Cum să vă întunecați părul în mod natural

Este posibil să vă întunecați părul fără a utiliza vopsele care conțin substanțe chimice nocive. Multe metode naturale pentru a întuneca părul includ ingrediente pe care le puteți găsi acasă (de exemplu, cafea sau ceai), în timp ce poate dura mai mult pentru a găsi altele (cum ar fi pudră de amla și mustar) . Cele mai multe metode naturale vă vor întuneca puțin părul în timp - dacă doriți o schimbare mai drastică, puteți folosi henna

, care este o vopsea naturală populară.

pași

Metoda 1
Îți întuneca părul cu ulei de muștar

Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 1
1
Cumpărați ulei de muștar. Ar trebui să îl puteți găsi într-un magazin de condimente sau într-un supermarket care are produse alimentare din India sau Asia de Sud-Est. Asigurați-vă că cumpărați un ulei de gătit (de preferință unul presat la rece), nu un ulei esențial, deoarece uleiul de muștar poate irita pielea.
 • Dacă aveți orice iritație la nivelul pielii, opriți imediat utilizarea uleiului. Puteți chiar să doriți să obțineți un test de patch-uri (plasând puțin ulei în spatele urechii) cu 48 de ore înainte de a utiliza uleiul.
 • Puteți găsi, de asemenea, în culoarul de alimente internaționale la supermarket-ul local.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 2
  2
  Ar trebui să știți că uleiul de muștar este utilizat numai în exterior. Este interzis consumul de ulei de muștar în Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada. Acest ulei are un conținut ridicat de acid erucic, care poate provoca probleme cardiace, anemie și poate crește riscul de cancer pulmonar.
 • Imaginea intitulată Natural Darken your Hair Pasul 3
  3
  Încălziți uleiul de muștar. Înainte de a plasa uleiul în păr, puneți-l într-un castron mic și încălziți-l puțin în cuptorul cu microunde sau într-un vas mic pe sobă. Aveți grijă să nu supraîncălziți-o, adică fă-o puțin mai fierbinte decât temperatura camerei.
 • Dacă nu încălziți uleiul într-un castron, puneți-l într-unul după ce îl încălziți și duceți-l la locul unde veți pune uleiul în păr.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 4
  4
  Evitați să vă păstrați hainele, pielea și spațiul. Uleiul vă poate pata hainele, pielea și spațiul. Luați următoarele măsuri de precauție:
 • Asigurați-vă că purtați haine vechi sau cel puțin un prosop pe umeri pentru a vă proteja hainele.
 • Utilizați mănuși pentru a preveni murdărirea mâinilor cu uleiul.
 • Plasați un strat de vaselină sau un hidratant gros pe gât, urechi și păr pentru a preveni colorarea.
 • Acoperiți locul în care vă aflați cu ziare sau prosoape vechi.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 5
  5
  Așezați uleiul de muștar pe păr. Începeți cu vârful părului. Odată ce sunt înmuiate cu ulei, du-te la rădăcini. Asigurați-vă că plasați uleiul în mod uniform în părul dvs., deoarece masați ușor părul între degete sau mâini.
 • Puteți pune uleiul cu mâinile sau cu o perie pentru vopseaua de păr. Puteți cumpăra o perie pentru colorarea părului la farmacie sau la magazinele de produse cosmetice.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 1
  6
  Masați uleiul de pe scalp. Odată ce ați ajuns la rădăcini, trebuie să vă masați capul. Acest lucru vă va ajuta să o umeziți. Mulți oameni pretind că frecarea uleiului de muștar de pe pielea capului poate, de asemenea, să încurajeze creșterea părului, dar nu există dovezi foarte mici sau deloc pentru a arăta acest lucru.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 7
  7
  Asigurați-vă că uleiul este distribuit uniform. Rulați-vă mâinile prin părul dvs. pentru a vă asigura că tot parul este acoperit cu ulei uniform. Trecerea unui pieptene din lățime mare prin păr vă va ajuta să asigurați distribuția uniformă a uleiului.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 2
  8
  Acoperiți părul cu un capac de scăldat. Dacă nu există altă opțiune, puteți transforma și o pungă de plastic într-un capac de scăldat.
 • Imaginea intitulată Natural Darken your hair Pasul 9
  9
  Lăsați uleiul pe părul dvs. timp de cel puțin două ore. Puteți chiar să o lăsați peste noapte.
 • Imaginea intitulată Natural Darken your Hair Pasul 3
  10
  Spălați-vă părul Spălați-vă părul cu un șampon ușor. S-ar putea să trebuiască să-l spălați de două ori pentru a obține sentimentul gras. Deoarece este probabil că părul are încă puțin ulei, este posibil să nu doriți să folosiți balsamul pentru a vă face părul să pară mai puțin gras.
 • Dacă doriți cu adevărat să utilizați balsamul, utilizați doar o cantitate mică în partea inferioară a părului.
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 11
  11
  Pieptene ca de obicei.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 12
  12
  Repetați acest proces de până la trei ori pe săptămână. Puteți pune ulei de muștar în părul dvs. de până la trei ori pe săptămână.
 • Metoda 2
  Îți întunecă părul cu amla pudră

  Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 4
  1
  Cumpara pulbere de amla. Amla pulbere (o pulbere făcută din coacăze indiene) este ușor de găsit online, dar poate fi mai greu de găsit în magazinele locale. Dacă ați prefera să-l cumpărați în persoană, l-ați găsi în magazine care vând produse indiene sau produse naturale sau pe bază de plante.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 14
  2
  Pregătiți o pastă cu amla pulverulentă. Așezați 2 lingurițe (9,86 ml) amla într-un bol. Apoi adăugați 1 linguriță (4,92 ml) de ulei din castron (mulți oameni folosesc ulei de nucă de cocos). Apoi, adăugați suficientă apă pentru a acoperi amla și uleiul (se recomandă utilizarea apei calde). Se amestecă ingredientele împreună, astfel încât să nu existe bucăți în amestec.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați-vă părul 15
  3
  Puneți balsam în amestecul de amla, ulei și apă. Asigurați-vă că adăugați suficientă balsam pentru a vă umezi complet părul. Dacă părul este foarte lung, poate doriți să dublați sau chiar să triplați rețeta amestecului de amla, ulei și apă.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 16
  4
  Asigurați-vă că purtați haine de protecție. Deoarece amla are proprietăți întunecate, purtați haine pe care le puteți pata. De asemenea, puteți pune un prosop pe umeri dacă aveți certitudinea că nu veți vărsa niciun amestec în pantaloni sau ciorapi.
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 17
  5
  Înmuiați și împărțiți părul în secțiuni. Nu este necesar să vă spălați părul, deoarece mai târziu îl veți șampona.
 • Imaginea intitulată Natural Darken Your Hair Step 18
  6
  Așezați amestecul pe părul vostru. Extindeți amestecul de amla și balsam în părul dvs., la fel cum ați face cu un tratament condiționat. Asigurați-vă că o distribuiți în mod egal, acordând o atenție deosebită scalpului și vârfurilor părului.
 • Amla are calități antioxidante puternice care îl fac un produs excelent pentru scalpul tău, deci ai timp să-ți maszi scalpul puțin când amestecul e pe cap!
 • Imaginea intitulată Natural Darken Your Hair Step 19
  7
  Lăsați amestecul în părul dvs. timp de 30 până la 90 de minute. Poate doriți să puneți un capac de baie sau o pungă de plastic pentru a vă proteja mobilierul sau hainele.
 • Imaginea intitulată Natural Darken your Hair Pasul 3
  8
  Spălați-vă părul
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 21
  9
  Repetați acest proces o dată pe săptămână. Amla are efecte foarte slabe de întunecare - ar putea dura ceva timp pentru a arăta un rezultat. În general, pulberea de amla este cea mai cunoscută pentru proprietățile de umectare și îngroșare.
 • Este mai frecvent să folosiți amla împreună cu henna, pentru a ajuta la întunericul și hidratarea părului.
 • Metoda 3
  Îți întunecă părul cu pulbere de henna

  Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 22
  1
  Cumpara o vopsea de henna pentru par. Puteți cumpăra un colorant de henna de la mai mulți comercianți cu amănuntul, atât personal cât și online. Cele mai multe magazine de sănătate și chiar unele farmacii vor vinde vopsea de henna. Majoritatea oamenilor susțin că produsele de henna vândute în magazine care vând produse indiene sunt cele mai pure.
  • Dacă îl cumpărați la un magazin de produse alimentare sau la o farmacie, citiți ingredientele pentru a vă asigura că conține numai ingrediente naturale. Unii producători combină henna cu substanțe chimice nocive care se găsesc de obicei în vopselele normale.
  • Ar trebui să știți că pudra pură de henna vă va vopsi părul roșcat. Dacă doriți o culoare maro închis sau negru, este posibil să aveți alte plante (de exemplu, indigo). Asigurați-vă că citiți eticheta pentru a vă asigura că toate ingredientele din ambalaj sunt naturale!
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 23
  2
  Adunați celelalte materiale. Veți avea nevoie de un castron rezistent la vopsea în care să amestecați pasta de henna, în plus față de un blender. De asemenea, veți avea nevoie de clești pentru a vă împărți părul în secțiuni în timp ce puneți pasta, mănuși pentru a vă proteja mâinile și o perie pentru a pune vopseaua.
 • Veți avea nevoie, de asemenea, de ceva pentru a vă acoperi părul odată ce henna este pe ea. Filmul transparent este o alegere populară, dar puteți utiliza și un capac de baie sau o pungă de plastic.
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 24
  3
  Protejați-vă hainele, pielea și locul unde vă aflați. Vopsirea părului cu henna poate fi destul de haotic. Trebuie să purtați haine pe care le puteți pata. Cel puțin, acoperă-ți umărul cu un prosop vechi. Pentru a împiedica henna de pete de piele, freca ulei de jeleu sau un hidratant gros în jurul frunte, gât și urechi. Protejați locul unde sunteți cu niște ziare sau prosoape vechi.


 • 4
  Pregătiți o pastă cu pulberea de henna. Modul în care pregătiți această pastă, cantitatea de henna de care aveți nevoie și culoarea pe care doriți să o obțineți depinde de instrucțiunile producătorului.
 • Ingredientele folosite în mod normal într-o pastă de henna de bază sunt apă fiartă, suc de lămâie și pulbere de henna. Textura pe care doriți să o obțineți este similară cu cartofii piure.
 • Unii producători de henna vă cer să lăsați pastele să stea câteva ore înainte de ao pune. Citiți instrucțiunile de pe recipientul de henna pentru a vedea dacă ar trebui să lăsați-o să se odihnească.
 • 5
  Împărțiți părul în secțiuni. Utilizați pensete pentru a vă împărți părul în secțiuni. Numărul de secțiuni depinde de grosimea și lungimea părului. Trebuie să aveți cel puțin șase secțiuni: două pe gât, două în centrul capului și două pe vârful capului.
 • 6
  Puneți pasta de henna în păr. Puneți mănușile și începeți la baza gâtului, plasând pasta de henna în păr. În fiecare secțiune de păr, începeți la vârfuri și mergeți la rădăcini. Odată ce ați plasat pasta într-o secțiune, țineți acea secțiune cu pensete astfel încât să nu treacă cu celelalte secțiuni ale părului.
 • Asigurați-vă că ați pus o mulțime de paste în fiecare secțiune. Veți dori să vă îmbătați complet părul.
 • Ar putea fi util să-l așezați cu o pensulă pentru vopseaua de păr. Dacă este prea gros pentru al pune cu peria, nu vă faceți griji! Este bine să o puneți cu mâinile (cu mănuși)!
 • 7
  Acoperiți părul Mulți oameni recomandă utilizarea unei folii de plastic pentru a acoperi henna după ce a pus-o pe păr. Dacă nu vă simțiți bine să faceți acest lucru, puteți folosi și un capac de baie sau o pungă de plastic. Cheia este să vă asigurați că vă acoperiți părul.
 • 8
  Așteptat. Timpul pe care îl permiteți să se odihnească va depinde de instrucțiunile producătorului și de intensitatea culorii pe care o doriți. Cel mai probabil este necesar să lăsăm să se odihnească câteva ore. Unii oameni chiar o lasă peste noapte.
 • Imaginea intitulată Natural Darken Your Hair Step 30
  9
  Clătiți-vă Asigurați-vă că purtați mănuși atunci când faceți acest lucru sau altfel mâinile se vor murdări. Odată ce ați clătit toată henna din păr, puteți spăla cu șampon și balsam ca de obicei.
 • Este posibil să fie mai eficient să vă spălați părul în rufe sau sub robinetul din cadă. Poate fi foarte murdar, deoarece bucăți de henna vor ieși din părul tău și acesta ar putea fi motivul pentru care mulți oameni preferă să nu-și clătească henna la dus.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 31
  10
  Fii atent cu petele. În primele câteva zile după ce ți-ai vopsit părul cu henna, culoarea ar putea să pată pe niște perne și haine, așa că ai grijă să-ți pui capul până când ți-ai spălat părul de câteva ori!
 • Metoda 4
  Întunecați-vă părul cu șampon

  Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 11
  1
  Cumpărați un șampon și un balsam destinat părului brun. Utilizați cel mai întunecat ton posibil. În cazul în care părul este deja maro, aceste produse vă vor scoate fitilul și vor întuneca tonurile mai întunecate.
  • Puteți cumpăra aceste produse la majoritatea farmaciilor. Unele saloane de înfrumusețare vor vinde produse mai eficiente, dar și mai scumpe.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 12
  2
  Spălați-vă părul cu șampon și balsam ca de obicei. Utilizați produse de păr specifice pentru părul brun, cum ar fi șamponul și balsamul pe care îl veți folosi în mod normal.
 • Imaginea intitulată Natural Darken Your Hair Step 34
  3
  Repetați acest proces. Cu cât mai mult vă spălați părul, cu atât mai repede veți vedea rezultatele. Dacă vă spălați părul în fiecare zi sau în fiecare zi, veți vedea rezultatele în una sau două săptămâni.
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 35
  4
  Adăugați pudră de cacao la șampon. Dacă nu doriți să cumpărați un anumit șampon pentru părul brun, mulți oameni susțin că vă pot întuneca părul prin adăugarea de pudră de cacao la șamponul dvs. la un raport de 1 la 1.
 • Umpleți o sticlă pe jumătate plină cu șampon și cealaltă jumătate cu pulbere de cacao, apoi agitați-o viguros până când ambele elemente sunt complet amestecate.
 • Metoda 5
  Îți întuneca părul cu ceai negru

  Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 7
  1
  Pregătiți ceaiul negru într-o oală. Lăsați-o să se răcească la o temperatură în care puteți să vă puneți degetele în ceai și să le mișcați fără să vă răniți.
 • 2
  Așezați ceaiul negru într-un castron mare. Asigurați-vă că castronul este suficient de mare încât să-i puteți pune părul în el.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul dvs. Pasul 8
  3
  Îndepărtați părul în ceai timp de aproximativ cincisprezece minute.
 • Imaginea intitulată Natural Darken your hair Pasul 9
  4
  Spălați-vă părul
 • Imaginea intitulată Natural Darken your hair Step 10
  5
  Repetați acest proces în fiecare zi timp de două săptămâni. Cel mai probabil, părul dvs. pare mai întunecat în două săptămâni. După aceea, puteți păstra culoarea prin înmuierea părului în ceai negru o dată pe săptămână. Părul tău s-ar putea întoarce la cea mai ușoară umbre într-un timp scurt, în funcție de caracteristicile părului tău.
 • Imaginea intitulată În mod natural vă întunecă parul 41
  6
  Utilizați ceva diferit O variantă a acestei metode este de a pune trei linguri de frunze de ceai negru și o lingură de frunze de rozmarin (14,79 ml) în patru cani (960 ml) apă fierbinte aproximativ 45 de minute. Apoi lăsați-o să se răcească.
 • După șamponare și clătire, turnați amestecul peste păr. Lăsați-o să se odihnească pe părul vostru (purtând un capac de baie) timp de cel puțin 30 de minute. Apoi clătiți cu apă caldă.
 • Metoda 6
  Înghițiți-vă părul cu cafea

  Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 13
  1
  Pregătiți cafeaua într-o oală. Adăugați suficientă apă pentru aproximativ trei cești de cafea. Adăugați cel puțin de două ori cantitatea de cafea măcinată pe care o utilizați de obicei pentru a bea.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 14
  2
  Lăsați cafeaua să se răcească.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați-vă părul 15
  3
  Se toarnă cafeaua în păr. Puneți-vă capul în chiuvetă sau stați în duș și apoi clătiți-vă părul cu cafea de cel puțin trei ori.
 • O altă metodă ar fi de a turna cafeaua într-un castron mare și apoi de a vă introduceți părul în castron și păstrați-l în acest fel timp de câteva secunde.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 16
  4
  Spălați-vă și clătiți-vă părul.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați părul 46
  5
  Repetați acest proces. Ar trebui să observați că părul dvs. întunecă două nuanțe de fiecare dată când urmați această metodă.
 • Imaginea intitulată În mod natural, întunecați-vă părul 47
  6
  Utilizați ceva diferit Se amestecă două cani (480 ml) de balsam cu 2 linguri de cafea organică măcinată și o ceașcă (240 ml) de cafea ultimă (mai întâi asigurați-vă că cafeaua este rece!). Puneți-l în păr și lăsați-l cu o oră înainte de clătire.
 • sfaturi

  • Trebuie să aveți un prosop gata să vă uscați părul când ați terminat. Nu doriți să căutați unul în timp ce părul dvs. picură peste tot.
  • Când folosiți produse întunecate pe părul dvs., asigurați-vă că purtați mănuși de protecție și haine vechi pe care le puteți pata. Poate doriți să acoperiți locul în care vă aflați cu ziare sau prosoape vechi.
  • Henna este o vopsea permanentă, așa că asigurați-vă că într-adevăr doriți ca părul să fie acea culoare înainte de a-l vopsi!

  avertismente

  • Dacă vă vopsiți părul cu henna, consultați-vă coaforul înainte de a utiliza un colorant normal, deoarece ambele pot interacționa și pot determina rezultate dezastruoase în părul vostru.
  • Pregătiți-vă, deoarece uleiul de muștar poate mirosi foarte puternic!
  • Dacă intenționați să utilizați o substanță pe care nu ați utilizat-o înainte (de exemplu, amla pulbere sau ulei de muștar), efectuați un test de patch-uri pe piele cu 48 de ore înainte de al utiliza. Asigurați-vă că nu aveți nicio reacție adversă la substanța respectivă.
  • În Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada, uleiul de muștar este permis doar pentru uz extern.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică ulei de ricin pe părul tăuCum se aplică ulei de ricin pe părul tău
  Cum să aplicați ulei de migdale pe părCum să aplicați ulei de migdale pe păr
  Cum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spalaCum sa aplicati ulei in parul dumneavoastra inainte de ao spala
  Cum să acoperiți natural părul naturalCum să acoperiți natural părul natural
  Cum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimiceCum să aveți grijă de părul Afro deteriorat de procesele termice și chimice
  Cum să opriți folosirea îndreptătorilorCum să opriți folosirea îndreptătorilor
  Cum să vă lăsați părul lung (fete negre)Cum să vă lăsați părul lung (fete negre)
  Cum sa scapi de parul grasCum sa scapi de parul gras
  Cum sa impiedicati parul sa curga fara a cheltui o avereCum sa impiedicati parul sa curga fara a cheltui o avere
  Cum sa faceti clatiri naturale pentru a linge parulCum sa faceti clatiri naturale pentru a linge parul
  » » Cum să vă întunecați părul în mod natural

  © 2011—2020 ertare.com