Cum se măsoară soldurile

Cunoașterea exactă a mărimii șoldului este importantă pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte sau pentru evaluarea pierderii în greutate. Pentru a efectua măsurătorile, trebuie să vă concentrați pe cea mai largă parte a șoldului. Tot ce trebuie să faceți este să obțineți măsura corectă a benzii.

pași

Metoda 1
Luați măsurătorile precise ale șoldului

Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 1
1
Găsiți o oglindă cu corp întreg. În timp ce măsurați șoldul pe cont propriu este mai simplu decât a face cu alte părți ale corpului, o oglindă vă va ajuta să vă asigurați că banda nu este îndoită sau neuniformă. Deci, ridică-te în fața oglinzii pentru a începe măsurarea.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 2
  2
  Scoateți hainele. Scoateți articolele de îmbrăcăminte exterioare, cum ar fi pantalonii și tricoul. Lenjeria subțire nu vă va împiedica să obțineți o măsurătoare precisă, astfel încât să o puteți lăsa pe ea. Cu toate acestea, purtarea denim sau un alt pantaloni voluminoase va schimba dimensiunea.
 • Dacă purtați mereu aceleași haine groase, le puteți lăsa pe ele. Acest lucru este valabil în cazul în care doriți doar să calculați pierderea în greutate.
 • Cu toate acestea, dacă măsurătorile sunt pentru realizarea sau pentru a crea un model, este important ca ele să fie cât mai exacte.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 3
  3
  Puneți picioarele împreună. Având picioarele separate poate mări zona șoldului, creând o măsură diferită. Prin urmare, va trebui să vă adunați picioarele când măsurați. Picioarele tale ar trebui să fie cel puțin la înălțimea umărului, dar e mai bine să fii împreună.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 4
  4
  Cunoaște diferența dintre talie și șold. Talia naturală este cea mai mică parte a trunchiului, unde există un fel de despicare. Șoldul este mai jos și este de obicei mai lat decât talia. Măsurarea șoldului include spatele și șoldul.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 5
  5
  Găsiți cel mai larg punct. Trebuie să faceți măsurarea șoldului în cel mai larg punct. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când luați măsurătorile, ideea este să obțineți o reprezentare exactă a corpului și șoldul este considerat cel mai larg punct din regiunea inferioară a corpului. Este necesar să găsiți acest punct pentru ca hainele să vă ajungă bine.
 • Odată ce ați introdus măsurarea benzii în poziția corectă, va trebui să o mutați cu câțiva centimetri în sus sau în jos pentru a găsi cel mai larg punct.
 • Metoda 2
  Utilizați o bandă pentru coasere

  Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 6
  1
  Țineți banda de măsură pentru a coase la înălțimea șoldului. Țineți un capăt în partea laterală a șoldului. Nu contează de ce parte începeți. Puteți, de asemenea, să o trageți spre mijloc dacă se pare mai ușor. Asigurați-vă că țineți un capăt în timp ce îl înfășați pe celălalt și îl aduceți în față.
  • Benzile metrice de acest tip sunt unelte moi și flexibile care sunt incluse în kiturile de cusut sau le puteți obține și la magazinele de artizanat. Majoritatea benzii se măsoară aproximativ 1,5 m (5 picioare). În general, este posibil să le cumperi și în supermarketuri sau farmacii.
  • De asemenea, puteți obține unul pe Internet și tipăriți-l. Trebuie doar să faceți o simplă căutare online. Apoi, decupați secțiunile de model, aliniați capetele și lipiți-le împreună. Evident, ar trebui să fii foarte atent cu acest tip de bandă, deoarece se poate rupe cu ușurință. Cu toate acestea, nu încercați să utilizați un carton pentru acest scop, deoarece acesta va fi prea rigid și nu vă va permite să efectuați o măsurare exactă.
  • Nu utilizați o măsurătoare de bandă metalică. Acest tip de bandă, care este de obicei folosită pentru proiecte de acasă, nu este o opțiune bună de a efectua măsurători ale corpului. Ele nu sunt suficient de flexibile, deci nu veți putea obține o măsurare exactă.


 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 7
  2
  Înconjoară partea din spate a corpului. Înfășurați banda în jurul fundului cu grijă să nu se îndoaie sau să se răsucească. Trageți banda în jurul celeilalte părți a șoldului până când ajungeți la început. De asemenea, asigurați-vă că este la înălțimea corectă a spatelui în timp ce o faceți.
 • Puteți, de asemenea, să țineți ambele capete și să stați pe bandă astfel încât să se afle în spate. Această mișcare vă poate ajuta dacă aveți probleme cu împachetarea în jurul spatelui.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 8
  3
  Uită-te în oglindă. Odată ce banda este înfășurată în jurul șoldului, urmăriți-vă reflexia în oglindă pentru a vă asigura că arată bine. Acest lucru ar trebui să fie paralel cu podeaua și nu ar trebui să fie îndoit sau răsucite oriunde. Asigurați-vă că arată chiar.
 • Va trebui să vă stabiliți pentru a verifica spatele benzii. Întoarceți-vă în lateral pentru a vedea.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 9
  4
  Reglați panglica. Acest lucru ar trebui să fie strâns în jurul șoldului atunci când luați măsurarea. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă întrerupă circulația. Cu alte cuvinte, trebuie să fie suficient de strâns pentru ca un singur deget să se potrivească între bandă și corp.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 10
  5
  Citiți măsurătorile. Puteți privi în jos pentru a ști dimensiunea dvs. Acesta este numărul care se află în locul în care panglica se conectează la capătul inițial atunci când vă înconjoară șoldul. Este posibil să trebuiască să vă uitați într-o oglindă pentru a vedea numărul mai ușor.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 11
  6
  Notați dimensiunea șoldului. După ce știți dimensiunea șoldului, scrieți-l astfel încât să îl puteți utiliza mai târziu. Pentru a face articole de îmbrăcăminte, veți avea nevoie de mai multe măsuri, cum ar fi bustul, șoldul, coapsele, talia și lungimea interioară, în funcție de ceea ce doriți să creați.
 • La fel ca șoldul tău, măsurarea coapsei este luată la cel mai larg punct al picioarelor.
 • Lungimea interioară este partea interioară a piciorului care merge de la picioare până la înălțimea în care doriți podeaua pantalonilor. Dacă aveți pantaloni care arată bine pe dvs., puteți utiliza acea măsură în loc să vă măsurați corpul.
 • Imaginea intitulată Măsurați șoldurile Pasul 12
  7
  Adăugați câțiva centimetri la măsurătorile din proiectele dvs. de cusut. În fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, nu trebuie să utilizați măsurătorile exacte pe care le luați, altfel totul ar fi blocat pe piele, ceea ce va face dificilă mișcarea. Prin urmare, este necesar să adăugați câteva centimetri sau centimetri pentru a face confecțiile mai confortabile.
 • Există două motive pentru care se adaugă un pic la măsura luată. Primul, așa cum am menționat deja, este de a face confecțiile mai confortabile. Al doilea, pe de altă parte, este că, probabil, măsurătorile trebuie să creeze un model de coasere. De exemplu, dacă doriți o fustă liberă și voluminoasă, poate ar trebui să adăugați câteva centimetri mai mult la dimensiunea șoldului decât dacă doriți o fustă tăiată A.
 • Elasticitatea îmbrăcămintei influențează de asemenea câte centimetri adăugați. Prin urmare, dacă țesătura este destul de elastică, probabil că nu trebuie să măriți măsurătoarea la fel de mult.
 • Cele mai multe modele vă ajută să determinați cât de mult să adăugați la fiecare măsurătoare. Cu toate acestea, dacă este vorba despre un proiect personal, este normal să adăugați între 5 și 10 cm (2 și 4 inci), în funcție de cât de strâns sau de pierdut doriți ca îmbrăcămintea să rămână.
 • De asemenea, dacă aveți curbe ascuțite, este o idee bună să adăugați încă câteva centimetri, pentru a vă putea mișca mai ușor.
 • sfaturi

  • În unele cazuri, zona din fese poate fi mai mare decât șoldul. În acest caz, trebuie măsurată atât cea mai largă parte a părții superioare a șoldului, cât și cea mai largă parte a feselor. Ideea atunci când se ia o măsură mai mare este că articolele de îmbrăcăminte sunt mai confortabile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să determinați forma corpuluiCum să determinați forma corpului
  Cum să pui lenjerieCum să pui lenjerie
  Cum sa alegi lenjeria confortabilaCum sa alegi lenjeria confortabila
  Cum de a alege o fustă măgulitoareCum de a alege o fustă măgulitoare
  Cum de a alege lenjerie măgulitoare pentru un bust micCum de a alege lenjerie măgulitoare pentru un bust mic
  Cum să preveniți marcarea liniilor lenjerieiCum să preveniți marcarea liniilor lenjeriei
  Cum se măsoară lățimea umăruluiCum se măsoară lățimea umărului
  Cum să măsurați lățimea coatelorCum să măsurați lățimea coatelor
  Cum să măsurați dimensiunea gâtului și a mânecilorCum să măsurați dimensiunea gâtului și a mânecilor
  Cum se măsoară pieptulCum se măsoară pieptul
  » » Cum se măsoară soldurile

  © 2011—2020 ertare.com