Cum să vă îmbunătățiți calitatea vieții

Există o prezumție implicită că, dacă urmărim obiective definite, calitatea vieții noastre și cea a oamenilor care ne interesează vor fi îmbunătățite. Pentru a atinge fiecare dintre obiectivele noastre pe termen lung, trebuie luate mai multe decizii între diferitele opțiuni, inclusiv ce resurse trebuie testate și cât de mult efort este pus în sarcină. Acest ghid wikiHow încearcă să vă ajute să evaluați calitatea vieții actuale și să vă concentrați pe neajunsurile și oportunitățile de îmbunătățire.

pași

Imaginea intitulată măsurabil îmbunătățirea calității vieții Pasul 1
1
Identificați aspectele și experiențele din viața dvs. care au o anumită legătură cu calitatea vieții pe care o căutați. Ce comportamente personale au un impact asupra calității vieții tale? Unele decenii de cercetări privind parametrii care influențează calitatea vieții noastre au dus la categorii precum cele enumerate mai jos:
 • Emoții pozitive: momentele și perioadele prelungite în care ne aflăm în spiritele bune, inclusiv sentimente de fericire, recunoștință, apropiere, încredere, liniște și inspirație.
 • Angajament: perioadele în care suntem atât de dedicați activității pe care o facem - că reușim să ne concentrăm în mod clar, petrecem timp în fundal și atingând stări confortabile de complexitate. În general, aceste stări sunt asociate cu "Eustress", care ar fi opusul stresului.
 • Relațiile: Calitatea relației noastre cu ceilalți are o mare influență asupra calității vieții în general. Forța țesăturii noastre de sprijin social este crucială pentru abilitățile noastre de adaptare și pentru a face față dificultăților și adversităților din viață. Relațiile sunt, de asemenea, o sursă de bază a multora dintre celelalte aspecte ale calității vieții, în special emotiile pozitive.
 • Semnificație: Cât de bine sunt legate sarcinile noastre și munca de grup cu a "scopul transcendental", influențează stima de sine și încrederea pentru a ne întreprinde munca. Dacă această conexiune nu există, vom simți că pierdem timpul cu sarcini nesemnificative care nu contribuie cu nimic special. Noțiunea de sens transcendental este ușor de atins, atunci când ceea ce facem este legat de furnizarea nevoilor unei comunități despre care ne pasă.
 • Realizarea obiectivelor: Sentimentul de atingere a unui obiectiv păstrează o legătură strânsă cu sentimentul de bunăstare prin completarea unui punct pe lista de obiective. "lucruri de făcut". Cu toate acestea, emoții pozitive pot fi de asemenea experimentate atunci când se rezolvă probleme rezolvate, cum ar fi un puzzle sudoku sau nivelul unui joc video.
 • Sănătate: calitatea bunăstării organismului nostru, inclusiv durerea pe care o trăim, câtă mobilitate avem și cât de mult putem face fizic. Potrivit unei cercetări Gallup privind bunăstarea globală, calitatea somnului nostru joacă un rol fundamental în calitatea vieții noastre în general - dacă nu ne odihnim suficient, vom avea tendința de a deveni mai mult copleșiți de emoție sau mai puțin productivi.
 • Imaginea intitulată măsurabil îmbunătățirea calității vieții Pasul 2
  2
  Examinează modul în care mintea ta ia decizii. Facem o mulțime de decizii în fiecare zi, care afectează calitatea vieții noastre, dar majoritatea obiceiurilor noastre (De exemplu, cum începem ziua, ceea ce mâncăm) și reacții tipice (De exemplu, mâncați când suntem neliniștiți, insultându-i pe alții conducătorii auto în conflicte de trafic), trebuie să se gândească analitic și să planifice să schimbe considerabil unele dintre obiceiurile noastre privind autopilotul (De exemplu, modul în care ne alegem produsele alimentare) sau modelele de răspuns (de exemplu, cum să răspundem frustrării la de conducere). Activarea gândirii cognitive la timp pentru a lua decizii mai bune este o abilitate fundamentală. De exemplu, dacă puteți simți când emoțiile dvs. încep să scadă de sub control, aveți o perioadă limitată de timp în care puteți pune întrebări strategice și puteți lua decizii mai bune cu privire la ce să spun sau să faceți în continuare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Detaliți calitatea ideală a vieții, cu aspecte și categorii detaliate. Ce obiceiuri ați dori să aveți? Cum v-ați dori să răspundeți în situații de conflict? Ce ar trebui să includă o zi perfectă și ce nu? Luați 5 minute pentru a scrie o listă mică cu dorințe pentru fiecare categorie.
 • Începeți un jurnal de mulțumire sau un indice de "satisfacție" în jurnalul dvs., ca măsură de urmărire a obiectivelor și obiectivelor dvs. Faceți o listă mică a ceea ce apreciați că aveți în viața dvs. în cadrul categoriilor. Cuantificați-vă cu regularitate progresul în cadrul fiecărei categorii / aspecte, întrebându-vă: Care sunt cele mai mici și mai mari decalaje?
 • Investigați să aveți mai multe instrumente în munca voastră. Există o mulțime de resurse online, precum și formare formală și cursuri de educație. Întrebați-vă, ce am făcut în trecut pentru a ajuta la reducerea decalajelor? Ce au făcut alți oameni?
 • Faceți una brainstorming în lista de obiective specifice care, dacă este finalizată cu succes, vă va ajuta să contracarați și să diminuați influența decalajelor din viața voastră.
 • Imaginea intitulată


  4
  Verificați dacă obiectivele dvs. sunt: specifice, măsurabile, realizabile, relevante și cu termene limită definite.
 • Experimentați cu opțiuni pentru a avansa obiectivele. Ce mecanisme sau semnale vă ajută să vă amintiți și să urmați obiectivele dvs.? Vă puteți concentra pe cele mai simple pentru a obține rapid pentru a obține un impuls pozitiv în utilizarea acestor pași pentru a vă îmbunătăți viața.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea măsurabilă a calității vieții Pasul 5
  5
  Colaborați cu ceilalți în experimentele dvs. Dacă doriți să schimbați un obișnuit obicei zilnic, cum ar fi mâncarea mai sănătoasă sau exercitarea, asocierea cu vecinii dumneavoastră vă poate ajuta să o realizați mai ușor. Acest lucru este crucial atunci când comportamentul lor afectează a ta și viceversa, lucrează împreună pentru a crea experimente pe care le puteți pune în practică împreună.
 • De exemplu, una dintre cele mai simple modalități de a mânca mai sănătoasă la domiciliu este de a reduce disponibilitatea produselor alimentare dăunătoare în casă. Alegerea vine înainte. Când cumpărați alimente, dacă vă aflați în supermarket, puteți reduce tentațiile alimentelor dăunătoare, limitându-vă la perimetrul culoarului, dacă nu aveți nevoie de ceva specific care să se afle în afara acestei zone.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea măsurabilă a calității vieții Pasul 6
  6
  Evaluați rezultatele experimentelor dvs. Luați în considerare păstrarea unui jurnal, capturarea intențiilor dvs. pentru prima zi a dimineții, apoi examinarea și înregistrarea rezultatelor la sfârșitul zilei. Scrieți idei despre ceea ce puteți face diferit data viitoare pentru a obține rezultate mai bune. Dacă colaborați cu un partener, rezervați-vă puțin timp pentru a examina rezultatele grupului. Când adormiți și intrăți în starea alfa a conștiinței, este posibil să înțelegeți că mintea voastră este mai capabilă de inspirație cu privire la modul în care vă puteți aborda obiectivele în moduri mai productive.
 • Imaginea intitulată
  7
  Planul de numărare a defectelor. Experimentarea cu schimbările nu înseamnă că trebuie să continuați să faceți tot ce faceți. Descoperirea a ceea ce nu funcționează este o mare parte a procesului de descoperire a lucrurilor care funcționează.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă laserCum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă laser
  Cum să îmbunătățiți calitatea unui videoclipCum să îmbunătățiți calitatea unui videoclip
  Cum să analizați picturileCum să analizați picturile
  Cum de a crește vibrațiile corpuluiCum de a crește vibrațiile corpului
  Cum se calculează vârsta unei persoane care folosește palmistryCum se calculează vârsta unei persoane care folosește palmistry
  Cum să găsiți scopul vieții voastreCum să găsiți scopul vieții voastre
  Cum să-ți faci viața bunăCum să-ți faci viața bună
  Cum să rezolvați stresul școlarCum să rezolvați stresul școlar
  Cum să vă îmbunătățiți atitudineaCum să vă îmbunătățiți atitudinea
  Cum sa-mi imbunatatesc atitudinea fata de mine si de viataCum sa-mi imbunatatesc atitudinea fata de mine si de viata
  » » Cum să vă îmbunătățiți calitatea vieții

  © 2011—2020 ertare.com