Cum sa faci machiaj pentru un mediu profesional

Una dintre provocările cu care se confruntă multe femei este alegerea machiajului potrivit pentru mediul lor profesional. Poate fi dificil să se determine cantitatea de machiaj acceptabilă pentru acest caz. În plus, este important să o faceți corect. În 2011, Universitatea Harvard a realizat un studiu care a arătat că femeile care folosesc machiajul (dar nu în exces) sunt considerate mai eficiente, mai prietenoase și mai sigure. Mai jos, prezentăm un ghid de machiaj care vă ajută să creați un aspect adecvat pe care îl puteți utiliza în orice mediu profesional.

pași

Partea 1
Pregătiți metoda corectă de machiaj

Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 1
1
Luați în considerare stilul dvs. de viață. Te descurci de regulă sau începi să începi? Vrei să faci doar pentru mediul tău profesional sau simți că ar trebui să o faci? Deși există mai multe investigații care arată că femeile care se ocupă de machiaj sunt adesea considerate mai competente și mai prietenoase, aceasta nu este o regulă care nu admite excepții. Există multe femei foarte competitive care nu fac machiaj și de aceea le iau mai puțin în serios în mediul profesional. Deci, ar trebui să faceți ceea ce vă simțiți cel mai bine pentru dvs. și să alegeți ceea ce vă simțiți confortabil.
 • Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 2
  2
  Țineți cont de tipul de machiaj pe care sunteți interesat să îl utilizați. Gândiți-vă la tipul de fundație, corector, rimel, umbra de ochi, ruj și fard de obraz pe care doriți să le utilizați. Lumea machiajului este imensă, deci trebuie să decideți exact ce doriți să sublinieți, deoarece probabil că nu doriți să reproduceți același stil în fiecare zi. Determinați ce caracteristici doriți să evidențiați și să le îmbunătățiți.
 • Amintiți-vă că aspectul dvs. trebuie să reziste testului timpului, deoarece este obositor să trebuiască să vă atingeți fiecare clipă înainte de a trece de la o întâlnire la alta.
 • Țineți cont de contrastul luminozității pe care doriți să-l atingeți. Aceasta se referă la cât de mult vă apar ochii și buzele în comparație cu pielea feței. Îți amintești povestea despre Albă ca Zăpada în care se spune că buzele ei erau roșii ca sângele și pielea ei era albă ca zăpada? Ei bine, acesta este un excelent exemplu de contrast luminos în acțiune. În prezent, acest concept este foarte popular. Cercetările recente au arătat că machiajul face ca femeile să pară mai mici, prin creșterea contrastului dintre proprietățile lor faciale (ochii și buzele) și tonul pielii lor.
 • Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 3
  3
  Țineți minte tipul de mediu profesional în care vă dezvoltați. Un director executiv poate folosi mai multe stiluri de machiaj decât un proprietar de bar, deci este important să vă concentrați asupra mediului profesional adecvat.
 • Stabilește dacă mediul profesional are o afacere casual, (foarte formale, cu o combinație de costume skintight) stil conservator (mai puțin conservatoare, dar în care sunt încă folosite tricouri nasturii) sau casual (care nu are un cod vestimentar). Dacă vă aflați în ultima categorie, într-adevăr nu trebuie să vă faceți griji, deoarece puteți face până doriți. Cu toate acestea, mai târziu vă vom oferi câteva sugestii care ar putea fi distractive.
 • Găsiți persoanele cele mai respectate din domeniul dvs. de specialitate și vedeți ce tip de machiaj pe care îl folosesc zilnic.
 • Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 4
  4
  Strângeți consumabilele. Odată ce ați decis ce doriți să utilizați, ar trebui să revizuiți consumabilele la care contezi și să verificați ce aveți nevoie. În general, muritorii obișnuiți au nevoie de un fel de bază, o umbră neutră a ochilor, o rimel și un ruj. Pe măsură ce dobândești mai multă experiență în domeniul machiajului, poți folosi mai multe produse.
 • Dacă nu aveți experiență cu machiajul, puteți vizita un magazin sau un contor de machiaj în centrul comercial pentru a obține o atenție personalizată. Rolul consultanților profesioniști și al artiștilor de make-up este să vă ajute să alegeți produsele care au culoarea potrivită și culoarea complementară tonului pielii și a caracteristicilor faciale. Machiaj servește pentru a spori frumusetea naturala si nu pentru a deveni un clovn infricosator, de aceea este esențial ca să obțineți nuantele potrivite și culori complementare pentru pielea și funcțiile.
 • Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 5
  5
  Pregătește tot ce ai nevoie cu o noapte înainte. Puteți petrece duminica în după-amiaza pregătirea machiajului pe care îl veți purta în fiecare zi a săptămânii. Trebuie să vă petreceți puțin timp pentru a planifica tinuta pe care o veți pune și cum o veți combina cu machiajul. În acest fel, veți economisi mai mult timp în agitația de dimineață înainte de a pleca la muncă.
 • Salvați o pereche de umbre de ochi, rujuri, o roșie, o bază și o rimel într-un caz și puneți-l lângă chiuveta din baie. În acest fel, nu va trebui să vă uitați în sertare pentru a găsi o anumită culoare doar atunci când vă grăbiți.
 • Partea 2
  Evidențiați caracteristicile și potriviți tonul feței dvs.

  1
  Începeți prin a aplica baza pentru a se potrivi cu tonul pielii. Puteți utiliza degetele, un mic burete sau o perie pentru a aplica un strat uniform al produsului pe toată fața. Amintiți-vă că mai puțin este mai mult atunci când baza este aplicată.
  • Dacă baza nu se potrivește cu tonul pielii dvs., în jurul bărbiei se va trasa o linie brută. Găsiți o bază care să se potrivească mai bine pieței dvs. sau aplicați baza pe gât pentru a obține un rezultat care să se potrivească mai bine.
  • Asigurați-vă că baza nu este prea groasă. Este mai bine să aplicați o haină ușoară pentru a arăta produsul tulbure, mai ales dacă doriți ca machiajul să dureze toată ziua.
  • Pielea poate părea frumoasă atunci când are un aspect umed, dar tinde să strălucească pe tot parcursul zilei. Din acest motiv, este mai bine să-i dați o finisare mată.
 • 2
  Aplicați o pudră curată pe față. Trebuie să faceți acest lucru pentru a vă oferi o finisare mată netedă. Cel mai important lucru este că pulberea ajută la controlul stralucirii și fixarea bazei pe fața dumneavoastră.
 • Dacă sunteți îngrijorat de faptul că fața ta devine gras sau strălucitor pe tot parcursul zilei, puteți transporta niște hârtie absorbantă și pudra facială vă atinge la masa de prânz, dacă este necesar.
 • 3
  Aplicați blush pentru a îmbunătăți structura pielii și a oaselor. Utilizați o pensulă pentru a aplica pe fața stomacului vuietul preferat.
 • Dacă vă place foarte mult cum vă face obrajii aspectul obrajii (roz, cum ar fi proaspăt din cuptor), ar trebui să vă gândiți să reduceți utilizarea sa pentru a face un mediu profesional. Dacă aplicați prea multă fard de obraz, puteți face ca fața să se uite încărcată și să-i dați un aspect uluitor și exagerat.
 • Blush-ul ar trebui să dea o atingere de culoare pentru baza netedă și uniformă pe care tocmai ați creat-o. Trebuie să aveți grijă deosebită când utilizați un produs prea luminos. Cu toate acestea, o atingere de strălucire arată frumos sub lumina fluorescentă a biroului. Numai de data aceasta, un pic de strălucire vă poate aduce beneficii, deoarece utilizarea acesteia accentuează pomeții voștri.
 • Utilizați un produs transparent pe care culoarea poate fi consolidată.
 • Partea 3
  Fă-ți ochii  1
  Începeți prin aplicarea unei pre-bază. Acest produs va împiedica întărirea umbrei ochilor pe cretele pleoapelor când trece ziua. Aceasta este o condiție esențială pentru ca machiajul ochilor să dureze toată ziua și nu trebuie să vă retrageți la baie pentru a vă atinge.
 • 2
  Aplicați fardul de ochi. Utilizați o perie curată și aplicați ușor umbra preferințelor de-a lungul pleoapei (partea de sub curba unde globul ocular întâlnește soclul). Se amestecă umbra astfel încât culoarea să fie aplicată uniform (fără dungi sau pete) de-a lungul pleoapei.
 • Este mai bine să aplicați cu umbră umbra în loc să vă lăudați despre capacitatea dvs. de a amesteca culorile. Trebuie să-l salvați pe acesta din urmă după muncă.
 • Umbrele de ochi în tonurile de pământ sunt universal atractive. În plus, ele sunt considerate mai mult decât doar "pietricele plictisitoare". De exemplu, aceste tonuri pot varia între maronii roșii intense, bronzurile strălucitoare, potecile de aur ușor, maronii moi delicați și griul matasos. De fapt, există mai multe opțiuni atunci când vine vorba de nuanțe subtile.
 • Trebuie să evitați culorile luminoase. Rezervați culori neon și nuanțe luminoase pentru weekend.
 • 3
  Aplică ochelarii. Puteți folosi un creion sau aplicați o creion cu gel (sau cremă) cu o perie mică, înclinată. Începeți din colțul exterior și continuați de-a lungul liniei genelor. Trageți întreaga cale spre colțul interior al ochiului și apoi opriți-vă.
 • Linia subțire și uniformă de pe genele tale îi va face să pară mai groase și mai grațioase.
 • Încercați un ochi maro sau gri, dacă doriți ceva mai puțin îndrăzneț decât negru pentru machiajul zilnic.
 • 4
  Aplică-ți rimelul. Rotiți peria de la bază până la capătul genelor pentru a le separa și a le prelungi. Dacă vă puneți machiajul pentru a merge la birou, este suficient să aplicați ușor rimelul.
 • Nu omiteți utilizarea sa. Din toate produsele pentru ochi, rimelul este probabil cel mai important, deoarece definește și prelungește genele. Este necesar să creați acest contrast de luminozitate pentru că vă face ochii să pară mai mari.
 • Asigurați-vă că filele rămân separate după aplicare și nu lăsați formați pe ele.
 • Dacă genele tale au tendința să rămână netedă în loc să curge ușor, folosiți un șurub de geniu înainte de aplicarea rimelului.
 • 5
  Fiți atenți la sprâncene. Sprancenele tale au și alte funcții, pe lângă protecția ochilor. Acestea sunt o trăsătură focală a feței dvs. și pot fi foarte expresive, deci merită să le păstrați curate și ordonate.
 • Trebuie să depilartelas (dar nu în exces) pentru a face ca fruntea să arate frumos și puternic. Dacă nu vă simțiți confortabil sau nu credeți că sunteți capabil să vă radeți, puteți vizita un salon de înfrumusețare pentru a vă spăla sprâncenele cu ceară. Acest tip de îndepărtare a părului durează mai mult timp, dar puteți consulta stilistul cu privire la forma pe care doriți să o aibă sprancenele și stilurile care se potrivesc cel mai bine chipului dumneavoastră.
 • Evidențiați sprâncenele în mod natural prin umplerea lor cu pudră de sprâncene sau gel. Amintiți-vă că scopul este să le umpleți, nu să le atrageți. Acest detaliu este ceea ce diferențiază o femeie profesionistă de un personaj de desene animate.
 • Partea 4
  Faceți-vă buzele

  Imaginea intitulată Aplicați machiajul pentru o setare profesională Pasul 14
  1
  Alegeți o culoare de ruj. Spre deosebire de culorile pentru ochi, vă puteți simți mai confortabil experimentând cu diferite culori pentru buzele voastre. Cu toate acestea, tonurile care variază de la lumină la moderată în termeni de saturație sunt cele mai recomandate.
  • Cele mai multe tonuri ale pielii se adaptează culorii pielii moi, roz sau maro. În zilele noastre, culorile mată și roz sunt foarte populare și vă oferă un aspect lustruit, sofisticat și natural, făcând ca buzele să iasă în evidență (și nu pur și simplu acoperite).
  • Amintiți-vă că dacă alegeți o culoare mai strălucitoare, este posibil să dispară pe tot parcursul zilei. Ar trebui să verificați buzele și să aplicați din nou rujul după cum este necesar.
 • 2
  Aplicați direct rujul sau utilizați o perie. Utilizarea unei perii vă poate ajuta să creați un aspect mai complet. Asigurați-vă că nu vă supraîncărcați buzele, deoarece ar putea părea fals și neatractiv.
 • Este bine să folosiți o pensulă mai ales dacă intenționați să aplicați o culoare mai strălucitoare. Utilizați peria pentru a aplica rujul. Începeți de la centrul buzei superioare și treceți la fiecare colț.
 • Verificați dinții pentru a verifica dacă nu au fost colorați. Nu este nimic mai rușinos decât să se vadă la o întâlnire de lucru și să aibă ruj între dinți. Ceva mai rău decât acesta nu se realizează decât după eveniment.
 • 3
  Adăugați puțin strălucire sau balsam. Luciu de buze poate da o strălucire unui ruj mat și creează, de asemenea, un efect de iluminare plăcut. Dacă vă frecați de obicei buzele, strălucirea sau balsamul poate ajuta la protejarea integrității rujului.
 • Dacă aveți îndoieli cu privire la utilizarea rujului, puteți opta pentru balsamuri sau luciu de buze. Un balsam cu vopsea vă poate da un finisaj lucios care vă îmbunătățește aspectul, chiar dacă nu vă folosiți luciu de buze.
 • De asemenea, poate fi o idee bună să folosiți un balsam aromat sau un balsam dacă nu vă place gustul sau mirosul de ruj.
 • sfaturi

  • Trebuie să utilizați machiaj pentru a evidenția caracteristicile dvs., nu pentru a le acoperi. Nu uitați că mai puțin este mai mult.
  • Machiajul te face să te simți confortabil și fenomenal. Dacă sunteți stresat de utilizarea unui dermatograf, nu veți putea să vă concentrați asupra restului machiajului.

  avertismente

  • Dacă vă aflați într-un mediu profesional care are reguli stricte cu privire la utilizarea machiajului pentru probleme de siguranță și sănătate la locul de muncă, trebuie să respectați întotdeauna aceste reguli.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică machiajul pentru o searăCum se aplică machiajul pentru o seară
  Cum se aplică machiajul stadiului de bază (pentru femei)Cum se aplică machiajul stadiului de bază (pentru femei)
  Cum să aplici machiajul pentru un spectacolCum să aplici machiajul pentru un spectacol
  Cum se elimină machiajul cu aloe veraCum se elimină machiajul cu aloe vera
  Cum sa alegi si sa incepi sa folosesti machiajulCum sa alegi si sa incepi sa folosesti machiajul
  Cum să eviți să faci greșeli când îți faci machiajulCum să eviți să faci greșeli când îți faci machiajul
  Cum de a evita greșelile comune în machiaj după 40 de aniCum de a evita greșelile comune în machiaj după 40 de ani
  Cum se poate preveni scurgerea machiajului în căldurăCum se poate preveni scurgerea machiajului în căldură
  Cum sa faci diferite stiluri de make-up ale Miley CyrusCum sa faci diferite stiluri de make-up ale Miley Cyrus
  Cum sa faci un machiaj simplu pentru scoalaCum sa faci un machiaj simplu pentru scoala
  » » Cum sa faci machiaj pentru un mediu profesional

  © 2011—2020 ertare.com