Cum să minimalizați dimensiunea porilor

Vrei ca porii să arate mai mici? Porii nu cresc sau se micșorează, dar pot să arate mai mari atunci când sunt înfundați. Spălați-vă cu atenție fața, utilizați un tratament cu aburi, încercați o mască de față și utilizați machiajul potrivit - poate ajuta porii dvs. să pară mai mici.

pași

Metoda 1
Porniți o nouă rutină de spălare a feței

Imagine intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 1
1
Începeți prin a elimina machiajul. Acumularea de machiaj este adesea responsabilă pentru înfundarea porilor, astfel încât îndepărtarea corectă a acestuia este un pas important în reducerea dimensiunii sale. Utilizați tampoane pentru a elimina machiajul sau o minge de bumbac înmuiată în remover-ul pentru machiaj pentru a curăța ușor totul.
 • Vaselina este un bun produs natural de îndepărtare a machiajului. Așezați-o pe suprafețele din față cu machiajul și scoateți-o cu o minge de bumbac.
 • Nu te culca cu machiajul. Porii vor arăta mai mari dimineața.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 2
  2
  Spălați-vă fața cu apă caldă. Apă apă de pe față de câteva ori la rând pentru a elimina orice urmă de îndepărtare a machiajului. Această tehnică ușoară de spălare este suficientă pentru a elimina acumularea zilnică de pe față. Evitați utilizarea de detergenți care conțin sulfați și alte produse de curățare agresive, care irită fața, provocând astfel creșterea porilor.
 • Utilizați apă caldă, nu fierbinte, pentru a vă curăța fața. Apa caldă poate provoca iritații și piele uscată, rezultând pori mai mari.
 • Uscați-vă fața lovind-o ușor cu un prosop moale, în loc să-l spălați, pentru a evita iritarea pielii.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 3
  3
  Exfoliați-vă fața. Îndepărtează în mod regulat celulele moarte ale pielii, care altfel s-ar putea acumula, amestecând murdăria și transpirația și înfundând porii. Utilizați una din următoarele tehnici de exfoliere de câteva ori pe săptămână, pentru a ajuta porii să arate mai mici:
 • Încearcă spălarea uscată. Cumpărați o perie mică de păr de păr (o perie pentru copii va funcționa) și folosiți-o pentru a curăța ușor pielea moartă a feței în timp ce este uscată.
 • Utilizați un produs de exfoliere. Dacă este posibil, alegeți un produs de exfoliere a feței cu ingrediente naturale care nu vă zgâriați fața. Multe produse de curățare a feței sunt făcute cu nuci măcinate sau zahăr care se freacă pe față pentru a ridica murdăria și pielea moartă.
 • Faceți o curățare facială. Faceți o ceașcă de ceai verde și adăugați o lingură de zahăr și o lingură de miere. Răspândiți amestecul pe fața dvs. și frecați ușor în cercuri pentru a vă exfolia fața. Clătiți cu apă caldă și spălați-vă fața când ați terminat.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 4
  4
  Hidratați în fiecare noapte. Menținerea pielii hidratate face ca porii să pară mai mici, împiedicând pielea să se usuce și să se acumuleze în porii tăi. Utilizați ulei, loțiune sau cremă în fiecare noapte după terminarea rutinei de spălare și exfoliere, pentru a vă trezi cu pori mai mici.
 • Metoda 2
  Încercați un tratament cu aburi

  1
  Spălați-vă fața. Îndepărtați machiajul și spălați-vă fața, conform tehnicii descrise mai sus. Uscați-l perindându-l cu un prosop moale pentru al pregăti pentru tratarea cu abur.
 • 2
  Se fierbe apa într-un vas mic. Când se fierbe, se toarnă apa fierbinte într-un recipient rezistent la căldură și se pune pe masă.
 • Adăugați ceai verde, ceai de menta sau alt ceai din plante în apă pentru a beneficia de aromoterapia.
 • Dacă aveți acnee, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai în apă. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți naturale care luptă împotriva acneei.
 • 3
  Dați băi de aburi pe fața dvs. Păstrați-vă fața pe recipient și plasați un prosop deasupra capului și a umerilor, astfel încât aburul să fie îndreptat spre fața dumneavoastră. Lăsați aburul să vă scalde fețele timp de zece minute. Aburul va ajuta la eliberarea dopurilor care vă înfundă porii.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 5
  4


  Clătiți-vă fața cu apă rece. Puneți apă rece pe fața dumneavoastră pentru ao curăța de celulele moarte ale pielii și de abur. Îndepărtați ușor fața cu un prosop moale pentru al usca, apoi aplicați crema de hidratare.
 • Metoda 3
  Utilizați o mască pentru a minimiza porii

  Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 6
  1
  Fă-ți propria mască de argilă. Măștile de lut sunt răspândite pe toată fața și lăsate să se usuce. Pe măsură ce apa începe să se evapore masca, argila de piele benzi și ia cu ea celulele moarte ale pielii și resturile care astupa porii. Fă-ți propria mască de argilă folosind următoarea tehnică:
  • Amestec 1 lingură de argilă bentonită, 1 lingura de faina de ovaz si 1 lingura de apa intr-un bol mic. Folosiți o lingură pentru a amesteca până când ingredientele se amestecă bine.
  • Aplicați amestecul pe față, având grijă să acoperiți toate zonele în care porii sunt înfundați. Lăsați-o să se odihnească până se usucă, aproximativ 15 minute.7
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 7
  2
  Spălați masca cu apă caldă și împrospătați-vă fața pentru ao usca cu un prosop moale. Porii nu ar trebui să mai fie blocați.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 8
  3
  Încearcă o mască alfa hidroxi sau o mască de hidroxi acid beta. Aceste tipuri de măști sunt disponibile la magazinele de frumusețe specializate. Acestea exfoliază pielea cu acizi care corodează celulele moarte, lăsând fața cu un aspect reînnoit.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 9
  4
  Clătiți-vă fața, uscați-o și aplicați masca acidă pe toată fața. Nu aplicați prea mult pe pielea delicată din apropierea ochilor. Lasati masca sa se odihneasca timp de 15 minute.
 • Clătiți masca cu apă caldă și uscați-vă fața cu un prosop moale. Aplicați crema de hidratare pentru a vă împiedica uscarea feței.
 • Metoda 4
  Utilizați machiajul corectiv al porilor

  1
  • Utilizați un hidratant protector. Deoarece machiajul ajută la înfundarea porilor, aveți nevoie de un hidratant între machiaj și piele. Aplicați un hidratant natural ușor și lăsați-l să se absoarbă pentru câteva minute înainte de a continua.
  • Aplicați fundația pentru machiaj sau concealer. În funcție de tipul de piele, este mai bine să alegeți un concealer mat sau lucios. Asigurați-vă că se potrivește tonului pielii dvs. și aplicați-o cu o minge de bumbac.
 • Imaginea intitulată Minimizați dimensiunea porilor dvs. Pasul 10
  2
  Nu fi tentat să folosești prea mult concealer într-un efort de a-ți ascunde porii. Dacă vă puneți prea mult, veți atrage mai multă atenție asupra zonelor pe care încercați să le minimalizați.
 • Experimentați cu diferite mărci. Unele agenți de concelare nu pot funcționa pentru tipul de piele. Dacă un agent de îngroșare pare să vă usuce fața sau să vă facă porii să pară mai mari, încercați altul.
 • Utilizați pulbere minerală. O aplicare ușoară a pudrei pe concealer poate face ca porii să pară mult mai mici. Așteptați până când fixatorul a fost fixat înainte de a utiliza o perie cu o roșie sau bronz pentru a aplica ușor pudra pe față.
 • sfaturi

  • Puteți, de asemenea, să-ți faci propriul scrub cu zahăr, ulei de măsline și miere, care chiar funcționează și pielea ta va fi foarte moale.
  • Faceți acest lucru o dată pe săptămână dacă pielea dvs. este uscată și la fiecare 3 zile dacă pielea este uleioasă, dar curată și hidratată în fiecare zi.

  avertismente

  • Nu aplicați prea mult exfoliere, deoarece va face pielea să se coajă și să se înroșească. Se freacă ușor în mișcări circulare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aplicați machiajul facial pentru acneeCum să aplicați machiajul facial pentru acnee
  Cum sa aplici machiaj pentru ochii scufundatiCum sa aplici machiaj pentru ochii scufundati
  Cum să aplici machiajul pentru un spectacolCum să aplici machiajul pentru un spectacol
  Cum să închidem porii deschiseCum să închidem porii deschise
  Cum se elimină machiajul cu aloe veraCum se elimină machiajul cu aloe vera
  Cum sa alegi si sa folosesti servetele de curatareCum sa alegi si sa folosesti servetele de curatare
  Cum să eliminați grăsimea de pe fațăCum să eliminați grăsimea de pe față
  Cum se împiedică formarea unui bobCum se împiedică formarea unui bob
  Cum se poate preveni scurgerea machiajului în căldurăCum se poate preveni scurgerea machiajului în căldură
  Cum să faceți propriul tratament pentru a reduce poriiCum să faceți propriul tratament pentru a reduce porii
  » » Cum să minimalizați dimensiunea porilor

  © 2011—2020 ertare.com