Cum să cureți bijuteriile

Bijuterii din aur, argint și perle sunt opace după câteva luni de utilizare. Acestea sunt metode pe care le puteți utiliza la domiciliu pentru a elimina murdăria evidentă și a restabili strălucirea bijuteriilor, în unele cazuri este necesar să se curețe un profesionist. Învață să ai grijă de bijuterii din aur, argint și pietre prețioase.

pași

Metoda 1
Curata bijuteriile de aur

1
Utilizați o soluție de săpun și apă. Bijuteria din aur este în mare parte curățată folosind o soluție simplă de săpun și apă. Umpleți un castron cu apă caldă și niște spray-uri de lichid de spălat vase. Plasați bijuteriile de aur în castron și lăsați-l să se înmoaie timp de 15 minute, apoi utilizați o periuță de dinți cu peri moi pentru a freca ușor murdăria. Uscați bijuteriile cu o cârpă moale pentru a restabili strălucirea.
 • Evitați să utilizați un detergent puternic, o periuță de dinți cu peri tari sau un prosop dur pentru a vă manipula aurul. Chiar și prosoapele de hârtie sunt foarte dure pentru bijuteriile de aur. Aurul este un metal moale care se zgârie și se îndoaie ușor. Cu cât aveți mai multe carate pe care le are bijuteriile, cu atât trebuie să aveți mai multă grijă pentru a evita deteriorarea lor.
 • Nu lăsați bijuteriile să vă îmbibați mult timp, deoarece agenții de curățare a săpunului le-ar putea deteriora în timp.
 • 2
  Utilizați o mașină de curățat. Puteți folosi curățători cu ioni și abur pentru a curăța bijuteriile de aur care nu corespund tratamentului de curățare cu săpun și apă. Bijuteria este pusă într-un spațiu sau cutie în interiorul mașinii și mașina funcționează pentru ao curăța câteva minute.
 • Bijuterii mașini de curățare sunt disponibile în farmacii și magazine de produse de origine.
 • Dacă preferați să nu cumpere mașina dvs., puteți lua bijuterii la un bijutier și întrebați dacă el ar trebui să fie tratat cu o curățare cu aburi sau ionic.
 • 3
  Polonează-ți aurul Bijuterii de aur care este pătată și vechi nu răspunde la tratamente cu ioni sau aburi. Luați-o unui bijutier care să fie lustruit profesional. Acest proces se realizează în etape, cu hârtie abrazivă ușor freacă pe suprafața bijuteriilor. Aurul lustruit ar trebui să arate la fel de bun ca aurul nou.
 • Nu vă prefaceți că vă lustruiți bijuteriile de aur. Bijutierii lucrează cu hârtii speciale care sunt făcute special pentru a lustrui aurul și dacă folosiți o hârtie diferită, puteți deteriora bijuteriile.
 • Când bijuteriile sunt lustruite, stratul de suprafață de aur este îndepărtat, iar aurul va fi în valoare de puțin mai puțin.
 • Metoda 2
  Curata bijuteriile de argint

  1
  Folosiți folie de sare și aluminiu. Petele care se acumulează în bijuteriile de argint sunt, de obicei, îndepărtate cu o soluție din sare, apă și folie de aluminiu. Sarea și folia de aluminiu se comportă ca un magnet care păstrează murdăria din argint.
  • Linia de castron cu folie de aluminiu și umpleți-o cu apă fierbinte. Adăugați o lingură de sare și amestecați până se dizolvă.
  • Plasați bijuteriile de argint în castron și lăsați-le să se odihnească câteva minute.
  • Scoateți bijuteriile din castron și uscați-le cu o cârpă uscată.
 • 2


  Utilizați pastă de dinți Ingredientele din pasta de dinți care vă ajută să vă curățați dinții sunt de asemenea folosite pentru a curăța argintul. Aplicați o cantitate mică de pastă de dinți la bijuteriile de argint și utilizați o cârpă moale pentru ao freca. Clătiți bijuteriile și uscați-le cu o cârpă uscată.
 • Puteți utiliza o periuță de dinți cu peri moi pentru a ajuta la îndepărtarea petelor încăpățânați.
 • 3
  Evitați să folosiți o periuță de dinți cu peri tari sau o altă pensulă în argint, deoarece ați putea zgâria accidental suprafața.
 • 4
  Utilizați un detergent de argint. Curățătorii de argint vin în pastă sau lichid. Este un instrument eficient de curățare, dar conține substanțe chimice grele și ar trebui folosit numai dacă celelalte metode nu funcționează. Utilizați mănuși pentru a vă proteja mâinile de curățătorul de argint și nu utilizați această metodă pe bijuterii care conțin perle sau pietre prețioase.
 • Utilizați un detergent de pastă de argint, aplicați o cantitate mică pe bijuterii și utilizați o cârpă moale pentru a freca-o în mișcări drepte (poate fi prea abrazivă pentru a le freca în mișcări circulare). Când ați terminat, clătiți bijuteriile și le uscați cu o cârpă moale.
 • Pentru a folosi un lichid de curățare cu argint lichid, turnați o cantitate mică de soluție într-un castron și plasați bijuteriile în soluție. Lăsați-l să se înmoaie pentru timpul recomandat în ambalaj, care nu trebuie să depășească un minut sau două. Scoateți bijuteriile și clătiți-le, apoi uscați-le cu un capac moale.
 • Metoda 3
  Curățați bijuterii cu pietre prețioase

  1
  Curățați diamantele cu săpun și apă. Se amestecă apă cu câteva picături de detergent slab într-un castron. Plasați bijuteriile cu diamantele în castron și lăsați-le acolo timp de 5 minute. Scoateți bijuterii și de a folosi o periuta de dinti cu peri moi pentru a freca ușor în jurul canelurilor de diamant până curat.
  • Și safirul și rubina pot fi curățate prin această metodă.
  • Strângeți suprafața pietrelor cu o cârpă moale, fără scame pentru o strălucire rapidă.
 • 2
  Curățați perlele cu săpun pentru bebeluși. Utilizarea unui săpun neutru cu pH, precum săpunul pentru bebeluși, este mai delicat decât perlele decât detergentul și alte săpunuri. Asigurați-vă că perlele sunt fixate în baza lor, apoi frecați-le ușor cu o cârpă moale înmuiată în soluția de apă și săpun pentru copii.
 • 3
  Luați-vă prețioasele premii pentru a fi curățate profesional. Pietrele prețioase, cum ar fi opalul, lapisul și multe altele, au suprafețe moi, poroase ușor de deteriorat de tehnica de săpun și de casă de casă. Ia bijuteriile prețioase prețioase bijuteriei care urmează să fie curățate cu o tehnică profesională.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un bijuterii mai curatCum sa faci un bijuterii mai curat
  Cum sa curatati cerceii cu diamanteCum sa curatati cerceii cu diamante
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum să curăț bijuterii de aurCum să curăț bijuterii de aur
  Cum sa curata bijuteriile de argintCum sa curata bijuteriile de argint
  Cum de a curăța bijuterii fantezieCum de a curăța bijuterii fantezie
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum să curățești bijuteriile din turcoaz și argintCum să curățești bijuteriile din turcoaz și argint
  Cum sa curata bijuteriile de tungsten din carburiCum sa curata bijuteriile de tungsten din carburi
  » » Cum să cureți bijuteriile

  © 2011—2020 ertare.com