Cum să rămâi curată și proaspătă când ai perioada

Multe femei se simt conștiente de sine în timpul ciclului menstrual, dar menstruația este un proces natural. Continuați să citiți și să aflați o igienă adecvată în perioada menstruală, astfel încât să nu vă simțiți conștient de sine.

pași

Partea 1
Utilizați produsele potrivite

Imagine intitulată Cope cu perioada dvs. de vacanță Pasul 1
1
Familiarizați-vă cu opțiunile pe care le aveți. În prezent, există mai multe opțiuni pentru igiena menstruală, deci alegeți cea mai bună pentru dvs. în funcție de stilul tău de viață.
 • Imaginea intitulată Spuneți părinților dvs. că ați început perioada dvs. Pasul 17
  2
  Poți folosi tampoane interne. Tampoanele sunt cele mai comune produse de igienă menstruală pentru femeile americane, deoarece sunt convenabile și ușor de utilizat. Tampoanele sunt fabricate din bumbac absorbant și sunt folosite în interiorul vaginului pentru a absorbi lichidul menstrual când acesta iese din cervix. Le puteți găsi în funcție de tipurile de absorbție, inclusiv de fluxul luminos, regulat, abundent și foarte abundent, care se ajustează la zilele perioadei. Tampoanele sunt disponibile (sunt aruncate după ce le folosiți) și trebuie să le schimbați cel puțin la fiecare opt ore.
 • Nu trebuie să folosiți niciodată un tampon timp de mai mult de opt ore sau să utilizați unul mai absorbit decât aveți nevoie deoarece ar putea cauza o stare rară, sindromul șocului toxic.
 • Imaginea intitulată
  3
  Încercați șervețele sanitare de unică folosință. Tampoanele igienice (numite și tampoane feminine sau șervețele sanitare) sunt plasate în interiorul lenjeriei și le găsiți în diferite lungimi și tipuri de absorbție. Acestea sunt realizate cu un material absorbant numit celuloză și trebuie să le aruncați după ce le-ați folosit. Unele femei le poartă ca protectori din spate împreună cu tampoane și alte femei preferă prosoapele deoarece se simt inconfortabil inserând ceva în vagin. Deoarece au un suport din plastic rezistent la evadare, servetelele sanitare pot prinde mirosuri neplacute mai mult decat celelalte optiuni.
 • Imaginea intitulată Deal cu perioada în timp ce Camping Pasul 8
  4
  Luați în considerare utilizarea compreselor de pânză. Unele femei preferă să cumpere sau să facă comprese cu materiale absorbante, cum ar fi bumbac, Zorb sau microfibră. Compresele de pânză nu conțin aceleași substanțe chimice ca șervețelele sanitare de unică folosință și nu au același miros pe care mulți o simt atunci când un prosop de unică folosință absoarbe sângele. Acestea ar trebui să fie spălate în mod regulat și poate fi un pic mai voluminos decât șervețele sanitare de unică folosință.
 • Imagine cu titlul Deal cu perioada în timp ce Camping Pasul 4
  5
  Investește într-un menstrual cup. Cestile menstruale sunt foarte populare în Europa și au început recent să devină populare și în America. Unele pahare menstruale, cum ar fi Softcup, sunt de unică folosință și inserate în același mod ca o diafragmă. Cupele reutilizabile, cum ar fi DivaCup sau Lunette, sunt fabricate din silicon medical, introduse în vagin și utilizate împotriva deschiderii colului uterin. În ambele cazuri, mușchii din peretele vaginului vor ține paharul pe loc. Acestea pot fi utilizate până la 12 ore, chiar dacă se scufundă în apă și în timpul somnului. Datorită faptului că sunt folosite în interior, reduc mirosul de sânge menstrual în timpul perioadei.
 • Ar trebui să scoateți paharul după 4 până la 12 ore, turnați sângele colectat în toaletă sau chiuvetă și spălați paharul înainte de a îl reintroduce.
 • Image titled Deal cu perioada ta Pasul 9
  6
  Schimbați frecvent tamponul sau prosopul sanitar. Dacă utilizați un tampon pentru o perioadă lungă de timp, poate provoca picături și dacă utilizați un prosop de mult timp, acesta poate provoca mirosuri proaste.
 • În timpul zilelor când debitul este cel mai abundent, va trebui să le schimbați după o oră sau două. În zilele în care fluxul este mai ușor, nu lăsați mai mult de 3 sau 4 ore să treacă fără a le schimba în timpul zilei.
 • Din nou, nu trebuie să lăsați niciodată un tampon mai mult de 8 ore, chiar și în timpul nopții, și nu trebuie să folosiți niciodată un tampon care are mai multă absorbție decât aveți nevoie pentru a reduce riscul de sindrom de șoc toxic.
 • Image titled Deal cu perioada ta Pasul 13
  7
  Preparată. Perioada este probabil să fie previzibilă și regulată, dar, uneori, poate exista o "sângerare intermenstruală" sau perioada ar putea fi avansată. Este mai bine să fiți pregătiți în permanență cu elementele potrivite.
 • În caz de urgență, păstrați un tampon sau un tampon sanitar în geantă, dulap sau mașină.
 • Păstrați un pachet de tampoane sau prosoape în baie, astfel încât nu trebuie să alergați la magazin atunci când începe perioada.
 • Nu vă fie frică să întrebați un prieten pentru un tampon sau un prosop, dacă este necesar. Este posibil ca chiar și un străin în baie să fie dispus să vă ajute dacă aveți nevoie de el.
 • Partea 2
  Păstrați corpul curat

  Image cu titlul Deal cu perioada ta Pasul 11
  1
  Faceți un duș în fiecare zi. Este necesară curățarea întregului corp în fiecare zi și în timpul perioadei, va trebui să vă alocați un pic mai mult timp să vă spălați vulva (zona genitală exterioară), deoarece este posibil ca sângele și fluidele să se acumuleze în zona respectivă.
  • Utilizați un sapun sau o spălare corporală ușoară pe întreg corpul, inclusiv vulva, și clătiți bine.
  • Nu este necesar să utilizați un săpun special pentru zona genitală - acestea sunt într-adevăr o cascadorie de publicitate care încearcă să profite de inhibiția cu perioada. Amintiți-vă că este natural ca corpul dvs. să miroasă ca un corp și că organele genitale miroase ca organele genitale.
  • Nu trebuie să vă curățați niciodată în interiorul vaginului, ca și în cazul în care vă puteți alăpta. Vaginul este un organ care se curata si produce in mod natural echilibrul corect al mucusului pentru a scapa de contaminanti. O spălare vaginală sau un duș poate modifica echilibrul pH-ului și poate provoca infecții.
 • Imaginea intitulată Controlul descărcării vaginale Pasul 6
  2
  Încercați șervețelele pentru bebeluși. Dacă simțiți că trebuie să vă răcoriți chiar mai mult între fiecare duș, bebelușul fără parfum vă va ajuta să eliminați mirosul rău.
 • Utilizați ștergătorul umed ca și cum ați face hârtie igienică după ce ați intrat în baie și ați curățat numai partea exterioară a corpului. Asigurați-vă că ați aruncat prosopul în coșul de gunoi, deoarece acestea nu sunt făcute să fie spălate în toaletă și ar putea bloca canalul.
 • Șervețele umede sunt proiectate pentru pielea sensibilă a copiilor, astfel încât acestea să nu provoace arsuri, dar dacă vă simțiți mâncărime, ardeți, opăriți sau aveți o infecție, opriți-le să le folosiți.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru perioada dvs. Pasul 14
  3


  Țineți lenjeria curată. Puteți să vă păstrați curat și să evitați mirosurile prin schimbarea frecventă a hainelor și urmărirea picăturilor.
 • Purtați lenjerie de corp din bumbac. Bumbacul este o fibră naturală care permite aerului să circule bine, pentru a evita transpirația și mirosurile.
 • De asemenea, ar trebui să evitați folosirea curelelor în timpul perioadei, deoarece acestea pot transfera bacteriile de la anus la vagin și pot provoca infecții.
 • Schimbați lenjeria de corp dacă este umezită cu transpirație sau lichid sau cel puțin o dată pe zi.
 • Imagine cu denumirea Spălați-vă în dormitor Pasul 4
  4
  Spală-ți hainele Uneori, mirosul corpului devine mai puternic în timpul perioadei și ar putea face ca hainele să miroasă ca și cum ar fi ude.
 • Utilizați cantitatea recomandată de detergent și asigurați-vă că vă spălați toate hainele în fiecare zi, inclusiv lenjeria de corp.
 • Dacă sângele pătrunde în haine sau foi, clătiți-le cu apă rece cât mai curând posibil și frecați-le cu un produs de tratament înainte de spălare, cum ar fi Spray n Wash sau Shout. Lăsați produsul să stea câteva ore sau peste noapte și apoi spălați articolele cu apă caldă și un detergent normal.
 • Partea 3
  Combate miroase

  Imaginea cu titlul Spuneți dacă descărcarea vaginală este normală Pasul 7
  1
  Amintiți-vă că cele mai multe mirosuri în timpul perioadei sunt normale și nu trebuie să vă faceți griji. De fapt, este posibil ca alți oameni să nu vă poată miroși. Fiecare femeie are un miros vaginal diferit în timpul perioadei (și altul când nu este menstrual), deci este important să identificați dacă un miros este obișnuit sau anormal pentru dumneavoastră.
  • Sângele miroase un pic metalic. Este normal, dar dacă te deranjează, poți folosi tampoane sau cupe menstruale sau poți schimba prosopul mai des.
  • Dacă mirosul este foarte puternic, miroase de pește, este fetid sau anormal pentru tine și te scalzi zilnic, probabil că există o cauză care stă la baza.
  • Dacă utilizați tampoane și simțiți un miros puternic, poate fi necesar să verificați dacă aveți un tampon prins. Acest lucru se întâmplă când uitați să eliminați un tampon vechi și este încă în corpul vostru. Este imposibil pentru un tampon "este pierdut" în corp, deci dacă este încă acolo, ar trebui să puteți găsiți-o și scoateți-o ușor. Introduceți un deget curat în vagin, găsiți frânghia și trageți-l. Dacă vă dați seama că nu îl puteți retrage, consultați imediat medicul.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă perioada mai ușoară Pasul 7
  2
  Luați legătura cu medicul dumneavoastră pentru a exclude o infecție. Un miros fetiș sau pește care continuă chiar și atunci când vă scăldați frecvent ar putea fi un simptom al unei infecții numite vaginoză bacteriană (BV), a cărui tratament necesită o rețetă medicală.
 • Vaginoza bacteriană este adesea însoțită de mâncărime sau arsură, dar în alte momente nu există simptome în plus față de mirosul neplăcut. Ar trebui să vizitați medicul dumneavoastră pentru a primi o rețetă pentru a trata această infecție.
 • Imaginea intitulată Utilizați cristale pentru deodorant Pasul 10
  3
  Verificați dacă aveți un miros neplăcut al corpului. Uneori hormonii se schimbă în timpul menstruației, ceea ce poate face ca mirosul corpului să fie mai puternic.
 • Deși majoritatea femeilor folosesc un deodorant normal în timpul perioadei, pentru alții nu este suficient.
 • Dieta poate influența mirosul corpului și vaginului și se știe că unele alimente, cum ar fi usturoiul, cafeaua și alimentele prajite, cauzează un efect asupra mirosului. Dacă dieta include oricare dintre aceste sau alte alimente foarte puternice, le puteți elimina pentru a verifica dacă mirosul se îmbunătățește.
 • Image cu titlul Deal cu perioada dvs. Pasul 6
  4
  Ține minte vremea. În timpul zilelor fierbinți, menstruația și transpirația se pot amesteca și pot produce un miros mai puternic decât în ​​mod normal.
 • Poate fi chiar mai problematică dacă folosiți adesea servetele sanitare, deoarece acestea prinde bacterii, sânge și sudoare între straturile de plastic. În acest caz, puteți utiliza un tampon sau cupa menstruala în loc, deoarece acestea sunt plasate în interiorul corpului, sau puteți schimba prosopul mai des.
 • Partea 4
  Înțelegeți menstruația

  Imaginea intitulată Pregătiți pentru perioada dvs. Pasul 10
  1
  Acesta include începutul menstruației. Majoritatea femeilor au prima perioadă la aproximativ 12 ani.
  • Prima perioadă apare, de obicei, la aproximativ doi ani după primele semne de pubertate, care de obicei sunt în devenire sanii (sfarcurile proeminente ușor umflate, dar ele nu sunt sani reali), iar la câteva luni de la începerea afară Pubes și axile.
  • Prima perioadă poate apărea în orice moment, dar poate fi însoțită de durere la nivelul sânilor, modificări ale dispoziției sau durere în mușchii abdominali inferiori, numită colică.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă perioada mai ușoară Pasul 10
  2
  Recunoașteți faptul că toate femeile fertile trebuie să se ocupe de igiena menstruală. Nu trebuie să fii jenat sau să te simți ciudat.
 • Prima dată când menstruați, vă puteți simți îngrijorat sau conștient de sine, dar priviți în jur. Toți oamenii pe care îi vedeți s-au născut dintr-o femeie care a menstruat și aproape fiecare femeie pe care o vedeți este menstruală în fiecare lună. Toți prietenii dvs. vor avea perioada, dacă nu au avut încă. Este unul dintre cele mai normale procese umane pe care le puteți imagina.
 • Cele mai multe fete începe menstruating la aproximativ 12 de ani si au menopauza la aproximativ 51 de ani, ceea ce înseamnă că vor avea o perioadă în fiecare lună, timp de 39 de ani, adică, aproape 468 perioade în total!
 • Imaginea intitulată
  3
  Învățați să recunoașteți semnalele corporale. Fiecare ciclu menstrual al unei femei este puțin diferit, dar în timp, majoritatea femeilor pot învăța să-și recunoască propriul ciclu menstrual pentru a se pregăti pentru menstruație.
 • De fapt, a "ciclul menstrual" se referă la ciclul complet al fertilității, care este, de obicei, de 28 de zile și cauzează o menstruație o dată pe lună. În fiecare lună, corpul unei femei fertile se pregătește să rămână gravidă. Pe parcursul lunii, organismul creează o căptușeală foarte nutritiv pentru uter nutrește un embrion, apoi potential, elibereaza un ovul care se deplaseaza in uter si daca nu fertilizat cu sexul, părăsește corpul femeii cu căptușirea uterului, care apare ca sânge lichid care părăsește vaginul.
 • În cazul în care organismul se pregătește pentru perioada, s-ar putea avea unele simptome comune, cunoscut sub numele de PMS (sindromul premenstrual), care pot include umflarea, oboseala, toane, pofte, dureri de cap si crampe.
 • sfaturi

  • Evitați utilizarea tampoanelor sau a prosoapelor parfumate deoarece acestea vă pot irita pielea și uneori pot provoca infecții.

  avertismente

  • Dacă utilizați tampoane, fiți conștienți de semnele de avertizare ale sindromului șocului toxic. Acestea includ febră bruscă, erupție cutanată care arată ca arsuri la soare, tensiune arterială scăzută, amețeli și diaree. Scoateți tamponul și sunați la 911 dacă aveți oricare dintre aceste simptome.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați tampoaneleCum să eliminați tampoanele
  Cum să vă bucurați de perioadeleCum să vă bucurați de perioadele
  Cum de a alege dimensiunea unui tamponCum de a alege dimensiunea unui tampon
  Cum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasăCum să ascundeți o compresă sau un tampon în clasă
  Cum să fii pregătit pentru perioada menstrualăCum să fii pregătit pentru perioada menstruală
  Cum să evitați petele cu tampoane feminine în timpul perioadeiCum să evitați petele cu tampoane feminine în timpul perioadei
  Cum să vă terminați perioadaCum să vă terminați perioada
  Cum sa te duci la plaja cand esti cu perioada taCum sa te duci la plaja cand esti cu perioada ta
  Cum să mergeți la baie atunci când utilizați un tamponCum să mergeți la baie atunci când utilizați un tampon
  Cum să vă ocupați de menstruație în timpul campăriiCum să vă ocupați de menstruație în timpul campării
  » » Cum să rămâi curată și proaspătă când ai perioada

  © 2011—2020 ertare.com