Cum să înotați în timpul perioadei fără a utiliza un tampon

Înotarea în timpul perioadei menstruale poate ajuta la ameliorarea durerii menstruale și oferă un mod plăcut și distractiv de a-și exercita. În timp ce majoritatea femeilor folosesc tampoane pentru a-și menține fluxul menstrual în timpul înotului, alte femei nu le plac tampoanele sau nu le pot folosi. Din fericire, există mai multe opțiuni pentru femeile care ar dori să înoate în timpul perioadei menstruale pentru a încerca fără a utiliza un tampon.

pași

Partea 1
Testați alte dispozitive de igienă

Imagine intitulată Înoțiți-vă în perioada fără un tampon Pasul 1
1
Încearcă o cană menstruală reutilizabilă. Cupele menstruale cu silicon sau cauciuc sunt dispozitive reutilizabile, flexibile și în formă de clopot care colectează fluxul menstrual. Paharul nu trebuie să picure dacă este introdus corect și este una dintre cele mai bune alternative la un tampon dacă doriți să faceți înot.
 • Cestile menstruale au multe avantaje, pe lângă faptul că sunt o alternativă la tampoanele de înot. Veți merge mai puțin la magazin și veți cheltui mai puțini bani pe produsele de igienă menstruală, deoarece cupa menstruală trebuie înlocuită doar o dată pe an. Acestea trebuie doar să fie golite la fiecare 10 ore. De asemenea, pot provoca mai puțin miros în timpul perioadei menstruale.
 • Unele femei găsesc aceste cupe dificile și confuze pentru a le introduce și îndepărta. Este posibil să fie dificil să găsiți o ceașcă care să se potrivească în cazul în care aveți fibroame sau prolaps uterin.
 • Discutați cu ginecologul dvs. înainte de a utiliza o ceașcă menstruală dacă aveți DIU. Introducerea acestuia poate disloca DIU - veți dori să vă asigurați că luați măsurile de precauție corespunzătoare.
 • Cestile menstruale vin în diferite dimensiuni, deci va trebui să experimentați câteva dintre acestea înainte de a găsi unul care funcționează pentru dvs. Puteti cumpara cani menstruale online sau la o farmacie.
 • Introduceți paharul înainte de înot și lăsați-l până când puteți schimba hainele de baie pentru a vă pune hainele obișnuite și pentru a vă schimba o altă metodă de protecție pentru perioada menstruală.
 • Verifică asta Pagina wikiCum este utilă pentru a afla procesul de introducere și retragere a unei canale menstruale reutilizabile.
 • Imagine intitulată Înotați în perioada dvs. fără un tampon Pasul 2
  2
  Luați în considerare o ceașcă menstruală de unică folosință. Deși este adevărat că cupele menstruale de unică folosință pot fi costisitoare în comparație cu tampoanele sau cupele reutilizabile, acestea sunt flexibile, ușor de inserat și funcționează bine pentru a vă proteja în timp ce vă înotați.
 • Ca și ceștile reutilizabile, cupele de unică folosință pot fi confuze pentru a le introduce și a le elimina, precum și pentru a solicita un proces de învățare pentru a stăpâni faptul că le plasează corect în vagin.
 • Ca o ceașcă reutilizabil, ceașcă insértate înainte de înot și setați-l în tine până când puteți schimba costumul de baie pentru a purta haine obișnuite și a comuta la o altă metodă de protecție pentru perioada ciclului menstrual.
 • Verifică asta Pagina wikiCum este utilă pentru a afla procesul de introducere și retragere a unei canale menstruale de unică folosință.
 • Imaginea intitulată Înotați în perioada în care nu aveți un tampon Pasul 3
  3
  Luați în considerare un burete de mare. Aceasta poate fi o soluție bună pentru dvs. dacă evitați tampoanele deoarece sunteți preocupat de produsele chimice utilizate în producția lor. Tampoanele de burete de mare sunt recoltate în ocean și nu conțin substanțe chimice și sunt, de asemenea, refolosibile.
 • Administrația americană pentru alimente și medicamente (USFDA) nu aprobă folosirea bureților de mare în scopuri menstruale din cauza posibilității conexiunii sale cu sindromul șocului toxic.
 • Tampoanele și bureții de mare acționează în același mod: absorb fluxul menstrual. Avantajele unui burete de mare sunt că acesta este natural, foarte absorbant și se potrivește formei corpului dvs., plus poate fi spălat între fiecare utilizare și reutilizat timp de până la 6 luni.
 • Asigurați-vă că buretele de mare pe care îl cumpărați pentru a fi folosit ca protecție menstruală este pentru acest scop, deoarece bureții de mare vânduți pentru arte și meserii sau alte scopuri sunt tratate cu substanțe chimice. Încercați bureți realizați de Sea Clouds sau Jade & Perle de mare perla.
 • Spălați buretele de mare cu un săpun ușor și clătiți-l pentru a fi folosit pentru protecția menstruală. Apoi, în timp ce este încă umed, stoarceți-l pentru a elimina excesul de apă și introduceți-l în vagin, în timp ce-l strângeți bine cu degetele pentru a comprima dimensiunea.
 • Partea 2
  Luați în considerare utilizarea neobișnuită a altor produse

  Imagine intitulată Înotați în perioada în care nu aveți un tampon Pasul 4
  1
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre o diafragmă. Aceasta este o ceașcă de cauciuc, în formă de cupolă și plasată pe partea superioară a vaginului. Este un dispozitiv de control al nașterii, conceput pentru a bloca sperma, astfel încât să nu intre în cervix. Nu este menit să fie un dispozitiv menstrual. Cu toate acestea, îl puteți utiliza în timp ce înotați ca o alternativă la tampon dacă aveți un flux de lumină.
  • O diafragmă poate fi lăsată în vagin timp de până la 24 de ore. Dacă aveți sex, ar trebui să o lăsați în interiorul dumneavoastră timp de cel puțin 6 ore după actul sexual pentru a preveni sarcina. Acest dispozitiv nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
  • Acest dispozitiv poate crește riscul de infecții ale tractului urinar. Nu trebuie să-l utilizați dacă aveți alergie la latex. crampe menstruale sau dureri pelviene pot apărea din utilizarea unei diafragme dimensiunea greșit, astfel încât asigurați-vă că pentru a înlocui în caz de pierdere în greutate sau de a obține 5 kg sau 10 lire sau mai mult.
  • Scoateți diafragma, spălați-o cu un săpun slab, clătiți-o și lăsați-o să se usuce pentru ao curăța. Nu utilizați produse cum ar fi pudra pentru copii sau pulberea de talc deoarece acestea pot deteriora diafragma.
  • Nu se recomandă utilizarea unei diafragme pentru protecția menstruală regulată. Puteți încerca să o introduceți dacă aveți un flux de lumină și doriți o alternativă la un tampon de înot. Cu toate acestea, puteți încerca în avans pentru a vedea cât de bine blochează fluxul de sânge. Asigurați-vă că ați lăsat diafragma în interiorul dvs. timp de 6 ore înainte de al scoate, dacă aveți sex după înot.
 • Imagine intitulată Înoțiți-vă în perioada fără un tampon Pasul 5


  2
  Încercați un pesar ocluziv. Foarte similar cu diafragma, un pesar ocluziv este folosit în primul rând ca un dispozitiv contraceptiv. Cu toate acestea, blochează fluxul menstrual, astfel încât să puteți încerca să îl utilizați atunci când înoțiți dacă doriți o alternativă la un tampon.
 • Un pesar ocluziv este o ceașcă de silicon inserată în vagin. Ca o diafragmă, scopul său este de a preveni sarcina prin blocarea spermei de a intra în colul uterin.
 • Probabil nu trebuie să utilizați pesarul ocluziv dacă sunteți alergic la latex sau spermicid sau dacă aveți antecedente de sindrom de șoc toxic. În mod similar, aceasta poate fi o idee rea de a utiliza un pesar ocluziv, dacă aveți un control slab al musculaturii vaginale, un fel de infecție, cum ar fi infecții ale tractului urinar sau a bolilor cu transmitere sexuală, și, dacă aveți o tăietură sau lacrimă în țesutul vaginal.
 • Discutați cu medicul înainte de a utiliza un pesar ocluziv în timpul perioadei. Nu este recomandat pentru utilizarea obișnuită, dar poate fi o alternativă bună la un tampon dacă vă aflați la sfârșitul perioadei menstruale și dacă doriți să o utilizați doar în timp ce înoțiți.
 • Partea 3
  Modificați-vă obiceiurile

  Imaginea intitulată Înoțiți-vă în perioada fără un tampon Pasul 6
  1
  Nu vă înotați cu întregul corp. Puteți găsi o modalitate de a participa la activitățile de apă fără a vă scufunda complet dacă nu puteți găsi o alternativă la tamponul care funcționează pentru dvs.
  • Solearte, plimbare prin apă, relaxați-vă sub o umbrelă de plajă și lăsați-vă picioarele atârnate în apă sunt opțiuni bune - puteți folosi un șervețel sanitar în timp ce faceți aceste opțiuni.
  • Amintiți-vă că menstruația este o parte complet normală a vieții, iar dacă acesta este jenant să le spui prietenilor tăi ai perioadei și nu puteți înota, ar trebui să se simtă în siguranță că ei vor înțelege.
  • Puteți să le spuneți pur și simplu că nu vă simțiți bine sau că nu vă simțiți ca înotul, dacă vă simțiți inconfortabil spunându-le că aveți perioada.
 • Imagine intitulată Înotați în perioada în care nu aveți un tampon Pasul 7
  2
  Purtați o lenjerie de corp impermeabilă. Aceasta poate fi o alternativă sigură și confortabilă la perioada menstruală atunci când înotați sau faceți alte activități.
 • Îmbrăcămintea impermeabilă arată foarte mult ca lenjeria obișnuită sau fundul unui bikini, dar are o căptușeală ascunsă care împiedică scurgerea picăturilor și ajută la absorbția sângelui menstrual.
 • Rețineți că lenjeria impermeabilă nu va absorbi un flux puternic sau moderat dacă intenționați să înotați cu ea. Acesta va funcționa numai la sfârșitul ciclului dvs. sau în lunile în care aveți un flux de lumină.
 • Imagine intitulată Înotați în perioada fără tampon Pasul 8
  3
  Așteptați până când fluxul dvs. se aprinde. Va trebui să așteptați doar pentru fluxul Luminare înot, dacă aveți o perioadă de grele menstruale, deoarece poate fi dificil de a găsi o alternativă la buffer-ul, care este eficient și ușor de ascuns sub haine de baie.
 • Contraceptivele hormonale pot provoca o perioadă menstruală mai ușoară atunci când sunt utilizate corect. DIU hormonale pot provoca, de asemenea, sângerări minore în timpul ciclului menstrual. Puteți lua în considerare aceste opțiuni pentru a scurta ciclul general dacă sunteți un înotător avid și nu vă plac tampoanele.
 • În mod similar, puteți lua în considerare brandul Seasonale sau alte contraceptive care pot cauza perioade menstruale mai puțin frecvente. Seasonale este conceput pentru a lua pastilele "activ" (hormonale) în fiecare zi timp de 3 luni înainte de a lua o săptămână de pastile "inactiv" (placebo), cele care vă activează perioada menstruală. Deși unele femei au sângerări ușoare și semnificative în timpul pastilelor active, această metodă vă poate ajuta să anticipați momentul în care veți avea o perioadă, astfel încât să puteți planifica momentele de înot.
 • Încercați să stabiliți o rutină de exerciții energetice. Activitățile fizice riguroase și regulate de orice fel pot reduce durata menstruației și pot fi mai ușoare. Puteți observa că ciclul menstrual se schimbă în timpul lunilor calde, când înoți frecvent dacă sunteți un înotător avid. Cu toate acestea, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a exclude anumite preocupări medicale sau sarcină care stau la baza în cazul în care perioada menstruală devine anormal de ușoară sau se oprește complet.
 • sfaturi

  • Asigurați-vă că ați verificat această pagină utilă wikiHow pentru a afla cum să utilizați un tampon dacă ezitați de el pentru că nu știți cum să îl inserați.
  • Nu puteți utiliza alte metode care necesită un dispozitiv inserat dacă nu puteți utiliza tampoanele pentru că ești virgină și himen este prea îngustă pentru a insera.
  • Luați în considerare trecerea la un contraceptiv care cauzează opriri menstruație sau devine (in special contraceptive orale Mirena DIU sau administrare continuă) foarte ușoare, dacă sunteți un înotător pasionat și dacă aceasta este o problemă comună.

  avertismente

  • Amintiți-vă că a fi în apă nu vă oprește perioada menstruală. Presiunea poate face mai ușoară fluxul pentru unele femei, însă înotul nu va opri perioada menstruală. Rețineți că fluxul dvs. poate începe din nou imediat ce ieșiți din apă dacă decideți să înotați fără protecție.
  • Nu utilizați un șervețel sanitar de unică folosință sau o cârpă în apă. Acesta îl va satura și îl va împiedica să vă prindă fluxul.
  • Discutați cu ginecologul dvs. înainte de a utiliza un pesar ocluziv sau o diafragmă în timp ce menstruați pentru a vă asigura că utilizarea este sigură pentru dumneavoastră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați tampoaneleCum să eliminați tampoanele
  Cum de a alege dimensiunea unui tamponCum de a alege dimensiunea unui tampon
  Cum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasăCum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasă
  Cum să fii pregătit pentru perioada menstrualăCum să fii pregătit pentru perioada menstruală
  Cum să evitați petele pe pat în timpul perioadei menstrualeCum să evitați petele pe pat în timpul perioadei menstruale
  Cum să vă terminați perioadaCum să vă terminați perioada
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum sa te duci la plaja cand esti cu perioada taCum sa te duci la plaja cand esti cu perioada ta
  Cum să mergeți la baie atunci când utilizați un tamponCum să mergeți la baie atunci când utilizați un tampon
  Cum să rezolvați sângerările menstruale greleCum să rezolvați sângerările menstruale grele
  » » Cum să înotați în timpul perioadei fără a utiliza un tampon

  © 2011—2020 ertare.com