Cum să devii un fotograf profesionist

Fotografia profesională este o carieră excelentă pentru oricine dorește să fie plătit pentru a-și folosi talentele creative. Este unul dintre puținele domenii în care vârsta și gradele universitare nu sunt la fel de importante ca având un ochi bun, un produs de calitate și de auto-disciplină. Fotografia este un domeniu competitiv, așa că fii pregătit să începi cu ceva mic. Apoi, perfecționați-vă ambarcațiunile și dezvoltați un portofoliu al celei mai bune lucrări.

pași

Partea 1
Concentrează-te pe fotografia ta

Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 1
1
Dezvoltați-vă abilitățile fotografice. Nu există nici un fel "dreapta" pentru a deveni un fotograf mai bun. Unii oameni iau o clasă sau au obținut o diplomă universitară în artă, cu accent pe fotografie. Alții cred că colegiul este o pierdere de timp pentru a deveni fotograf. S-ar putea să știți că vă puteți învăța despre fotografie din cărți și experimente, sau ați putea dori să învățați de la alți profesioniști.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 2
  2
  Obțineți echipamentul adecvat. Tipul de echipament de care aveți nevoie depinde de tipul fotografiei pe care o veți realiza, dar probabil că veți avea nevoie de unul sau două corpuri de cameră și de o varietate de lentile pentru situații diferite. De asemenea, veți avea nevoie de un software de editare a fotografiilor de bună calitate.
 • Este posibil să aveți nevoie de echipamente suplimentare pentru iluminare dacă doriți să creați un studio în casa dvs. Din nou, aceasta depinde de specializarea dvs. fotografică.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 3
  3
  Cumpărați echipamentul cu moderare. Echipamentele de calitate sunt importante pentru a obține imagini de bună calitate, dar nu trebuie să investiți toate economiile în echipamente noi și de lux înainte de a începe cu adevărat cariera. Puteți cumpăra echipament uzat în condiții bune de funcționare, cumpărați modele vechi la o reducere după ce ieșiți dintr-un nou model, închiria echipament sau chiar împrumutați echipamente până când sunteți sigur că afacerea dvs. va avea succes.
 • Când trebuie să cumpărați echipament, monitorizați-l pentru taxele dvs., deoarece în unele țări este posibil să fie o valoare anulată.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 4
  4
  Cunoaște camera. Înainte de a obține prima sesiune de fotografii plătită, trebuie să cunoașteți fiecare configurație, mesaj de eroare și particularitatea camerei dvs. foto. Trebuie să puteți schimba lentilele cu ochii închiși. Gestionarea echipamentului cu stingere vă va face să pari neprofesionale și ar putea afecta calitatea produsului final.
 • Citiți manualul aparatului foto de la capăt la capăt. Manualul vă va oferi multe detalii despre caracteristicile și funcțiile aparatului foto într-un mod care nu conține surse generice despre fotografiere.
 • Pentru a deveni cu adevarat competent, practica extensiv la domiciliu. Experimentați cu lumină și umbră, încercați diferite configurații în aparatul foto și aflați instrucțiunile de a face fotografii cu echipamentul pe care îl aveți la dispoziție.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 5
  5
  Investigați tehnologia camerei și sfaturi de fotografie. Verificați cărți, reviste și articole online pentru a obține cele mai recente informații despre sfaturi, trucuri și setări ale camerei. Acestea vă vor ajuta să vă învățați noi modalități de a utiliza camera și lentilele dvs. pentru a crea imagini foarte bune.
 • Asigurați-vă că sunteți informat despre cum să utilizați celelalte echipamente ale camerei, cum ar fi un blitz de la distanță sau alte obiective. Experiența cu aceștia vă va îmbunătăți în mod semnificativ fotografiile.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 6
  6
  Aflați cum să utilizați software-ul de editare. Chiar și cele mai bune fotografii pot necesita un pic de editare minoră. Utilizarea software-ului de editare de calitate vă poate face fotografiile "bun" la "excelent". Cu toate acestea, aveți grijă să exagerați efectele speciale - clienții dvs. nu vă pot dori fotografii prea stilizate sau editate.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 7
  7
  Dezvoltați un portofoliu complet. Pentru a fi angajat de cineva care nu este rudă sau prieten apropiat, va trebui să aveți un portofoliu pe care să-l afișați. Folosiți fotografii din mai multe sesiuni cu subiecte diferite pentru a evidenția gama talentului dvs. Asigurați-vă că portofoliul dvs. conține mai mult de cinci sau zece fotografii. Oamenii vor dori să vadă marea lucrare pe care ați făcut-o.
 • Dacă aveți nevoie să finalizați portofoliul dvs. cu modelarea fotografiilor sau fotografiilor fotografiate, angajați modele noi de la agențiile locale. Oferă copii gratuite în schimbul modei libere.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 8
  8
  Găsiți-vă piața de nișă. Încercați mai multe domenii de fotografie înainte de a decide pe unul ca preferat. De exemplu, vă puteți concentra pe fotografierea portretelor, a nunților, a sporturilor sau a peisajelor. Găsiți zona dvs. de expertiză și folosiți-o în avantajul dvs. în afacerea dvs.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 9
  9
  Oferiți clienților ceea ce doresc. Vă recomandăm să faceți fotografii creative ale oamenilor, dar clienții dvs. pot dori doar să arate bine. Ține minte că, mai ales când începi încă, trebuie să câștigi bani. Cel mai bun mod de a face acest lucru este dacă clienții dvs. cumpără copii ale fotografiilor (sau ale imaginilor digitale cu drepturi de imprimare). Sunt mult mai probabil să le cumpere dacă îi plac ceea ce văd!
 • Partea 2
  Creați o afacere

  Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 10
  1
  Faceți stagii cu un fotograf profesionist. Dacă sunteți un fotograf amator sau sunteți doar începători, ar trebui să faceți un stagiu cu un fotograf profesionist sau să fiți ucenicul dvs. pentru a obține o idee despre cum ar trebui să fie condusă o afacere de fotografie. Probabil că nu sunteți de acord cu modul în care mentorul dvs. face totul în afacerea dvs., dar vă va oferi o idee bună "panorama generală" pentru a rula o afacere de fotografie.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 11
  2
  Dezvoltați-vă "sociale". O mare parte din conducerea unei afaceri de fotografie lucrează cu oameni. Trebuie să lucrați la capacitatea dvs. de a vorbi cu oamenii despre viziunile și obiectivele lor pentru o fotografie, pentru a calma clienții care sunt furioși sau dezamăgiți și pentru a dezvolta o clientelă loială.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 12


  3
  Stabiliți obiective Stabilește câteva obiective pe termen lung. Apoi, stabiliți obiective pe termen scurt care vă vor aduce mai aproape de atingerea obiectivelor pe termen lung. Obiectivele pe termen scurt trebuie să fie măsurabile și să aibă un curs sau un termen. De exemplu, un obiectiv pe termen scurt ar fi obținerea a 5 noi clienți în următoarele trei luni. Acest lucru vă poate ajuta să atingeți obiectivul mai mare de a avea o clientelă stabilită în decurs de un an.
 • Asigurați-vă că vă scrieți toate obiectivele. Studiile au arătat că este mult mai probabil să atingi obiectivele pe care le-ai marcat.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful profesionist Pasul 13
  4
  Stabiliți un program de lucru. Acest lucru va depinde în mare măsură de nevoile clientului dvs., deci va trebui să fiți organizați și pregătiți. Când stabiliți un program, luați în considerare durata sesiunii și cât timp va trebui să editați fotografiile înainte de livrarea unui produs clientului dvs. Realizați faptul că anumite tipuri de fotografie vor necesita orare specifice. De exemplu, este posibil să lucrați pentru mai multe weekend-uri și noaptea dacă faceți fotografii pentru nunți.
 • Amintiți-vă că o sesiune foto include timpul necesar pentru a ajunge la locul respectiv, ora fotografiei, ora editării, ora întâlnirii etc. Prin urmare, este mai mult decât doar "Sesiune de 1 oră".
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 14
  5
  Publicați-vă afacerea Creați un site web, creați cărți de vizită, faceți contacte cu oamenii locali și discutați despre afacerea dvs. de fotografie cu toată lumea pe care o întâlniți. A fi activ în rețelele sociale vă va ajuta, de asemenea, să faceți un nume pentru dvs. Instagram este o modalitate foarte bună de a posta fotografii pe care mulți le pot vedea.
 • Creați un filigran pentru a vă proteja fotografiile, astfel încât să le puteți face publicitate online. Permiteți clienților dvs. să utilizeze fotografiile marcate pe apă pentru propriile lor pagini pe rețelele sociale, făcând în principal publicitatea pentru dvs. Asigurați-vă că optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este ridicată pentru site-ul dvs. web, astfel încât afacerea dvs. să fie în căutarea.
 • Imaginea intitulată Deveniți fotograful profesionist Pasul 15
  6
  Acceptă noi oportunități de angajare Dacă o oportunitate de angajare este ușor în afara nișei de piață, nu o respingeți în întregime doar pentru că nu este situația ideală de lucru. S-ar putea să găsiți că vă place ceva despre care credeți că a fost în afara zonei dvs. de confort. Totuși, nu trebuie să te simți obligat să faci ceva pur și simplu pentru că reprezintă o oportunitate de angajare.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 16
  7
  Faceți contacte cu toată lumea. Ar trebui să profitați de orice ocazie pentru a face contacte. Dacă lucrați la o specializare specifică, cum ar fi fotografierea de nunți, faceți contacte cu toți oamenii din orașul dvs. care au o asociere cu nunți. Discutați cu coordonatorii de nuntă, brutarii de tort, vânzătorii de alimente, alți fotografi (pot avea un conflict și li sa cerut o recomandare), angajații magazinelor de îmbrăcăminte de nuntă etc. și să le dea tot cardul.
 • De asemenea, trebuie să fii pregătit să faci contacte (profesional) în orice caz. De exemplu, dacă faceți o fotografie pentru o nuntă, faceți fotografii despre mâncare și le dați vânzătorilor de alimente. Ei pot folosi acele fotografii ca publicitate și ar putea să vă recomande fotograful care le-a luat.
 • Luând autobuzul, în picioare la magazin sau împărțind o masă la o cafenea sunt momente deosebite pentru a vă face publicitate afacerea.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 17
  8
  Cereți recomandări și repetiții de afaceri. Dacă cineva este mulțumit de fotografiile pe care le-ați luat, cereți-i să vă recomande prietenilor săi. În plus, încercați să dezvoltați o clientelă loială. Dacă ați luat portrete de 6 luni pentru un copil, contactați familia 4 sau 5 luni mai târziu și întrebați-i dacă doresc să angajeze o sesiune de portrete de 1 an. Afacerea dvs. poate crește progresiv prin cuvântul din gură.
 • Partea 3
  Gestionați-vă afacerea

  Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 18
  1
  Păstrați-vă munca fixată la început. Probabil nu puteți face trecerea de la fotograf amator la fotograf profesionist într-o chestiune de săptămâni. Va fi nevoie de timp pentru a vă stabili și dezvolta afacerea înainte de a începe să câștigați suficienți bani pentru a vă ajuta. Ca atare, poate doriți să păstrați o altă sursă de venit până când vă stabiliți ca un profesionist.
  • Acest lucru poate face viața dificilă pentru o vreme, dar puteți constata că o mare parte din lucrarea dvs. de fotografiere are loc în afara orelor de lucru oricum. De exemplu, mulți oameni planifică sesiuni foto de familie în weekend, când copiii lor nu sunt la școală.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 19
  2
  Organizați-vă documentele și fișierele. Înainte de a putea începe să lucrați ca fotograf profesionist, trebuie să obțineți licența de afaceri și să începeți să deveniți o afacere. Investigați cerințele țării dvs. pentru a obține o licență comercială și documentele pe care trebuie să le aveți pentru a vă considera în mod legal un profesionist.
 • Discutați cu un avocat de afaceri mici pentru a obține o idee mai bună despre lucrurile specifice de care aveți nevoie. De exemplu, dacă intenționați să faceți doar o fotografie, asigurați-vă că aveți o asigurare care acoperă afacerea dvs. Aceasta poate include asigurarea echipamentelor și sănătății pentru dvs. și angajații dvs.
 • Trebuie să fii meticulos cu privire la contabilitate. Păstrați contracte, chitanțe, e-mailuri de clienți și facturi. Organizați totul într-o manieră care are sens pentru dvs. (după lună, după numele clientului sau locația) și vă recomandă să păstrați atât copiile electronice, cât și cele fizice ale celor mai importante documente.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pas 20
  3
  Gestionați banii Stabiliți un cont bancar pentru compania dvs., creați o evidență contabilă și analizați bugetul. În fiecare săptămână, trebuie să vă actualizați registrul contabil cu toate schimburile valutare pe care le-ați efectuat în ultimele șapte zile.
 • Asigurați-vă că aveți suficienți bani economisiți pentru a plăti cheltuielile de cel puțin un an întreg. În acest fel, în cazul în care afacerea dvs. nu reușește sau aveți o situație de urgență, veți avea destui bani pentru a trăi până când veți obține un alt loc de muncă.
 • Asigurați-vă că păstrați chitanțe pentru toate cheltuielile legate de afaceri. Contabilul dvs. poate utiliza încasările pentru a calcula deducerile fiscale pentru cheltuielile dvs. de afaceri.
 • Rețineți că, în funcție de modul în care afacerea dvs. este stabilită legal și de legile fiscale ale țării dvs., venitul dvs. poate fi supus impozitelor angajaților pe cont propriu. Luați în considerare rezervarea banilor pentru fiecare sesiune foto pentru a plăti impozite în anul următor.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 21
  4
  Creați un contract Înainte de a fi de acord cu o fotografie cu cineva, asigurați-vă că aveți un contract de afaceri pe care această persoană trebuie să-l semneze. Aceasta ar trebui să includă tot ce vor plăti banii și lucrurile pentru care sunteți responsabil sau nu. De exemplu, clarificați dacă aveți orice responsabilitate pentru fotografiile șterse accidental și irevocabil sau dacă, după semnarea contractului, acest lucru încetează să mai fie problema dvs.
 • Cereți unui avocat să vă scrie un contract dacă vreți să luați cea mai sigură cale. Alăturați-vă unui grup de fotografie vă oferă adesea posibilitatea de a utiliza un contract deja scris disponibil membrilor grupului.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 22
  5
  Stabiliți tarifele. Luați în considerare timpul necesar pentru fiecare sesiune, costul echipamentului, costul copiilor sau un CD cu imagini cum ar fi produsul final și experiența dvs. Evitați evaluarea sesiunilor de fotografie prea ridicate sau prea scăzute. Un preț prea mare va sperie majoritatea clienților, în timp ce stabilirea unui preț foarte scăzut vă va face să arătați disperați sau neatrați ca fotograf.
 • Găsiți alți fotografi locali și vedeți ce percepe pentru propriile servicii. Apoi, bazați-vă propria evaluare la abilitățile și abilitățile dumneavoastră în comparație cu ale lor.
 • sfaturi

  • Secretul de a fi un fotograf de succes și de a nu pierde pasiunea pentru comerț este de a lucra în mod constant pe proiecte personale. Găsiți timpul pentru a fotografia ceea ce vă place pentru dvs. și pasiunea dvs. va crește prin încercarea mai multor tehnici de fotografiere digitală. În același timp, încrederea dvs. ca profesionist va crește, de asemenea. Acest lucru este valabil pentru orice hobby care devine o afacere.
  • Investește în programe bune de editare a fotografiilor pentru computerul dvs. Deși majoritatea "ediție" trebuie să faceți în modul manual al camerei dvs. înainte de a face fotografii, este foarte important să aveți posibilitatea de a efectua retușări și ajustări rapide la fotografiile dvs.
  • Fiți conștienți de faptul că, dacă sunteți plătiți pentru a face poze ale altor persoane, veți fi așteptat să îndepliniți dorințele clienților față de fotografii, în loc de propriile dvs. preferințe artistice. Așa cum se spune: "Clientul are întotdeauna dreptate".
  • Nu vă fie teamă să folosiți camera sau o cameră de tip foto "punct și trage" pentru a face fotografii în timpul liber. Fotografia zilnică este ideală, dar nu se poate face întotdeauna cu o cameră grea și cu un program încărcat.
  • Începeți întotdeauna afacerea dvs. încet și nu vă așteptați să crească incredibil de rapid.

  avertismente

  • Nu ștergeți nicio fotografie până când nu ați încercat să o remediați utilizând un program precum Photoshop. Niciodată nu știți cât de bună poate fi o fotografie dacă nu remediați imperfecțiunile minore, așa că nu o ștergeți atât de repede. Uită-te la diferite unghiuri și perspective înainte de a decide să arunce o fotografie în coșul de gunoi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a schimba fotografia de profil a Facebook fără a tăia în AndroidCum de a schimba fotografia de profil a Facebook fără a tăia în Android
  Cum se face o fotografie de pe FacebookCum se face o fotografie de pe Facebook
  Cum să începeți un blog de fotografieCum să începeți un blog de fotografie
  Cum să vă dezvoltați abilitățile fotograficeCum să vă dezvoltați abilitățile fotografice
  Cum sa alegi intre diferite stiluri de fotografie pentru nuntaCum sa alegi intre diferite stiluri de fotografie pentru nunta
  Cum să fotografiezi bijuteriileCum să fotografiezi bijuteriile
  Cum să faci bani cu fotografie digitalăCum să faci bani cu fotografie digitală
  Cum să începeți fotografiaCum să începeți fotografia
  Cum să vă îmbunătățiți fotografiile cu blițCum să vă îmbunătățiți fotografiile cu bliț
  Cum să obțineți un loc de muncă ca fotografCum să obțineți un loc de muncă ca fotograf
  » » Cum să devii un fotograf profesionist

  © 2011—2020 ertare.com