chiyogami este o altă hârtie convențională pentru origami. În majoritatea cazurilor, este o lucrare Clasicul washi, singura diferență fiind faptul că acesta prezintă opere de artă, tipărite și modele clasice japoneze. Hârtia Chiyogami are un aspect mai elaborat în comparație cu alte soiuri și este o opțiune disponibilă dacă doriți să învățați formele și stilurile tradiționale japoneze de pliere.
 • Există câteva tipuri de hârtie origami tradițională care prezintă modele clasice japoneze. În plus față de hârtie de bază chiyogami, există hârtie Yuzen (o variantă deosebită a chiyogami hârtie care are modele inspirat de țesături populare din Japonia antică), hârtie momigami (făcut din coaja de mure și cunoscut pentru textura sa similară celei din piele) și hârtie shinwazome (o hârtie groasă și ornamentată cu desene strălucitoare, deseori folosită pentru proiecte mai extravagante).
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 8
  4
  Adăugați strălucire cu folie de aluminiu. Adăugați puțin strălucire la proiectul dvs. artistic, alegând o mică folie de aluminiu, care are o hârtie plată standard pe o parte a foii și un strat metalic pe cealaltă. Hârtia din aluminiu origami atrage atenția, deoarece face ca desenele să aibă o culoare de aur, de argint sau de rubin. Folia de aluminiu va păstra, de asemenea, pliurile, deoarece stratul metalic flexibil le susține și nu le lasă să iasă din loc.
 • Un alt avantaj de a lucra cu folie de aluminiu este că vă permite să formați curbe înguste în desene care să-și mențină ușor forma.
 • Dacă faceți o greșeală atunci când pliați folia, va fi dificil să se ascundă pentru că va rămâne încrețită chiar și după îndreptarea acesteia.
 • Partea 3
  Lucrați cu alte tipuri de hârtie

  Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 9
  1
  Experimentați cu orice hârtie găsiți. Hârtia este peste tot și o puteți transforma în modele de origami cu tehnica potrivită. Aduceți arta reveni la simplitatea maximă prin plierea oricărui tip de hârtie pe care o găsiți, cum ar fi ziare, pagini de reviste, carton și hârtie de împachetat. În acest fel, niciodată nu veți mai rămâne fără materiale, iar proiectele dvs. vor avea o vibrație interesantă.
  • Lucrul cu orice tip de hârtie întărește spiritul original de origami, care este o formă de artă care poate fi practicată oriunde și în orice moment cu majoritatea materialelor.
  • Nu veți avea întotdeauna posibilitatea să pliați orice tip de hârtie găsită cu succes. Puteți găsi hârtie de copiat peste tot, care este rezistentă și susține bine pliurile. Cu toate acestea, este prea gros pentru a face modele mai detaliate. Pe de altă parte, ziarele și alte materiale similare sunt suficient de subțiri pentru a face pliuri mai complexe, deși sunt mai greu de manipulat și, în general, foarte slabe, ceea ce le face predispuse la rupere.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 10
  2
  Căutați designuri orbitoare. Nu toate documentele de origami sunt limitate la a avea culori solide și conservatoare. Alternativele moderne includ modele îndrăznețe, cum ar fi dungi în formă de șorț și printuri de animale, cum ar fi pete leopard, tigru și zebră. Alegerea uneia dintre aceste modele de hârtie izbitoare va permite figurii dvs. să aibă un stil contemporan.
 • Deoarece hârtiile de proiectare sunt tipărite într-o configurație specifică de direcționare, este recomandabil să le folosiți pentru a realiza modele mai simple. În cazul unor forme complexe, este probabil ca modelul să se unească și să fie dezorientat vizual.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 11
  3
  Încercați diferite dimensiuni. Spre deosebire de hârtie Șeful tradițional, care este tăiat în funcție de dimensiuni specifice, oferă multe hârtii de origami moderne în diferite dimensiuni, care vă permit un control mai mare al amplorii designului. Unele lucrări pot fi foarte mari, cu care puteți face piese sculptură uriașe, în timp ce soiurile mai mici sunt folosite pentru a produce miniaturi elegante.
 • Schimbați dimensiunile hârtiei pe care o utilizați astfel încât să aveți mai multe hârtii de origami pe diferite dimensiuni.
 • Dacă dimensiunea unei hârtii prefabricate nu este adecvată, puteți tăia orice hârtie găsită conform specificațiilor pe care le preferați.
 • Imaginea intitulată Alegeți hârtia pentru Origami Pasul 12
  4
  Faceți-vă propria hârtie pentru origami. Includeți un pic de personalitate în următorul proiect origami pe care îl veți face prin proiectarea hârtiei pe cont propriu. Luați o hârtie (sau un alt tip de hârtie preferat dacă aveți o experiență de hârtie pliabilă) și decorați-o prin desenarea liniilor libere, colorându-l cu culori strălucitoare sau chiar plasând extrase de text personalizate. Când ați terminat, veți obține o bucată de hârtie artistică unică și incomparabilă pentru a le arăta altora.
 • Există nenumărate moduri de a vă crea propria hârtie origami. Singura limită este imaginația ta.
 • Scrieți o notă sau o carte de vacanță pentru un iubit și dați-i-le în formă de origami.
 • sfaturi

  • Încercați diferite tipuri de hârtie pentru a găsi unul care vă place și cu care puteți lucra mai bine.
  • Cele mai frecvente locuri unde puteți găsi hârtie origami sunt furnizorii de bunuri de artă și artizanat, papetărie, hobby și magazine de cadouri (în cazul hârtiei de împachetat), site-uri web specializate în materiale pentru origami și chiar un coș de gunoi sau coș de gunoi!
  • Păstrați hârtia de origami într-un loc răcoros și uscat în timp ce nu îl utilizați. Extindeți-l întotdeauna când îl păstrați pentru a evita șifonarea nedorită.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci flori din hartie tropicalaCum sa faci flori din hartie tropicala
  Cum sa faci un origami YodaCum sa faci un origami Yoda
  Cum se face un inel de hârtieCum se face un inel de hârtie
  Cum sa faci un melc origamiCum sa faci un melc origami
  Cum sa faci o inima origamiCum sa faci o inima origami
  Cum sa faci un cub origamiCum sa faci un cub origami
  Cum se face un patrat cu o foaie de hârtieCum se face un patrat cu o foaie de hârtie
  Cum de a face un polizor origamiCum de a face un polizor origami
  Cum să faci o lilieci de hârtieCum să faci o lilieci de hârtie
  Cum sa faci un oracol origamiCum sa faci un oracol origami
  » » Cum de a alege hârtie origami

  © 2011—2020 ertare.com